Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,742
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    507.499 Gem. (3M) 1,3M
  • Bied

    3,700  
  • Laat

    3,700  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM januari 2024

758 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gordon gekko 22 januari 2024 18:45
    quote:

    HenkdeV schreef op 22 januari 2024 17:41:

    Prima dag voor de bouwers/beurs.
    Hoge omzet voor bouwer H., niet voor het eerst in de afgelopen dagen.
    voor de gekko ook een hele goede dag
  2. forum rang 8 HenkdeV 22 januari 2024 19:07
    quote:

    Gordon gekko schreef op 22 januari 2024 18:45:

    [...]voor de gekko ook een hele goede dag
    Een groene gekko, zeg maar.
  3. forum rang 7 innicksname 22 januari 2024 19:53
    quote:

    amice schreef op 22 januari 2024 13:18:

    [...]
    Men is een niet nader te noemen persoon, kan mannelijk of vrouwelijk zijn .
    Mensen zouden het woordje men eigenlijk niet moeten gebruiken, te vaag.
  4. forum rang 5 hvasd2 23 januari 2024 03:03
    Cijfers komen pas 15 februari. Genoeg tijd om dan te bivakkeren in de 2,80 regionen. Met mooie cijfers staat het aandeel in de tweede helft van februari boven de 3 Euro.
    Ga in die 2,80 regionen wel wat winst pakken waarschijnlijk.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 23 januari 2024 07:49
    Circulair bouwen op Schiphol: BAM bouwt doorlaatpost uit sloopmateriaal

    Op Schiphol is BAM Bouw en Techniek gestart met een duurzaam staaltje vakwerk: de bouw van een circulaire doorlaatpost. In de nieuwe doorlaatpost 90 worden personen en voertuigen door securitymedewerkers gecontroleerd. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal uit de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol. Hiermee is het ontwerp bijna volledig circulair, wat bijdraagt aan de doelstelling van Schiphol om in 2030 een luchthaven zonder restafval te zijn.
    Sloop en ontwerp hand in hand

    In het ontwerp, van de hand van Benthem Crouwel NACO Architects en BAM Bouw en Techniek, zijn de vrijkomende sloopmaterialen leidend voor de materiaalkeuzes voor de bouw. In de nieuwe doorlaatpost krijgen bestaande staalconstructies, ramen, deuren, sanitair, keukens, ledverlichting en gevelbeplating een nieuwe plek. Hiermee is het ontwerp van de doorlaatpost, op basis van de Building Circularity Index (BCI) score, voor 68 procent circulair. De hoogst haalbare score is 80 procent.

    “Wij hebben hoge circulaire ambities binnen Schiphol: in 2030 willen we volledig afvalvrij zijn. Dat vraagt ook om een andere manier van ontwerpen en bouwen. Bij verbouwingen en onderhoud op de luchthaven komt veel materiaal vrij en dat willen we zoveel mogelijk hergebruiken in andere projecten. Doorlaatpost 90 is daar een uniek voorbeeld van. De herkomst van de materialen en de losmaakbaarheid van het ontwerp maakt onze ambities concreet en laat zien wat er al mogelijk is.” – Taco van Iersel, Manager Sustainability & Energymanagement bij Schiphol

    “Al aan het begin van de circulaire sloop is het ontwerpteam aangehaakt. Een belangrijk gegeven, omdat je zo in staat bent het ontwerp op de geoogste materialen af te stemmen. We zien vaak dat het ontwerp pas in een later stadium wordt aanbesteed. In dit geval is het gelijk op gegaan en kijken we enorm uit naar de volgende stap in de realisatie van deze nieuwe doorlaatpost. Met dit project geven wij nadrukkelijk uitvoering aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ met duurzaamheid als speerpunt.” – Susanne IJsenbrandt, duurzaamheidsmanager BAM Bouw en Techniek

    Materialen die niet worden hergebruikt bij de doorlaatpost hebben elders hun weg gevonden. Zo worden fietsenstallingen opnieuw gebruikt, komen kozijnen in nieuwbouwpanden terecht en krijgen kabelgoten een tweede leven. De totale dakbedekking zal worden verwerkt en daarvan wordt asfalt voor Rotterdam The Hague Airport gemaakt.
    Circulariteit op Schiphol

    Schiphol wil in 2030 een luchthaven zijn zonder restafval. De reststromen worden dan 100% hergebruikt of gerecycled, ook waar dat kan op het gebied van bouwen en onderhoud. Bij het slopen van oude gebouwen hergebruiken we zoveel mogelijk materiaal en bij gebruik van nieuwe materialen bouwen we circulair. De bron-gebouwen voor de doorlaatpost zijn stuk voor stuk uit elkaar gehaald en er werd bijgehouden welk materiaal waar zit en in welke staat het is. Om vervolgens door een architect beoordeeld en (her)gebruikt te worden in nieuwe ontwerpen. Schiphol stuurt met de circulaire ambities op het behoud van schaarse en reeds geproduceerde bouwproducten. Daarnaast heeft Schiphol ook oog voor het hergebruiken van bouwmaterialen. Een concreet voorbeeld daarvan is het eigen meng- en breekterrein, waar beton uit verbouwingen en onderhoud wordt vermalen tot nieuw beton of funderingsmateriaal.
  6. forum rang 6 OnoMatopee 23 januari 2024 07:51
    7 koopwaardige Nederlandse aandelen volgens experts in 2024
    7 koopwaardige Nederlandse aandelen volgens experts in 2024
    (Afbeelding: Pexels)

    De AEX kende een mooi 2023. Maar waar kun je dit jaar het beste in beleggen? Dit zijn de zeven meest koopwaardige aandelen op de Amsterdamse beurs volgens Nederlandse beleggingsexperts.

    Verschillende beurskenners delen hun visie voor 2024 met de website Belegger.nl. Daarbij geven zij aan in welke aandelen zij dit jaar de meeste hoop hebben.
    Koopwaardige Nederlandse aandelen

    Wij zijn vooral benieuwd naar de zeven Nederlandse aandelen die de beleggingsexperts tippen. Hieronder vind je ze allemaal in willekeurige volgorde.
    1. NN Group

    Allereerst het aandeel NN Group. In 2023 daalde de koers met 6,3 procent, nu wordt de verzekeraar door zowel IEX-analist Hildo Laman als technisch analist Nico Bakker getipt. Sinds november zit NN Group in een stijgende lijn. Een risico, zo zegt Laman, is de dalende rente. Hoewel dat over het algemeen gunstig is voor aandelen, kunnen verzekeraars juist profiteren van een iets hogere rente.
    2. ABN Amro

    De koers van het aandeel ABN Amro steeg afgelopen jaar ruim 5 procent. Daarmee bleef de bank achter op de index waar je het aandeel in vindt, de AEX. Die steeg namelijk zo’n 14 procent. Als technisch analist bestudeert Nico Bakker enkel de koersgrafiek en kijkt hij niet naar nieuws of de financiële gegevens van het bedrijf. Op basis daarvan tipt hij ABN Amro als een van de meest koopwaardige Nederlandse aandelen van 2024.
    3. BAM

    Daar blijft het niet bij. Ook in BAM, het bouwbedrijf dat zich in de AScX-index bevindt, ziet hij een kans. Het aandeel behoort in deze eerste weken van 2024 tot de hardste stijgers van het Damrak. Weet wel dat een fundamenteel analist, dus iemand die zijn oordeel júíst op bedrijfsnieuws en -cijfers baseert, veel risico’s ziet in bouwbedrijfaandelen.

    De populairste investeringen van de rijkste mensen ter wereld

    Bouwbedrijven hebben immers (zelfs in goede jaren) lage marges en zijn erg conjunctuurgevoelig. Gaat het slecht met de economie, dan holt het aantal opdrachten achteruit omdat verbouwingen en andere bouwopdrachten worden uitgesteld. Stikstofmaatregelen die voorkomen dat er te veel gebouwd wordt, vormen nu nog een extra risico. En als een project mislukt – wat nog weleens gebeurt – moet er veel geld bijgelegd worden. Het is dus zeker geen aandeel zonder risico’s.
    4. ASML

    Een van de grootste Nederlandse aandelen: ASML. De chipmachinebouwer wordt door presentatrice en beurskenner Janneke Willemse genoemd. Vorig jaar hoorde ASML bij de top vijf grootste stijgers in de AEX. En hoewel Willemse af en toe twijfelt of er nog meer in het vat zit, wordt ze toch nog regelmatig positief verrast, zo vertelt ze Belegger.
    5. Ahold Delhaize

    Daarnaast is Ahold Delhaize, moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, een aandeel dat het volgens de presentatrice komend jaar goed zou kunnen doen. Het bedrijf is ook in de Verenigde Staten actief, maar daar vielen de verdiensten afgelopen jaar een beetje tegen. Janneke Willemse heeft echter goede hoop voor 2024.
    6. ASR Nederland

    Na NN Group is ASR Nederland de tweede verzekeraar in deze lijst met Nederlandse aandelen. Ditmaal is het beleggingsexpert Jaap Steur die het aandeel tipt voor 2024. Vorig jaar werd verzekeraar Aegon overgenomen door ASR Nederland, wat volgens Steur voordelen met zich meebrengt.
    7. Just Eat Takeaway

    Tot slot het AMX-aandeel Just Eat Takeaway. De Nederlandse aandelen zijn bij menig belegger bekend en de maaltijdbezorger wordt genoemd door Peter Paul de Vries, topman van een investeringsmaatschappij. Het afgelopen jaar is de koers van Just Eat Takeaway fors gedaald, maar De Vries heeft hoop dat het bedrijf zich met een frisse focus kan herpakken.
    Ajax zeker niet bij meest koopwaardige aandelen

    Een Nederlands aandeel dat je liever niet in je beleggingsportefeuille treft, is Ajax. Het koersverloop van de voetbalclub is nog dramatischer dan zijn prestaties op het veld. Wij vroegen een beleggingsexpert om opheldering.

    Disclaimer: dit artikel mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies.
  7. forum rang 6 boldie 23 januari 2024 08:30
    quote:

    hvasd2 schreef op 23 januari 2024 03:03:

    Cijfers komen pas 15 februari. Genoeg tijd om dan te bivakkeren in de 2,80 regionen. Met mooie cijfers staat het aandeel in de tweede helft van februari boven de 3 Euro.
    Ga in die 2,80 regionen wel wat winst pakken waarschijnlijk.
    kleine 6% in 3 weken tijd om dat te halen voor de cijfers.
  8. forum rang 6 OnoMatopee 23 januari 2024 08:41
    BAM aangesteld voor de bouw van een nieuw academisch gebouw op de Treforest Campus van de University of South Wales

    22 januari 2024 - BAM is door de University of South Wales aangesteld om een ??nieuw academisch gebouw op te leveren op de Treforest Campus in Pontypridd.

    Het voorgestelde nieuwe academische gebouw zal onderwijs-, onderzoeks- en ondersteuningsruimte bieden voor informatica, engineering en technologie. BAM zal helpen bij het ontwikkelen van de gedetailleerde ontwerpen voor het gebouw, waarvan de bouw later dit jaar gepland staat.

    Een ontwerpteam van Stride Treglown Architects en Arup-ingenieurs heeft met de universiteit samengewerkt om de plannen te ontwikkelen, die formeel zijn ingediend om in aanmerking te komen voor een bouwvergunning. BAM gaat in de definitieve ontwerpfase samen met de Universiteit en het ontwerpteam aan de slag om de gedetailleerde plannen op te stellen.

    Het voorgestelde gebouw zal meer dan 40 nieuwe onderwijs-, leer- en onderzoeksruimtes bevatten, waaronder elektronica- en hydraulische laboratoria, een vluchtsimulator, een robotica-laboratorium, schone en industriële onderzoeksruimtes, collaboratieve onderwijsruimtes, evenals virtual reality-mogelijkheden en tentoonstellingsruimtes. .

    Een van de belangrijkste uitgangspunten van het gebouw zal het bevorderen van interdisciplinair werken zijn door de activiteiten die plaatsvinden zichtbaar en toegankelijk te maken. Een focuspunt hiervoor zullen nieuwe 'makerspaces' zijn die activiteiten met een laag risico naar centrale gebieden zullen brengen, waar studenten kunnen creëren en innoveren, met toegang tot apparatuur om hun activiteiten te voltooien.
    BAM aangesteld voor de bouw van een nieuw academisch gebouw op de Treforest Campus van de University of South Wales

    Justin Price, directeur bouw bij BAM, zei: 'Nu we aan dit bouwproject beginnen, hebben we de kans om iets heel bijzonders te bouwen aan de Universiteit van Zuid-Wales. BAM's passie voor innovatie en toewijding aan uitmuntendheid betekent dat we ernaar uitkijken een ruimte te creëren die niet alleen aan de verwachtingen van de universiteit voldoet, maar deze zelfs overtreft. Het COMET-project is voor ons een opwindende kans om onze expertise te demonstreren en een meesterwerk af te leveren dat de tand des tijds zal doorstaan. De bouw van het nieuwe gebouw stelt ons ook in staat een fantastische leermogelijkheid te bieden aan studenten van de Universiteit van Zuid-Wales. BAM zal samenwerken met medewerkers en studenten van de universiteit om unieke kansen voor het project te bieden, zodat we zowel een positieve erfenis als een prachtig nieuw gebouw achterlaten.'

    Mark Milton, Chief Operating Officer bij USW, zei: 'Dit is een belangrijke stap voorwaarts in onze plannen voor een nieuw gebouw dat ruimte zal bieden om een ??revolutie teweeg te brengen in de levering van STEM bij USW. Het ontwerpteam heeft samengewerkt met de Faculteit Informatica, Engineering en Wetenschappen en een plan gemaakt voor een spannende, flexibele en collaboratieve reeks ruimtes die STEM toegankelijk zullen maken voor iedereen die het gebouw gebruikt. Dit zal een aanzienlijke investering zijn in de campus en het lokale gebied, en we zullen proberen de voordelen voor de lokale economie door de ontwikkeling en bouw te maximaliseren. We kijken er erg naar uit om met BAM samen te werken nu we de volgende fase van het ontwerp en de ontwikkeling van het gebouw ingaan.'

    Dr. Paul Davies, decaan van de Faculteit Informatica, Engineering en Wetenschappen van USW, zei: 'Het is altijd de visie geweest dat dit gebouw een thuis zal zijn voor STEM, maar een faciliteit voor iedereen bij USW, en de moderne benadering van leren en Het onderwijs dat in het ontwerp is opgenomen, maakt dit mogelijk. De aanstelling van BAM als hoofdaannemer, die samenwerkt met USW, Arup en Stride Treglown, zal ervoor zorgen dat het voltooide gebouw aan de behoeften van alle gebruikers voldoet en USW in de voorhoede van het STEM-hoger onderwijs in de regio en daarbuiten plaatst.'

    Onder voorbehoud van het verlenen van de bouwvergunning zal het gebouw worden gebouwd op braakliggende grond op de campus, na de sloop van twee gebouwen in de afgelopen jaren. De bouw van het gebouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. De verwachting is dat de bouw later in 2024 kan starten.

    ca 4,7m pond
  9. forum rang 4 Xxxx 23 januari 2024 09:09
    [quote alias=hvasd2 id=15158335 date=202401230303]
    Cijfers komen pas 15 februari. Genoeg tijd om dan te bivakkeren in de 2,80 regionen. Met mooie cijfers staat het aandeel in de tweede helft van februari boven de 3 Euro.
    Ga in die 2,80 regionen wel wat winst pakken waarschijnlijk.
    [/quote

    Het is niet ondenkbeeldig
  10. forum rang 8 HenkdeV 23 januari 2024 09:20
    quote:

    Daytripper schreef op 23 januari 2024 09:09:

    [quote alias=hvasd2 id=15158335 date=202401230303]
    Cijfers komen pas 15 februari. Genoeg tijd om dan te bivakkeren in de 2,80 regionen. Met mooie cijfers staat het aandeel in de tweede helft van februari boven de 3 Euro.
    Ga in die 2,80 regionen wel wat winst pakken waarschijnlijk.
    [/quote

    Het is niet ondenkbeeldig
    Het is niet ondenkbeeldig

    Weet niet of innicksname dit goedkeurt:-).
  11. forum rang 4 Xxxx 23 januari 2024 09:49
    Ja ik had wel iets meer verwacht dan de 2,61 maar wat in het vat zit, verzuurt niet
  12. forum rang 6 IQ 23 januari 2024 11:46
    Groot aantal in de laat, het aandeel mag niet in het groen komen.
  13. forum rang 4 Marinus-86 23 januari 2024 12:17
    Dolle Dinsdag tijde terug een K gekocht voor 14,70 toch maar verkocht net voor 17,00 euro ik wilde ze eerst vasthouden t.e.m. de cijfers maar ik vond dit een leuke winst,Fugro.
  14. forum rang 4 Marinus-86 23 januari 2024 12:49
    quote:

    Marinus-86 schreef op 23 januari 2024 12:17:

    Dolle Dinsdag tijde terug een K gekocht voor 14,70 toch maar verkocht net voor 17,00 euro ik wilde ze eerst vasthouden t.e.m. de cijfers maar ik vond dit een leuke winst,Fugro.
    Tijdje terug...
  15. forum rang 8 HenkdeV 23 januari 2024 13:10
    quote:

    Marinus-86 schreef op 23 januari 2024 12:17:

    Dolle Dinsdag tijde terug een K gekocht voor 14,70 toch maar verkocht net voor 17,00 euro ik wilde ze eerst vasthouden t.e.m. de cijfers maar ik vond dit een leuke winst,Fugro.
    Rondje van Popie:-).
  16. forum rang 4 Marinus-86 23 januari 2024 13:15
    quote:

    HenkdeV schreef op 23 januari 2024 13:10:

    [...]

    Rondje van Popie:-).
    Kan toch wel hoor je weet wat ik weleens gezegd hebt.
758 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
    4. Shell jaarvergadering in Londen
    5. Handelsbalans maart (eurozone)
    6. Lowe's Q1-cijfers
    7. Macy's Q1-cijfers
    8. Pharming jaarvergadering
  2. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht