Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Basic-Fit NL0011872650

Laatste koers (eur)

21,200
  • Verschill

    +0,400 +1,92%
  • Volume

    196.275 Gem. (3M) 255,8K
  • Bied

    21,000  
  • Laat

    21,240  
+ Toevoegen aan watchlist

Basic-Fit 2024: De feniks herrijst uit zijn as...

1.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 79 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Dicall69 19 maart 2024 09:25
    quote:

    Hans2021 schreef op 19 maart 2024 09:17:

    Beleggersbelangen zet Basic Fit van houden naar koop.
    Dat kan ik mij voorstellen, want daar komen de meeste de klap die ze met Basic-Fit hebben gekregen dit jaar niet meer te boven.
  2. forum rang 5 Stork 49 19 maart 2024 09:27
    quote:

    Hans2021 schreef op 19 maart 2024 09:17:

    Beleggersbelangen zet Basic Fit van houden naar koop.
    zie 18 maart 16.11
  3. forum rang 5 Stork 49 19 maart 2024 09:28
    quote:

    Dicall69 schreef op 19 maart 2024 09:25:

    [...]

    Dat kan ik mij voorstellen, want daar komen de meeste de klap die ze met Basic-Fit hebben gekregen dit jaar niet meer te boven.
    meesteN
  4. Umi1 19 maart 2024 09:34
    quote:

    M@ndje schreef op 19 maart 2024 08:36:

    Ik heb ook even de concurrenten Lórange blue en keepcool opgezocht in Frankrijk.

    www.leisureopportunities.co.uk/news/l...

    Lórange blue wil uitbereiden, (artikel uit 2022) Zij zijn niet gegroeid sinds COVID.
    Keep cool is ook een grote tent met 270clubs, Maar zij zijn ook niet uitgebreid sinds covid.

    Beide zijn zeker duurder dan Bfit. Ik denk dat deze clubs het zeer moeilijk gaan krijgen de komende tijd. Wellicht is dit een deel van de strategie, wat ze natuurlijk niet gaan benoemen in hun verslag/CC
    Vooral Fitness Park lijkt me de concurrent in Frankrijk (franchising). Ze hebben ondertussen 1M leden (vooral in Fr, maar ook uitbreiding in Sp, Por, Mar).
    Kostte in 2022 1M startkapitaal als franchisee om een tent bij hun te openen. Verder nog wat opleidingskosten & moeten ze jaarlijks een bedrag voor reclame afstaan + 6% van de omzet is voor Fitness park als vergoeding.

    De vraag is natuurlijk of die franchisees iets overhouden... Iemand een kijk op? Zullen ook wel grotere firma's tussen zitten die tientallen clubs runnen.
  5. VeelGeduld 19 maart 2024 09:45
    quote:

    Charcuterie fanaat schreef op 19 maart 2024 09:15:

    Alvast een mooie/groene start van de dag.

    Veelbelovend en een bevestiging van de bodemvorming op 19.9.

    Alle vertrouwen in een herstel.

    Enjoy the ride!
    Geen het een paar weken en we zitten op me gak van 23.1 ;)
  6. baloub1 19 maart 2024 10:56
    Blijft heel vreemd wat er met het aandeel gebeurd. Heeft het toch niet te maken met het geven van de aandelen aan de familie, waardoor de koers heel laag gehouden wordt. Vooral ook omdat er grote hoeveelheden verhandeld worden, er geen melding is van een partij die zijn portefeuille heeft uitgebreid en dan de koers steeds weer omlaag. Elk beetje omhoog wordt direct weer naar beneden gedirigeerd.
  7. Kleine speler 19 maart 2024 12:20
    Zoals hier te zien zit er een steun zone van 19,80 tot ongeveer 20. Dit zal niet precies op deze getallen vallen maar je ziet dat de koers hier op steunt. Zolang we dat houden is er weinig aan de hand en blijft de koers hierboven. De eerste “weerstand” die ik zie ligt rond de 24,10. Verder heeft de koers in mei van 2020 tot november 2020 dit zelfde gehad. Eerst hele grote daling naar €10 en redelijk snel herstel tot de 20. Vervolgens is de koers blijven hangen russen 20/24 inde periode mei/november en daarna opgestegen. Ik verwacht het zelfde met deze koers.

    Groet KS
  8. Eva 19 maart 2024 15:36
    quote:

    Umi1 schreef op 18 maart 2024 12:35:

    [...]

    Of er gebruikt eentje zijn verstand & die komt de conclusie dat Fitness goed is voor de gezondheid & dus veel kosten bespaart bij de post gezondheidszorg & verlaagd het BTW tarief van 20 naar ... % ?
    Zou ook zo maar kunnen ;)

    Ik zie geen catch 22; BFIT blijft de goedkoopste in de markt in Frankrijk...
    En nu moet de Franse Fitness sector maar hard gaan lobbyen bij de Franse staatssecretaris van Financiën

    Met zijn vraag wenst de verwijzende rechter volgens het EU-Hof in wezen te vernemen of artikel 98, lid 2, van de btw-richtlijn , gelezen in samenhang met punt 14 van bijlage III bij deze richtlijn, zo moet worden uitgelegd dat een dienst die bestaat in de toekenning van het recht gebruik te maken van de sportaccommodaties van een fitnesscentrum en in de verstrekking van individuele begeleiding of begeleiding in groep, mag worden onderworpen aan een verlaagd btw-tarief.

    Het EU-Hof merkt op dat krachtens artikel 96 van de btw-richtlijn elke lidstaat een normaal btw-tarief toepast dat voor goederenleveringen en voor diensten gelijk is. In afwijking op dit beginsel biedt artikel 98 , lid 1, van deze richtlijn de lidstaten de mogelijkheid om een of twee verlaagde btw-tarieven toe te toepassen. Volgens artikel 98, lid 2, eerste alinea, van de btw-richtlijn mogen de verlaagde btw-tarieven uitsluitend worden toegepast op de goederenleveringen en de diensten die tot de in bijlage III bij deze richtlijn genoemde categorieën behoren. Punt 14 van bijlage III staat de lidstaten toe een verlaagd btw-tarief toe te passen op „het recht gebruik te maken van sportaccommodaties”.

    De btw-richtlijn bevat geen definitie van het begrip „het recht gebruik te maken van sportaccommodaties”. In uitvoeringsverordening (EU) nr. 282/2011 houdende vaststelling van maatregelen ter uitvoering van richtlijn 2006/112 wordt dit begrip ook niet gedefinieerd. Beide instrumenten bevatten in dit verband geen verwijzing naar het recht van de lidstaten, zodat dit begrip autonoom en uniform moet worden uitgelegd (zie ook arrest Saudaçor, C-174/14 ).

    Het EU-Hof merkt op dat het het in punt 14 van bijlage III bij de btw-richtlijn opgenomen begrip „het recht gebruik te maken van sportaccommodaties” reeds zo heeft uitgelegd dat het moet worden begrepen als het recht om accommodaties te gebruiken die voor sportbeoefening en lichamelijke opvoeding zijn bestemd, alsmede het gebruik daarvan met dat doel voor ogen (zie arrest Baštová, C-432/15 ). Daarom kunnen diensten die verband houden met het gebruik van die accommodaties en die noodzakelijk zijn voor de beoefening van sport en lichamelijke opvoeding, onder punt 14 van bijlage III bij de btw-richtlijn vallen. Dit is in overeenstemming met de keuze van de Uniewetgever om de daadwerkelijke beoefening van sport en lichamelijke opvoeding aan te moedigen. Het doel van bijlage III is namelijk om bepaalde noodzakelijke diensten goedkoper en daarmee toegankelijker te maken.



    In antwoord op de prejudiciële vraag stelt het EU-Hof dat artikel 98 , lid 2, van de btw-richtlijn, gelezen in samenhang met punt 14 van bijlage III bij deze richtlijn, aldus moet worden uitgelegd dat een dienst die bestaat in de toekenning van het recht gebruik te maken van de sportaccommodaties van een fitnesscentrum en in de verstrekking van individuele begeleiding of begeleiding in groep, mag worden onderworpen aan een verlaagd btw-tarief wanneer deze begeleiding verband houdt met het gebruik van deze accommodaties en noodzakelijk is voor de beoefening van sport en lichamelijke opvoeding of wanneer die begeleiding bijkomend is bij het recht gebruik te maken van die accommodaties of het daadwerkelijke gebruik van die accommodaties.
  9. Sheridans 19 maart 2024 15:47
    Wie kan daar iets op tegen hebben?
    Al zal dat voor de zwaar gehavende staatskas met zoals overal "met een groot gat in hun hand" wel weer een streep door de rekening zijn.
  10. forum rang 4 shaai 19 maart 2024 16:46
    quote:

    The Third Way... schreef op 19 maart 2024 16:13:

    Planet Fitness valt 7% vandaag op nieuws dat een vd grootste franchisees verkocht werd. Waarom is me nog niet duidelijk maar blijkbaar zeer slecht voor PF....

    www.businesswire.com/news/home/202402...

    De klappen blijven vallen in deze markt...
    het linkje is oud, van feb
  11. forum rang 5 The Third Way... 19 maart 2024 17:54
    Ah, dit is de echte reden voor de val vandaag van PF: een transgender incident

    email-st.seekingalpha.com/click/34739...

    Planet Fitness faces boycott over transgender incident

    Under pressure from growing calls for a boycott following an incident with a trans member, Planet Fitness (NYSE:PLNT) shares are down more than 6% on Tuesday and headed for its lowest close since November.

    The fitness chain revoked the membership of an Alaska woman who notified management concerning a transgender member shaving in the women’s locker room. Patricia Silva narrated a video which she shared on social media saying she was “uncomfortable with a [biological male] in the female locker room.”

    As a “judgement-free zone” and “committed to creating an inclusive environment,” Planet Fitness stood by their decision to allow the individual in the women’s locker room and revoked Silvia’s membership for violating gym rules for photographing individuals in the locker room.

    In the wake of the media coverage and subsequent calls for a boycott of the company on social media, Planet Fitness (PLNT) doubled-down on their decision and issued a statement saying that “our gender identity non-discrimination policy states that members and guests may use the gym facilities that best align with their sincere, self-reported gender identity.”

    The company’s policy also states, however, that if there is a “serious concern or significant doubt” about a person’s transgender identity, employees are encouraged to address the concerns with the member and may request evidence of the member’s asserted gender identity and can have their membership revoked if they violate this condition.

    Since the start of the year, Planet Fitness (PLNT) shares have lost more than 25% in value, owing to a broader downward trend in fitness/weight loss names amid the explosion in weight-loss drugs. The company's fundamentals are also weighing, specifically its high debt load and slower gym openings. Seeking Alpha authors are largely neutral on Planet Fitness (PLNT).
  12. forum rang 5 stockholder 19 maart 2024 18:36
    quote:

    Kleine speler schreef op 18 maart 2024 23:25:

    Ik geloof in technische analyse. Sommige vinden het luchtfietsen maar voor mij werkt het. Als de koers op deze hoge vollumes zelfde blijft ongeveer, zie paar cent verschil betekent dat we op de bodem zitten voor nu. Let op komende maanden fors herstel naar minimaal 26 gaan we door de 29 is de weg naar 30/35 open
    Klinkt als muziek in de oren.
    Als dit uitkomt, ben jij voor mij geen Kleine Speler maar Grote Speler.
    Overigens kreeg is vandaag een assigment voor de put 27,50.
    Premie eraf en ik heb 24,50 betaald. Dus laat jouw visie maar werkelijkheid worden.
  13. Wollin 19 maart 2024 18:47
    Voorlopig maar 0,7% herstel in 3 dagen.
    Enige positieve eraan is geen verdere daling gelukkig
1.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 79 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht