Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

16,690
  • Verschill

    +0,265 +1,61%
  • Volume

    4.032.122 Gem. (3M) 3,6M
  • Bied

    16,670  
  • Laat

    16,740  
+ Toevoegen aan watchlist

alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 72 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 juli 2007 17:49
    ABN: markt speculeert op falen trio
    De markt speculeert op het falen van het overnamebod van het bankenconsortium op ABN Amro. 'De oppositie groeit', zegt Gert-Jan Geels van Eureffect. 'Ik denk niet dat het verzet kans van slagen maakt', aldus Abe Lee van Bear Stearns.

    Op vrijdagmiddag om twee uur staat de koers van de Nederlandse bank op euro 34,94. Dat is bijna 10% minder dan de gemeenschappelijke bieding van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. De markt prijst kennelijk nog een grote onzekerheid in.

    'De strijd concentreert zich op de aandeelhoudersvergadering van Fortis op zes augustus', zegt Gert-Jan Geels van Eureffect. 'Het gerucht gaat dat veel hedgefondsen aandelen van Fortis lenen om daar tegen het voorstel van de directie te kunnen stemmen.'

    Volgens Geels hebben deze investeringsmaatschappijen 'long posities' in Fortis. 'Als Fortis niet betrokken raakt bij de overname van ABN Amro, wordt het waarschijnlijk zelf een overnameprooi. Dan zien de hedgefondsen de waarde van hun posities oplopen.'

    'Inderdaad, er worden momenteel veel aandelen van Fortis geleend', aldus Abe Lee van Bear Stearns. 'Volgens mijn gegevens is ongeveer 10% tot 15% van 1,3 mlijard uitstaande stukken uitgeleend aan hedgefondsen en andere investeringsmaatschappijen.'

    Maar dat betekent volgens Lee nog niet dat het verzet op zes augustus grote vormen gaat aannemen. 'Hooguit de helft van de aandelen wordt geleend om stemrecht mee te verwerven. Het andere deel is bedoeld om bijvoorbeeld recht te maken op het dividend dat na de aandeelhoudersvergadering wordt uitgekeerd.'

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  2. [verwijderd] 27 juli 2007 18:47
    Het wordt echt tijd dat miskwal Groenink tot de orde wordt geroepen met zijn uitspraken.

    Volgens mij weet hij zelf niet hoe belachelijk hij zich maakt.

    Ik zou zeggen: Grijpman kijk eens in de spiegel en trek dan je conclusies.

  3. [verwijderd] 27 juli 2007 19:00
    Banco Santander akkoord met overnameplan ABN AMRO
    Vrijdag 27 Juli 2007 18:43
    (Novum/Betten) - De aandeelhouders van Banco Santander hebben vrijdag tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering de voorstellen voor de financiering van het bod op ABN Amro goedgekeurd. Dat schrijft de Spaanse bank in een persbericht.

    Banco Santander heeft samen met Fortis en Royal Bank of Scotland (RBS) een overnamebod van EUR 71,1 miljard uitgebracht op ABN Amro. Tegenover het bankentrio staat de Britse bank Barclays, die eveneens een bod op de Nederlandse bank heeft uitgebracht.

    Tijdens de vandaag gehouden vergadering stemden de aandeelhouders in met het voorstel van de bank voor een kapitaalverhoging van EUR 4 miljard en de verkoop van EUR 5 miljard aan converteerbare obligaties.

    gr m.c
  4. Turbo Harry 27 juli 2007 22:45
    quote:

    masterofthegame schreef:

    Minimale prijs die bankenconsortium biedt is 35,60 plus 0,296 aandeel RBS.

    Dus die 34 euro of lager kan je wel op je buik schrijven.

    Door nu ABN te kopen is gegarandeerd geld verdienen.

    Tenzij Fortis AvA tegen stemt EN de koers van Barclays nog lekker gaat dalen (zoals alle financials). Deze kans is niet gering
  5. [verwijderd] 27 juli 2007 22:52
    quote:

    Turbo Harry schreef:

    [quote=masterofthegame]
    Minimale prijs die bankenconsortium biedt is 35,60 plus 0,296 aandeel RBS.

    Dus die 34 euro of lager kan je wel op je buik schrijven.

    Door nu ABN te kopen is gegarandeerd geld verdienen.

    [/quote]

    Tenzij Fortis AvA tegen stemt EN de koers van Barclays nog lekker gaat dalen (zoals alle financials). Deze kans is niet gering
    ik heb gisteren fortis gekocht en ga tegen stemmen, hahaha de koers gaat lekker zakken, de overname gaat toch niet door. Koersdoel: 22 euro.
  6. Cosmus 27 juli 2007 23:39
    Lekker tegen stemmen van Eis, met je 100 aandelen,
    dat zal me een effect geven!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  7. Turbo Harry 28 juli 2007 08:41
    quote:

    d.vaneis @quicknet.nl schreef:

    [quote=Turbo Harry]
    Tenzij Fortis AvA tegen stemt EN de koers van Barclays nog lekker gaat dalen (zoals alle financials). Deze kans is niet gering
    [/quote]
    ik heb gisteren fortis gekocht en ga tegen stemmen, hahaha de koers gaat lekker zakken, de overname gaat toch niet door. Koersdoel: 22 euro.
    Volgens mij is er ook nog een bod van barclays. Maar ik kan me niet voorstellen dat als de AvA van Fortis met min. 25% besluit de emissie geen doorgang te laten vinden, dat ze geen extra plan hebben. Fortis heeft al te veel verkocht (en moet weer een positie opbouwen indien de acquisitie ongedaan wordt gemaakt) en Santander heeft ook al behoorlijk wat in de uitverkoop gezet. Dat zal allemaal niet zijn gebeurd als ze overtuigd zijn van de overname.
  8. [verwijderd] 28 juli 2007 09:19
    Beste mensen : waarschuwing!!!

    van Eis heeft net Fortis gekocht, en van Eis gaat tegenstemmen. Paniek op de beursen. de koers van ABN tiert naar beneden. Groenink wil een persoonlijk gesprek met van Eis om de situatie te keren. Van Eis gaat hier niet op in.
    Van Eis stapt van de ene financial in de andere en gokt er maar op los. Zijn analyse voor Fortis is. houd je vast: upupupup.
    Goed raad: Van Eis kijk eens in de spiegel en zeg eens hard op wat je ziet.... Precies!! En nu snel een piletje en naar bed.Kijk eens onder de dekens en roep dan heel hard upupup. Misschien gaat het je nu dan wel lukken. Denk overigens van niet. Guttegutegut.

    Met leutige groet, de Neut
  9. Chichi21 28 juli 2007 11:14
    Fondsen halen aandeel Fortis massaal terug
    Zelf stemmen over ABN Amro
    PRISCO BATTES EN BENDERT ZEVENBERGEN

    AMSTERDAM - Nederlandse pensioenfondsen trekken op grote schaal uitgeleende aandelen Fortis terug. Zo voorkomen ze dat speculanten via het bijbehorende stemrecht over het bod van Fortis op ABN Amro oordelen.

    Op de vergadering van Fortis op 6 augustus valt het besluit over het bod op ABN Amro. Bronnen stellen dat Nederlandse pensioenfondsen hun uitgeleende aandelen terughalen om zo zelf over het stemrecht te kunnen beschikken. Activistische hedgefondsen komen zo buitenspel te staan.

    Het spant erom of Fortis genoeg steun krijgt. Om het bod te laten slagen, moet driekwart van de vergadering instemmen met de emissie van euro 13 mrd aan nieuwe aandelen voor de financiering van de overname. Dit is een derde van de totale beurswaarde van Fortis.

    Het stemrecht op ingeleende aandelen kan van beslissende invloed zijn op de uitslag van de Fortis-vergadering. Bij een verwachte opkomst van 60% van het uitstaande kapitaal kan een minderheid van 15% van de aandeelhouders de emissie al tegenhouden.

    Volgens analisten van Keefe, Bruyette & Woods beschikken tegenstanders van het bod over 10 tot 15% van de aandelen. Een deel daarvan is geleend. Nederlandse pensioenfondsen hebben circa 5% van de Fortis-aandelen.

    Hedgefondsen en andere speculanten verkopen ingeleende aandelen doorgaans direct op de beurs. Ze speculeren erop dat het aandeel in koers daalt, zodat ze deze tegen een lagere prijs kunnen terugkopen. Inleners kunnen de aandelen ook vasthouden en zo via relatief lage investeringskosten het stemrecht op de aandelen verwerven. Van de Fortis-aandelen is naar schatting 25% beschikbaar voor inleners.

    Bij toezichthouders bestaat de toenemende vrees dat activistische aandeelhouders via het inlenen van aandelen vergaderingen naar hun hand proberen te zetten. Pensioenfonds ABP gaf onlangs aan dat het al zijn aandelen terughaalt bij ondernemingen waar belangrijke onderwerpen op de agenda staan.

    Keefe, Bruyette & Woods stelt dat de leenactiviteit rond het aandeel Fortis sterk is toegenomen. Volgens dataleverancier Data Explorers is de renteopslag van het inlenen opgelopen naar 0,5% voor aandelen die voor een week worden geleend, met pieken van 2,5% voor kleine volumes. Eerder lag dit op zo'n 0,2%, het gemiddelde tarief voor het lenen van aandelen.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  10. Chichi21 28 juli 2007 11:17
    ABN Amro neigt naar afstand tot Barclays

    AMSTERDAM - ABN Amro neigt ernaar zijn aanbeveling voor het overnamebod van Barclays te laten vallen. Volgens bronnen rondom de onderneming is het verschil met het bod van het consortium te groot geworden. De raad van commissarissen besprak gisteren de mogelijkheid om een neutrale opstelling in te nemen tussen beide biedingen. De precieze uitkomst van de vergadering is gisteren door ABN Amro niet bekendgemaakt.

    Het bod van Barclays was gisteren ongeveer euro 34,80 waard tegen euro 38,40 van het consortium van Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander. Het bod van Barclays luidt voor ongeveer twee derde in aandelen, waardoor de waarde sterk fluctueert. Het bod van het consortium is voor 93% in contanten en daardoor vrijwel waardevast.

    Barclays heeft eerder als voorwaarde gesteld dat ABN Amro zijn bod moet aanbevelen om de biedingenstrijd door te zetten. Maar bronnen in Londen zeiden vrijdag er rekening mee te houden dat de Britse bank ook kan leven met een neutrale opstelling. Als de koers van Barclays de komende weken fors oploopt, kan het bod dat van het consortium nog overtreffen.

    Het bestuur van ABN Amro moet in zijn aanbeveling rekening houden met de prijs en de belangen van werknemers en klanten. Naar verwachting zal het bestuur de bedrijfsmatige kant met plussen en minnen beoordelen. ABN Amro heeft in zijn uitlatingen tot nu toe uiterst negatief gereageerd op de plannen van het consortium om de bank op te splitsen. Ook de ondernemingsraad steunde eerder de plannen van het bestuur om met Barclays te fuseren.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  11. [verwijderd] 28 juli 2007 11:48
    quote:

    neutral schreef:

    Beste mensen : waarschuwing!!!

    van Eis heeft net Fortis gekocht, en van Eis gaat tegenstemmen. Paniek op de beursen. de koers van ABN tiert naar beneden. Groenink wil een persoonlijk gesprek met van Eis om de situatie te keren. Van Eis gaat hier niet op in.
    Van Eis stapt van de ene financial in de andere en gokt er maar op los. Zijn analyse voor Fortis is. houd je vast: upupupup.
    Goed raad: Van Eis kijk eens in de spiegel en zeg eens hard op wat je ziet.... Precies!! En nu snel een piletje en naar bed.Kijk eens onder de dekens en roep dan heel hard upupup. Misschien gaat het je nu dan wel lukken. Denk overigens van niet. Guttegutegut.

    Met leutige groet, de Neut

    En toch is het volgens mij nog geen gelopen race,ik sta er niet gek van te kijken dat,mede door de verslechtering van het beursklimaat,de deals met ABN NIET doorgaan,in welke vorm dat gegoten gaat worden,geen idee,Wallstreet ABN closing gisteravond was slecht,en daarbij ook in ogenschouw genomen dat er 100.000den Puts uitstaan.

    Ben Benieuwd! Van 35 naar 16 brengt wel wat op als PUT bezitter.
  12. Chichi21 28 juli 2007 13:16
    'Groeiend verzet Fortis-aandeelhouders'

    BRUSSEL (ANP) - Analisten zien een groeiende weerstand onder aandeelhouders Fortis tegen de geplande overname van ABN Amro. Hedgefunds zouden veel aandelen hebben verzameld: ze gokken op een snelle koerswinst als de overname niet doorgaat.

    Analist Jean-Pierre Lambert van het Britse beurshuis KBW ziet 40 procent kans dat de aandeelhouders niet akkoord gaan, zegt hij zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd. Volgens Lambert hebben de hedgefunds en andere tegenstanders 10 à 15 procent van de aandelen Fortis te verwerven.

    Analist Ton Gietman van de financiële groep Petercam is er niet van overtuigd dat Fortis het haalt op zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering 6 augustus. Fortis houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 6 augustus: 's ochtends in Brussel en 's middags in Utrecht.
  13. [verwijderd] 28 juli 2007 16:51
    Het zou toch ook een enorme afgang van het bestuur van Fortis zijn als deze overname geblokkeerd zou worden door de aandeelhouders. Dit is dan bijn een motie van wantrouwen dunkt mij. De leiding zal zich ( door netwerken) wel vergewissen van een meerderheid.Bovendien zou bij het niet doorgaan van het bod Fortis zelf wel eens een overname kandidaat kunnen worden. De raad van B. zou een overname van Fortis die op deze manier geforceerd word zeker niet waarderen. Ik denk dat er gewoon een bod komt!

    met vredige groet, de Neut
  14. Cosmus 28 juli 2007 20:29
    Neut,
    Alles hangt af wat van Eis gaat doen tijdens de stemming met z'n 100 aandelen. Dat gaat de doorslag geven. Maar nu serieus ik heb uit betouwbare bron begrepen dat een meerderheid van de Fortis-aandeelhouders voor gaat stemmen. Dus maak je vooral geen zorgen.......het bod van EUR 38,40 gaat door. En ik denk ook dat het advies van de RVB ABN zal zijn voor het Consortium. Helaas van Eis, ga je maar weer bezatten want wederom maak je de verkeerde keuzes!!!!!!!!!!!!
  15. optiepipo 28 juli 2007 21:13
    ben weer terug van vakantie en er is niet veel verandert aan de koers,en dat zal ook zo blijven totdat er uitsluitsel is wie de overnemende partij is.
    en wat de beurs betreft voor abn hoef je niet bang te zijn die blijft voorlopig wel zo liggen met de bieders erachter,gr hm
  16. [verwijderd] 28 juli 2007 22:27
    Helmaster en Cosmus,

    Ik ben het geheel met jullie eens. Bij een dalend beurs zal ABN redelijk blijven liggen.

    Toch wel frappant dat van Eis (met Fortis) straks onze ABN aandelen gaat kopen tegen deze mooie prijs. Volgens mij gaat Fortis dan dalen en kunnen we van Eis definitief uitzwaaien!!

    met hartelijke groet, de Neut

  17. optiepipo 29 juli 2007 23:13
    ’ABN trekt aanbeveling overnamebod Barclays in’
    29 Jul 07, 18:35
    LONDEN (ANP) - ABN Amro trekt zijn formele aanbeveling voor het overnamebod van Barclays waarschijnlijk in. Dat meldde persbureau Reuters zondag op basis van bronnen rond de zaak.
    Barclays bracht vorige week maandag een verbeterd bod uit op de grootste bank van Nederland van ongeveer 66 miljard euro, op voorwaarde dat het bod wordt aanbevolen bij de aandeelhouders door het bestuur van ABN. Een eerder bod van Barclays werd formeel gesteund door ABN.

    Volgens de bronnen kan ABN het bod van Barclays niet langer formeel aanbevelen omdat het lager is dan een rivaliserend bod van 72 miljard euro door het bankenconsortium rond Royal Bank of Scotland. Bovendien is het bod van Barclays grotendeels in aandelen en dat van het bankentrio overwegend in contanten.

    Het bestuur en de commissarissen van ABN vergaderden vrijdag en dit weekeinde over de situatie en maken maandag waarschijnlijk meer bekend bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

    Reuters meldde verder dat Barclays zich niet terugtrekt uit de overnamestrijd rond ABN als het bod niet formeel wordt gesteund. Mogelijk worden in dat geval de voorwaarden voor het bod van Barclays herzien. Volgens de bronnen neemt ABN waarschijnlijk een neutrale positie in waarbij de aandeelhouders mogen beslissen.

    Royal Bank of Scotland werkt samen met het Belgisch-Nederlandse Fortis en het Spaanse Santander. Analisten zien een groeiende weerstand onder de aandeelhouders van Fortis tegen de geplande overname van ABN. Analist Jean-Pierre Lambert van het Britse beurshuis KBW ziet 40 procent kans dat de aandeelhouders niet akkoord gaan, zei hij zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd. Christian Hamann van De Hamburger Sparkasse zei dat Fortis door de overname wel groter wordt, maar niet winstgevender. “Voor aandeelhouders die uit zijn op winst is de deal dan ook niet zo aantrekkelijk.”

    Fortis houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 6 augustus: ’s ochtends in Brussel en ’s middags in Utrecht. Vrijdag stemden de aandeelhouders van het Spaanse Banco Santander al wel in met de overnameplannen. De aandeelhouders van Royal Bank of Scotland stemmen 10 augustus.
  18. optiepipo 30 juli 2007 00:07
    ABN opts for neutral stance on bids
    By Jane Croft in London

    Published: July 29 2007 20:03 | Last updated: July 29 2007 20:03

    ABN Amro is on Monday poised to take a neutral position by not recommending any takeover offer either from Barclays or from the rival RBS-led consortium, people familiar with the situation indicated.

    ABN, which reports second-quarter results on Monday, has previously recommended a bid from Barclays. However, its two boards now find themselves in an increasingly difficult position as the newly revised Barclays bid is €2 a share less than the €71.1bn ($97.2bn) bid from the RBS consortium.

    The RBS-led consortium – which includes Santander of Spain and Belgo-Dutch Fortis – is 93 per cent cash, with the rest in shares. On Friday, shareholders of Santander approved the bank’s involvement in the transaction.

    The supervisory and management boards of ABN have been meeting over the weekend to discuss the two bids. However, following these discussions it now seems likely that the ABN boards will offer no recommendation to investors at this stage about the bids.

    One option being considered is that ABN could announce a “temporary” neutral position – but make a recommendation nearer the time when shareholders have to decide. ABN had recommended Barclays’ previous share-based offer, and had until Monday to recommend Barclays’ new revised offer.

    Although Barclays was hoping to receive a recommendation from ABN, its officials have indicated to ABN Amro that they understand the board’s delicate situation.

    However, up to 40 per cent of the shareholder base of ABN is now believed to be hedge funds. These – unlike traditional investors – may give little weight to management recommendations when they decide which bid to back.

    There are risks associated with the consortium bid. It may face regulatory hurdles, or Fortis could fail to get shareholders’ support at its extraordinary general meeting on August 6. Fortis is considered the weak link in the consortium and there has been speculation that hedge funds have been piling into Fortis to vote against.

    Separately, it has emerged that a group of hedge funds secretly approached Barclays to ask it to help scupper the consortium bid by voting against Fortis at a recent EGM. However, people close to Barclays said this proposal was firmly rejected. The Barclays bid is 37 per cent in cash and the rest in shares, which have been falling in recent days due to market turmoil.

    Documents filed by Barclays on Friday show that the proposed Barclays-ABN group would have a board of 21 directors – only 10 of which would come from Barclays. Nine would come from ABN Amro, and China Development Bank and Temasek of Singapore will each have the right to nominate a non-executive director. CDB and Temasek took stakes in Barclays last week.

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 72 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht