Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Aegon BMG0112X1056

Laatste koers (eur)

5,858
  • Verschill

    +0,002 +0,03%
  • Volume

    5.366.703 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    5,842  
  • Laat

    5,886  
+ Toevoegen aan watchlist

Aegon 2024

1.014 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 april 2024 10:36
    quote:

    mvliex 1 schreef op 9 april 2024 10:12:

    [...]Ze zijn niet weg van de open handel en open beurs. Ze komen van verkoper A straks in handen van koper B (werknemer Aegon) die ook weer verkoper C kan/zal zijn.

    "Misschien niet goed gezegd, maar ik bedoelde op het moment dat ze ingekocht worden. De zinnen daarna streefde k ook te zeggen wat jij ook zegt.
    Ik ben in ieder geval positief gestemd hierover."


    Mijn reactie gold voor deze alinea van jou.

    Naderhand heb je extra alinea's geëdit waar ik anders over denk. Even om misverstanden te voorkomen.
  2. forum rang 4 Tino 9 april 2024 11:01
    Die nieuwe inkoop heeft inderdaad nauwelijks effect.

    Beter beloning in aandelen als in cash omdat bestuur dan meer skin in the game krijgt.

    En mochten zij weer verkopen dan zien wij dat ook want zij moeten elke transactie melden al is het maar 1 aandeel.

    En er gaat nu niet ineens 35mio extra als beloning naar het bestuur maar is gewoon onderdeel van het beloningspakket wat links of rechtsom toch betaald had moeten worden en zal niet voor 1 beloning zijn maar voor het hele jaar alvast ingekocht voor als alle beloningsredenen worden gehaald door het management.

    Laten wij dat vooral hopen.
  3. forum rang 7 mvliex 1 9 april 2024 11:10
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 10:28:

    [...]

    Je had nog een tweede opmerking geëdit, zie ik net, na mijn reply.
    Daar ben ik het dan weer niet mee eens cq help ons eens even.
    Je wilt toch niet zeggen als gewone beleggers aandelen kopen, dat dat [b]niet voordelig is voor de koers?[/b]
    Zelfs dat is geen zekerheid. Wat vaak vergeten wordt is dat bij een stijgende koers er nog steeds evenveel aandelen worden VERkocht als GEkocht. Evenzo bij een dalende koers zijn er nog steeds 'gewone beleggers die aandelen kopen'. Is dat dan voordelig voor de koers? Hooguit ondersteunend maar niet voordelig in de zin die jij m.i. bedoelt dat de koers stijgt.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 april 2024 11:24
    Ik heb eens ChatGPT gebruikt om meer te weten te kopen. #leermoment
    Het schijnt bv ook nog zo te zijn dat er diverse soorten/mogelijkheden hierin zijn.
    Ik kan uit het persbericht niet uitmaken welke versie hier van toepassing is...

    Gedeelte persbericht getranslated: "Aegon maakt vandaag bekend dat het gewone aandelen zal inkopen voor een bedrag van EUR 35 miljoen om te voldoen aan de verplichtingen die voortvloeien uit de op aandelen gebaseerde beloningsplannen voor het senior management. De ingekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen totdat ze worden toegewezen aan de deelnemers aan het plan"

    ChatGPT

    1.
    Beloningsplannen in aandelen, ook wel bekend als aandelenopties of aandelenbeloningen, zijn programma's waarbij werknemers aandelen of het recht om aandelen te kopen ontvangen als onderdeel van hun beloning of compensatiepakket. Deze plannen worden vaak gebruikt als een middel om werknemers te motiveren, hun betrokkenheid bij het bedrijf te vergroten en hen te belonen voor hun bijdragen aan het succes van de organisatie.

    Er zijn verschillende soorten beloningsplannen in aandelen, waaronder:

    - Aandelenopties: Dit is een overeenkomst waarbij een werknemer het recht krijgt om aandelen van het bedrijf te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs, ook wel de uitoefenprijs genoemd. Deze opties hebben meestal een vervaldatum waarop ze moeten worden uitgeoefend.
    - Restricted Stock Units (RSU's): Bij RSU's ontvangt een werknemer aandelen van het bedrijf na een bepaalde periode van dienstverband of het behalen van bepaalde prestatiedoelstellingen. Totdat de RSU's vestigen, hebben werknemers geen recht op stemrechten of dividenduitkeringen.
    - Aandelenplannen voor werknemers (ESOP's): Een ESOP is een specifiek type beloningsplan waarbij werknemers aandelen van het bedrijf krijgen als onderdeel van hun pensioen- of compensatiepakket. Deze aandelen worden meestal gehouden in een trustfonds en worden aan werknemers uitgekeerd wanneer ze met pensioen gaan of het bedrijf verlaten.
    - Performance Shares: Dit zijn aandelen die worden toegekend aan werknemers op basis van de prestaties van het bedrijf of individuele prestaties. De toekenning van deze aandelen kan afhankelijk zijn van het behalen van specifieke doelen of prestatie-indicatoren.

    Beloningsplannen in aandelen kunnen verschillende voordelen hebben, zoals het aantrekken en behouden van talent, het stimuleren van werknemers om waarde voor het bedrijf te creëren, en het uitlijnen van de belangen van werknemers met die van de organisatie en de aandeelhouders. Echter, er zijn ook risico's verbonden aan deze plannen, zoals de volatiliteit van de aandelenkoersen en de mogelijkheid van waardevermindering van de beloningen als de aandelenkoersen dalen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven zorgvuldig overwegen hoe ze beloningsplannen in aandelen structureren en communiceren met hun werknemers
    .

    2.
    Een eigen aandeleninkoop beloningsplan voor het eigen management is een strategie waarbij een bedrijf zijn eigen aandelen terugkoopt op de open markt als onderdeel van het beloningspakket voor het managementteam. Dit kan verschillende doelen dienen, afhankelijk van de specifieke doelstellingen van het bedrijf en de voorwaarden van het plan. Enkele mogelijke redenen voor het implementeren van een eigen aandeleninkoop beloningsplan zijn onder meer:

    - Aandeelhouderswaarde maximaliseren: Door aandelen terug te kopen, kan een bedrijf de waarde van zijn uitstaande aandelen vergroten door het aanbod te verminderen, wat kan leiden tot een stijging van de aandelenkoers.
    - Managementbelangen afstemmen op die van aandeelhouders: Wanneer het management aandelen van het bedrijf bezit, creëert dit een alignering van belangen tussen het management en de aandeelhouders. Het terugkopen van aandelen en deze aan het management toewijzen als onderdeel van hun beloning kan deze alignering versterken.
    - Beloningen koppelen aan prestaties: Het kan een manier zijn om de beloning van het management te koppelen aan de prestaties van het bedrijf. Als de aandelenkoers stijgt als gevolg van de aandeleninkoop, profiteert het management hiervan en wordt het beloond voor zijn bijdrage aan het creëren van aandeelhouderswaarde.
    - Risicobeheer: Door aandelen terug te kopen, kan een bedrijf overtollige contanten gebruiken om zijn kapitaalstructuur te optimaliseren en overtollige liquiditeit te verminderen, wat het risico kan verminderen dat aandeelhouders kapitaal elders zoeken.
  5. forum rang 10 voda 9 april 2024 11:28
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 11:28:

    NB: ligt het aan mij of is de site IEX forum inderdaad zo traag als een slak... :)
    Ik heb er nu geen last van, voorheen vele keren wel.
  6. forum rang 7 mvliex 1 9 april 2024 11:49
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 11:24:

    Ik heb eens ChatGPT gebruikt om meer te weten te kopen. #leermoment
    Het schijnt bv ook nog zo te zijn dat er diverse soorten/mogelijkheden hierin zijn.
    Ik kan uit het persbericht niet uitmaken welke versie hier van toepassing is...

    .......................
    - Performance Shares: Dit zijn aandelen die worden toegekend aan werknemers op basis van de prestaties van het bedrijf of individuele prestaties. De toekenning van deze aandelen kan afhankelijk zijn van het behalen van specifieke doelen of prestatie-indicatoren.

    Ze worden niet ingetrokken/vernietigd anders dan bij het lopende inkoopprogramma wel zo is.
    En door minimale hoeveelheid m.i. ook geen prijsverhogend (of bij daling prijs-ondersteunend) effect.
  7. forum rang 7 mvliex 1 9 april 2024 13:09
    quote:

    De verzekeraar schreef op 9 april 2024 13:07:

    Uiteindelijk wel 35 miljoen euro minder kasgeld!
    Dat zou je ook gehad hebben met cash prestatiebonussen.
  8. Kralingen 9 april 2024 13:11
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 11:28:

    NB: ligt het aan mij of is de site IEX forum inderdaad zo traag als een slak... :)
    Door die reclame popups. Lijkt wel een flipperkast!
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 april 2024 13:52
    quote:

    Kralingen schreef op 9 april 2024 13:11:

    [...]

    Door die reclame popups. Lijkt wel een flipperkast!
    Dat heb ik ook als ik op mijn iPhone zit.
    Ik had nu ook last via mijn MacBook (incl adblocker, dus geen reclame-issues).

    Trouwens, nu loopt ie weer goed.
  10. forum rang 6 effegenoeg 9 april 2024 14:11
    Fusie Optas en Aegon kan volgens gerechtshof in stand blijven
    DEN HAAG (ANP) - De fusie tussen verzekeraar Aegon en pensioenverzekeraar Optas is geldig. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald in een zaak die drie gepensioneerden met een verzekering bij Optas hadden aangespannen. Volgens hen behoort het vermogen van Optas, dat na de fusie werd toegevoegd aan dat van Aegon, toe aan de pensioenen van Optas-verzekerden.

    Centraal in de kwestie staan de pensioenen van (oud-)medewerkers van de haven van Rotterdam. Aegon nam Optas in 2007 over en kondigde in 2018 aan dat de hele portefeuille ter waarde van 2,5 miljard euro zou overgaan in Aegon Levensverzekeringen. Polishouders kwamen daartegen in verzet in meerdere rechtszaken en stelden financieel benadeeld te worden. Zo was Optas vrijgesteld van bepaalde belastingen, maar Aegon Levensverzekeringen niet. Dat is nadelig voor de beleggingsopbrengsten van havenwerkers die via beleggingen pensioen opbouwen.

    Het Haagse hof ziet dat echter anders en stelt dat de aanspraken op het pensioen door de fusie "niet zijn aangetast, gewijzigd of verloren gegaan". Zij kunnen daarvoor bij Aegon terecht "omdat door de fusie alle rechten en verplichtingen van Optas Pensioenen zijn overgegaan op Aegon", aldus de uitspraak.

    De eisende partijen beweerden ook dat de fusie ongeldig was omdat de verplichte instemming van De Nederlandsche Bank (DNB) ontbrak. Oorspronkelijk was die instemming er wel, maar vorig jaar heeft de rechtbank in Rotterdam die vernietigd. Volgens het gerechtshof heeft dit echter geen gevolgen voor de geldigheid van de fusie.
  11. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 april 2024 14:25
    quote:

    effegenoeg schreef op 9 april 2024 14:11:

    Fusie Optas en Aegon kan volgens gerechtshof in stand blijven
    DEN HAAG (ANP) - De fusie tussen verzekeraar Aegon en pensioenverzekeraar Optas is geldig. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald in een zaak die drie gepensioneerden met een verzekering bij Optas hadden aangespannen. Volgens hen behoort het vermogen van Optas, dat na de fusie werd toegevoegd aan dat van Aegon, toe aan de pensioenen van Optas-verzekerden.

    Centraal in de kwestie staan de pensioenen van (oud-)medewerkers van de haven van Rotterdam. Aegon nam Optas in 2007 over en kondigde in 2018 aan dat de hele portefeuille ter waarde van 2,5 miljard euro zou overgaan in Aegon Levensverzekeringen. Polishouders kwamen daartegen in verzet in meerdere rechtszaken en stelden financieel benadeeld te worden. Zo was Optas vrijgesteld van bepaalde belastingen, maar Aegon Levensverzekeringen niet. Dat is nadelig voor de beleggingsopbrengsten van havenwerkers die via beleggingen pensioen opbouwen.

    Het Haagse hof ziet dat echter anders en stelt dat de aanspraken op het pensioen door de fusie "niet zijn aangetast, gewijzigd of verloren gegaan". Zij kunnen daarvoor bij Aegon terecht "omdat door de fusie alle rechten en verplichtingen van Optas Pensioenen zijn overgegaan op Aegon", aldus de uitspraak.

    De eisende partijen beweerden ook dat de fusie ongeldig was omdat de verplichte instemming van De Nederlandsche Bank (DNB) ontbrak. Oorspronkelijk was die instemming er wel, maar vorig jaar heeft de rechtbank in Rotterdam die vernietigd. Volgens het gerechtshof heeft dit echter geen gevolgen voor de geldigheid van de fusie.
    Bedankt.

    Vraag algemeen: is dit nu ondertussen en momenteel ook niet bij ASR (ja, en Aegon voor 29,9% ASR mede-eigenaar)?
    Aegon heeft nl niks meer met Nederlandse activiteiten.
  12. forum rang 7 mvliex 1 9 april 2024 14:54
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 14:25:

    [...]

    Bedankt.

    Vraag algemeen: is dit nu ondertussen en momenteel ook niet bij ASR (ja, en Aegon voor 29,9% ASR mede-eigenaar)?
    Aegon heeft nl niks meer met Nederlandse activiteiten.
    Zit inmiddels bij ASR en vrees van jamneus1 van 23/02 vorig jaar is gelukkig niet bewaarheid.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1394138/Aegon_...
  13. jamneus1 9 april 2024 15:59
    quote:

    mvliex 1 schreef op 9 april 2024 14:54:

    [...]Zit inmiddels bij ASR en vrees van jamneus1 van 23/02 vorig jaar is gelukkig niet bewaarheid.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1394138/Aegon_...
    Gelukkig niet inderdaad maar of het einde verhaal is weet ik niet want er zijn nog steeds havenwerkers die aan de boom aan het schudden zijn…
    Maar als de koers zo door blijft gaan vind ik het prima!
  14. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 april 2024 21:26
    Zacks's analyse.

    Aegon (AEG) Unveils New Share Buyback Worth EUR 35 Million
    Tue, April 9, 2024
    finance.yahoo.com/news/aegon-aeg-unve...

    Aegon shares have jumped 42.8% in the past year compared with the 22.9% rise of the industry it belongs to.

    Fragment, vertaald naar Nederlands.
    Heb niet gecheckt naar de correctheid cijfers, maar het signaal/advies vind ik wel er toe doen.

    De gediversifieerde internationale verzekeringsmaatschappij neemt van tijd tot tijd maatregelen om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Vorig jaar heeft het kapitaal voor een bedrag van ongeveer EUR 1,1 miljard aan de aandeelhouders teruggegeven, bestaande uit een interim-dividend van EUR 263 miljoen en terugkopen van EUR 829 miljoen. In 2023 keerde het een dividend uit van 30 eurocent per aandeel, een stijging van 30% op jaarbasis. AEG is van plan dit cijfer tegen 2025 op te voeren tot 40 eurocent per aandeel.

    Het vermogen van AEG om geld te genereren helpt het bedrijf dergelijke stappen te ondernemen. Het commerciële momentum in de Amerikaanse Strategic Assets, de Britse Workplace en Brazilië zal waarschijnlijk de groei ondersteunen. In 2024 verwacht het bedrijf echter te maken te krijgen met enkele problemen als gevolg van de hogere druk op nieuwe activiteiten, die de positieve kanten van de portefeuillegroei gedeeltelijk kunnen tenietdoen.

    Het verwacht in 2024 een bedrijfskapitaal te genereren voordat het financierings- en exploitatiekosten zal aanhouden ter waarde van 1,1 miljard euro, vergeleken met ongeveer 1,3 miljard euro in 2023. Het verwacht dat de vrije kasstroom voor 2024 ruim 700 miljoen euro zal bedragen, vergeleken met de 715 euro die in 2023 werd geregistreerd.
  15. forum rang 4 Brimily 9 april 2024 21:55
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 21:26:

    Zacks's analyse.

    Aegon (AEG) Unveils New Share Buyback Worth EUR 35 Million
    Tue, April 9, 2024
    finance.yahoo.com/news/aegon-aeg-unve...

    Aegon shares have jumped 42.8% in the past year compared with the 22.9% rise of the industry it belongs to.

    Fragment, vertaald naar Nederlands.
    Heb niet gecheckt naar de correctheid cijfers, maar het signaal/advies vind ik wel er toe doen.

    De gediversifieerde internationale verzekeringsmaatschappij neemt van tijd tot tijd maatregelen om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Vorig jaar heeft het kapitaal voor een bedrag van ongeveer EUR 1,1 miljard aan de aandeelhouders teruggegeven, bestaande uit een interim-dividend van EUR 263 miljoen en terugkopen van EUR 829 miljoen. In 2023 keerde het een dividend uit van 30 eurocent per aandeel, een stijging van 30% op jaarbasis. AEG is van plan dit cijfer tegen 2025 op te voeren tot 40 eurocent per aandeel.

    Het vermogen van AEG om geld te genereren helpt het bedrijf dergelijke stappen te ondernemen. Het commerciële momentum in de Amerikaanse Strategic Assets, de Britse Workplace en Brazilië zal waarschijnlijk de groei ondersteunen. In 2024 verwacht het bedrijf echter te maken te krijgen met enkele problemen als gevolg van de hogere druk op nieuwe activiteiten, die de positieve kanten van de portefeuillegroei gedeeltelijk kunnen tenietdoen.

    Het verwacht in 2024 een bedrijfskapitaal te genereren voordat het financierings- en exploitatiekosten zal aanhouden ter waarde van 1,1 miljard euro, vergeleken met ongeveer 1,3 miljard euro in 2023. Het verwacht dat de vrije kasstroom voor 2024 ruim 700 miljoen euro zal bedragen, vergeleken met de 715 euro die in 2023 werd geregistreerd.

    tsja, waar komt zijn bewering vandaan dat het bedrijf te maken krijgt met problemen als gevolg op hogere druk nieuwe activiteiten?
    En kunnen tenietdoen? Of niet? Weet niet wat ik hiervan moet denken.
  16. forum rang 4 Wadloper 10 april 2024 07:03
    quote:

    Brimily schreef op 9 april 2024 21:55:

    [...]tsja, waar komt zijn bewering vandaan dat het bedrijf te maken krijgt met problemen als gevolg op hogere druk nieuwe activiteiten?
    En kunnen tenietdoen? Of niet? Weet niet wat ik hiervan moet denken.
    Gewoon cijfertjes van AEGON afwachten lijkt mij verstandiger.
    Kijken of Zack onder uit de zak krijgt.
  17. forum rang 4 Tino 10 april 2024 08:18
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 april 2024 21:26:

    Zacks's analyse.

    Aegon (AEG) Unveils New Share Buyback Worth EUR 35 Million
    Tue, April 9, 2024
    finance.yahoo.com/news/aegon-aeg-unve...

    Aegon shares have jumped 42.8% in the past year compared with the 22.9% rise of the industry it belongs to.

    Fragment, vertaald naar Nederlands.
    Heb niet gecheckt naar de correctheid cijfers, maar het signaal/advies vind ik wel er toe doen.

    De gediversifieerde internationale verzekeringsmaatschappij neemt van tijd tot tijd maatregelen om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Vorig jaar heeft het kapitaal voor een bedrag van ongeveer EUR 1,1 miljard aan de aandeelhouders teruggegeven, bestaande uit een interim-dividend van EUR 263 miljoen en terugkopen van EUR 829 miljoen. In 2023 keerde het een dividend uit van 30 eurocent per aandeel, een stijging van 30% op jaarbasis. AEG is van plan dit cijfer tegen 2025 op te voeren tot 40 eurocent per aandeel.

    Het vermogen van AEG om geld te genereren helpt het bedrijf dergelijke stappen te ondernemen. Het commerciële momentum in de Amerikaanse Strategic Assets, de Britse Workplace en Brazilië zal waarschijnlijk de groei ondersteunen. In 2024 verwacht het bedrijf echter te maken te krijgen met enkele problemen als gevolg van de hogere druk op nieuwe activiteiten, die de positieve kanten van de portefeuillegroei gedeeltelijk kunnen tenietdoen.

    Het verwacht in 2024 een bedrijfskapitaal te genereren voordat het financierings- en exploitatiekosten zal aanhouden ter waarde van 1,1 miljard euro, vergeleken met ongeveer 1,3 miljard euro in 2023. Het verwacht dat de vrije kasstroom voor 2024 ruim 700 miljoen euro zal bedragen, vergeleken met de 715 euro die in 2023 werd geregistreerd.

    Zoiets moet je dus niet plaatsen en deze bron voortaan niet meer lezen want is duidelijk matige automatisch gegenereerde zooi om maar clicks te genereren.

    Als je namelijk als belegger zelf wel de cijfers van Aegon hebt gezien weet je dat in de capital generation in Amerika een positieve zat van 240mio vanwege die herfinanciering die ergens anders weer geld koste natuurlijk maar dat is allemaal boekhoudkundig en in de cashflow zat een extra bijdrage van 75mio.

    Haal je die er gewoon weer uit wordt er normaal operationeel gewoon groei verwacht ondanks dat Aegon inderdaad ook bekend heeft gemaakt hier en daar wat meer moeite te zullen ondervinden.
1.014 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht