Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Kassa, Ahold

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2007 13:35
    Corné,

    Ik ben het NIET met je eens. De onderste laag van de bevolking geeft het meeste geld uit aan eten. Bij hogere inkomen zal de besteding van dit extra geld ook voor het grootste deel neerslaan in het consumeren van extra voedsel.

    Een theorie van jou lijkt mij te simplistisch. De meeste armen hebben ook de meeste kinderen. En wat hebben kinderen nodig? Eten en Kleding.

  2. [verwijderd] 12 januari 2007 13:47
    Beste Corne: ik sluit me aan bij de pareltjeszoeker: de onderlaag van de bevolking bespaart nu idd op beter vlees, drank etc, niet alleen goedkoper maar ook minder. De winkels van ahold zijn in het middensegment gepositioneerd: Een groter deel van de US bevolking zal nu in het middensegment gaan winkelen hetgeen zal resulteren in een fors hogere omzet voor ahold. of zit ik er nu helemaal langs ?
  3. [verwijderd] 12 januari 2007 13:51
    waarom moet het uurloon 40% omhoog terwijl de prijsstijging 26% was in die periode ?

    als de impact minimaal is de titel maximaal verkeerd.
  4. forum rang 5 theo1 12 januari 2007 14:06
    Je zal (veel) gedetailleerder moeten kijken:
    - in hoeveel staten is het minimumloon hoger dan het nieuwe federale minimumloon? En hoeveel? En hoe zwaar wegen die staten tov het geheel?
    - hoeveel mensen verdienen dat minimumloon daadwerkelijk? Als alle lonen de facto al hoger zijn, is het een puur symbolische daad zonder echte consequenties.
    - gaan er aan de onderkant van de arbeidsmarkt niet banen verdwijnen omdat die mensen minder produceren dan het nieuwe minimumloon (en dus onrendabel worden)? Zo ja hoeveel? Deze mensen gaan er alleen maar op achteruit.
    - in het geval ahold: wat is de impact op de gebieden waar ahold actief is?
  5. [verwijderd] 12 januari 2007 14:26
    is toch mooi als de welvaart verbetert in plaats van verslechtert zo hoort het. Of mogen alleen de rijken en goedbetaalden profiteren? Misschien is het tijd dat er ook een maximum loon wordt ingevoerd?

    Groeten Stefan
  6. [verwijderd] 12 januari 2007 14:29
    Corne heeft het helemaal bij het rechte eind. Heel weinig mensen in de VS verdienen het minimum loon (iets als 1%), en zeker in de NE, waar AHOLD actief is bijna niemand. Verder zitten de winkels van AHOLD allemaal in de betere wijken, in de mindere wijken zitten 7_eleven's en Safeway meer.
    Het is een terechte verhoging, maar eigenlijk meer cosmetisch dan dat het echt impact heeft.
  7. [verwijderd] 12 januari 2007 14:40
    1% verdient het minimumloon, maar hoeveel mensen verdienen onder de 7.15? En als de minimumlonen 40% omhoog gaan zullen de mensen in betere functies toch wel degelijk een loonsverhoging krijgen en niet ineens ook het minimumloon verdienen.
  8. [verwijderd] 12 januari 2007 16:39
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - In de VS zijn de detailhandelsverkopen in december boven de marktconsensus beland. De cijfers zijn vrijdag gepubliceerd door het Commerce Department.

    In december namen de detailhandelsverkopen met 0,9% toe op maandbasis, waar economen uitgingen van een toename met 0,7%. Exclusief autoverkopen stegen de verkopen met 1%, tegen een gemiddelde economenverwachting van een stijging van 0,5%.

    In november stegen de detailhandelsverkopen, exclusief auto's, nog met een herziene 0,7%, eerder gemeld als een plus van 1,1%. Inclusief auto's liepen de verkopen op met een herziene 0,6%, tegen een eerdere toename van 1%.

    Jammer dat er geen rekening met dit soort berichten word gehouden. Tevens zijn al een heel groot deel van de Amerikaanse tops winkels verkocht. Ook USF staat in de verkoop. Dus opzich gaat Ahold hier niet heel veel last van krijgen. (afgezien van dit telegraaf achtige bericht van Cornè). Wil Cornè soms zelf een paar aandelen ahold inslaan zodat hij op deze manier de koers wat kan drukken?
  9. [verwijderd] 12 januari 2007 16:50
    Er wordt onterecht gesteld dat de kosten van levensonderhoud voor rijkeren evenredig met hun inkomen toenemen. Dat is onjuist. De kosten van levensonderhoud van armen en rijken zijn onderling onvergelijkbaar.
    Bij armen zijn de kosten voor levensonderhoud nagenoeg altijd onvermijdbare kosten. Voor hogere inkomens zijn de levensbehoeften van een volkomen andere orde. Men behoeft zich daar niet te beperken tot de kosten van eenvoudig eten en drinken, een oncomfortabel dak boven het hoofd en goedkoop schoeisel en dito kleding. In het algemeen heeft men voldoende reserves om zonder al te veel sores alles aan te schaffen wat men wenselijk vindt. En veelal beschikt men over al te nodige voor het huishouden. Extra inkomen kan aan de reserves worden toegevoegd en draagt via de bank hooguit indirect bij aan de economie.

    Armen kunnen, zelfs als in de noodzakelijkste kosten van levensonderhoud is voorzien, niet anders dan extra inkomen onmiddellijk besteden om te voorzien in tot dan onbevredigbare behoeften. Op de eerste plaats kleding en schoeisel, vervolgens meer aanvaardbare woongelegenheid en tenslotte de aanschaf van eenvoudige huishoudelijke noodzakelijkheden.

    Wie durft beweren dat voor hogere inkomens de levensbehoeften met toenemend inkomen evenredig stijgen met die van een stijgend laag inkomen, heeft kennelijk geen flauw idee waarover het gaat.

    Men kan zich slechts eenmaal verzadigd eten, dat geldt voor arm en rijk, maar waar de arme lang niet altijd die verzadiging kan bereiken, overeten veel beter gesitueerden zich zodanig dat er een sportschool aan te pas moet komen om dat teveel weg te werken. Overdreven luxe, in feite decadentie, wordt als een normaal menselijk patroon gepresenteerd in een wereld waar de overgrote meerderheid dagelijks op alle gebied gebrek lijdt.

    Economisch gezien brengt toenemende welvaart bij het armere volksdeel een veel gunstiger effect teweeg in de hele economie, omdat het meerdere onmiddellijk wordt besteed aan achterstallig levensonderhoud.
    Salarisverhoging voor ruimer bedeelde soortgenoten kan hoogstens leiden tot een hoger uitgavenpatroon, maar wie beweert dat hun kosten van levensonderhoud evenredig stijgen met de hogere kosten voor levensonderhoud die armen zich kunnen veroorloven bij een loonstijging heeft geen flauw benul over de grootheden die hij zich veroorlooft met elkaar te vergelijken.

    Verhoging van het minimumloon in de onderbouw stuwt geleidelijk het inkomen in het hele loongebouw, maar heeft onmiddellijk een positief effect op de economie, omdat armen het zich niet kunnen veroorloven levensnoodzakelijke uitgaven uit te stellen.
  10. [verwijderd] 12 januari 2007 18:54
    mooi geschreven melisz!
    Wat een contrast absoluut is het minimun loon in ponden net zo hoog als in dollars terwijl je bijna 2 dollar krijgt voor een pond kunnen we hier misschien iets uit opmaken met betrekking tot armoede aantallen en algemene welvaart? Als we het nederlandse niveau hier ook mee vergelijken.
  11. [verwijderd] 12 januari 2007 21:08
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Kassa, Ahold

    Corné van Zeijl - 12 jan, 13:00

    "Minimumloon in de VS gaat fors omhoog. Rest aandeelhouders Ahold nu de voedselbank...?"

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...


    Overigens kom ik al sinds een 3/4 jaar minder op iex.nl. Dit ivm de goedkope & schreeuwerige titels van sommige columnisten van de iex. Het is jammer, maar helaas. Blijkbaar wil het publiek dat...
  12. forum rang 5 theo1 12 januari 2007 22:21
    Wat ik wel een beetje mis is aandacht voor de minder positieve kanten van een hoger minimumloon. Kennelijk gaat iedereen er voetstoots vanuit dat het totaal aantal banen constant is. Een hoger minimumloon betekent dan automatisch meer geld en dus meer consumptie voor de laagstbetaalden. Maar we weten natuurlijk allemaal dat het totaal aantal banen niet constant is. Een baan zal alleen blijven bestaan als betreffende medewerker meer waarde produceert dan hij kost. Dus als persoon X een minimumloon verdient van $5,15 per uur, moet hij minstens voor $5,15 plus alle bijkomende kosten voor de werkgever per uur produceren om zijn baan te rechtvaardigen. Produceert hij minder, dan zal zijn baan vroeg of laat verdwijnen. Voor het gemak laat ik bijkomende kosten even buiten beschouwing, in werkelijkheid spelen die natuurlijk ook een belangrijke rol, maar die worden alleen maar meer naarmate het inkomen stijgt. Stel, X produceert ter waarde van $6,50 per uur dan verdient hij voor zijn baas $1,35. Niet veel, maar misschien te rechtvaardigen om de klant meer service te verlenen. Als nu het minimumloon omhoog gaat naar $7,25 dan gaat X zijn baas per uur $0,75 kosten. Zijn baan zal vermoedelijk verdwijnen en dan verdient hij alleen maar minder. Een hoger minimumloon is alleen voordelig voor diegenen die meer produceren dan het nieuwe minimumloon en feitelijk onderbetaald zijn. Voor de echt laag productieven betekent het dat ze over de rand vallen, hun baan verliezen en er alleen maar op achteruit gaan. Dat verklaart ook die onderzoekjes waarin Europa altijd zo opvallend productief uit de hoek komt: de minimumlonen zijn hier relatief hoog. Iedereen die minder productief is dan het minimumloon en alles wat er nog bij komt, is werkeloos en telt niet mee. En als je de laagst scorenden niet meetelt, dan komt het gemiddelde vanzelf hoger uit.
  13. [verwijderd] 14 januari 2007 20:23
    Ik begrijp de zin van dit artikel niet. Eerst wordt de indruk gewekt dat Ahold door deze minimumloon verhoging wordt geraakt, de eindconclusie is dat dat toch niet zo is. Dan kan je toch net zo goed niets schrijven? Ik heb aandelen Ahold en dus geen belang bij dit soort stemmingmakerij-achtige-artikelen.
  14. [verwijderd] 14 januari 2007 20:58
    quote:

    Helena1111 schreef:

    Ik begrijp de zin van dit artikel niet. Eerst wordt de indruk gewekt dat Ahold door deze minimumloon verhoging wordt geraakt, de eindconclusie is dat dat toch niet zo is. Dan kan je toch net zo goed niets schrijven? Ik heb aandelen Ahold en dus geen belang bij dit soort stemmingmakerij-achtige-artikelen.
    Ahold wordt wel degelijk geraakt door de verhogiong van het minimum loon..het aamntal minmum loners bij suoermarkten en food services is aanzienlijk.

    De genoemde extra inkomsten voorvloeende uit een loonsverhoging voor de werkgevers is nihil, of bestaan maar zeer gedeeltelijk, want deze medewerkers mogen boodschappen doen met korting..
    Die gaan echt niet meer consumeren als ze op kunnen.

    kortom..net zoials bij Walmart, Home depot, Albertson, Wendy's, Mac-Donalds en noem maar op slecht nieuws voor aandeelhouders.

    Maar zeer goed nieuws voor de minimumloon werknemers die ik het zeer veel van harte gun..!!

    Murc
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.627
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.902
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.550
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.889
ageas 5.843 109.798
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.424
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.784
Alfen 13 17.664
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.676
AMG 965 127.069
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.247
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.858
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 193
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.821
ASML 1.762 78.409
ASR Nederland 18 4.186
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.842
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht