Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    +0,019 +2,16%
  • Volume

    3.641.122 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    0,898  
  • Laat

    0,902  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming November 2023

3.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 BassieNL 10 november 2023 19:30
    quote:

    G. Hendriks schreef op 10 november 2023 18:38:

    [...]

    De lengte van de clock stop wordt overeengekomen tussen CHMP en aanvrager. In ieder geval leidde dit ertoe dat Pharming begin oktober antwoorden indiende. Pharming wist toen al dat de AEG niet bij elkaar was geweest. Het bedrijf zou immers deel van het gesprek zijn geweest. Toch was dit dus geen bezwaar om het proces voort te zetten.

    Het speculeren over het tijdstip waarop de AEG bij elkaar zou komen, laat ik aan jou. Er is geen eerder bericht geweest waarin een concreet tijdstip is genoemd. Nu weten we echter dat het eind november wordt. Zou mooi zijn als het lukt om het advies van de AEG samen met de beantwoording van de LoOI uiterlijk 21 december 2023 bij de CHMP te hebben. Dan volgt op 25 januari 2024 de definitieve beoordeling (ervan uitgaande dat er geen derde LoOI komt en geen behoefte meer is aan een extra AEG).

    Op zich een logische en pragmatische keuze om eerder naar het VK te gaan. Dat levert tijdwinst op. Anders zou gewacht moeten worden op Europese besluitvorming in Q1 2024. Nu wordt dus de goedkeuring van de FDA als uitgangspunt genomen. Maar hoe dat precies strookt met Britse regelgeving, weet ik niet. Europese besluitvorming wordt gevolgd (zoals we eerder lazen in PB's van Pharming), maar hoe dat met Amerikaanse besluiten zit, weet ik niet.
    Pharming had in oktober de vragen ingeleverd en eind oktober was er nog geen aeg-meeting gehouden.
    Toch hield het vol dat er een in Q4 een CHMP advies zou komen.

    Pharming had die tweede lijst met issues niet zien aankomen!
  2. forum rang 8 aextracker 10 november 2023 19:31
    quote:

    voda schreef op 10 november 2023 16:35:

    Wéér slecht nieuws! Balen dit.
    Des te groter de vreugde als de goedkeuring er in Q1 wel komt :)
  3. forum rang 4 Voorheen_bekend_als_Test 10 november 2023 19:34
    quote:

    Beur schreef op 10 november 2023 18:45:

    [...]Je kunt ook stellen dat het voor de voortgang van het traject zinvol was alvast zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en waarschijnlijk was er na het instellen /bijeenkomen van de AEG sowieso altijd sprake geweest van een 2e vragenlijst.
    Het gaat wel weer typisch op zijn Pharmings, die vertraging. Waarom nou niet gewoon wat voorzichtiger in het uiten van (nog recent: 4e kwartaal dit jaar) verwachtingen? Het zorgt alleen maar voor teleurstellingen en goedpraterijen hier op dit forum.
    Exact dat. SDV wordt niet afgestraft en kan dus ongehinderd doorgaan met de grote verkoper uithangen. Deze man bezit bepaalde essentiële CEO-kwaliteiten nu eenmaal niet, wat hem niet valt aan te rekenen, daar kan hij niets aan doen. Wat hem evenwel des te meer valt aan te rekenen, is dat hij de aandeelhouder keer op keer moedwillig slachtoffert, en doordat hij daarnaast zo slinks is geweest een klein leger ja-knikkers om zich heen te verzamelen, is het resultaat een status quo waar alleen hij en zijn getrouwen wel bij varen.
  4. forum rang 6 fanaat 10 november 2023 19:36
    De optimisten kunnen hun kruit droog houden want over enkele weken kost een aandeel veel minder dan € 1. Di is geen waarzeggerij maar een antwoord op het schenden van de ene na de andere belofte van dit management. Telkens weer wordt er een joker ingezet als excuus voor een gewijzigde gang van zaken. Zo ging dit bedrijf naar de Nasdaq om een veel belovend bedrijf over te nemen. Zo stelde de Vries dat ruconest kon worden ingezet tegen talrijke andere ziektebeelden en dat de ontwikkelingen daarin veelbelovend waren. Daarna werd een gapfiller gekocht en noemde het management dit produkt enkele maanden later een aanvulling op ruconest met ja, je verwacht het niet, met meerdere mogelijkheden. Dat Joenja vervolgens snel zou worde toegelaten op de Europese markt was weer een kleine misvatting van dit bedrijf. Deze opsomming geeft aan de betrouwbaarheid van dit management arbitrair kan worden genoemd en dat een en ander opgeteld voldoende redenen zijn om dit aandeel af te straffen en het terug te zetten op het bij de winst passende hoogte van €1 en veel lager.
    Voor het eerst komt er een kleine verontschuldiging, een persbericht waarin iets wordt verteld van de gang van zaken bij de EMA. Als doekje voor het bloede wordt gelijktijdig gemeld dat de aanvraag in het VK versneld zal worden gedaan. Waarom dit, voor een wereldwijd opererend bedrijf, niet in meerdere landen wordt gedaan is de volgende vraag.
  5. [verwijderd] 10 november 2023 19:40
    quote:

    Wimmie schreef op 10 november 2023 19:21:

    Welk gebaar????
    Wat Beur voorstelt vind ik zo gek nog niet. Afstand doen van z'n bonus.

    Sijmen moet niet vergeten dat er een heleboel trouwe LT aandeelhouders zijn die hem door dik en dun steunen. Die trouwe aandeelhouders worden door Pharming getrakteerd op vele teleurstellingen wat ook z'n weerslag heeft op de koers van het aandeel. Men verdient geen stuiver op het aandeel en in vele gevallen kijkt men zelfs tegen een verlies aan.

    Sijmen niet, die incasseert iedere maand zijn meer dan riante salaris en laat zich ook nog fors belonen d.m.v. bonussen en aandelenopties. Dat is uiteraard zijn goed recht, begrijp me niet verkeerd,

    Ik zou het fair vinden als Sijmen, na alle teleurstellingen in de afgelopen jaren, een gebaar zou maken richting de trouwe LT aandeelhouder.

    Zoals gezegd, de optie die Beur voorstelt, afzien van bonus vind ik wel een goeie. Sijmen hoeft er geen brood minder om te eten.
  6. forum rang 8 aextracker 10 november 2023 19:47
    quote:

    lucas D schreef op 10 november 2023 15:04:

    Pharming Group geeft updates over de beoordeling door de toezichthouders van leniolisib MAA door de EMA en is van plan een aanvraag in te dienen voor goedkeuring door de Britse toezichthouder
    Leiden, Nederland, 10 november 2023

    Pharming Group N.V. (“Pharming” of “het Bedrijf”) (EURONEXT Amsterdam: PHARM/Nasdaq: PHAR) maakt bekend dat het een Day 180 Second List of Outstanding Issues (LoOI) heeft ontvangen van het Committee for Human van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Geneesmiddelen (CHMP) met betrekking tot de aanvraag voor een vergunning voor het in de handel brengen van leniolisib voor volwassen en pediatrische patiënten van 12 jaar en ouder met APDS, een zeldzame primaire immuundeficiëntie. Op basis van het tijdschema dat is opgenomen in de CHMP Day 180 Second LoOI, en gezien het besluit van het CHMP om de bijeenkomst van de Ad-Hoc Expert Group (AEG) te verplaatsen naar eind november, verwacht Pharming nu dat het CHMP zijn advies over de handelsvergunning voor leniolisib zal uitbrengen in het eerste kwartaal van 2024.
    Pharming is nu van plan een MAA in te dienen bij de Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) via de International Recognition Procedure (IRP), die vanaf 1 januari 2024 de Decision Recognition Procedure (ECDRP) van de Europese Commissie zal vervangen. In het kader van de IRP zal Pharming zou een handelsvergunning voor leniolisib indienen op basis van de goedkeuring van de Amerikaanse FDA in het eerste kwartaal van 2024 en de MHRA zou 110 dagen de tijd hebben vanaf de datum waarop de IRP-inzending gevalideerd is om de aanvraag te beoordelen en een besluit te nemen.
    Is n.a.v. 1e LoOI door installeren AEG in gesprek met de EMA een verdiepingsslag aangebracht die de EMA zelf niet had bedacht in ronde 1 en n.a.v. de eerste antwoorden lijst van Pharming Group NV ?
    Blijkbaar is de gewenste kennis op zeldzame ziektes bij de EMA niet afdoende om dergelijke aanvragen effectief en efficient af te handelen.
    Leerproces voor zowel de EMA (getuige inzet AEG en verdagen reactie naar Pharming naar eind November) alsmede Pharming group NV ?

    Zit wel iets in van "europese centralisatie en in-efficientie \ missen van slagvaardigheid" op dergelijke goedkeuringstrajekten.

    tegenvallertje, doch niet onoverkomenlijk, nu de nieuwe deadlines helder vermeld staan.

    De herdefinitie van de aanvliegroute goedkeuring VK vind ik begrijpelijk, nu VK zich buiten de EU zone heeft begeven en mogelijk meer richting de USA systematiek en referenties gaan kijken \ beoordelen. Feitelijk wedt Pharming Group, daarmee nu op 2 route to Approval JOENJA in VK. In elk geval blijkt per 1 januari sprake van een nieuwe route to approval in UK van IRP, die de europese ECDRP vervang.
    dat re-routen van verkrijgen goedkeuring VK was niet sneller zolang de EMA nog niet de 2e LoOI had afgegeven.
    Mijn lezing hiervan is tevens dat een 2e LoOI derhalve NIET was verwacht.

    Vindt de gebruikmaking van IRP, daarmee inmiddels een slimme en begrijpelijke zet !
  7. MichelH 10 november 2023 19:49
    Ik ben nog blij dat Pharming zelf met dit nieuws naar buiten kwam en dat niet een of andere onderzoeksjournalist het nieuws moest brengen, dan was de ellende helemaal niet te overzien en hadden we al onder de euro gestaan. Nu kunnen we nog even genieten van het feit dat we boven deze grens staan…..maar voor hoelang??
  8. forum rang 4 G. Hendriks 10 november 2023 20:06
    quote:

    BassieNL schreef op 10 november 2023 19:30:

    [...]
    Pharming had in oktober de vragen ingeleverd en eind oktober was er nog geen aeg-meeting gehouden.
    Toch hield het vol dat er een in Q4 een CHMP advies zou komen.

    Pharming had die tweede lijst met issues niet zien aankomen!
    Zou kunnen.

    Of de AEG is onverwacht laat gepland en bij gebrek aan een uitkomst is om administratieve redenen een LoOI vastgesteld.
  9. forum rang 5 ffwachten nog 10 november 2023 20:17
    quote:

    Pannenkoek schreef op 10 november 2023 19:40:

    [...]

    Wat Beur voorstelt vind ik zo gek nog niet. Afstand doen van z'n bonus.

    Sijmen moet niet vergeten dat er een heleboel trouwe LT aandeelhouders zijn die hem door dik en dun steunen. Die trouwe aandeelhouders worden door Pharming getrakteerd op vele teleurstellingen wat ook z'n weerslag heeft op de koers van het aandeel. Men verdient geen stuiver op het aandeel en in vele gevallen kijkt men zelfs tegen een verlies aan.

    Sijmen niet, die incasseert iedere maand zijn meer dan riante salaris en laat zich ook nog fors belonen d.m.v. bonussen en aandelenopties. Dat is uiteraard zijn goed recht, begrijp me niet verkeerd,

    Ik zou het fair vinden als Sijmen, na alle teleurstellingen in de afgelopen jaren, een gebaar zou maken richting de trouwe LT aandeelhouder.

    Zoals gezegd, de optie die Beur voorstelt, afzien van bonus vind ik wel een goeie. Sijmen hoeft er geen brood minder om te eten.
    Vermakelijk forum! Hij is leuk, Sijmen doet afstand van zijn bonus.... Vergeet dat gewoon maar, hij zal eerder zijn bonus verdubbelen, het blijft (een slimme) zwever.
  10. Arwin 10 november 2023 20:17
    quote:

    fanaat schreef op 10 november 2023 19:47:

    Op de nasdaq kun je bijna voor € 1(omgerekend) een aandeel kopen.
    a.s maandag kan hier Pharming voor € 0,95 kopen. even geduld svp..
  11. Levenreiziger 10 november 2023 20:23
    quote:

    Mmdeugen schreef op 10 november 2023 17:21:

    [...]

    Idd.
    Angst is altijd een " slechte " raadgever.
    Ik hou gewoon vast. M.i. niets aan de hand!

    Stel dat alle vragen in de zgn. Expertmeeting van eind november worden beantwoord, dan kan het ms toch nog op de CHMP-agenda voor dec. 2023 en anders jan. 2024 worden geplaatst.

    Pharming heeft nu eea tijdig gecommuniceerd na de aandeelhouders. En ook haar vervolgstrategie.

    Dat geeft mij nog meer vertrouwen.

    De EMA bepaalt zelf haar agenda! Daar heeft de patiënt, Pharming en aandeelhouder mee te maken!

    Het zij zo.
    Zeg eens eerlijk, Sijmen betaalt je toch niet om deze onzin hier te verkopen zodat ze later rustig met pensioen kan gaan? ! Niets aan de hand! Genoeg tijd! Het komt goed! Overname! €2 bbq
  12. forum rang 4 A_Haddock 10 november 2023 20:30
    quote:

    G. Hendriks schreef op 10 november 2023 20:06:

    [...]

    Zou kunnen.

    Of de AEG is onverwacht laat gepland en bij gebrek aan een uitkomst is om administratieve redenen een LoOI vastgesteld.
    Dit suggereert helaas toch echt een nieuwe vragenlijst:
    PHARM/Nasdaq: PHAR) maakt bekend dat het een tweede lijst met vragen (Day 180 Second List of Outstanding Issues (LoOI)) heeft ontvangen
  13. Arwin 10 november 2023 20:54
    Pharming Nasdaq 11,01 ( - 10,78)
    Pharming is bijna het aandeel van het jaar....
  14. forum rang 4 G. Hendriks 10 november 2023 20:59
    quote:

    A_Haddock schreef op 10 november 2023 20:30:

    [...]
    Dit suggereert helaas toch echt een nieuwe vragenlijst:
    PHARM/Nasdaq: PHAR) maakt bekend dat het een tweede lijst met vragen (Day 180 Second List of Outstanding Issues (LoOI)) heeft ontvangen
    Ben het met je eens dat het erg lijkt op meer dan een administratieve verplichting.
  15. [verwijderd] 10 november 2023 21:03
    quote:

    ffwachten nog schreef op 10 november 2023 20:17:

    [...]
    Vermakelijk forum! Hij is leuk, Sijmen doet afstand van zijn bonus.... Vergeet dat gewoon maar, hij zal eerder zijn bonus verdubbelen, het blijft (een slimme) zwever.
    Met je eens. Eigenlijk is het ook gewoon triest.

    Sijmen blijft jaar in jaar uit z'n zakken vullen met een miljoen salaris, bonussen en opties terwijl de aandeelhouders met lege handen achterblijven.

    Let wel, we hebben 't hier over een productiebedrijfje met een paar honderd medewerkers. Daar past in mijn ogen geen miljoenenensalaris en tonnen aan bonus bij.
  16. forum rang 6 Concrete 10 november 2023 21:12
    quote:

    Pannenkoek schreef op 10 november 2023 21:03:

    [...]

    Met je eens. Eigenlijk is het ook gewoon triest.

    Sijmen blijft jaar in jaar uit z'n zakken vullen met een miljoen salaris, bonussen en opties terwijl de aandeelhouders met lege handen achterblijven.

    Let wel, we hebben 't hier over een productiebedrijfje met een paar honderd medewerkers. Daar past in mijn ogen geen miljoenenensalaris en tonnen aan bonus bij.
    Eigenlijk wel komisch die groep zwarte brillen kijkers... met constant gefronste wenkbrauwen.

    Kijk het is heel simpel , je belegt in Pharming of je belegt niet in Pharming. Gelukkig heeft een zwarte bril mij nooit gestaan.
  17. forum rang 5 ffwachten nog 10 november 2023 21:24
    quote:

    Concrete schreef op 10 november 2023 21:12:

    [...]

    Eigenlijk wel komisch die groep zwarte brillen kijkers... met constant gefronste wenkbrauwen.

    Kijk het is heel simpel , je belegt in Pharming of je belegt niet in Pharming. Gelukkig heeft een zwarte bril mij nooit gestaan.
    Blijf gerust beleggen in deze toko, verlaag je gak, hou alle vertrouwen, moet je lekker helemaal zelf weten. Maar begin je posting dan niet met "kijk"! Met een roze bril kan je niet goed kijken, je ziet alleen maar dingen die je wil zien. Succes.
  18. forum rang 6 Concrete 10 november 2023 21:30
    quote:

    ffwachten nog schreef op 10 november 2023 21:24:

    [...]
    Blijf gerust beleggen in deze toko, verlaag je gak, hou alle vertrouwen, moet je lekker helemaal zelf weten. Maar begin je posting dan niet met "kijk"! Met een roze bril kan je niet goed kijken, je ziet alleen maar dingen die je wil zien. Succes.
    Vond dat kijk idd wel grappig, verder hoef je om mij geen zorgen te hebben met mijn gerealiseerde GAK van €0,45 , met alles wat ik nu ga bijkopen verhoog ik mijn GAK.
    Enige wat ik fout gedaan heb is iets te snel weer terugkopen na mijn verkoop op €1,30.
    Ben dan ook geen goede belegger, toevallig pakt mijn Pharming gok van jaren geleden tot nu toe goed uit. laat ik ook eens mazzel hebben.

    Fijn weekend allemaal.!
3.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht