Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2007 17:33
    Economic Models explained with Cows - 2007 update

    SOCIALISM> You have 2 cows.> You give one to your neighbour.

    COMMUNISM> You have 2 cows.> The State takes both and gives you some milk.

    FASCISM> You have 2 cows.> The State takes both and sells you some milk.

    NAZISM> You have 2 cows.> The State takes both and shoots you.

    BUREAUCRATISM> You have 2 cows.> The State takes both, shoots one, milks the other, and then throws the> milk away.

    CAPITALISM> You have two cows.> You sell one and buy a bull.> Your herd multiplies, and the economy grows.> You sell them and retire on the income.

    SURREALISM> You have two giraffes.> The government requires you to take harmonica lessons.

    AN AMERICAN CORPORATION> You have two cows.> You sell one, and force the other to produce the milk of four cows.> Later, you hire a consultant to analyse why the cow has dropped dead.

    ENRON VENTURE CAPITALISM> You have two cows.> You sell three of them to your publicly listed company, using letters of> credit opened by your brother-in-law at the bank, then execute a> debt/equity swap with an associated general offer so that you get all> four cows back, with a tax exemption for five cows.> The milk rights of the six cows are transferred via an intermediary to a> Cayman Island Company secretly owned by the majority shareholder who> sells the rights to all seven cows back to your listed company.> The annual report says the company owns eight cows, with an option on> one more.> You sell one cow to buy a new president of the United States, leaving> you with nine cows.> No balance sheet provided with the release.> The public then buys your bull.

    THE ANDERSEN MODEL> You have two cows.> You shred them.

    :)) , een beetje lol op een trieste dag.

    groet,

    niche
  2. forum rang 10 voda 15 november 2007 22:02
    Magische formule
    Joel Greenblatt is een van Amerika’s bekendste waardebeleggers. Door goede bedrijven goedkoop te kopen haalt hij met zijn fonds Gotham Capital al decennialang superieure rendementen. Dankzij zijn Magische Formule kan ook de kleine belegger de markt kloppen, stelt hij.

    De Magische Formule helpt beleggers goedkope aandelen van goede bedrijven te ontdekken. Als maatstaf voor goede bedrijven gebruikt Greenblatt het rendement.

    Gotham Capital

    Joel Greenblatt richtte in 1985 Gotham Capital op met een startkapitaal van $7 mln. In de periode tot 2005 haalde het gesloten fonds een gemiddeld jaarrendement van 40% op het ingezette kapitaal. Goedkope aandelen hebben een hoge ‘earnings yield’, dat is de winst per aandeel gedeeld door de aandelenkoers. De Magische Formule rangschikt bedrijven op basis van beide maatstaven.

    Greenblatt beschrijft zijn formule in het boek The little book that beats the market. Greenblatt houdt het simpel in het boek, naar eigen zeggen omdat hij alle kleine beleggers wil kunnen bereiken.

    V U raadt beleggers aan zelf een aandelenportefeuille samen te stellen op basis van de Magische Formule in plaats van te investeren in beleggingsfondsen. Wat is er mis met deze fondsen?

    ‘De meeste beleggingsfondsen presteren niet beter dan de markt. Een indexfonds — dat een beursindex nabootst — doet het wel even goed als de markt, maar niet beter. Bovendien moet je als belegger nog een commissie betalen, zodat het uiteindelijke rendement beneden het marktgemiddelde ligt. Met de Magische Formule daarentegen kun je beter presteren dan de markt.’

    V Waarom doen fondsen die beheerd worden door professionele beleggers het slechter dan de markt of een eenvoudige beleggingsformule?

    ‘Beleggingsfondsen werken onder heel wat beperkingen. Zo worden ze gedwongen op korte termijn te beleggen. Als ze twee opeenvolgende jaren niet goed presteren, zien ze hun beleggers vertrekken. Zelfs bekwame fondsmanagers die een beleggingshorizon van drie tot vijf jaar voor ogen hebben, voelen die prestatiedruk en het ongeduld van klanten.’ ‘Ook voor de Magische Formule waren er tijdens de testperiode van 1988-2004 vier opeenvolgende jaren waarin de formule de markt niet klopte. De meeste beleggers zouden het opgeven. Maar wie in de formule gelooft, wordt op de lange termijn beloond.’

    V Toch lijken Amerikanen steeds meer beleggingsfondsen te verkiezen in plaats van te investeren in individuele aandelen. Betreurt u dat?

    ‘Om in individuele aandelen te beleggen moet je in staat zijn een waarde op een bedrijf te plakken en er vervolgens minder voor te betalen. 99% van de beleggers weet niet hoe ze een bedrijf moeten evalueren. Maar met de Magische Formule is dat ook niet echt nodig. Die geeft je een groep van aandelen die gemiddeld de markt kloppen. Je moet daaruit een portefeuille van een dertigtal aandelen samenstellen.’

    V U raadt ervaren beleggers aan zich te beperken tot een portefeuille van slechts vijf tot acht aandelen. Is zo’n beperkte diversificatie niet risicovol?

    ‘Het hangt ervan af hoe je kijkt. Als je naar een aandeel kijkt als iets waarvan de prijs wild op en neer beweegt, lijkt het risicovol. Maar als je het ziet als een eigendomsbelang in een bedrijf op lange termijn, lijkt het niet echt risicovol. Je moet dat bedrijf dan wel kunnen evalueren en inschatten hoeveel winst het in een normaal jaar maakt en wat de verwachte winstgroei voor de volgende drie jaar is.’

    V De Magische Formule gebruikt een eenvoudig computermodel om aandelen te selecteren. Kwantitatieve modellen — ‘quants’ — winnen aan belang bij fondsbeheerders, maar afgelopen zomer bleek dat het soms fout kan lopen met deze modellen. Zijn quants een goede zaak?

    ‘Sommige mensen zijn er bedreven in. Naarmate quants populairder worden zullen meer mensen die er niet goed in zijn het willen proberen.’ ‘Het is bijna een goede zaak dat quants niet altijd werken, want dan zullen minder mensen er zich mee bezighouden. Ik heb niets tegen quants. Wij gebruiken het ook bij Gotham Capital. ’

    V Zijn quants gevaarlijk omdat ze de volatiliteit soms kunnen verhogen?

    ‘Op korte termijn is de markt altijd volatiel. Op lange termijn heb je concepten die steeds werken. Maar je moet geduld hebben en ermee kunnen leven dat je soms twee jaar slechter dan de markt presteert. De meeste mensen hebben dat geduld niet.’ ‘Nochtans is de markt op lange termijn efficiënt. Als je vandaag een koopje vindt en geduldig afwacht, zal de markt het uiteindelijk erkennen.’

    Kris Van Hamme

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  3. forum rang 10 voda 15 november 2007 22:38
    Bedrijf biedt filter tegen telefoonterreur
    De Drontense internetaanbieder Solcon heeft een filter ontwikkeld tegen telefoonterreur van callcenters. Alle ADSL-abonnees die via internet bellen, kunnen belletjes op ongewenste tijdstippen laten blokkeren.

    Staatssecretaris Frank van Heemskerk van Economische Zaken maakte eerder dit jaar bekend dat telemarketeers in de toekomst een speciaal 'bel me niet'-register moeten raadplegen voor ze mensen bellen. Solcon neemt nu het heft in eigen handen. ,,Of eigenlijk de klant. Hij kan met ons filter volledig zelf bepalen door wie hij wel of niet wordt gebeld'', aldus directeur Peter van der Vlies.

    Anonieme bellers, callcenters bellen vaak met een onbekend nummer, kunnen standaard of tijdens bepaalde tijden worden geblokkeerd. ,,Veel mensen vinden het vervelend dat ze tijdens het eten worden gebeld door telemarketeers. Met ons filter zijn ze eigen baas over wie er naar hun nummer belt.''

    Uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek bleek eerder dat 90 procent van de consumenten ongevraagde telefoontjes vervelend vindt. 56 Procent wil zich daar voor laten afsluiten. Dat kan via de website van de Stichting Infofilter, maar bedrijven zijn niet verplicht de gegevens van deze site te gebruiken. Tweederde van de consumenten kent Infofilter ook niet.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  4. forum rang 10 voda 16 november 2007 17:24
    Stukje nostagie van een Hagenees :-)

    RTRS-Hotel Des Indes krijgt nieuwe eigenaar
    AMSTERDAM (ANP) - Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in
    Den Haag verandert van eigenaar. Pan-European Hotel Acquisition
    Company (Pehac), dat onder leiding staat van de ervaren
    Nederlandse hotelier Willem-Jan van den Dijssel, koopt het
    beroemde hotel van de internationale hotelketen Le Meridien.

    Hotel Des Indes is een van de zes hotels die Pehac van Le
    Meridien koopt voor een totaalbedrag van ruim 49 miljoen euro.
    De andere staan in Wenen en in Duitse steden waaronder Hamburg
    en Stuttgart. De zes hotels zijn samen goed voor een omzet van
    102 miljoen euro.

    Hotel Des Indes, pleisterplaats van Haagse dames en
    politici, werd twee jaar geleden heropend na een ingrijpende
    verbouwing. 'La Grande Dame' is in 1858 oorspronkelijk gebouwd
    als stadspaleis en fungeert sinds 1881 als hotel. Tal van
    beroemdheden brachten er de nacht door, onder wie tsaar Nicolaas
    ll van Rusland en Winston Churchill.

    Pehac is een jong bedrijf dat in juli naar de beurs in
    Amsterdam werd gebracht en daarbij 115 miljoen euro ophaalde.
    Bestuursvoorzitter Van den Dijssel stond eerder aan het hoofd
    van de hotelketen Krasnapolsky.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  5. forum rang 10 voda 16 november 2007 17:27
    Oh oh, Den Haagtaal nederlands
    text+music Harrie Jekkers
    Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger
    In Moerwijk willen wonen
    Na het eten een partijtje voetbal in de tuin
    De ouders langs de lijn
    En in december met de hele buurt op jacht
    Om kerstbomen te rausen
    Op oudejaarsavond fikkie stoken
    Vooral die autobanden rookten fijn

    Ik zou best nog wel een keertje met die ouwe
    Naar ADO willen kijken
    In het zuiderpark te lange zij de warme worst
    Supporters om je heen
    Lekker kankeren op Theo van de Burg
    En die lange van Vianen
    Want bij elke lage bal dan dook die eikel
    Er steevast overheen

    refrein:
    Oh oh Den Haag mooie stad achter de duinen
    De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
    Oh oh Den Haag ik zou met niemand willen ruilen
    Meteen gaan huilen als ik geen Hagenees zou zijn

    Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger
    Een nachie willen stappen
    Op m'n Puch een wijffie halen
    En daarna dansen in de Marathon
    En na afloop op het Rijswijkse plein
    Een harinkie gaan happen
    De dag daarna een kater dus naar Scheveningen
    Lekker bakken in de zon

    refrein

    Ik zou best nog wel een keertje
    Ach wat leg ik toch te dromen
    Want Den Haag is door de jaren zo veranderd
    Voor mij toch veel te vlug joh
    Dat nieuw Babylon
    Moet dat er trouwens eigenlijk wel zo nodig komen
    Zo komt de ooievaar op Vijverberg
    Dus never nooit meer terug

    refrein

    www.youtube.com/watch?v=ptGJ8wzeGDE
  6. forum rang 10 voda 16 november 2007 20:16
    AEX sluit net boven 500 na expiratie
    Na de daling onder invloed van de optie-expiratie krabbelt de AEX-index weer langzaam op. De graadmeter wist met pijn en moeite boven de 500 puntengrens te sluiten. Wel is de jaarwinst van de AEX vrijwel geheel weer verdwenen.

    'De market makers hadden waarschijnlijk opties verkocht rond de 500 punten', zegt Cees Smit van Today's Beheer. 'Dat betekent dat zij de index zo dicht mogelijk rond dat niveau moeten laten expireren. Dan hebben die dervaten de minste waarde.'

    Een grote koersdaling van 503 punten tot 500,96 punten was daarvan het gevolg. Vervolgens zakte de index verder weg. 'Tussen half vier en vier uur wordt elke minuut een koers geprikt', verklaart Smit. 'Dat resulteert in 31 waarnemingen. Als de koers bij de laatste vijf waarnemingen te veel afwijkt van wat gewenst is, moeten er nog veel mandjes worden verkocht. Alleen op die manier kan het gemiddelde worden gedrukt.'

    Dit had tot gevolg dat de koers na vier uur verder wegzakte. Op het dieptepunt stond de AEX op 496,9 punten. Vervolgens won de index weer terrein dankzij de oplopende buitenlandse beurs. De AEX sloot op 500,1 punten, 1,3% lager dan het slot van donderdag.

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  7. forum rang 10 voda 20 november 2007 16:45
    RTRS-Euro weer naar recordstand ten opzichte van dollar (2)
    N i e u w bericht, meer informatie

    AMSTERDAM (ANP) - De euro is dinsdag opnieuw naar een
    recordstand gestegen ten opzichte van de dollar. De Europese
    munt steeg een uur voor opening van Wall Street tot boven de
    1,48 dollar.

    De koers van de dollar ging verder omlaag, nadat bekend was
    geworden dat in de Verenigde Staten vorige maand minder
    bouwvergunningen voor woningen zijn afgegeven. Dat wijst er
    volgens analisten op dat de problemen op de Amerikaanse
    hypotheekmarkt nog lang niet voorbij zijn. Het aantal huizen in
    aanbouw in de VS steeg in oktober overigens wel.

    Ook de aanhoudende geruchten dat het stelsel van Amerikaanse
    centrale banken, de Federal Reserve, voor de derde keer dit
    najaar de rente zal verlagen, drukten de waarde van de dollar.
    De renteverlagingen maken de euro aantrekkelijker voor
    investeerders. De algemene afkoeling van de Amerikaanse economie
    als gevolg van de problemen op de hypotheekmarkt draagt ook bij
    aan de daling van de dollar. Een onderliggend probleem is het al
    jaren aanhoudend tekort op de Amerikaanse handelsbalans.

    De afgelopen weken hebben politici en economen hun
    bezorgdheid uitgesproken over de zwakke dollar. Dat gebeurde
    onder meer op de bijeenkomst van de G20, de twintig meest
    ontwikkelde landen van de wereld, afgelopen weekeinde in
    Zuid-Afrika.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  8. [verwijderd] 22 november 2007 09:30
    Publicatiedatum: 21-11-2007 16:58

    Bankgegevens van 25 miljoen Britten op straat
    Door het verlies van de bankgegevens van zeker 25 miljoen Britten – ruim 40% van de bevolking van Groot-Brittannië - dreigen criminelen vrij spel te krijgen.

    Ze kunnen volgens experts op het terrein van identiteitsfraude voor honderden miljoenen aan goederen en geld stelen, stellen Britse media woensdag.

    De Britse minister van Financiën Alistair Darling maakte dinsdag de blunder wereldkundig. Een ambtenaar was twee cd-roms kwijtgeraakt met daarop gegevens die van belang zijn voor het ontvangen van kinderbijslag.

    TNT mogelijk betrokken

    Het onderzoek van de Britse politie naar het kwijtraken van cd's met de bankgegevens van 25 miljoen Britse burgers richt zich ook op TNT Express Services, de Britse dochter van de Nederlandse post- en pakketbezorger TNT.

    Het bedrijf vervoert dagelijks honderdduizend items voor de belastingdienst in Groot-Brittannië. Een woordvoerder van TNT zei woensdag dat het moeilijk is na te gaan of de schijfjes bij TNT zijn kwijtgeraakt. De reden daarvoor is dat de cd's niet waren aangetekend. TNT zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek.

    Politieke rel

    Het verlies heeft in Groot-Brittannië een politieke rel veroorzaakt, omdat het om gevoelige persoonsgegevens gaat. De data zijn cruciaal voor de uitkering van kinderbijslag en zeer fraudegevoelig als ze in verkeerde handen vallen.

    Creditcards aanvragen

    Gewapend met de namen, adressen, geboortedata, kinderbijslagnummers, nationale verzekeringsnummers en bankgegevens van mensen kunnen criminelen op zijn minst op andermans naam leningen afsluiten en creditcards aanvragen.

    Rekeningen plunderen

    Met vertrouwelijke gegevens van mensen in de hand kunnen kwaadwillenden echter verder gaan. Wachtwoorden kunnen aan bankpersoneel worden ontfutseld om rekeningen te plunderen. Meisjesnamen of geboortedata worden bovendien vaak gebruikt door mensen als toegangscode voor diverse internetapplicaties.

    Diepe verontschuldigingen

    Premier Gordon Brown bood woensdag zijn diepste verontschuldigingen aan voor het verlies van de Britse burgergegevens. Volgens hem leunt de regering zeker niet achterover in de zaak, maar doet zij ‘alles wat mogelijk is om het volk te beschermen'.

    De voorzitter van de Britse belastingdienst is intussen afgetreden wegens zijn verantwoordelijkheid voor het beheer van de gegevens.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  9. methley 23 november 2007 10:40
    The Future Of The Corporation

    By Robert Kuttner

    11/22/07 "New York Times" -- -- LAST WEEK, superinvestor Warren Buffett, America's second richest man, testified before the Senate Finance Committee on the subject of why people like him can well afford to pay taxes. In fact, Buffett is ceasing to be among the very wealthiest because he is giving most of his fortune away to philanthropies while he is still alive.

    "Dynastic wealth, the enemy of a meritocracy, is on the rise," Buffett told the senators. "Equality of opportunity has been on the decline. A progressive and meaningful estate tax is needed to curb the movement of a democracy toward a plutocracy."

    Buffett also proposed higher taxes on the wealthy in order to give working people a break on their payroll taxes, which now cost three Americans in four more than they pay in income taxes. And he supports taxing hedge fund bonuses at the same rate as ordinary income, so that billionaire hedge fund managers don't pay taxes at a lower rate than the people who clean their offices.

    The conservatives on the committee were somewhat nonplussed, since Buffett is a poster boy for capitalist entrepreneurship. He isn't supposed to hold such views. And indeed, few Americans of great wealth do.

    Another one who does is William Gates Sr., who writes in the current issue of the magazine Politico with coauthor Chuck Collins that "Without our society's substantial investments in taxpayer-funded research, technology, education, and infrastructure, the wealth of the Forbes 400 richest Americans would not be so robust."

    The source of great wealth is not just private entrepreneurs, but the society they inhabit and the public resources on which they build.

    Collins, a Bostonian who gave away an inherited fortune while still in his 20s, has organized a new group called Business for Shared Prosperity.

    One of the leaders of that group is Jim Sinegal, chief executive of Costco, which offers a business model that radically contrasts with rival Wal-Mart.

    Sinegal not only provides decent wages and health insurance for his employees, but was part of a small group of business leaders who actually lobbied for an increase in the minimum wage.

    One has to admire citizens like Buffett, Gates, Collins, and Sinegal, patricians who look beyond their own personal fortunes to the fortunes of the Republic and who lay constructive civic roles beyond their business interests.

    The problem is that there are not nearly enough of them. And their attitudes run contrary to the gospel of our era that the prime duty of a corporate executive is to make as much money as possible for shareholders, no matter what the cost to employees, communities, or the environment. I recently attended a conference called the Summit on the Future of the Corporation, which brought together enlightened corporate executives and their critics. Half the people attending were corporate leaders convinced that socially responsible businesses could solve everything from environmental degradation to uplift of the poor. As engaged consumers and informed investors reward benign corporations with their pocketbooks, they contended, more corporations will be socially virtuous.

    The other half of the room responded that most corporations, even those that want to do the right thing, are largely undermined by the cutthroat competitive environment in which they operate.

    Pay decent wages, try to keep good jobs at home, provide good health and retirement benefits, swear off dubious products like junk food for kids - and some competitor who takes the low road is likely to out-compete or underprice you.

    Further, much of what passes for socially responsible behavior by large corporations is so much marketing and "green-washing."

    It's nice that Wal-Mart promotes long-life light bulbs, but when is Wal-Mart going to pay a good wage?

    Some businesses like Costco can perhaps do it all (and God bless them). But for the most part, standards need to be set and financed socially.

    That project calls not just for discerning consumers and investors but for engaged citizens crusading for public laws and public funds.

    Leaders like Warren Buffett should be prized, both as executives whose civic values shame their peers, and as advocates for better tax-and-spend policies generally. If society is to get the resources so that healthcare and secure retirement (not to mention child care and job training) are not left to the whims and public relations of corporations, Congress had better follow Buffett's lead on tax equity, and restore our ability to finance these benefits as citizens.


  10. [verwijderd] 23 november 2007 18:17
    Koude handen



    Een Amish meisje zat op een koude januaridag met haar moeder op het

    paard en wagen toen ze tegen haar moeder zei:

    'Mijn handen zijn bevroren!'

    Hierop antwoordde de moeder:

    'Houd ze tussen je benen dan warmt je lichaam ze op.'

    En inderdaad haar handen werden warm.

    De volgende dag zat het meisje met haar vriendje op de wagen en de

    jongen klaagde over koude handen waarop het meisje herinnerde wat haar moeder

    had verteld en zei tegen hem dat hij zijn handen tussen HAAR benen moest

    houden.

    De jongen kreeg inderdaad warme handen.

    De week erop zat zij weer met haar vriendje op de wagen toen hij tegen

    haar zei dat zijn penis koud was geworden. Wederom stelde het meisje voor om

    deze tussen haar benen te houden.

    De volgende dag zat het meisje met haar moeder op de wagen en zij vroeg

    aan haar moeder:

    'Weet je wat een penis is?'

    'Natuurlijk,' antwoordde de moeder.

    Waarop het meisje zei:

    'WAT GEVEN DIE EEN ROTZOOI ALS ZE ONTDOOIEN HÈ?'



    Ach ja zullen we ook missen.
    ge m.c
  11. forum rang 10 voda 23 november 2007 18:22
    De strijd is nog niet over! Eerst de aanmeldingsprocedure!
  12. methley 26 november 2007 07:25
    RHINEBECK, N.Y., Nov. 19 (UPI) -- A financial crisis will likely send the U.S. dollar into a free fall of as much as 90 percent and gold soaring to $2,000 an ounce, a trends researcher said.

    "We are going to see economic times the likes of which no living person has seen," Trends Research Institute Director Gerald Celente said, forecasting a "Panic of 2008."

    "The bigger they are, the harder they'll fall," he said in an interview with New York's Hudson Valley Business Journal.

    Celente -- who forecast the subprime mortgage financial crisis and the dollar's decline a year ago and gold's current rise in May -- told the newspaper the subprime mortgage meltdown was just the first "small, high-risk segment of the market" to collapse.

    Derivative dealers, hedge funds, buyout firms and other market players will also unravel, he said.

    Massive corporate losses, such as those recently posted by Citigroup Inc. and General Motors Corp., will also be fairly common "for some time to come," he said.

    He said he would not "be surprised if giants tumble to their deaths," Celente said.

    The Panic of 2008 will lead to a lower U.S. standard of living, he said.

    A result will be a drop in holiday spending a year from now, followed by a permanent end of the "retail holiday frenzy" that has driven the U.S. economy since the 1940s, he said.
  13. [verwijderd] 28 november 2007 14:16
    RTRS-China zegt EU meer flexibele wisselkoers van yuan toe (3)
    N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

    PEKING (ANP) - China gaat de wisselkoers van zijn
    munteenheid, de yuan, stap voor stap vrijer laten bewegen. Dat
    zei de Chinese premier Wen Jiabao woensdag op een jaarlijkse
    economische topontmoeting met hoge bestuurders van de Europese
    Unie in Peking.

    China wil daarmee tegemoet komen aan de Europese wensen voor
    een meer flexibele koers van de yuan. De yuan is sinds medio
    augustus met 7 procent in waarde gedaald tegenover de euro,
    waardoor Chinese producten goedkoper worden in de eurozone.
    Critici denken dat China de yuan kunstmatig goedkoop houdt om zo
    zijn export te bevorderen.

    Door de goedkope yuan loopt het Europese handelstekort met
    China steeds verder op. De EU is de grootste exportmarkt voor
    Chinese producten, terwijl de 27 landen van de EU nog altijd
    meer exporteren naar Zwitserland dan naar China. Het
    handelstekort met China bedroeg vorig jaar 128 miljard euro. Dit
    jaar wordt op een tekort gerekend van 170 miljard euro.

    De Europese delegatie naar de jaarlijkse economische top
    tussen de EU en China bestond onder anderen uit de voorzitter
    van de Europese Commissie José Manuel Barroso, ECB-president
    Jean-Claude Trichet en de Europese handelscommissaris Peter
    Mandelson.

    Mandelson bekritiseerde China omdat het land onvoldoende zou
    doen om zijn markt open te stellen voor buitenlandse bedrijven,
    terwijl Europa wel openstaat voor Chinese ondernemingen. Dat zou
    protectionistische neigingen in Europa in de hand werken. Vooral
    in de Chinese diensten- en bankensector zijn nog te veel
    belemmeringen, aldus Mandelson. Ook vindt hij dat China sneller
    moet optreden om problemen op het gebied van voedsel- en
    productveiligheid aan te pakken en meer moet doen om piraterij
    van intellectueel eigendom tegen te gaan.

    China en de EU roepen samen een werkgroep in het leven die
    gaat bekijken hoe het Chinese handelsoverschot met Europa kan
    worden teruggedrongen. Ook zal de werkgroep gevallen van
    schending van copyright onderzoeken. Verder neemt de werkgroep
    handelsbarrières die Europese ondernemingen in China tegenkomen
    onder de loep.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  14. forum rang 10 voda 29 november 2007 17:08
    DNB: Gemakzucht oorzaak van financiele onrust


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De financiële onrust van de afgelopen maanden is vooral te wijten aan goedkoop geld, gemakzucht en een kortetermijnblik bij professionele partijen. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag naar aanleiding van een toespraak van directeur Arnold Schilder op een symposium over complexe financiele producten.

    Een overdaad aan nieuwe regulering en regelgeving voor complexe financiele producten is volgens Schilder niet de oplossing voor het probleem.

    Volgens de DNB moeten de aanbieders van deze producten investeren in kennis over hoe de consument in elkaar steekt en welk doel hij wil bereiken.

    Dit moet ertoe leiden dat ook de consument beter gaat beseffen welk doel hem voor ogen staat en wat het nemen van risico's voor hem betekent.

    De DNB-directeur stelt verder dat investeerders bij het beoordelen van risico's van financiele producten niet blind moeten varen op externe kredietbeoordelaars. Hun oordeel zegt weinig tot niets over de verliezen die kunnen worden geleden door bijvoorbeeld een opdrogende geldmarkt en ernstige verstoringen van de markt.



    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  15. methley 1 december 2007 16:22
    December 1, 2007
    News Analysis
    Wall St. Sees Silver Lining in Economy
    By PETER S. GOODMAN
    As Wall Street rallied this week, it seemed that investors were taking comfort in the notion that the economy had become so imperiled by the crumbling housing market that it was forcing the government to finally mount an aggressive rescue effort.

    Investors found reassurance yesterday in talk that the White House was brokering a deal with banks that could diminish a looming tidal wave of home foreclosures. Soothing words from the Federal Reserve earlier this week revived the hope that more interest rate cuts are on the way, drowning nervousness in a din of buying.

    “The market now feels comfortable that the Fed has come to appreciate the severity of the situation,” said Robert Barbera, chief economist at the brokerage and advisory firm ITG. “The bad news gives you the blessing of lower interest rates.”

    But even as investors took heart in palpable signs that the government was preparing to dole out more medicine for the ailing economy, a number of economists cautioned that the pain itself was still unfolding, with its ultimate magnitude far from known.

    Signs point to a slowdown in the creation of jobs and investments by companies. Consumers are clutching their wallets more tightly. Banks are denying loans to many businesses, unwilling to bet scarce capital in a time of risk and uncertainty. A glut of unsold homes keeps prices falling and the construction industry in distress.

    And even the sharp fall in the price of oil, which offered the comfort that higher energy costs might be easing, reflects a broader fear that global economic activity may slow as growth falters in the United States.

    Looming large over the landscape is uncertainty about the size of losses still confronting banks and other financial institutions as they reckon with bad mortgages along with credit card debts, auto loans and the complex detritus of an era of loose money now over.

    “It’s a sucker’s rally,” said Nouriel Roubini, a former Treasury official who runs an economic consultancy, RGE Monitor. “The market is essentially hoping the Fed can rescue the economy. But they are discounting the onslaught of really lousy economic news.”

    The price of oil, which only last week threatened to break through $100 a barrel, closed yesterday at $88.71, completing its steepest weekly plunge in the last two years. Cheaper oil blunts the threat of inflation, adding to the sense that the Fed has room to take interest rates lower without worrying about setting off an upward price spiral.

    But the lower price also reflects the view of investors who now expect a substantial American economic slowdown, which would ease the pressure of the rising demand for energy.

    “The market is realizing how much of a train wreck the economy is right now," said John Kilduff, an energy analyst at MF Global in New York.

    There are plenty of reasons, of course, to count on the economy’s inherent countervailing forces to ultimately help restore it to health. Lower interest rates should indeed spur more economic activity. A falling dollar has helped spur American exports and curb imports, contributing to a narrower trade deficit. And if the banks really do sign on to the deal the Bush administration is pushing to keep lower rates in place for subprime mortgages, that should keep a lot of people from losing their homes.

    Yet many of the forces gnawing at the economy remain in place, and actually appear to be intensifying. The trajectory was reinforced by data released yesterday, which showed that Americans now have less money in their pockets and are less inclined to spend.

    Personal income grew at a seasonally adjusted rate of 0.2 percent in October compared with September, the Commerce Department reported. That was only half the rate expected. Consumption grew a paltry 0.2 percent, dropping from the 0.3 percent increase registered in September. Construction spending plummeted at double the anticipated pace.

    Perhaps more ominously, a government report released yesterday suggested that the number of jobs created in the spring was far smaller than previously assumed.

    The economy generally needs about 125,000 new nonfarm jobs each month to absorb newcomers entering the labor force and employ those who have lost work, said Mark Zandi, chief economist at Moody’s Economy.com. In 2006, the economy was still creating about 200,000 positions a month, according to the Bureau of Labor Statistics. But in the first 10 months of this year, the number slipped to 125,000.

    On Friday, the government is to disclose how many nonfarm jobs were created in November. Mr. Zandi and many economists expect the number to fall to about 75,000. “That will erode confidence in the economy,” he said. “It becomes self-reinforcing, and the economy will slide into recession.”

    If the economy does land in recession, “that would mean we’re going to lose a million jobs over a two-year period,” predicted Alan D. Levenson, chief economist at T. Rowe Price Associates in Baltimore. Whether the economy can avoid that fate, Mr. Levenson suggested, may ride on whether the words of comfort the market heard this week turn out to be sincere.

    The Fed has to drop rates enough to break the financial logjam and encourage businesses and households to borrow and spend anew. The White House has to deliver a deal that really will prevent millions of families from losing their homes, he said.

    “If the president puts his seal on it, that would tell me the grown-ups are in charge,” Mr. Levenson said.

    Floyd Norris and Jad Mouawad contributed reporting.
  16. [verwijderd] 1 december 2007 17:39
    Financiële ramp op komst in Amerika

    De Amerikanen staan een grote financiële ramp te wachten die over een aantal jaren ook de rest van wereld in een diepe recessie stort. De pensioenreserves zijn nog voldoende tot 2010 en daarna is het op. De Amerikaanse overheid zal hiervoor nog meer moeten lenen wat ervoor zorgt dat de dollar over een paar jaar niks meer waard is.

    De Amerikanen kennen een gigantisch probleem als het om de pensioenvoorzieningen staat. Veel Amerikanen die vanaf 2010 aanspraak gaan maken op hun pensioentegoeden zullen op lege fondsen stuiten. De overheid moet om grote problemen zoveel mogelijk te voorkomen ontzettend veel geld lenen van het buitenland. Hierdoor zal
    de dollar vallen of de rente extreem stijgen.

    Op dit moment wordt er totaal nog niet naar gekeken door analisten wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn voor de wereldeconomie en de Amerikaanse economie. Mede hierdoor zal de klap des te groter zijn.

    Greenspan waarschuwt al enige tijd voor dit scenario en dat er voorzieningen opgebouwd moeten worden. Dit gebeurd tot op heden niet waardoor er een catastrofe te wachten staat.

    Goud zal stijgen in waarde en op de grondstoffenmarkt zal een flinke stijging in dollars geboekt worden. Waarschijnlijk zullen de belangrijkste grondstoffen over een paar jaar in euro’s noteren vanwege de onstabiliteit van de dollar.

    U bent gewaarschuwd.

    De inhoud van dit artikel is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De informatie en/of analyses in dit artikelen kunnen onder geen enkele omstandigheid worden aangemerkt of opgevat als een beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling van Stock-Info zelf. Genoemde partij is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van of samenhangt met onjuistheden of onvolledigheden in de verstrekte koersinformatie, berekeningen, saldo opgave of andere via dit artikel verschafte informatie. Stock-Info staat niet in voor mogelijke vertraging in de ontvangst van deze informatie, voor de integriteit van dit bericht noch dat dit bericht vrij is van virussen, niet is onderschept, vatbaar is geweest voor tussenkomst door derden of schade aan uw systemen als gevolg van dit bericht. Verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.


  17. forum rang 10 voda 3 december 2007 21:01
    Experts rekenen op mooie beursmaand
    3 december 2007, 7:22 uur | FD.nl
    Door: Frits Conijn
    De beleggingsexperts zijn zeer optimistisch over de AEX. Maar liefst 72% rekent in december op een stijging. Een dergelijk groot enthousiasme mat Corné van Zeijl, fondsbeheerder bij SNS Securities, voor het laatst in januari. Maar voor de langere termijn zijn de fondsmanagers minder positief.

    Een verwachte eindejaarsrally is de meest genoemde verklaring voor het optimisme. Na de ellende van de afgelopen maanden zijn de koersen genoeg gedaald en zijn de aandelen goedkoop. Alle reden dus voor de fondsmanagers om nog even flink toe te slaan voor het einde van het jaar.

    Voor de langere termijn zijn veel experts bang dat de kredietcrisis gaat overslaan naar de reële economie en dat consumenten minder gaan besteden. Voor het komende halfjaar verwacht een minderheid van 44% dat de AEX met meer dan 6% zal oplopen. Een kwart van de ondervraagden rekent op een daling.

    Met de aandelen die verleden maand zijn geselecteerd, konden de experts de AEX niet bijbenen. Terwijl de graadmeter in november daalde met 7,4%, gingen de favorieten met 8,5% onderuit.

    Dat was vooral te wijten aan de grote verwachtingen van Corporate Express. Door de mindere vooruitzichten van de Amerikaanse economie en de lagere dollar verdwenen de overnamegeluiden wat naar de achtergrond en daalde de koers met ongeveer 21%.

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl
  18. [verwijderd] 4 december 2007 11:09
    VS domineren jaarrekening
    4 december 2007 | Het Financieele Dagblad
    Door: Cor de Horde
    De internationale boekhoudregels die Europese bedrijven gebruiken, schuiven steeds meer op richting het omslachtiger Amerikaanse systeem. Daardoor dreigt het vrij nieuwe, op logische principes gebaseerde stelsel IFRS te veranderen in een keurslijf met tienduizenden pagina’s voorschriften. Bedrijven zijn dan veel meer tijd kwijt met de verslaggeving.

    Die zorg uiten VNO-NCW en enkele vooraanstaande accountants. Al jaren wordt gewerkt aan het laten convergeren van IFRS, waar bij de invoering in Europa in 2005 al veel kritiek op was, en het Amerikaanse systeem US Gaap. Uiteindelijk zal US Gaap verdwijnen. Onlangs is de eerste stap gezet: buitenlandse bedrijven met een notering in de VS hoeven niet langer alles te vertalen naar US Gaap.

    Karakterverandering

    Volgens de critici verandert onder druk van de Amerikanen IFRS van karakter. ‘Convergentie heeft de afgelopen jaren heel erg vooropgestaan. Dat betekende vaak: opschuiven in de richting van US Gaap’, zegt Martin Hoogendoorn, hoogleraar externe verslaggeving aan de Erasmus Universiteit en partner bij Ernst & Young.

    De International Accounting Standards Board (IASB), de onafhankelijke organisatie achter IFRS, heeft voorstellen klaarliggen voor aanpassingen. Momenteel biedt IFRS soms keuze uit verschillende principes: bedrijven mogen kiezen of ze kosten voor rente of voor onderzoek en ontwikkeling meteen ten laste nemen van het resultaat of via de balans laten lopen. De keuzevrijheid verdwijnt.

    De enige optie

    De optie die overblijft, is vrijwel steeds de Amerikaanse, merkt Martin Noordzij, secretaris economische zaken bij VNO-NCW. ‘Neem de regeling rond onderzoek. Bedrijven als Philips of DSM kunnen in een vervelende situatie terechtkomen als ze dat niet meer mogen activeren op de balans.’

    Hans de Munnik, voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving, deelt op persoonlijke titel de vrees voor het steeds Amerikaanser worden van de internationale boekhoudregels. ‘Het gevoel is: met convergentie glijden we af naar US Gaap. Je hoopt in het midden uit te komen, maar daar lijkt het niet erg op.’ Hij vreest dat door de Amerikaanse invloed steeds meer zaken tot in de puntjes worden voorgeschreven. De Munnik vindt de huidige 2500 pagina’s IFRS al veel; US Gaap is tien keer zo dik.

    Zalm's reactie

    Gerrit Zalm, voorzitter van de toezichthouders voor de IASB, die de IFRS-regels opstelt, vindt de kritiek onterecht. ‘Alles wat je doet, is het inperken van de keuzemogelijkheden. Dat is nodig om de verslaggeving transparant te maken. Waar je vroeger in Europa uit vijf mogelijkheden kon kiezen, is dat er nu nog maar één’, verdedigt hij de veranderingen. ‘En dan zijn er altijd die zeggen dat ze het vroeger anders deden. In Europa is het dan wat overtuigender om te zeggen dat het amerikanisering is, ook als dat niet waar is.’

    Volgens Zalm zijn het juist de Amerikanen die schuiven. ‘Vroeger zeiden ze: een wereldstandaard? Die hebben wel al! Dat ze nu toch richting IFRS gaan, is een geweldige stap vooruit.’

    In het Europees Parlement noemt Alexander Radwan van de grootste fractie, de EVP, de regelgevers van IASB ondemocratisch. ‘Het moet niet zo zijn dat een private instelling achter gesloten deuren de regels stelt.’ Volgens Zalm is het onmogelijk om alle parlementen ter wereld zeggenschap te geven. Wel overweegt hij vast te leggen uit welke geografische regio’s de IASB-leden moeten komen.
  19. forum rang 10 voda 4 december 2007 16:20
    Grootscheepse advies- en koersbijstelling bij Petercam


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Petercam heeft dinsdag het advies op twaalf Nederlandse bedrijven bijgesteld, waarvan de meeste een opwaarts advies zagen, nadat het analistenkantoor alle beursfondsen die ze volgen op hetzelfde moment heeft heroverwogen.

    Daarnaast hebben de analisten van Petercam de koersdoelen van een groot aantal fondsen verlaagd, een handvol werd licht verhoogd.

    De reden van de grootscheepse revisie is de crisis op de financiele markten. Petercam vindt het gezien de grote verandering in de externe omgeving door de kredietcrisis noodzakelijk om de impact op de afzonderlijke bedrijven te beoordelen.

    "We willen met dit rapport al onze taxaties op scherp zetten," zegt Thijs Berkelder, hoofd onderzoek van Petercam. "We hebben besloten om alles in een keer aan te pakken, anders blijven we achter de markt aanlopen," zegt hij.

    Doorgaans beoordelen analisten afzonderlijke fondsen op basis van interne factoren, zoals financiele resultaten, maar gezien de omvang van de kredietcrisis en de neerwaarts bijgestelde economische verwachtingen wilde Petercam de impact van deze externe factoren meenemen in hun advies.



    Negen Nederlandse bedrijven kregen een adviesverhoging van Petercam, terwijl drie in advies werden verlaagd.



    Hierbij volgt een overzicht van de fondsen waarvoor Petercam een adviesverandering heeft gegeven:



    AALBERTS - verhoogd naar add van hold - De blootstelling van Aalberts aan de zwakke dollars is beperkt, het bedrijf behaalt 12% van zijn omzet in de Verenigde Staten en bovendien worden die diensten lokaal geproduceerd. De inkomsten van Aalberts zijn goed verspreid. Petercam verwacht dat Aalberts de succesvolle overnamestrategie zal voortzetten. Aalberts wordt nu ver beneden de historische waardering verhandeld, aldus Petercam.



    BALLAST NEDAM - verhoogd naar add van hold - De Nederlandse huizenmarkt blijft goede vooruitzichten scheppen voor Ballast Nedam, het orderboek voor de eerste helft van 2008 is goed gevuld. Grote projecten vormen het grootste neerwaartse risico voor Ballast Nedam, want het bedrijf draagt de financiele risico's. Petercam voorziet nog steeds opwaarts potentieel voor het aandeel.



    BINCKBANK - verhoogd naar add van hold - De overname door BinckBank van zijn grootste concurrent Alex geeft het bedrijf een unieke positie op de Nederlandse markt nu er geen vergelijkbare concurrenten meer zijn. Het belangrijkste risico voor BinckBank is de verzwakkende economie van Europa en de Verenigde Staten, in het slechtste scenario trekken investeerders zich terug uit de markt.



    EXACT HOLDING - verlaagd naar hold van add - Exact heeft een duidelijke blootstelling aan de zwakke dollar, het bedrijf behaalt 23% van de omzet in Noord-Amerika. Vanwege het grote aandeel onderhoudscontacten (50%) is Exact beschermd tegen het vertragen van de economische groei.



    HUNTER DOUGLAS - verhoogd naar hold van sell - Er zit weinig neerwaarts potentieel in de koers van het aandeel na de daling met 25% in de afgelopen maand. Verder is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van groei in opkomende markten. Het koersdoel wordt verlaagd naar EUR59 van EUR61,50 in verband met de zwakke dollar.



    IMTECH - verhoogd naar buy van add - Petercam ziet overnames als een belangrijke katalysator voor de koers. Ziet verder hoge autonome groei in navolging van de versterkte orderportefeuille. Koersdoel wordt verlaagd naar EUR22,70 van EUR25,07 vanwege een lagere waardering van Imtech's concurrenten.



    LOGICACMG - verhoogd naar hold van reduce - Petercam gelooft dat de nieuwe CEO Andy Green de resultaten van het bedrijf significant kan verbeteren. Koersdoel wordt verlaagd naar 146p van 154p vanwege het neerwaartse risico mochten de Europese economieen verslechteren.



    SBM OFFSHORE - verhoogd naar hold van sell - Volgens Petercam is het bedrijf nauwelijks gevoelig voor een terugval van de economie op korte termijn, omdat het afhankelijk is van lange termijnverwachtingen van oliemaatschappijen. De analisten noemen verder de recente koersval van het aandeel met meer dan 15%. Koersdoel wordt verhoogd naar EUR29 van EUR28,20.



    SMIT INTERNATIONAL - verlaagd naar sell van hold - Smit International is een bedrijf dat goed gepositioneerd is om te profiteren van toenemende groei in opkomende markten, ze hebben direct toegang tot de Aziatische markt via een joint venture. Smit's blootstelling aan de dollar is relatief beperkt en de omzet van Smit is weinig gevoelig voor de Amerikaanse economie. Het aandeel Smit is niet geraakt door het zwakke sentiment in de markt, volgens Petercam is Smit een veilige haven in tijden van onzekerheid.



    UNILEVER - verlaagd naar reduce van hold - Unilever kan worden beschouwd als een defensief aandeel dat relatief weinig wordt beinvloed door economische groei, maar het concern is wel gevoelig voor volatiliteit in grondstofprijzen. De belangrijkste kans voor Unilever ligt in de grote aanwezigheid (45%) in snelgroeiende opkomende markten. Gezien de recente stijging van het aandeel Unilever ziet Petercam te weinig opwaarts potentieel.



    UNIT 4 AGRESSO - verhoogd naar buy van add - De licenties van Unit 4 Agresso zijn gevoelig voor het economisch klimaat, maar het grote aandeel onderhoudscontracten en contracten uit de publieke sector zorgt voor een stabiele omzetstroom. Omdat maar zo'n 3% van de omzet uit Noord-Amerika komt, heeft Unit 4 Agresso weinig last van de zwakke dollar. Het bedrijf heeft voldoende middelen voor nieuwe acquisities. Volgens Petercam is er nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel en zullen mogelijke acquisities de prijs opdrijven.



    VEDIOR - verhoogd naar add van hold - Gezien de cijfers over de arbeidsmarkt moeten investeerders voorzichtig zijn met de uitzendsector in de komende twaalf maanden, het lijkt erop dat de sector in 2008 een recessie verwacht. De blootstelling van Vedior aan de Noord-Amerikaanse markt is beperkt (8%), maar het Verenigd Koninkrijk is wel belangrijk (13%). Vedior is vooral actief in Europa, en Petercam verwacht voor dit gebied geen recessie.



    Daarnaast heeft Petercam van een groot aantal bedrijven het koersdoel bijgesteld:


    NIEUW OUD
    Aalberts EUR17,8 EUR21,5
    Akzo EUR66,0 EUR72,0
    ASM International EUR20,0 EUR23,0
    Ballast Nedam EUR37,0 EUR43,0
    Brunel EUR23,0 EUR25,0
    CSM EUR28,5 EUR27,0
    DSM EUR42,0 EUR51,0
    Exact Holding EUR31,0 EUR33,1
    Fugro EUR69,2 EUR68,0
    Heijmans EUR31,5 EUR33,5
    Hunter Douglas EUR61,5 EUR59,0
    ICT Automatisering EUR13,2 EUR14,1
    Imtech EUR22,7 EUR25,1
    LocigaCMG GBP1,46 GBP1,54
    Nutreco EUR58,5 EUR60,5
    Oce EUR12,0 EUR14,5
    Ordina EUR17,6 EUR19,0
    Punch International EUR99,9 EUR109,3
    Reed Elsevier EUR16,0 EUR17,0
    SBM Offshore EUR29,0 EUR28,2
    Smit International EUR74,0 EUR67,0
    Ten Cate EUR25,0 EUR30,0
    Unit 4 Agresso EUR24,0 EUR25,2
    USG People EUR26,5 EUR28,5
1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.489
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.507
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.110
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.576
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.382
AMG 965 125.900
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.681
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.712
ASML 1.762 77.092
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.684
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht