Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.556 Posts
Pagina: «« 1 ... 229 230 231 232 233 ... 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 7 februari 2024 20:22
    Het kan er wel eens op uitdraaien, dat het toch allemaal te veel is voor Omtzigt.

    Het zou mij niet verbazen, als hij z'n plekkie afstaat aan een andere NSC-er.

    Heb begrepen, dat-ie naar Enschede is vertrokken.
  2. forum rang 5 DurianCS 7 februari 2024 20:30
    quote:

    josti5 schreef op 7 februari 2024 20:22:

    Het kan er wel eens op uitdraaien, dat het toch allemaal te veel is voor Omtzigt.

    Het zou mij niet verbazen, als hij z'n plekkie afstaat aan een andere NSC-er.

    Heb begrepen, dat-ie naar Enschede is vertrokken.
    Prima, voor een functie elders?
  3. forum rang 6 Plein777 7 februari 2024 20:34
    quote:

    josti5 schreef op 7 februari 2024 20:22:

    Het kan er wel eens op uitdraaien, dat het toch allemaal te veel is voor Omtzigt.

    Het zou mij niet verbazen, als hij z'n plekkie afstaat aan een andere NSC-er.

    Heb begrepen, dat-ie naar Enschede is vertrokken.
    Ja weer weggelopen en ondergedoken in Enschede, te belazerd en laf om het fatsoen te hebben om vanavond uitleg te komen geven aan de 3 andere onderhandelaars en de heer Plasterk.
  4. forum rang 9 objectief 7 februari 2024 21:09
    quote:

    Plein777 schreef op 7 februari 2024 20:34:

    [...]

    Ja weer weggelopen en ondergedoken in Enschede, te belazerd en laf om het fatsoen te hebben om vanavond uitleg te komen geven aan de 3 andere onderhandelaars en de heer Plasterk.
    Iedere politicus mag doen wat ie zelf wil; schijnbaar wil je hem dwingen met die Wilders (waarmee 1 jaar geleden niemand genoemd wilde worden) een coalitie te vormen met die 1 stem van de vele miljoenen die je vertegenwoordigt.
    En met 3 partijen gaat het gemakkelijker dan met 4...er is geen probleem.
  5. forum rang 6 Cash collector 7 februari 2024 21:32
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 7 februari 2024 18:25:

    [...]

    Laat de vuilophalers een maand staken. Dan ben ik benieuwd hoe u oordeelt over hun bijdrage aan de maatschappij.

    Laat alle marketingmanagers een jaar staken. Dan....gebeurt er helemaal niets.

    De enige bijdrage van marketingmanagers aan de maatschappij is de belasting die ze betalen.
    Het dreigen met stakingen is een heel slecht links argument.

    Die marketingmanager betaalt per jaar meer aan belasting dan wat die vuilnisophaler per jaar bruto verdient. Die marketing manager levert dus een veel grotere bijdrage aan de samenleving dan die vuilnisophaler. Zelfs als die marketing manager met pensioen is levert hij een grotere bijdrage aan de samenleving dat een vuilnisophaler die nog midden in zijn glansrijke carrière zit.

    Feitelijk is die vuilnisophaler helemaal niet nodig. Het is voor die marketingmanager een kleine moeite om wekelijks zijn vuilnis naar een verzamelpunt te brengen.
  6. forum rang 6 Cash collector 7 februari 2024 21:50
    quote:

    De Kleine Belegger schreef op 7 februari 2024 19:31:

    [...]

    Het hoeft helemaal niet 100% te zijn maar met een grote zekerheid. Al helemaal als het aankomt op gezondheid en natuur. Ik ben echt benieuwd hoe jij je portefeuille beheerd. Stop jij daar alleen maar geld in verliezende bedrijven waarvan de toekomst niet zeker is?
    Ik bedoel ze kunnen 1000% gaan in 5 tot 10 jaar. Hoe weet je of iets geen goede belegging is als je het niet in je portefeuille je hebt?
    Gewoon kopen man! Zien we wel verder!

    Maar bon. we kunnen verder gaan met drogredenen. Maar kun je in Jip en Janneke taal aan mij uitleggen waarom PFAS niet schadelijk zou zijn? Terwijl de geschiedenis ons leert dat alle vorige (oude) PFAS wel schadelijk is? Kunnen wij het nu dan opeens wel vertrouwen? Moeten we nu ook opeens alle drama van Philips vergeten omdat er een nieuwe CEO is?
    Ik selecteer dividend aandelen van winstgevende bedrijven met een goede marktpositie waarbij ook in opties gehandeld kan worden. Ik koop die aandelen goedkoop om ze vervolgens lang vast te houden. De koers is van ondergeschikt belang, het gaat mij om dividend en optiepremies. Van geen enkel bedrijf is de toekomst zeker, feit is dat de waarde van mijn portefeuille exponentieel oploopt, evenals het passieve inkomen wat er uit voortvloeit. Hoe je dat met de risico's van blootstelling aan PFAS voor de gezondheid wil vergelijken zie ik niet.

    Ik heb nooit beweerd dat PFAS niet schadelijk zijn. Van een aantal specifieke PFAS is duidelijk wat de risico's zijn. Ik heb vastgesteld dat er algemene besluitvorming rond PFAS plaatsvindt zonder dat bekend is wat er in het algemeen schadelijk aan is.
    Dat generiek maken van specifieke eigenschappen is net zoiets doms als het vaststellen van een algemene vermogensrendementsheffing op basis van een fictief rendement van 25% omdat vijf op de duizend beleggers dat rendement halen.
  7. forum rang 6 Cash collector 7 februari 2024 21:53
    quote:

    Succes schreef op 7 februari 2024 19:56:

    [...]

    Die 15.415 liter/kg is een internationale gemiddelde (voor mixed bedrijven, die houden zowel grazende koeien als industriële koeien).

    Voor Nederland gelden heel andere cijfers ...
    www.vlees.nl/themas/milieu-techniek/f...

    De waterfootprint in Nederland is namelijk veel lager en bedraagt 4.505 liter (voor een industrieel bedrijf, waarvan 3.934 liter uit regenwater bestaat).
    => Productie in Nederland is veel efficiënter (en ook niet onbelangrijk, de meeste koeien worden voor het melk gehouden en vlees is vervolgens een 'bijproduct').

    Daar echter (regen-)water schaars is, kun je veel beter andere (eiwitrijke) producten produceren; die veel minder water vergen (en die niet eerst door een koe omgezet moeten worden in vlees).

    Interessant is dus niet alleen het aantal liters/kg ansich, maar ook de verhouding tussen het aantal gram eiwit dat een product oplevert en het aantal liters/kg het kost om deze te produceren/verbouwen.

    Als voorbeeld:
    > Rundvlees internationaal geproduceerd kost 15.415 lt/kg, oftewel 112 liter per gram eiwit.
    > Granen 1.644 lt/kg, oftewel 21 liter per gram eiwit.
    Dat water, waar blijft dat allemaal als dat vlees ermee geproduceerd is?
  8. Dirk de Dijker 7 februari 2024 22:02
    quote:

    Cash collector schreef op 7 februari 2024 21:53:

    [...]

    Dat water, waar blijft dat allemaal als dat vlees ermee geproduceerd is?
    spijker op zijn kop. Zou het naar de maan geexporteerd worden en zo uit de aardse kringloop verdwijnen?
  9. forum rang 6 Plein777 7 februari 2024 22:13
    www.telegraaf.nl/nieuws/586411704/nsc...

    NSC-stemmers in peiling: Omtzigt schoffeert kiezer

    "In de open reacties op het onderzoek reageren verschillende NSC-stemmers vooral boos. „Omzigt krijgt mijn stem niet meer, hij verloochent wat de kiezer wil. Een ander: „Wat valt die Pieter tegen zeg”, aldus een ander. En ook: „Slappe nul als hij verantwoordelijk moet nemen. Schandalig!”
  10. Dirk de Dijker 7 februari 2024 22:17
    Ik vind het ook een beetje slapjes van Omtzigt. Ineens zoiets van, o ja regeren is toch niet zo makkelijk.

    Het lastige in deze tijd is dat alle reguliere/normale partijen zich in meer of mindere mate hebben laten meeslepen door, ik vat het maar even samen als 'Woke'. (normaal gebruik ik eigenlijk geen scheldwoorden)

    Dit door de strot geduwd krijgen van een 'politiek correcte' ideologie gaat heel veel mensen veel te ver, en daarom stemmen dus heel veel mensen op PVV, BBB, Omtzigt e.d. De enige mensen die het volledig eens zijn met woke hebben timmermans gestemd.

    Als de reguliere partijen als VVD, CDA etc weer wakker zouden worden en hun rug rechten, ipv met de woke wind mee te zwabberen, dan kunnen zij wellicht het tij nog keren.

    Vooralsnog heb ik er geen problemen mee als Wilders en co het eens gaat proberen. En ik denk dat een meerderheid van de Nederlanders er zo in staat. Van de NSC krijg ik langzaam een beetje de indruk dat het een soort redelijk alternatief is als D66 maar dan linkser. Als mensen dat doorkrijgen worden de volgende keer de NSC stemmen ook nog over PVV en BBB verdeeld. Het is eigenlijk bijna een beetje jammer dat hij op het laatste moment toch nog besloot om mee te doen. Anders hadden we nu misschien wel al een regering gehad. Misschien kan Omtzigt de naam van de partij nog veranderen in 'vleesch noch visch'
  11. forum rang 6 Cash collector 7 februari 2024 22:37
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 7 februari 2024 22:02:

    [...]
    spijker op zijn kop. Zou het naar de maan geexporteerd worden en zo uit de aardse kringloop verdwijnen?
    Precies. Er wordt een tekort aan water gesuggereerd. Volstrekt onterecht en voornamelijk politiek ingestoken.

    Er is geen tekort aan water, er is hoogstens te weinig buffercapaciteit om in tijden van droogte nog van een overvloed te kunnen spreken. Productie van drinkwater kost slechte een beetje stroom en die kan eenvoudig "duurzaam" worden opgewekt, desnoods kan daarmee zeewater worden ontzilt.

    Het is wel zo dat er steeds meer ongewenste stofjes in het drinkwater voorkomen dus de filtratietechnieken worden steeds geavanceerder. Vroeger waren het eenvoudige zandfilters met beluchting, tegenwoordig worden ook koolfilters, UV bestraling en microfiltratie toegepast.
  12. forum rang 7 JP Samosa 8 februari 2024 08:00
    quote:

    Cash collector schreef op 7 februari 2024 21:32:

    [...]

    Het dreigen met stakingen is een heel slecht links argument.

    Die marketingmanager betaalt per jaar meer aan belasting dan wat die vuilnisophaler per jaar bruto verdient. Die marketing manager levert dus een veel grotere bijdrage aan de samenleving dan die vuilnisophaler. Zelfs als die marketing manager met pensioen is levert hij een grotere bijdrage aan de samenleving dat een vuilnisophaler die nog midden in zijn glansrijke carrière zit.

    Feitelijk is die vuilnisophaler helemaal niet nodig. Het is voor die marketingmanager een kleine moeite om wekelijks zijn vuilnis naar een verzamelpunt te brengen.
    En bij wc verstoppingen gaat hij zelf in de stront roeren
  13. forum rang 9 objectief 8 februari 2024 08:05
    Vandaag nog een beetje nagenieten (ik ben ook maar een mens) van de mokerslag die Plasterk moest incasseren.
    En daarna zagen we het beste amateurtoneel van Nederland; Wilders/Yesilgoz/vdPlas.: geen idee waarom hij vertrok....
  14. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 8 februari 2024 08:29
    quote:

    Cash collector schreef op 7 februari 2024 21:32:

    [...]

    Het dreigen met stakingen is een heel slecht links argument.

    Die marketingmanager betaalt per jaar meer aan belasting dan wat die vuilnisophaler per jaar bruto verdient. Die marketing manager levert dus een veel grotere bijdrage aan de samenleving dan die vuilnisophaler. Zelfs als die marketing manager met pensioen is levert hij een grotere bijdrage aan de samenleving dat een vuilnisophaler die nog midden in zijn glansrijke carrière zit.

    Feitelijk is die vuilnisophaler helemaal niet nodig. Het is voor die marketingmanager een kleine moeite om wekelijks zijn vuilnis naar een verzamelpunt te brengen.
    Tegen het argument "wie het meeste belasting betaalt draagt het meeste bij aan de samenleving" is geen kruid gewassen.

    Welnu, toch een poging:

    Als alle vuilisophalers, lagere schooljuffen en -meesters, huisartsen, verplegers, politiemensen en brandweermensen nou allemaal marketingmanager worden, content creator, vice president innovative business analyses, dan zal de samenleving floreren als nooit tevoren!

    Want de belastinginkomsten zullen dan zo giga zijn dat we ......ja , eindelijk, een beetje minder belasting hoeven te betalen. En dan is het hoogste doel van ieders leven bereikt! En dan hoeven we niet meer elke dag te posten dat het allemaal anders moet in dit rotland, maar kunnen we eindelijk, eindelijk een beetje gaan genieten van het leven.
  15. forum rang 6 Plein777 8 februari 2024 08:43
    www.telegraaf.nl/nieuws/105559883/nsc...

    NSC krijgt ook intern felle kritiek na vertrek bij formatie: ’Politieke amateurs’
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
    Aangepast: 19 min geledenGisteren, 22:34in BINNENLAND

    DEN HAAG - De onvrede over het weglopen van NSC-voorman Pieter Omtzigt van de onderhandelingstafel leidt ook in zijn eigen gelederen tot felle kritiek. Binnen de NSC-fractie is discussie ontstaan over de terugtrekkende beweging van Omtzigt én wordt erkend dat er sprake was van amateurisme.
  16. forum rang 9 objectief 8 februari 2024 09:18
    quote:

    Plein777 schreef op 8 februari 2024 08:43:

    www.telegraaf.nl/nieuws/105559883/nsc...

    NSC krijgt ook intern felle kritiek na vertrek bij formatie: ’Politieke amateurs’
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
    Aangepast: 19 min geledenGisteren, 22:34in BINNENLAND

    Volgens De Telegraaf, een rechtse krant...moet je met een flinkje bak zout innemen.
  17. forum rang 9 objectief 8 februari 2024 09:21
    quote:

    Cash collector schreef op 7 februari 2024 21:32:

    [...]

    Het dreigen met stakingen is een heel slecht links argument.

    Zo links is Mark van den Over nou ook weer niet!!!
  18. forum rang 7 rene l 8 februari 2024 09:31
    quote:

    DurianCS schreef op 7 februari 2024 18:51:

    [...]
    Je moet een beetje oppassen met je som, want je houdt over 10% is 1500 liter.

    Scherp gezien Durian, dit is inderdaad een rekenblunder van mij, snel gedaan tussen wat dingen door, maar absoluut geen opzet om e.e.a. te manipuleren.

    Maar ik ga nu eens even goed rekenen.

    Een koe verbruikt in haar leven volgens deskundigen 15.000 liter water per kilo consumeerbaar vlees.
    Een gemiddelde koe levert ca. 280 kilo consumeerbaar vlees in totaal. (gevonden op internet)
    Een gemiddelde koe is 5,5 jaar oud voordat ze geslacht wordt. (gevonden op internet)

    Nu even het totale waterverbruik van een koe tijdens haar leven:

    15.000 liter x 280kg. = 4200000 liter water

    En de totale levensduur van een koe in dagen voordat ze geslacht wordt:

    5,5 x 365 = 2000 dagen (afgerond)

    Hoeveel liter water verbruik een koe dus in de praktijk per dag:

    4200000 / 2000 = 2100 liter per dag.

    Waarschijnlijk heb ik ergens een rekenfout gemaakt en een komma foutief geplaatst want ik vind 2100 liter per dag best wel veel.
    Kan een wetenschapper, of een deskundige, of een rekenwonder mij uitsluitsel geven.

    Want volgens mijn simpele beredenering zou een koe dus tijdens haar leven gemiddeld per dag meer dan 200 normale emmers gevuld met water verbruiken.
    Ik vind dit wel heel erg veel, maar dat zal wel aan mij liggen.

    Ik zal er echter geen stuk vlees minder om eten, ik vind vlees lekker, mensen zijn daarnaast omnivoren, en volgens mij zitten er in vlees, kip en vis ook essentiele bouwstoffen die je lichaam nodig heeft.
    Ook levert een koe in haar leven heel veel melk waar zuivelproducten van gemaakt worden, deze vind ik ook lekker en deze zijn volgens mij ook essentieel.
  19. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 8 februari 2024 09:55
    quote:

    objectief schreef op 8 februari 2024 09:18:

    [...]

    Volgens De Telegraaf, een rechtse krant...moet je met een flinkje bak zout innemen.
    Voor zover De Telegraaf een krant kan worden genoemd. In mijn studententijd reed ik als chauffeur directeuren rond. Steevast twee kranten op de achterbank: Het FD en De Telegraaf. Desgevraagd kreeg ik als antwoord: "het FD om te weten hoe het echt zit en dat andere schrijfsel om te weten wat het volk ervan vindt."
6.556 Posts
Pagina: «« 1 ... 229 230 231 232 233 ... 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.438
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.454
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.345
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.497
Allfunds Group 3 1.214
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.343
AMG 965 125.813
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.139
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.642
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.281
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.022
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.656
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht