Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 333 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 23 november 2023 13:05
    quote:

    GakGak schreef op 22 november 2023 21:30:

    Zit DZR nog hoog op zijn paard met maandenlange uitspraken als...elke stem op PVV is een verloren stem.

    Dan zijn we inmiddels een verloren natie geworden...;O(
    Ja. mss wel ... maar zoals DZR ook altijd zegt, je krijgt als volk de leider die je verdient!

    Dus mss verdienen we wel niet beter ...
    Als Orban (en Le Pen) je gaat feliciteren dan moet je je (als Nederlander) toch achter de oren beginnen te krabben, lijkt me.

    De meeste van de PVV stemmers weten ook helemaal niet waar ze ECHT op hebben gestemd (qua standpunten). Ja, minder asielzoekers ... lekker makkelijk -een zondebok zoals wel vaker in de geschiedenis- ... maar wat zijn de oplossingen … waarmee we dit land echt verder helpen?

    De gemiddeld PVV stemmer zal zich niet realiseren dat de PVV (lees: Wilders) ook voor een NEXIT is en tegen het sturen van wapens aan Oekraïne.
    Beide punten kunnen echter op termijn desastreus gaan uitpakken voor Nederland en dus deze gemiddelde burger ... waarbij de zogenaamde huidige crisissen in het niet zullen vallen!!

    Tevens is de PVV bv voor een bindend referendum ... maar laat Wilders zelf geen andere leden toe binnen zijn partij - oftewel er is binnen de PVV zelf geen sprake (interne) partijdemocratie.
    Een op z'n zachts gezegd vreemde tegenstelling.

    De huidige verkiezingsuitslag zal de komende tijd dan ook veel vragen gaan oproepen, niet alleen ten aanzien van de bestuurbaarheid van Nederland maar ook t.a.v. de PVV zelf.

    Wilders kan niet premier en fractievoorzitter ineen zijn ... dus wat gaat hij doen en hoe houdt hij dan de regie -binnen zijn partij- in handen?

    Tenslotte, het feit dat de PVV slechts 45 kandidaten heeft kan ze nog lelijk gaan opbreken.
    Mochten een aantal van hen, na de formatie, in het kabinet komen dan komt de partij (mogelijk) mensen tekort. In dat geval gaan de verkregen zetels zelfs naar een andere partij toe .. dus wellicht wordt het CDA dan toch nog de grootste … ;-D
  2. Dirk de Dijker 23 november 2023 13:05
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 23 november 2023 12:56:

    Wat ik ook bijzonder vind is dat pvv steeds nog als een soort extreem rechts kwaad wordt gezien. Ik heb het partijprogramma vluchtig doorgenomen: was mij te links met o.a. het idiote voorstel om sociale huren te verlagen. Veel luchtfietserij voor de onderbuik met onrealistische voorstellen. En een korte paragraaf over de Islam waar men echt wel uit moet komen in een coalitie onderhandeling, zo extreem is het allemaal niet.
    Onbegrijpelijk eigenlijk waarom de partij niet gewoon mee kan regeren en de premier kan leveren. Laat Wilders even sorry zeggen voor de minder minder uitspraak en hij kan naar het torentje.
    Maar zo werkt het niet in fopdemocratie Nederland. Er moet en zal een regering komen die de huidige lijn voortzet. Met idiote klimaatplannen en altijd braaf naar Brussel luisteren, al beland het hele land aan de bedelstaf.
    Ben er bang voor. Gewoon PvdA in de regering, de partij die vindt dat we geen extra huizen nodig hebben maar ook niets wil doen aan migratie. En d66, gij zult elektrificeren, ook al is dit bewezen niet uitvoerbaar en kunnen zelfs woonhuizen niet meer eens een aansluiting kunnen krijgen aan het net. CO2 boven alles. Die kliek blijft gewoon lekker zitten.
    Misschien mag Wilders de kettingzaag van Milei even lenen?
  3. forum rang 7 A3aan 23 november 2023 13:07
    quote:

    objectief schreef op 23 november 2023 10:08:

    [...]

    Voor die ca.25% van de bevolking (dat weet jezelf ook wel), die al vele jaren minder geld overhouden ondanks dat ze harder moeten werken dan de rest.
    Als woningbezitter werd je vermogen in 10 jaar verdubbeld, zonder tegenprestatie want de huurder betaalde nog meer en kreeg die meerwaarde niet. En je kunt beter in een eigen huis van 1mln. onder je kont zitten dan in een huurhuis.


    Stom hè, dat u zelf geen huis gekocht hebt. Uw generatie kon met allerlei subsidies een huis kopen , maar je moest dan wel veel meer maandelijks aan aflossing en hypotheekrente betalen dan een huurder. Mijn eerste huis was een maandlast van 456,00 gulden n ik kwam uit een sociale huurwoning van 112,00 gulden per maand. En mijn salaris was 1100 gulden bruto in de maand. Ik had geen auto, ging 3 jaar niet met vakantie. Bijbaantjes als sporttrainer in de avonduren, want 50 euro per maand zwart extra was hard nodig om het te kunnen betalen. Kortom ik lag krom voor het huis.
    En op zulke mensen die nu een afbetaald huis heb ben zit u te vitten.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2023 13:10
    De kater is onvermijdelijk:
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ’Dit had helemaal niemand verwacht’
    PVV-Kamerleden knuffelen ’koala-Geert’: ’Iedere vrijdag een borrel in het Torentje!’

    Peter Winterman
    Aangepast: 26 min geleden28 min geledenin Binnenland

    Den Haag - Dronken van geluk, en hier en daar met verbazing op het gezicht, hebben de PVV-Kamerleden zich een dag na de monsterzege gemeld in de Tweede Kamer. Terwijl pers uit binnen- en buitenland zich verdringt om de grote winnaar van de verkiezingen, moet het besef bij veel PVV’ers nog indalen. „Dit had helemaal niemand verwacht.”

    Zingend loopt PVV-routinier Martin Bosma donderdagochtend door de deur die leidt naar de PVV-fractie in het Tweede Kamergebouw. „Geniet van het leven, want het duurt toch maar even!”, schalt hij de Hollandse hit van René Schuurmans door de gang. De plaatsvervangend Kamervoorzitter is nog altijd in een overwinningsroes, zo’n dertien uur na de verpletterende PVV-verkiezingszege.

    „De alcohol is nog niet helemaal weg”, geeft Bosma meteen toe. „Praat u maar niet te hard”, zegt hij tegen de tientallen journalisten en cameraploegen die om hem heen drommen. Is de PVV klaar om te regeren? „Dat zijn we al twintig jaar”, zegt Bosma. „Geert kan zó het Torentje in.”
    Nieuwelingen

    Even daarvoor stapt een ander ervaren PVV-Kamerlid in de lift naar de PVV-verdieping. Terwijl de liftdeuren dichtschuiven, kijkt Barry Madlener in de ogen van een verslaggever. „Op welke plek sta jij?”, vraagt hij aan de journalist, in de veronderstelling dat het om een nieuw PVV-Kamerlid gaat.

    Bekijk ook:
    Deze mensen stemden voor het eerst op de PVV: ’Wilders was voor ons de enige keuze’

    Het is tekenend voor de ongekende groei van de PVV-fractie: van 17 naar 37 zetels. Een grote groep nieuwe gezichten, nieuwe politici die elkaar nog niet kennen. Nieuwelingen lopen zo snel mogelijk langs de pers, ze reageren niet op vragen. Zeker de PVV’ers onderaan de lijst – Jan Valize (plek 35, fractieondersteuner in Venlo), Hidde Heutink (plek 36, fractievoorzitter in Enschede) en Joeri Pool (plek 37, beleidsmedewerker van de Kamerfractie) – zullen tot woensdagavond geen moment op het Kamerlidmaatschap hebben gerekend.
    ’Coladrinker’

    „Dit had helemaal niemand verwacht”, erkent Kamerlid Dion Graus. „Ik had het wel gehoopt, maar op een gegeven moment geef je die hoop ook op. Als we een keer 24 zetels of zo halen, doen we het al heel goed.” Graus was woensdagavond niet bij het PVV-verkiezingsfeestje in een Haags café. „Ik houd niet van die coronafeestjes allemaal. En ik ben een coladrinker.”

    Graus – die in 2010 aan de wieg stond van de dierenpolitie – droomt al van een plek in kabinet-Wilders I. Minister wil hij niet worden, maar de post van staatssecretaris Dierenwelzijn ziet hij wel zitten. En dat onder premier Wilders? „Dat zou heel tof zijn”, zegt Graus. „Iedere week een vrijdagmiddagborrel in het Torentje, heel wenselijk.”
    ’Eindelijk sympathie’

    Graus vindt het niet erg dat Wilders bereid is zijn anti-islampunten te laten vallen voor een nieuwe coalitie. „Soms moet je een stapje terugdoen om er twee vooruit te kunnen zetten. Als nooit iemand met je wil regeren, wat schiet je dan op? We willen ook een keer een deuk in een pakje boter kunnen slaan.” Hij heeft genoten van de ’mildere Wilders’ in de campagne. „Ik ben heel blij dat hij eindelijk eens sympathie heeft getoond. Normaal was hij vrij hard natuurlijk. Ik houd meer van die koala-Geert.”

    Als Wilders even later de taart aansnijdt voor zijn nieuwe fractie, slaat de PVV-leider opnieuw een verzoenende toon aan. Hij zit naast oudgediende Fleur Agema en ’poffertjeskoningin’ Rachel van Meetelen, de nieuwkomer op plek 3. „Als ik premier word, zal ik dat zijn voor alle Nederlanders”, roept Wilders. „Ongeacht geloof, seksuele voorkeur, kleur, gender, wat dan ook. Als je premier bent, dan heb je een andere rol dan als oppositieleider. Maakt u zich dus geen zorgen.”
    ’Werk samen’

    Als een journalist vraagt naar de kansen op coalitievorming, doet Wilders een oproep aan Dilan Yesilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC): „Werk samen!” Na een minuut of tien wordt de pers uit de fractiezaal gebonjourd. Hij meldt nog wel trots ’met 3 euro campagnegeld’ zijn monsterzege te hebben behaald.

    „De druk is er, niet alleen bij mij”, zegt Wilders ook. „Maar het is geen vervelende druk. Er zitten hier 37 Kamerleden die allemaal de verantwoordelijkheid voelen. Ik kan het niet alleen, wij doen dat met z’n allen.”
  5. Dirk de Dijker 23 november 2023 13:12
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:01:

    Laten we niet vergeten dat Wilders en z'n clubgenoten GEEN ENKELE ervaring hebben met regeren en besturen.
    Misschien is dat wel een voordeel. De beste stuurlui staan immers aan wal.

    Je bent echt een beetje ontstemd?
  6. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 23 november 2023 13:14
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 23 november 2023 13:05:

    [...]
    Misschien mag Wilders de kettingzaag van Milei even lenen?
    Ik verwacht niets van Wilders. Maar het moet gewoon een keer klaar zijn met die ongemakkelijke compromis kabinetten met rechts en links bij elkaar waarbij links hun piketpaaltjes steeds dieper in de grond slaat en alles wat anders is als extremistisch duidt. Met een kabinet wat per decreet regeert met een horde leeghoofden en ja knikkers als kamerleden. Gewoon goed naar de kiezer luisteren. En die wil wat anders dan het Ruttisme.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2023 13:20
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 23 november 2023 13:14:

    [...]Ik verwacht niets van Wilders. Maar het moet gewoon een keer klaar zijn met die ongemakkelijke compromis kabinetten met rechts en links bij elkaar waarbij links hun piketpaaltjes steeds dieper in de grond slaat en alles wat anders is als extremistisch duidt. Met een kabinet wat per decreet regeert met een horde leeghoofden en ja knikkers als kamerleden. Gewoon goed naar de kiezer luisteren. En die wil wat anders dan het Ruttisme.
    Ik ben zeer benieuwd hoe Wilders de asielzoekers wil gaan tegenhouden.

    Ik heb nog wel een tip voor hem: verplaats het AZC naar Rottumeroog.
  8. forum rang 6 pakman 23 november 2023 13:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:20:

    [...]

    Ik ben zeer benieuwd hoe Wilders de asielzoekers wil gaan tegenhouden.

    Ik heb nog wel een tip voor hem: verplaats het AZC naar Rottumeroog.
    ik heb nog wel 1 tip voor jou, als je door 6 landen wandeld om in Nederland tercht te komen ben je GEEN asielzoeker maar een $$$$$ zoeker !!! nu hjij weer....
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2023 13:32
    quote:

    pakman schreef op 23 november 2023 13:26:

    [...]ik heb nog wel 1 tip voor jou, als je door 6 landen wandeld om in Nederland tercht te komen ben je GEEN asielzoeker maar een $$$$$ zoeker !!! nu hjij weer....
    En hoe ga jij de asielzoekers tegenhouden.....??

    Wilders heeft advies nodig, want hij wil zich houden aan de grondwet en alle internationale verdragen.
  10. Dirk de Dijker 23 november 2023 13:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:20:

    [...]

    Ik ben zeer benieuwd hoe Wilders de asielzoekers wil gaan tegenhouden.

    Ik heb nog wel een tip voor hem: verplaats het AZC naar Rottumeroog.
    ah, dit is al direct een constructievere opstelling!
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 23 november 2023 13:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:20:

    [...]

    Ik ben zeer benieuwd hoe Wilders de asielzoekers wil gaan tegenhouden.

    Ik heb nog wel een tip voor hem: verplaats het AZC naar Rottumeroog.
    Ik weet van insiders, dat Wilders woonachtig was/is op een AZC in dit land.

    Achter hetzelfde hek, dat uitgeprocedeerden moet tegenhouden te ontsnappen.

    Les extrêmes se touchent
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 23 november 2023 13:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:20:

    [...]
    Ik ben zeer benieuwd hoe Wilders de asielzoekers wil gaan tegenhouden.

    Ik heb nog wel een tip voor hem: verplaats het AZC naar Rottumeroog.
    Hij heeft naar de Brexit gekeken (wil immers Nexit):
    Dat zou de asielstroom remmen, het tegenovergestelde, echter, is gebeurd.

    Dat heb je, als kwakzalvers beslissingen nemen.
  13. forum rang 6 MIDAS 23 november 2023 13:39
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:32:

    [...]

    En hoe ga jij de asielzoekers tegenhouden.....??

    Wilders heeft advies nodig, want hij wil zich houden aan de grondwet en alle internationale verdragen.
    Door ze meteen in te zetten zoals ze dat doen in de UAE.
    Waarom tegenhouden als ze de knelpuntberoepen kunnen invullen.
    Cursus Engels is voldoende en daarna meteen praktijk cursus.
  14. forum rang 9 josti5 23 november 2023 13:41
    quote:

    Succes schreef op 23 november 2023 13:05:

    [...]

    (...)
    Tevens is de PVV bv voor een bindend referendum ... maar laat Wilders zelf geen andere leden toe binnen zijn partij - oftewel er is binnen de PVV zelf geen sprake (interne) partijdemocratie.
    Een op z'n zachts gezegd vreemde tegenstelling.

    (...)
    -----------------
    'Vreemd'???

    Integendeel!

    Zo voorkom je infiltratie van partijen, zoals CDA, PvdA, D66 en VVD tot hun schade en schande hebben moeten ervaren: voor lieden met een eigen agenda was het kinderspel, om die partijen binnen te dringen, en van binnenuit te hervormen, met uiteindelijk desastreuze gevolgen voor al deze partijen, omdat zij zich vervreemd hebben van hun eigen achterban.

    Van dit alles heeft Wilders geen last, waarbij hij wel veel moeite zal hebben, om zijn 36 kippen bijeen te houden.
  15. forum rang 6 pakman 23 november 2023 13:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 november 2023 13:32:

    [...]

    En hoe ga jij de asielzoekers tegenhouden.....??

    Wilders heeft advies nodig, want hij wil zich houden aan de grondwet en alle internationale verdragen.
    Finland hebben ze een hek, Hongarye idem,USA idem Polen/Letland etc dus een hek om heel europa om de gelukszoekers tegen te houden , maar dat weet jij ook en 85% van Nederland ,alleen is dat linkse wok die nu tranen met tuiten huilen, totdat ze een huis naast hun krijgen vol met gelukszoekers dan huilen ze pas echt
  16. forum rang 7 Succes 23 november 2023 13:43
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 23 november 2023 13:12:

    [...]
    Misschien is dat wel een voordeel. De beste stuurlui staan immers aan wal.

    Je bent echt een beetje ontstemd?
    Ik denk jij deze spreekwoord niet helemaal begrijpt ... dit moet je niet letterlijk nemen.

    Het spreekwoord is een sneer aan het adres van de betweter(s): de beste stuurlui is namelijk spottend bedoeld.

    De beste stuurlui staan dus helemaal NIET aan wal .... en het is dus GEEN voordeel (om onervaren te zijn)!

    Het is (zoals hier ook vaak gebeurd) erg gemakkelijk om te zeggen hoe iemand zou moeten handelen of om kritiek uit te oefenen ... -waar de PVV bij monde van Wilders ook erg goed in is- ... maar om het zelf 'goed' te doen -als onervaren persoon- is een heel ander verhaal!

    Maar we gaan het zien ... of (wellicht) niet.
  17. forum rang 6 pakman 23 november 2023 13:47
    quote:

    The big O schreef op 23 november 2023 13:39:

    [...]
    Door ze meteen in te zetten zoals ze dat doen in de UAE.
    Waarom tegenhouden als ze de knelpuntberoepen kunnen invullen.
    Cursus Engels is voldoende en daarna meteen praktijk cursus.
    heb jij nog plaats in huis voor een stuk of 3 de rest slaapt wel onder de geluksbomen (15000) maar zover ben je nog niet om dit te zien of wacht ff, gooi die oudjes toch uit die Zorghuizen en zet de GZ erin
  18. forum rang 8 closer 23 november 2023 13:47
    quote:

    Succes schreef op 23 november 2023 13:43:

    Ik denk jij deze spreekwoord niet helemaal begrijpt ... dit moet je niet letterlijk nemen.

    Het spreekwoord is een sneer aan het adres van de betweter(s): de beste stuurlui is namelijk spottend bedoeld.
    Zonder betweters had dit forum geen bestaansrecht.
  19. Dirk de Dijker 23 november 2023 14:00
    In plaats van een 'ideale schoonzoonpremier' de afgelopen 20 jaar - Balkenende, Rutte - zou Wilders NL in het buitenland weer wat interessanter op de kaart weten te zetten. Ongetwijfeld niet alleen maar ten goede, maar ben toch wel geïnteresseerd om dit mee te maken!

    Inzake de 1 miljoen Nederlanders die nu bang zouden zijn - beetje asociaal misschien - ben ik geneigd om te zeggen liever dat die 1 miljoen Nederlanders bang zijn dan de andere 16 miljoen.

    Qua steun aan Israël zit het wel goed bij Wilders, steun aan Oekraine zullen de coalitiepartners hem moeten aanpraten en ook dat hij zich niet gaat inlaten met Orban types of andere Poetin vriendjes.
  20. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2023 14:00
    quote:

    ++closer schreef op 23 november 2023 13:47:

    [...]
    Zonder betweters had dit forum geen bestaansrecht.
    Heb je jezelf weer een extra + gegeven....????
6.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 333 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.505
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.963
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.359
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.584
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.392
AMG 965 125.984
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.168
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.690
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.116
Aroundtown SA 1 178
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.720
ASML 1.762 77.119
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht