Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.631 Posts
Pagina: «« 1 ... 2995 2996 2997 2998 2999 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kwekkel 8 februari 2024 10:23
    quote:

    het zwaard schreef op 8 februari 2024 08:29:

    Beperktedijkbewaking
    8 februari 2024 04:01
    auteur info
    Wisten jullie dat Trump ook een beetje piano speelt? Dit speelt hij voor wereldvrede:

    Gepost om 04:01
    Slapeloze nacht gehad , BDB ?
    Hij heeft de hele nacht in zijn spiegel staan kijken, naar hoe goed hij wel niet is.
  2. PeterW 8 februari 2024 10:43
    “Te weinig geldige handtekeningen”: Moskou verwerpt kandidatuur van enige uitdager van Poetin

    Het Russische oppositielid Boris Nadezjdin mag niet meedoen aan de presidentsverkiezingen. De kiesraad heeft hem uitgesloten van deelname, meldt ‘The Moscow Times’. Er zouden “fouten” aangetroffen zijn in de handtekeningen die hij moest verzamelen om op het stembiljet te komen.

    Nadezjdin verzamelde bijna 105.000 handtekeningen, maar daarvan werden slechts 95.587 stuks geldig verklaard. Het oppositielid zal het besluit nu aanvechten, in de hoop dat hij het alsnog tegen president Vladimir Poetin kan opnemen.

    www.hln.be/buitenland/te-weinig-geldi...
  3. PeterW 8 februari 2024 11:07
    Russisch leger valt Avdiivka aan met “zeer grote troepenmacht”, zegt burgemeester

    Het Russisch leger valt de belegerde Oost-Oekraïense stad Avdiivka aan met een “zeer grote troepenmacht. Dat meldt burgemeester Vitali Barabasj, die het heeft over een situatie die op sommige plaatsen “gewoonweg onwerkelijk” is. Moskou probeert al maanden om de strategisch gelegen stad te omsingelen, maar maakt nu echt vooruitgang. Avdiivka staat op het punt te vallen.

    “Jammer genoeg rukt de vijand op langs alle kanten, er is geen enkel deel van onze stad waar het min of meer kalm is”, zegt burgemeester Barabasj op tv. Dinsdag had hij nog gezegd dat de situatie op sommige plaatsen “kritiek” aan het worden is: hij meldde hevige straatgevechten met groepen Russische soldaten.

    Epicentrum van de oorlog
    Na het mislukte Oekraïense tegenoffensief is Avidiivka een van de voornaamste brandhaarden van het conflict in Oekraïne. Na maanden van impasse, met veel bloedvergieten, maakt Rusland nu duidelijke vooruitgang rond de stad. De Russen kunnen zich door de modderige omgeving niet met hun voertuigen verplaatsen, maar toch is het “erg gevaarlijk, erg moeilijk”. De voorbije 24 uur waren er meer dan 30 luchtbombardementen en zijn er meer dan 50 zware obussen op de stad afgeschoten.

    Het Telegramkanaal Rybar, dat dicht bij het Russische leger staat, meldt dat het leger vooruitgang maakt ten noorden en oosten van de stad, en zo tot de Oekraïense bevoorradingslijnen nadert.

    “Vleesaanvallen”
    Eind januari getuigden Oekraïense soldaten aan reporters van CNN over hoe ze, onderbemand en onderbewapend, als een duivel in een wijwatervat tekeergaan tegen de Russische aanvallers in Avdiivka. Ze getuigden over “vleesaanvallen” van Russische troepen, waarmee ze bedoelden dat de Russen ondanks enorme verliezen telkens maar weer nieuwe soldaten in de strijd lijken te werpen in Avdiivka. Een commandant vertelde dat zijn dronepiloten in de 18 maanden van strijd rond de stad “al zeker 1.500 Russen hebben gedood”. En toch blijven ze maar komen. Alsof er gewoon weer een volgend blik soldaten wordt opengetrokken.

    Zege zou Poetin goed uitkomen
    De inname van Avdiivka door de Russen zou een zeldzame overwinning zijn voor Moskou bij de Russische invasie die nu bijna twee jaar geleden begon. Rusland houdt volgende maand presidentsverkiezingen en een zege zou president Vladimir Poetin goed uitkomen.

    In Avdiivka, totaal kapotgeschoten door de hevige en maandenlange gevechten, verblijven op dit moment nog minder dan 1.000 burgers. Voor de start van de invasie in februari 2022 waren dat er nog ruim 30.000.

    www.hln.be/buitenland/russisch-leger-...
  4. forum rang 10 luchtschip 8 februari 2024 11:49
    Bij de bruggenhoofden over de Dnjepr rivier in de Kherson regio
    Daar zit een bekende Oekrainse drone groep, die veel Russische voertuigen vernietigt

    >>>De Russen hebben een embargo van de commandant op gepantserde voertuigen in de oblast Kherson, zei Natalya Humenyuk, woordvoerster van het operationele commando Zuid.

    “We hebben lange tijd gezien dat ze een verbod hebben op het gebruik van gepantserde voertuigen tijdens aanvallen. In het begin voerden ze aanvallen uit volgens de klassiekers - met de steun van gepantserde voertuigen, maar ze verloren deze zeer overvloedig. Maar nu zijn ze gestopt en hebben we vernomen dat ze een verbod hebben. De aanvallen worden rechtstreeks uitgevoerd door groepen infanterie”, meldt ze.

    twitter.com/NOELreports/status/175549...
  5. forum rang 5 Mdv 8 februari 2024 11:58
    Over 400 occupiers and 34 units of military equipment were destroyed in day in Tavria direction - Tarnavsky

    News Censor.NET War in Ukraine

    Ukrainian soldiers continue to firmly hold the defense in the operational zone of the OSGT "Tavria". During the day, the Russian aggressor carried out 56 airstrikes, carried out 64 assault operations, and recorded 919 artillery shells.

    As Censor.NET informs, the commander of the operational-strategic group of troops "Tavria" Oleksandr Tarnavskyi announced this on his Telegram channel.

    The total losses of the enemy last day amounted to 409 occupiers and 34 units of military equipment, not including UAVs.

    In particular:

    7 tanks;11 armored fighting vehicles;4 artillery systems;1 helicopter;6 cars;5 units of special equipment.

    Ukrainian defense forces also destroyed 1 ammunition depot and another important Russian facility. 178 UAVs of various types were neutralized or destroyed. Source: https://censor.net/en/n3472302
  6. forum rang 10 luchtschip 8 februari 2024 12:00
    Oekraïense SSO-eenheden ( Special Operation Forces ) voerden een complexe en effectieve speciale operatie uit, waardoor zij hun operationele en tactische positie konden verbeteren.

    De taak van de operatie was het veroveren van een vijandelijk bolwerk op dominante hoogte. Oekraïense troepen waren er al enkele maanden niet in geslaagd de controle over te nemen.

    video 3:55 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/175554...
  7. forum rang 5 Mdv 8 februari 2024 12:12
    Heavy fighting continues in Kupiansk direction, in Bakhmut the enemy threw all their efforts at Chasiv Yar, - Defense Forces

    News Censor.NET War in Ukraine

    Over the past day, in the Kupyansk direction, the enemy fired 8 times from the air at the positions of Ukrainian defenders, in the Bakhmut area, offensive actions are being continued in small groups.

    As Censor.NET informs, Illia Yevlash, the head of the press service of the OSGT "Khortytsia", announced this on the air of the telethon.

    In the Kupiansk direction, the enemy fired at the positions of the Armed Forces of Ukraine from Su-24 attack aircraft, K-52 helicopters, and other weapons, and also inflicted fire damage with kamikaze drones 25 times. 13 clashes took place during the day.

    It was possible to eliminate 239 occupiers and destroy or damage 42 units of military equipment. In particular, tanks, armored personnel carriers, IFVs, and SPGs. Also, during the day, 7 shelters and one warehouse with ammunition were destroyed.

    In the direction of Bakhmut, the enemy is trying to break into the rear of the AFU, for this purpose, it is using Storm-Z and Storm-V assault units.

    During the day, 123 occupiers were eliminated in this direction, 70 units of military equipment and the control point of unmanned aerial vehicles were destroyed. Source: https://censor.net/en/n3472282
  8. forum rang 10 luchtschip 8 februari 2024 12:47
    @Deepstate_UA's dagelijkse beoordeling van de situatie in Avdiivka.

    Russische troepen hebben verdere winst geboekt in de stad en zij maken melding van problemen met de vestingwerken in de stad.

    verslag over de gevechten in Avdiivka stad in het Engels

    pbs.twimg.com/media/GFxbASXW4AAhdFu?f...

    twitter.com/RALee85/status/1755380488...

    toelichting :

    --het woord shade is een onjuiste vertaling en had moeten zijn sectie -- eerst de strijd in de Avdiivka sectie en vervolgens ook andere secties langs de frontlinie ( front richting Berdyansk, front bij Zaporizhzhia en Tavria front bij de Dnjepr rivier bruggenhoofden )
    Daaronder weer een analytische toelichting over de situatie bij Avdiivka

    --met Katsaps/Katsapas worden de Russische soldaten aangeduid
  9. forum rang 10 luchtschip 8 februari 2024 13:01
    quote:

    luchtschip schreef op 7 februari 2024 21:17:

    [...]

    Russische staatsmedia berichtten over de Votkinsk-fabriek, nabij de stad Izjevsk, die te maken kreeg met een explosie (van enorme proporties) tijdens het testen van raketmotoren voor ballistische raketten.

    Poetin heeft de fabriek bezocht, maar het kan een tijdje duren voordat hij er weer op bezoek komt - want er is niet veel meer van over.

    bericht van TASS, Russische Staatsmedia, in het Engels :

    pbs.twimg.com/media/GFwngluWoAAcexP?f...

    foto van het bezoek door Putin aan de fabriek
    pbs.twimg.com/media/GFwnfPOW8AAA0z7?f...

    in 2de tweet video's van de explosie--klikop video's voor grootbeeld scherm
    twitter.com/GlasnostGone/status/17553...
    Onbevestigd, maar... Minstens 13 ingenieurs van de Russische Votkin-fabriek verdwenen als gevolg van de explosie in Izjevsk, Rusland

    Hier de tekst in Engels

    pbs.twimg.com/media/GFz43PXXUAA8X-s?f...

    twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/17...

    Tijdens het testen van raketmotoren is er iets mis gegaan met een enorme explosie tot gevolg, waarbij temperaturen ontstonden dat alles en iedereen in de buurt werd weggesmolten

    van 13 medewerkers kan men de lichamen niet vinden-- daar zullen waarschijnlijk knappe koppen op raketontwerp gebied tussen zitten
    Er wordt geen melding gedaan van overleden medewerkers wiens lichaam men wel gevonden heeft
  10. forum rang 10 luchtschip 8 februari 2024 13:05
    Washington Post met betrekking tot het Oekraïense leger:

    >>Personeelstekort is momenteel het meest urgente probleem;

    >>De achterhoede wordt gedwongen taken aan de voorzijde uit te voeren en heeft een slechte training;

    >>Er is geen positieve voorspelling. Hoogstwaarschijnlijk zal het front ergens instorten...

    twitter.com/UkrReview/status/17555490...
  11. Felix 8 februari 2024 13:14
    quote:

    Felix schreef op 6 februari 2024 10:25:

    [...]Omdat het Oekraïne uiteindelijk gaat om het verdrijven van Rusland uit de ca 109.000 km2 die Rusland nu bezet,
    hier alle terreinwinsten van 5 februari
    volgens de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Westen van Kreminna (in de buurt van Lyman, regio Luhansk) naar het Westen: 1,4 km2 deepstatemap.live/en#12/49.0603/38.1301
    - ten Noorden van Avdiivka (bij Donetsk) naar het Westen: 0,2 km2 deepstatemap.live/en#13/48.1647/37.7463
    - ten Noord-Westen van Marinka (bij Donetsk) naar het Noord-Westen: 0,1 km2 deepstatemap.live/en#14/47.9567/37.4871

    Terreinwinsten voor Oekraine: geen

    Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
    voor Rusland: 104 x
    voor Oekraine: 11 x

    Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
    voor Rusland: 56,7 km2
    voor Oekraïne: 3,8 km2
    Omdat het Oekraïne uiteindelijk gaat om het verdrijven van Rusland uit de ca 109.000 km2 die Rusland nu bezet,
    hier alle terreinwinsten van 6 en 7 februari
    volgens de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Noorden van Avdiivka, Avdiivka binnentrekkend: 0,4 km2 deepstatemap.live/en#15/48.1620/37.7409
    - ten Zuid-Oosten van Novomykhailivka (regio Donetsk) naar het Noorden richting Novomykhailivka: 3,6 km2 deepstatemap.live/en#14/47.8461/37.4981

    Terreinwinsten voor Oekraine: geen

    Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
    voor Rusland: 102 x
    voor Oekraine: 11 x

    Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
    voor Rusland: 60,7 km2
    voor Oekraïne: 3,8 km2

    Gaat niet goed ondanks alle "positieve" berichten hier op dit forum.
  12. forum rang 5 Mdv 8 februari 2024 13:45
    [quote alias=Felix id=15179157 date=202402081314

    Gaat niet goed ondanks alle "positieve" berichten hier op dit forum.
    [/quote]
    T gaat heel goed Karel en jij bevestigd het alweer, wat dat betreft overspoel je ons met goed nieuws ondanks de hevige gevechten....
    3km2 in 2 dagen is 1000ppl/km2 incl een enorme hoeveelheid materieel
  13. IEX - Forummoderator 8 februari 2024 13:50
    AUTEURSRECHT/COPYRIGHT/CITAATRECHT

    Vanaf nu verzoeken we onze posters zich aan de volgende regels te houden wat betreft auteursrecht.

    1. Het is niet toegestaan artikelen van andere websites te plaatsen. Onder citaatrecht is het wel toegestaan de titel, introductie en eerste alinea te delen, met een link naar het originele artikel.
    2. Dat geldt ook voor beschermde websites waar een artikel buiten de betaalmuur is geplaatst en in zijn geheel gelezen kan worden. Ook die content is dus beschermd.

    Het niet houden aan deze regels kan leiden tot een schorsing. Eventuele juridische kosten als gevolg van overtreding van deze regels kunnen worden verhaald op de poster van deze content.

    Wel geplaatst mag worden.
    a. Persberichten van bedrijven. Info van de websites van bedrijven.
    b. Info van websites die geen bescherming van hun content hebben, zoals bijvoorbeeld in het geval van Creative Commons e.d.
    c. Info van alle IEX websites en forums.
    Dat geldt uiteraard niet voor de betaalde artikelen van IEX Premium. Ook als die geheel gelezen kunnen worden op onze websites mogen ze niet elders, bijvoorbeeld op de forums, geplaatst worden. Dat geldt voor het hele artikel aangezien de essentiële info (koersdoel e.d.) in de eerste alinea staat. De titel met link is wel toegestaan.'

    www.iex.nl/Forum/Topic/1400029/Koffie...

    Groet Henk
  14. forum rang 6 Fender bass 8 februari 2024 13:51
    quote:

    Mdv schreef op 8 februari 2024 13:45:

    [quote alias=Felix id=15179157 date=202402081314

    Gaat niet goed ondanks alle "positieve" berichten hier op dit forum.
    [/quote]
    T gaat heel goed Karel en jij bevestigd het alweer, wat dat betreft overspoel je ons met goed nieuws ondanks de hevige gevechten....
    3km2 in 2 dagen is 1000ppl/km2 incl een enorme hoeveelheid materieel
    Ik vond aanvankelijk de term 'ecocide' een beetje overdreven klinken. Maar zoveel lijken, schroot, munitie en verbrande bomen op zo'n klein gebied... Wat een teringzooi maken de Russen bij hun buurland.
    Hoe gaan ze ooit herstelbetalingen doen?
  15. forum rang 5 Mdv 8 februari 2024 13:59
    quote:

    Fender bass schreef op 8 februari 2024 13:51:

    [...]

    Ik vond aanvankelijk de term 'ecocide' een beetje overdreven klinken. Maar zoveel lijken, schroot, munitie en verbrande bomen op zo'n klein gebied... Wat een teringzooi maken de Russen bij hun buurland.
    Hoe gaan ze ooit herstelbetalingen doen?
    Een oud ijzerboer beleeft gouden tijden daar dat is wel zeker, maar die dode Russen is toch vooral verontreiniging
63.631 Posts
Pagina: «« 1 ... 2995 2996 2997 2998 2999 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.419
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.070
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.415
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.320
AMG 965 125.763
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.618
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.990
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht