Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

IBA BE0003766806

Laatste koers (eur)

12,860
  • Verschill

    -0,100 -0,77%
  • Volume

    19.328 Gem. (3M) 52,3K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum IBA geopend

990 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 21 december 2023 09:57
    • IBA: het bedrijf kondigde aan dat het een contract heeft getekend met Health Technologies voor de
    levering van een ProteusONE compact protontherapiesysteem dat zal worden geleverd aan het
    Kankercentrum Groot-Polen (Wielkopolskie Centrum Onkologii) in Poznan, Polen. De aanbetaling is
    ontvangen. KBC Securities verwacht in de tweede helft van 2023 een versnelde omzetting van de
    orderportefeuille en een terugkeer naar positieve EBIT-niveaus (bedrijfswinst). IBA heeft verder een
    gezonde netto kaspositie van meer dan 50 miljoen euro. Geen impact op het ‘kopen’-advies en koersdoel
    van 18 euro. (Bolero)
  2. Valère 19 januari 2024 17:38
    laatste post is hier van 21 december ...wat een boeiend aandeel ! het gaat een beetje omhoog ...het gaat een beetje omlaag ...Misschien beter een nieuwe discussie beginnen ?
    IBA 2024 ?
  3. forum rang 4 Tonydwi 23 januari 2024 07:59
    IBA heeft aangekondigd dat het Cyclone 70-systeem, dat is geïnstalleerd in het Ithemba Laboratory for Accelerator Based Sciences in Kaapstad, volledig in gebruik is genomen. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van het bedrijf uit Louvain-la-Neuve.

    De acceptatietests werden voltooid in december 2023, waarbij de cyclotron op volle kracht werkte.

    Het apparaat zal worden gebruikt voor de productie van medische isotopen van de volgende generatie die voornamelijk worden gebruikt bij de diagnose van kritieke ziektebeelden.

    De machine zal voornamelijk worden ingezet voor de productie van strontium-82 voor gebruik bij de diagnose van hart- en vaatziekten, evenals voor de productie van germanium-68 voor gebruik bij PET-scans.
  4. forum rang 8 Leefloon 23 januari 2024 20:15
    IBA staat in een top 3 van Brusselse aandelen met de meeste rode dagen in 2024, waarvan 5 op een rij met een cumulatief verlies van -6,67%. YTD 14 rode dagen voor Agfa, en 13 voor IBA en Mithra. Aan de laatste letter van bedrijfsnamen ligt het niet.
  5. Valère 9 februari 2024 10:41
    ABM FN) IBA neemt Radcal Corporation over. Dit maakte het bedrijf uit Louvain-la-Neuve vrijdag voorbeurs bekend.

    Radcal uit Californie is actief in het veld van diagnostische röntgenmetingen.

    De deal wordt vermoedelijk eind februari afgerond.

    Radcal zal in 2024 bijdragen aan de omzet van IBA en een positieve EBIT opleveren. Op dit moment boekt het bedrijf een jaaromzet van 6 miljoen dollar met 35 werknemers.
  6. forum rang 4 Tonydwi 10 februari 2024 06:46
    IBA: de protontherapiegroep vergroot haar Dosimetrie-aanbod door de overname van het Amerikaanse Radcal, een aanbieder van diagnostische röntgenmetingen. De deal moet het aanbod en de aanwezigheid in de VS op het gebied van medische beeldvorming versterken. Radcal draait zo’n 6 miljoen dollar omzet en moet vanaf 2024 een positief effect hebben op de omzet en de bedrijfswinst. Geen impact op 18 euro koersdoel en “Kopen”-advies, met verwijzing naar een record orderboek en de sterke marktpositionering.
  7. Valère 13 februari 2024 15:39
    (ABM FN) PanTera, de Belgische joint venture opgericht door IBA en SCK CEN, kondigde dinsdagmorgen de ondertekening aan van een overeenkomst met Bayer voor de levering van actinium-225.

    De leveringen starten vanaf de tweede helft van 2024.

    De joint venture PanTera werd opgericht om de grootschalige productie van alfa-emitterende radio-isotopen veilig te stellen.

    Deze eerste overeenkomst met Bayer, een grote medicijnontwikkelaar, weerspiegelt volgens IBA de unieke positie van PanTera om vanaf dit jaar een betrouwbare, in de EU gevestigde leverancier van 225Ac te zijn.

    Financiële details werden dinsdag niet gedeeld.
  8. Valère 29 februari 2024 09:43
    (ABM FN) IBA heeft een contract getekend voor een Cyclone KEY-cyclotron bij de Internationale Organisatie voor Atoomenergie of IAEA. Dit maakte het bedrijf donderdagmorgen bekend.

    Deze cyclotron zal worden geïnstalleerd in het Centre Hospitalier et Universitaire de Référence in Cotonou Benin in West-Afrika.

    Het betekent de eerste verkoop van deze compacte versie van IBA’s Cyclone.

    Het contract volgt nadat IBA een aanbesteding van het IAEA heeft gewonnen om een van de projecten te worden die zijn opgenomen in het 'Rays of Hope' initiatief.

    De typische prijs voor een Cyclone KEY varieert van 1,9 miljoen euro tot 3,2 miljoen euro, afhankelijk van de configuratie en opties.

    Het contract werd eind december 2023 ondertekend en IBA heeft de eerste betaling inmiddels ontvangen.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 4 Tonydwi 10 maart 2024 07:31
    IBA (Ion Beam Applications S.A., EURONEXT), de wereldleider in deeltjesversnellertechnologie en 's werelds grootste leverancier van radiofarmaceutische productieoplossingen, is verheugd aan te kondigen dat het een contract heeft ondertekend voor een Cyclone® KEY-cyclotron bij de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA). Deze cyclotron zal worden geïnstalleerd in het Universitair Ziekenhuis van Referentie (Centre Hospitalier et Universitaire de Reference), in Cotonou Benin in West-Afrika. Het markeert de eerste verkoop van deze compacte versie van IBA’s Cyclone®.

    Het contract van vandaag volgt op het feit dat IBA een IAEA-aanbesteding heeft gewonnen om een ??van de projecten te worden die zijn opgenomen in het “Rays of Hope”-initiatief, dat stralingssteun biedt, zowel op het gebied van infrastructuur, veiligheidswetgeving, kwaliteitscontrole, begeleiding, training of essentiële uitrusting aan landen zonder radiotherapie of eerlijke toegang. Rays of Hope richt zich op het prioriteren van een beperkt aantal impactvolle, kosteneffectieve en duurzame interventies in lijn met de nationale behoeften en inzet.

    De typische prijs voor een Cyclone® KEY varieert van 1,9 miljoen euro tot 3,2 miljoen euro, afhankelijk van de configuratie en opties. Het contract werd eind december 2023 ondertekend en IBA heeft de eerste betaling ontvangen.

    Bruno Scutnaire, president van IBA RadioPharma Solutions, voegde hieraan toe: “We zijn er trots op dat we door de IAEA zijn uitgekozen als een van haar Ray of Hope-projecten. Positron Emissie Tomografie (PET) beeldvorming is in veel landen een gevestigde waarde voor de diagnose van kanker, maar er zijn nog steeds regio's in de wereld met beperkte toegang tot deze technologie. Dit contract laat zien hoe IBA’s Cyclone® KEY het potentieel heeft om PET-beeldvorming wereldwijd toegankelijker te maken.”

    De Cyclone® KEY werd gelanceerd om kleine en middelgrote ziekenhuizen in staat te stellen hun eigen radiofarmaceutische producten intern te produceren, terwijl ze tegelijkertijd wijdverspreide wereldwijde toegang bieden tot diagnostische oplossingen op het gebied van oncologie, neurologie en cardiologie, vooral in regio’s in de wereld met beperkte toegang tot deze diagnostische technologie. IBA maakt PET-beeldvorming toegankelijker via deze energiezuinige technologie, waaronder protonversnelling tot 9,2 mega-elektronvolt
  10. forum rang 7 JdeFL 10 maart 2024 09:32
    quote:

    Valère schreef op 19 januari 2024 17:38:

    laatste post is hier van 21 december ...wat een boeiend aandeel ! het gaat een beetje omhoog ...het gaat een beetje omlaag ...Misschien beter een nieuwe discussie beginnen ?
    IBA 2024 ?
    'k Heb ze nog. Besteed er zoveel aandacht aan dat ik nu pas zie dat ze volle 10% stegen vrijdag. Een nieuw draadje? Denk niet dat het wat opbrengt.
    Verkoos ooit Iba boven EVS, tsja, geen goede zet. Maar als we binnen Wallonië blijven, toch stukken beter dan Hamon of Mithra.
  11. forum rang 4 Tonydwi 12 maart 2024 06:40
    quote:

    JdeFL schreef op 10 maart 2024 09:32:

    [...]

    'k Heb ze nog. Besteed er zoveel aandacht aan dat ik nu pas zie dat ze volle 10% stegen vrijdag. Een nieuw draadje? Denk niet dat het wat opbrengt.
    Verkoos ooit Iba boven EVS, tsja, geen goede zet. Maar als we binnen Wallonië blijven, toch stukken beter dan Hamon of Mithra.
    En maandag ook terug 4% erbij dat is 14% in twee dagen en geen nieuws te vinden erover.
  12. forum rang 4 Tonydwi 12 maart 2024 06:43
    Totale netto shortpositie op March 12, 2024: 1.70% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
  13. forum rang 4 Tonydwi 15 maart 2024 07:05
    IBA: de protontherapiespecialist tekende via joint venture PanTera een tweede leveringscontract voor PanTera 225Ac. Dat zal geleverd worden voor ten minste de komende 2 jaar, met opties voor toekomstige verlenging. Het contract is belangrijk omdat het 15% tot 20% vertegenwoordigt van de jaarlijkse volumes die PanTera zal produceren op basis van het door TerraPower te leveren thorium-229 (229Th). Er werden geen financiële details bekendgemaakt, maar het koersdoel van 18 euro en het “Kopen”-advies blijven wel op de tabellen staan.
  14. forum rang 4 Tonydwi 19 maart 2024 07:43
    Ion Beam Applications heeft een contract getekend voor de installatie van een Be-Efficient-oplossing in Duitsland. Dit maakte het bedrijf uit Louvain-la-Neuve dinsdagmorgen bekend.

    Deze wordt uitgerust met twee Rhodotron-versnellers.

    De naam van de opdrachtgever werd dinsdag niet vermeld.

    De gemiddelde prijs voor een Be-Efficient bestralingsoplossing varieert van 11 miljoen euro tot 18 miljoen euro, afhankelijk van de configuratie en opties, aldus IBA.

    Naast dit contract ontving IBA onlangs ook de eerste betaling voor een ander contract, dat eind december 2023 werd ondertekend voor de installatie van de Be-Wide röntgenbestralingsoplossing in de VS.
  15. memyselfandI 19 maart 2024 23:09
    Ben benieuwd naar de jaarresultaten van 2023 deze week.
    De backlog zou moeten dalen, zodat de opgeleverde protonsystemen cash beginnen te genereren via de onderhoudscontracten.
  16. forum rang 4 Tonydwi 21 maart 2024 08:53
    IBA heeft in 2023 meer omzet behaald, maar er werd ook verlies geleden en het dividend werd verlaagd. Dit bleek uit de cijfers die de protontherapiespecialist IBA donderdagochtend rapporteerde.

    IBA realiseerde een omzet van 428,7 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 18,7 procent ten opzichte van 2022.

    Volgens CEO Olivier Legrain lag de omzet van de groep in lijn met de verwachtingen en presteerde zijn bedrijf sterk in de twee laatste kwartalen van vorig jaar.

    Analist David Vagman van ING had inderdaad gerekend dat IBA met sterke cijfers zou komen over de tweede jaarhelft van 2023.

    Zo ging Vagman uit van een omzetstijging van 24 procent tot 249,5 miljoen euro in de laatste zes maanden van vorig jaar.

    De omzet van IBA steeg in het eerste halfjaar van 2023 met bijna 6 procent naar 169 miljoen euro. Dat betekent dat de omzet over de tweede helft van het jaar 259,7 miljoen euro bedroeg, waarmee de verwachtingen van de analist werden overtroffen.

    De REBIT kwam op groepsniveau uit op 6,4 miljoen euro positief, tegenover 11,1 miljoen euro in 2022. De REBIT voor protontherapie werd negatief beïnvloed door vertragingen bij klanten, inflatoire druk en R&D-investeringen.

    De brutomarge bedroeg 31,4 procent, vergeleken met 35,1 procent in 2022.

    Het nettoverlies van de groep bedroeg 9,1 miljoen euro, tegenover een winst van 6,1 miljoen euro in 2022.

    IBA heeft nog steeds een sterke balans met een bruto cashpositie van 109 miljoen euro en een netto kaspositie van 67,7 miljoen euro. Bovendien zijn 40 miljoen euro aan niet-opgenomen kortetermijnkredietlijnen nog steeds beschikbaar.

    IBA wil over 2023 een dividend uitkeren van 0,17 euro per aandeel. Over 2022 keerde IBA nog 0,21 euro per aandeel uit.

    Outlook

    De verwachtingen voor de middellange termijn werden donderdag door IBA herhaald, voor de omzet, de groei en de investeringen. Zo rekent het bedrijf op een samengestelde omzetgroei tussen 2022 en 2026 van 15 procent per jaar.

    Voor 2024 verwacht ING een omzetgroei van 18,3 procent, waar de consensus op 16,1 procent mikt.

    In 2026 rekent IBA op een REBIT-marge van circa 10 procent.

    Aan het eind van 2023 waren 33 PT-projecten in aanbouw of werden geïnstalleerd.
  17. forum rang 7 JdeFL 21 maart 2024 09:00
    Winst '22, verlies '23, kleine getallen. Je zou kunnen zeggen dat iba grosso modo gratis werkt, een probleem waar de CEO van Euronav enkele jaren geleden ook over kloeg.
    Heb ze nog altijd, en heb al heel lang geen idee hoe je zo'n bedrijf moet waarderen.
  18. forum rang 7 JdeFL 21 maart 2024 09:54
    • IBA: ... Overgangsjaar, overduidelijk. Het totale orderboek voor apparatuur en diensten bleef hoog
    op 1,4 miljard euro. ... voor 2024 IBA op een verdere groei van de omzet en de marges, zodat het koersdoel van
    18 euro en het “Kopen”-advies van KBCS behouden blijven. (uit Bolero)

    Overgang naar wat? Lijkt me niet dat ze in deze omgeving (kosteninflatie, gebrek aan werkvolk) snel winstgevend gaan worden.
  19. memyselfandI 21 maart 2024 19:41
    Het probleem is dat men sneller PT systemen verkoopt dan men kan opleveren.
    De backlog stijgt. In 2023 heeft men enkel 2 PT sites geinstalleerd die nu bijdragen aan inkomsten uit onderhoud. Er zijn nog 33 PT systemen die opgeleverd moeten worden. De PT onderhoudscontracten leveren momenteel reeds evenveel op als de verkoop, dus van zodra de backlog daalt, zullen de recurrente inkomsten serieus beginnen stijgen.
990 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht