Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 december 2007 21:27
    Bush kondigt donderdag groot hulpplan hypotheken aan - bron


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse president George Bush zal naar verwachting donderdagmiddag een grootscheeps plan ontvouwen, bedoeld om huizenbezitters te helpen die moeite hebben om aan hun hypotheekverplichtingen te voldoen. Dat zeggen twee bronnen die bekend zijn met de situatie woensdag.

    Het plan heeft verschillende onderdelen, waaronder een voorstel om de rente op bepaalde subprime-leningen voor vijf jaar te bevriezen, een versnelde mogelijkheid voor andere leners om hun hypotheek te herfinancieren en meer ruimte voor staten en lokale overheden om herfinanciering mogelijk te maken middels belastingvrije obligaties.

    De verklaring komt na overleg tussen de regering-Bush en belangenorganisaties van consumenten, hypotheekverstrekkers en beleggers, om het dreigende faillissement te voorkomen van de circa 1,5 miljoen Amerikaanse huishoudens die hun hypotheekrente volgend jaar sterk omhoog zien gaan.

    Een belangrijk deel van het plan is gericht op hypotheeknemers die een variabele rente hebben afgesproken, waarbij het aanvankelijk lage rentetarief na twee of drie jaar opeens fors wordt opgeschroefd.

    Volgens een persoon die bekend is met het plan, gaat het om bepaalde leningen, die zijn aangegaan tussen 1 januari 2005 en 31 juli 2007 en die tussen 1 januari 2008 en 31 juli 2010 het rentetarief gewijzigd zien.

    Bepaalde leners, die geen betalingsachterstand hebben, zouden in aanmerking komen voor een bevriezing van de rente, onder bepaalde voorwaarden.

    Een woordvoerder van het Witte Huis wilde het verhaal niet bevestigen.



    Door Damian Paletta, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 5 december 2007 22:34
    Nog een paar jaartjes wachten.....

    Zakenlui stappen ook privé de privéjet in
    4 december 2007, 11:40 uur | FD.nl
    Privéjets worden al lang niet meer alleen zakelijk gebruikt. Het aantal vluchten in de privésfeer door Europa neemt toe, ook vanuit Nederland, constateert NetJets, wereldwijd marktleider in het aanbieden van deze toestellen.

    'De markt voor de aankoop van large cabintoestellen is overspannen', zegt Robert Baltus, vicepresident Benelux van NetJets Europe. Het bedrijf vliegt vanaf 2004 in Europa en krijgt er sindsdien ieder jaar dertig toestellen bij. 'We hebben er nu 138. Onze eerste concurrent heeft er twintig. Er ligt dus een grote druk op deze sector. De vraag in Europa naar dit soort exclusief vervoer neemt enorm toe. Ook nu er steeds meer wordt gevlogen op de privébestemmingen van onze klanten.'

    Veel Nederlandse klanten

    In twee jaar tijd is het aantal klanten in Nederland gegroeid van dertig naar 55. Voor deze nichemarkt een aardige groei. Het aantal vluchtbewegingen vanuit Nederland groeit jaarlijks met 25% naar nu 3200. Wie bij NetJets wil inchecken koopt vlieguren. Een zogeheten Private Jet Card voor 25 vlieguren kost euro 129.000. Dat was in 2005 nog euro 114.000, maar gezien de groei is er geen klant die daar om zeurt. Sterker nog, de klant verlangt steeds meer service van NetJets.

    'We zijn ooit begonnen vanuit het idee dat zakenlieden veel tijd konden besparen door privéjets af te huren. Ze konden ze op één dag op meerdere bestemmingen in Europa zijn. Je ziet nu dat er twee vliegstromen ontstaan: doordeweeks naar de zakelijke bestemmingen als Parijs, Londen en Zürich en rond het weekeind naar de 'luxe zomerzon' in Cannes en naar luxe winterbestemmingen als Saas Fee, Chaomonix, St. Moritz en St. Gallen', weet Baltus.

    In de watten gelegd

    Klanten willen niet alleen meer snel op de zakelijke bestemming zijn, maar ook sneller hun vrije tijd nemen en dus per vliegtuig bij hun vakantieadres worden afgezet. Hierdoor groeit het serviceniveau bij NetJets. Werd de klant eerst van vliegveld naar vliegveld gebracht, nu wordt de klant ook in de watten gelegd in een speciale NetJets-lounge met het eten dat de gast wenst. Ook het grondtransport wordt in toenemende mate door de vliegmaatschappij geregeld.

    Het noemen van Nederlandse klanten ligt gevoelig. Baltus wil wel kwijt dat Bono, Lionel Richie en Madonna regelmatig van hun diensten gebruik maken. De doelgroep van NetJets bestaat naast het zakelijke ook andere internationaal georiënteerde sectoren als de kunst. Het is filerijden op het vliegveld in Maastricht als de Tefaf wordt georganiseerd, maar ook Art Basel is populair.

    Nog meer groei

    Baltus ziet voor de toekomst niet alleen een groei in het aantal vliegtuigen en vlieguren, maar juist ook in de service aan de grond, onder andere in de vorm van meer lounges bij vliegvelden. Het bedrijf wil in de toekomst meer samenwerken met A-merken die een aanvulling zijn op de dienst van NetJets.
  3. [verwijderd] 6 december 2007 07:19
    Het geheim van Dirk Scheringa

    05-12-2007 | Gepubliceerd 07:30

    Is hij nou zo slim, of zijn de andere banken zo dom? Vooral het laatste. De razendsnelle opkomst van DSB Bank legt vooral het falen van de grote Nederlandse banken bloot, luidt de analyse van Z24's Mathijs Bouman.

    God woont in West-Friesland en draagt geitenwollen sokken. Hij is multimiljonair en kunstverzamelaar, maar toch heel gewoon gebleven. En hij heeft zich omringd met net zo gewoon gebleven discipelen als Klaas Wilting en Gerrit Zalm.

    Dirk Scheringa, oprichter en eigenaar van DSB Bank, is zo succesvol dat heel Nederland in katzwijm aan zijn voeten ligt.

    Volkskrant Magazine warmde zich vorige week in een groot interview aan deze ‘volksjongen’ met zijn ‘zachte innemende toon’, die iedere avond zijn ‘spijkerbroek aantrekt’ en dan ‘zijn schapen brokjes voert’.

    Zelfs premier Balkenende reisde naar Alkmaar af om Scheringa te feliciteren met zijn dertigjarig bestaan als ondernemer. De toekomstige minister van Economische Zaken kun je maar beter te vriend houden.

    Nu valt er aan Dirk Scheringa ook heel wat te bewonderen. In korte tijd en op eigen kracht heeft hij een fraai bankbedrijf neergezet. Met een omzet van bijna 200 miljoen euro en een winst van 28 miljoen staat de DSB Bank op nummer 267 van de lijst met grootste bedrijven van Nederland van zakenblad FEM Business.

    Knap is vooral dat Scheringa binnen heeft weten te dringen in de traditioneel zeer gesloten bankensector. De buit op die markt is al jaren geleden verdeeld tussen de grote spelers. Rabobank, ING/Postbank en Fortis/ABN Amro zijn zo dominant dat nieuwkomers bij voorbaat kansloos zijn. Het is Scheringa toch gelukt. De man is een genie.

    Of niet. Misschien is Scheringa vooral heel handig. Hij heeft gezien dat de Nederlandse grootbanken op de thuismarkt zo volgevreten lui zijn geworden dat een ijverige nieuwkomer wel degelijk succesvol kan zijn. Het geheim van Scheringa schuilt in het falen van de andere banken.

    Neem de markt voor spaargeld. Dit jaar verwacht DSB Bank 4 à 5 miljard euro aan nieuw spaargeld binnen te harken. Vorig jaar was dat nog geen 200 miljoen euro. Een hoge spaarrente van 4 procent en agressieve marketing hebben de kredietbank in een jaar omgetoverd in een spaarbank.

    Concurrent de Postbank was ondertussen bezig om spaarders uit te leggen dat een rentevergoeding van slechts een half procent op een Plusrekening helemaal geen diefstal is.

    De andere grote banken gokten ondertussen op het verkeerde paard. Ze kwamen met steeds exotischere beleggingsproducten. Van de Limited Risk Certificates van ING en de Africa Note van Rabo tot de Groenbank Groen 2,1% Rente Vast Note IV van ABN Amro. Maar ze lieten de spaarrekening voor wat het was. Dat Nederlanders bij een stagnerende beurs hun geld massaal op de ouderwetse spaarrekening zouden zetten, waren de productontwikkelaars even vergeten.

    Als de Nederlandse grote drie zich even kwaad zouden maken, bliezen ze de lastpost uit Wognum moeiteloos van de markt af. Maar voor de markt van goedkoop krediet halen ze de neus op. Ze proberen hoogstens met goedkope dochters als Vola van ING een graantje me te pikken. De hoge spaarvergoedingen van DSB proberen ze al helemaal niet te matchen.

    De grote banken zijn vooral met zichzelf bezig. ING is druk met het opblazen van de Postbank, Fortis en ABN Amro hebben nog jaren werk aan de fusie en de Rabobank is ijverig bezig met het oppoetsen van de triple A’s. Scheringa’s goddelijke status is nog lang niet in gevaar.

    Mathijs Bouman

    mathijs.bouman@z24.nl

  4. [verwijderd] 6 december 2007 12:17
    Zo slecht gaat het blijkbaar voor velen niet:

    RAI/BOVAG: verkopen nieuwe auto's stijgen 7,8% in november
    6 december 2007, 12:07 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - In november zijn er in Nederland in totaal 37.880 nieuwe personenauto's verkocht, een stijging van 7,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Toen werden er 35.143 auto's geregistreerd. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de RAI Vereniging en BOVAG.

    De autoverkopen over de eerste elf maanden van 2007 laten een groei zien van 5,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Er zijn tot en met november in totaal 495.315 nieuwe auto's op kenteken gezet, tegen 470.988 stuks over de eerste elf maanden van 2006.

    Volgens RAI Vereniging en BOVAG is nu al duidelijk dat de prognose van 500.000 personenautoverkopen in 2007 gehaald gaat worden.

    Het best verkochte merk in november was Volkswagen, gevolgd door Ford, Opel, Renault en Peugot. Het best verkochte model in deze maand was de Volkswagen Golf, gevolgd door de Ford Focus, Peugeot 207, Volkswagen Passat en Opel Astra.

    Carlie van Tongeren
    c.vantongeren@tijdbeursmedia.nl

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  5. [verwijderd] 7 december 2007 14:04
    Ex-baas geeft 620 miljoen terug

    07-12-2007 | Gepubliceerd 10:33

    William McGuire, ex-topman van de Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth, betaalt zijn voormalige werkgever 620 miljoen dollar terug.

    Email Print
    Hiermee schikt hij een zaak rond het antidateren van aandelenopties, die hem vorig jaar dwong op te stappen. Hij erkent overigens geen schuld.

    Vlak daarna stortte hij al 400 miljoen dollar terug. Daar is nu nog eens 220 miljoen bijgekomen.

    Voor zover bekend heeft een manager nooit eerder zoveel terug hoeven te betalen aan zijn werkgever. McGuire kan het lijden. Hij heeft nog altijd 24 miljoen opties, die momenteel zo'n 800 miljoen waard zijn, zo schrijft de Wall Street Journal. Tussen 1991 en 2006 verdiende hij bij UnitedHealth in totaal zo'n 530 miljoen dollar.

    De grootste schikking in het bedrijfsleven staat nog altijd op naam van Michael Milken. Hij betaalde begin jaren negentig zo'n 900 miljoen dollar in een civiele zaak rondom handel met voorkennis.

    Z24

  6. forum rang 10 voda 19 december 2007 16:18
    EC verbiedt afwikkelingstarieven Mastercard EU
    19 december 2007, 15:59 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De Europese Commissie verbiedt het Mastercard om banken nog langer kosten in rekening te brengen voor de verwerking van internationale betalingen binnen de Europese Unie. Dat blijkt vandaag uit een persbericht.

    Mastercard heeft in een reactie aangegeven dat het de vergoedingen in zal trekken, maar de beslissing wel gaat aanvechten bij de Europese rechter.

    De EC is van oordeel dat Mastercard met de zogenaamde multilaterale afwikkelingsvergoedingen voor internationale transacties met debet- en creditkaarten van MasterCard en Maestro de mededingingsregels overtreedt.

    Mastercard heft deze vergoedingen over alle betalingen in verkooppunten. De bank van de klant houdt de vergoeding in en berekent deze door aan de bank van de detailhandelaar. Volgens de Commissie stijgen hierdoor de kosten voor de winkeliers die de betaalkaarten accepteren, en daardoor ook de prijzen voor de consumenten.

    'De consumenten betalen de rekening, want zij dreigen tweemaal te moeten betalen wammeer zij een betaalkaart gebruiken: een eerste keer via de jaarkosten die zij hun bank betalen, en een tweede maak via verhoogde prijzen in de detailhandel moet alleen voor wie een betaalkaart gebruikt, maar ook voor klanten die contant betalen', aldus Neelie Kroes, de Eurocommissaris voor mededingingsbeleid.

    Volgens de Commissie vinden in de EU jaarlijks 23 mrd betalingen met betaalkaarten plaats, samen goed voor een bedrag van euro 1.350 mrd. Mastercard rekent een vergoeding van tussen de 0,4% en 1,05% van het transactiebedrag voor betalingen met Maestro-kaarten. Voor MasterCard creditkaarten ligt de vergoeding op 0,8%-1,2% van het transactiebedrag.

    Volgens het mededingingsrecht zijn afwikkelingsvergoedingen alleen toegestaan als zij bijdragen aan de technologische en economische vooruitgang en de consumenten er baat bij hebben. Volgens de EC is dat in dit geval niet aan de orde.

    Mastercard heeft nu zes maanden om de vergoedingen in te trekken. Doet de onderneming dit niet, dan kan de Commissie dwangsommen opleggen van 3,5% van de totale dagomzet in het afgelopen boekjaar.

    Maud van Gaal
    maud@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  7. forum rang 10 voda 19 december 2007 21:25
    Top tien van grootste internetgevaren in 2007 (deel 1)
    UTRECHT - 19/12/07 Het is weer de tijd van terugblikken en vooruitkijken. Vooral antivirusbedrijven doen daar enthousiast aan mee, met jaarverslagen die zelden vrolijk stemmen. Zo ook Symantecs terugblik op 2007: een aaneenrijging van verergerde bedreigingen voor internetgebruikers. Het bedrijf heeft er een top tien van gemaakt, met enkele verrassende nieuwkomers.

    Volgens Symantec illustreren deze tien gevaren "de voortdurende evolutie naar een professionelere en commerciëlere cybermisdaad". Sleutelwoorden voor 2007 zijn 'thematisch' en 'vertrouwen': aanvallers misleiden computergebruikers over de rug van actuele gebeurtenissen en vertrouwde merken.


    1) Botnetten
    De zogenaamde zombienetwerken van geïnfecteerde computers, beter bekend als botnetten, blijven stilletjes onbeveiligde pc's rekruteren. Ze zijn verantwoordelijk voor een wijde variatie aan misdadige praktijken. "Bots stootten Estland van de online kaart en de Storm Worm gebruikte eveneens bottechnologie", aldus Symantec. Het bedrijf doelt met zijn eerste opmerking op een serie DDOS-aanvallen ( distributed denial of service ), waarvan sites van Estse ministeries, banken en bedrijven dit voorjaar doelwit werden.

    2) Datalekken
    Ernstige datalekken in 2007 onderstrepen volgens Symantec het belang van technieken en strategieën tegen verlies van belangrijke gegevens. Inderdaad duiken geregeld berichten op over verlies of onbedoelde openbaring van data, al dan niet na een cyberaanval. Begin deze maand bleek bijvoorbeeld dat hackers toegang hebben gekregen tot de gegevens van duizenden bezoekers van twee Amerikaanse onderzoekscentra. Dichter bij huis vinden we de Nederlandse zorgverzekeraar CZ, die gevoelige gegevens van zo'n 55.000 klanten heeft gelekt via zijn site .

    3) Introductie Vista
    2007 was het jaar van Windows Vista, kunnen we wel stellen. Volgens Symantec vormde Microsofts nieuwe besturingssysteem een veiligheidsrisico na het debuut, want "aanvallers vonden spoedig gaten". Microsoft heeft al zestig beveiligingspleisters uitgebracht om kwetsbaarheden in de software te repareren, aldus Symantec.

    4) Spam
    Spam bereikte het afgelopen jaar weer ongeziene recordhoogten. Spam als afbeelding nam af, maar de PDF-variant kwam opzetten als nieuwe irritatie. Berucht ook is de valse-wenskaartcampagne, waarmee de volgens Symantec "extreem hardnekkige" Storm-malware verder werd verspreid.

    5) Werkgerei voor aanvallers
    Aanvallers zijn vandaag de dag steeds beter onderlegd en georganiseerd. Ze zijn voor de productie van malware methoden gaan hanteren die we al kennen van de vervaardiging van traditionele software. Er is een levendige handel in gebruiksvriendelijke toolkits, die cybercriminelen kunnen gebruiken om internetters op te lichten. Met deze hulpmiddelen kunnen ook de technisch minder onderlegde dieven leren hoe ze slachtoffers online geld afhandig kunnen maken. MPack is slechts een voorbeeld van zo'n exploit -toolkit.

    Lees morgen in deel twee van dit artikel welke internetbedreigingen Symantec nog meer signaleert, en wat het bedrijf voorspelt voor 2008.

  8. methley 23 december 2007 15:13
    The US Dollar: The Long Farewell?

    By Gwynne Dyer

    12/22/07 "Salt Lake Tribune" - -- It's just straws in the wind so far. India's Ministry of Culture announces that foreign tourists can no longer pay in dollars when visiting the Taj Mahal and other heritage sites; they have to pay in good, hard rupees.

    Iran and Venezuela call for a joint OPEC statement on the weak U.S. dollar, and Saudi Arabian Foreign Affairs Minister Saud Al-Faisal warns that any public reference to the U.S. dollar's problems could cause the troubled currency to "collapse". Rap star Jay-Z's latest video shows our hero flashing a wad of euros, not dollars.

    Only straws in the wind, but all in the past couple of weeks. For the majority of Americans who do not travel abroad, the only visible effect so far of the dollar's steep fall has been higher fuel prices at the pump. The Chinese imports that fill the big-box stores still cost the same, because the Chinese yuan is still pegged to the American dollar. But that may be about to change, along with many other things.

    At the beginning of 2003, one euro bought one US dollar. Eighteen months ago, it bought $1.20. Now it is pushing $1.50, and there is no reason to think that it will stop there. Three of the world's biggest oil exporters, Iran, Venezuela and Russia, are demanding payment in euros rather than U.S. dollars. Last week a Chinese central bank vice-director, Xu Jian, gave voice to the suspicion of many others, saying that the U.S. dollar was "losing its status as the world currency."

    If that happens, then America loses a great deal. Other countries have to maintain large reserves of foreign currencies - most of which they keep in U.S. dollars - to cover their foreign debts, but the United States can pay its huge foreign debts in its own money. If necessary, it can just print more dollars. Having their own money as the world's reserve currency confers advantages that Americans would miss if they lost them.

    The main reason for the collapse of the U.S. dollar is President George W. Bush's attempt to fight expensive foreign wars while cutting taxes at home. This involved deficit financing on a very large scale, and inevitably the value of the dollar began to fall - slowly at first, but with increasing speed as it became clear that the White House did not care.

    "Ronald Reagan proved that deficits don't matter," as Vice President Dick Cheney told then-Treasury Secretary Paul O'Neill.

    But they do matter to foreigners. As the U.S. dollar fell in value, the price of oil (which is usually calculated in dollars) rose to compensate for it, but there was no comparable adjustment for foreign central banks that had huge amounts of U.S. dollars in their reserves. China, which was sitting on about a trillion U.S. dollars, simply lost several hundred billion as the currency's value fell. So various central banks started wondering if they should diversify their reserves, and some acted on it.

    The downward pressure on the dollar will continue, because the United States is currently borrowing 6 percent of its Gross Domestic Product from foreigners each year to cover its trade deficit. Foreign banks were happy to go on lending so long as they had faith in the integrity of U.S. financial institutions, but that has been hit hard by the sub-prime mortgage crisis. Besides, other markets, notably China and India, now offer a better return - and Congress's resistance to foreign takeover bids, combined with tighter visa restrictions, make the U.S. a less welcoming place for foreign investors.

    Above all, there are now alternatives to the U.S. dollar. The last time it faced a comparable crisis was in 1971, when a different Republican president was trying to run another unpopular war without raising taxes. Richard Nixon devalued the U.S. dollar and demolished the Bretton Woods system that had fixed all other currencies in relation to the dollar, inaugurating the current era of floating exchange rates.

    There was no other candidate then for the role of global reserve currency, so the dollar stayed at the center of the system despite all the turbulence. This time, by contrast, there is the euro, the currency of an economic zone just as big as the United States, with the Chinese currency as a possible long-term rival. But nothing is likely to happen very fast.

    The last time the world went through a change like this, it took over 40 years to complete. Before World War I, the British pound reigned supreme, accounting for 64 percent of the world's currency reserves and 60 percent of all international trade. Britain then impoverished itself in two world wars, but the U.S. dollar did not fully replace the pound until the 1950s.

    Today the U.S. dollar accounts for 70 percent of both international trade and currency reserves, but it is probably starting down the same road. Many countries are replacing part of their dollar reserves with a basket of other currencies, and those who have pegged their currency to the dollar are starting to cut loose from it: Kuwait has already done so, and the United Arab Emirates is actively considering it. If China unpegs, things will move a lot faster, but in any case the long farewell of the U.S. dollar has begun.

    Gwynne Dyer is a London-based independent journalist whose articles are published in 45 countries.

  9. forum rang 10 voda 31 december 2007 12:04
    Zimbabwanen leveren massaal bankbiljetten in
    HARARE (ANP) - Voor banken in Zimbabwe stonden maandag lange
    rijen. Mensen kwamen massaal op om hun bankbiljetten van 200.000
    dollar (iets minder dan 5,50 euro) in te leveren omdat die op 1
    januari hun waarde verliezen. De regering hoopt met de invoering
    van nieuwe biljetten de torenhoge inflatie te beteugelen en het
    tekort aan contant geld te bestrijden.

    Volgens een plaatselijke econoom is de omruilactie echter
    een nutteloze exercitie. ,,Bij hyperinflatie zal de introductie
    van nieuw geld geen enkel verschil maken omdat het nieuwe geld
    net zo snel zijn waarde verliest''. Daar komt bij dat veel
    geldautomaten zaterdag nog biljetten uitbraakten die drie dagen
    later waardeloos zouden worden.

    De inflatie in het Afrikaanse land is dit jaar volgens het
    laatste officiële cijfer opgelopen tot 8000 procent. Het
    Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde deze zomer voor
    een inflatie van mogelijk 100.000 procent aan het einde van het
    jaar. De centrale bank schrapte vorig jaar drie nullen van de
    nationale munteenheid, maar moest eerder deze maand erkennen dat
    die inmiddels weer terug zijn.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  10. forum rang 10 voda 31 december 2007 23:07
    Malta en Cyprus luiden 2008 in met euro
    N i e u w bericht, vervangt Eurozone breidt uit met Malta en
    Cyprus

    NICOSIA (ANP/AFP) - Malta en Cyprus luiden het nieuwe jaar
    in met de invoering van de euro. Banken, winkels en bedrijven en
    de bijna 1,2 miljoen inwoners van de twee eilandstaten in de
    Middellandse Zee zijn zich al weken aan het voorbereiden op de
    komst van de Europese eenheidsmunt, waarmee het aantal
    eurolanden komt op vijftien. Vooral op Malta wordt de invoering
    van de euro feestelijk ingeluid. Groot vuurwerk is gepland in de
    haven van de hoofdstad Valletta. Minister-president Lawrence
    Gonzi trekt om middernacht de eerste eurobiljetten uit de
    geldmachine.

    Op de Republiek Cyprus doen ze het iets rustiger aan. Daar
    heeft president Tassos Papadopoulos de eer om de eerste euro's
    te pinnen. De detailhandel en het bedrijfsleven in beide landen
    kregen in december al ruim beschikking over de euro zodat de
    invoering geruisloos zou verlopen. Ook werden muntensetjes
    uitgegeven . Om de euro bij de bevolking aan te prijzen, werd de
    Cypriotische tennisster Marcos Bagdathis ingezet. Bij banken in
    de Cypriotische hoofdstad Nicosia stonden vorige week al lange
    rijen met wachtende mensen die een setje wilden kopen. Het
    eiland, dat sinds de Turkse invasie in 1974 in tweeën is
    gedeeld, werd in mei 2004 lid van de Europese Unie. Met Malta
    (400.000 inwoners) en Cyprus (bijna 790.000) erbij is de euro nu
    de officiële munt voor 320 miljoen van de 495 miljoen inwoners
    van de EU.

    De wisselkoers bedraagt een euro tegen 0,585 Cypriotische
    pond en 0,429 Maltese lira. De EU stelde strenge fiscale eisen
    aan de twee landen om de euro stabiel te houden, waardoor flink
    in de begroting moest worden gesneden. Zo bracht Malta zijn
    begrotingstekort terug van 10 procent in 2003 naar 2,6 procent
    en sneed Cyprus in dezelfde periode het tekort terug van 6,3
    naar 1,5 procent. Overigens dragen Malta en Cyprus samen minder
    dan 0,3 procent bij aan de economie van de eurozone en zijn
    daarmee respectievelijk de kleinste en de op een na kleinste
    economie van het eurogebied.

    Veel inwoners van Malta en Cyprus zijn echter bevreesd voor
    sterk oplopende prijzen door de invoering van de euro. Een
    recent onderzoek toont aan dat 70 procent van de
    Grieks-Cyprioten denkt dat de euro tot inflatie leidt. Om
    prijsstijgingen te voorkomen, heeft de Cypriotische overheid
    afspraken gemaakt met meer dan 7000 bedrijven en een 'eerlijke
    prijsovereenkomst ' gesloten. Ook stelde de regering nieuwe
    wetten op om prijsverhogingen te verbieden en overtreders zelfs
    op te sluiten. Op Malta zijn prijsafspraken gemaakt over 6700
    producten en diensten en zet de vakbond UHM ongeveer tweehonderd
    undercover kopers in om te waken voor prijsverhogingen.

    Het volgende land dat de euro zal invoeren is Slowakije. Dat
    staat te trappelen om per 1 januari 2009 toe te treden tot de
    eurozone. In Monaco, San Marino, Vaticaanstad, Andorra,
    Montenegro en Kosovo is de euro de voornaamste munteenheid, al
    is het niet het officiële betaalmiddel. In januari 2007 sloot
    Slovenië zich aan bij de eurozone.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  11. forum rang 10 voda 2 januari 2008 20:41
    Mooie vertaling :-)

    Boef of held?
    Tot slot wees een broker mij op het volgende:
    Judy Wallman, a professional genealogical researcher, discovered that Hillary Clinton's great-great uncle, Remus Rodham, was hanged for horse stealing and train robbery in Montana in 1889. The only known photograph of Remus shows him standing on the Gallows. On the back of the picture is this inscription: "Remus Rodham; horse thief, sent to Montana Territorial Prison 1885, escaped 1887, robbed the Montana Flyer six times, caught by Pinkerton Detectives, convicted and hanged in 1889."

    Judy e-mailed Hillary Clinton for comments. Hillary's staff of Professional Image adjusters sent back the following biographical sketch:

    "Remus Rodham was a famous cowboy in the Montana Territory. His business empire grew to include acquisition of valuable equestrian assets and intimate dealings with the Montana railroad. Beginning in 1883, he devoted several years of his life to service at a government facility, finally taking leave to resume his dealings with the railroad. In 1887, he was a key player in a vital investigation run by the renowned Pinkerton Detective Agency. In 1889, Remus passed away during an important civic function held in his honor when the platform upon which he was standing collapsed."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
  12. forum rang 10 voda 9 januari 2008 22:51
    Terug van weggeweest:

    Inflatiespook roert zich
    Door PEET VOGELS

    DEN HAAG - Het inflatiespook is weer terug. Recordprijzen voor ruwe olie maken het leven veel duurder dan eerder aangenomen.

    Zuivelproducten stijgen dit jaar weer, zo wordt verwacht.
    De vrees groeit dat de hogere prijzen tot forse looneisen leiden. Daarmee ligt een economische recessie op de loer.

    Afgelopen week ging de olieprijs door de grens van honderd dollar per vat. Als de prijs zo hoog blijft zal de inflatie een half procent hoger worden dan eerder aangenomen, waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt voor Nederland neer op 2,5 procent. Daarmee scoort ons land goed in Europa, want daar ligt de gemiddelde inflatie al boven de drie procent.

    Niet alleen de olieprijs stijgt. Begin deze week maakte zuivelgigant Friesland Foods bekend dat de melkprijs dit jaar fors hoger zal zijn. Het Nederlandse concern wees er op dat in het buitenland de winkelprijzen voor zuivel al veel harder stegen dan hier. De melkprijs zal dus nog wel omhoog gaan.

    Voor de huishoudens is er één gelukje: de olieprijs schoot pas in januari door de 100 dollar. ,,Die verhoging is daarom niet meegenomen in de energieprijzen. Pas halverwege 2008 kunnen energiebedrijven de prijzen verhogen en zullen huishoudens meer gaan betalen,’’ verwacht Marcel Lever, econoom bij het CPB.

    Voor voeding en benzine staat wel een nieuwe ronde prijsverhogingen voor de deur.. ,,Wij denken dat de inflatie de komende maanden flink stijgt,’’ aldus Charles Kalshoven, hoofd van het Economisch Bureau van de Postbank.

    Econoom Lever meent dat de gevolgen voor de koopkracht beperkt blijven. ,,Er zijn ook meevallers. De ziektekostenpremie is bijvoorbeeld lager dan gedacht, dat scheelt een tientje per jaar. En gezinnen met kinderen profiteren al volgend schooljaar van gratis schoolboeken.’’

    Of die voordeeltjes de werknemers tevreden zullen stellen die wekelijks de met stijgende prijzen worden geconfronteerd is de vraag. ,,Als gevolg van de inflatie wordt het gevaar dat vakbonden extra looneisen stellen groter,’’ denkt Kalshoven.

    Werknemers gaan er dit jaar door overheidsmaatregelen toch al nauwelijks op vooruit. Inleveren is in tijden van economische voorspoed niet te verkopen aan de achterban. En daarmee dreigt een klassiek scenario waar Nout Wellink, de president van De Nederlandsche Bank, recent voor waarschuwde. Hij wees op het gevaar van hoge looneisen dooor oplopende inflatie.

    Die hoge lonen moeten bedrijven weer doorberekenen in de producten, die daardoor duurder worden. De concurrentiepositie van de bedrijven verslechtert en dat leidt uiteindelijk tot een recessie (krimpende economie).

    Dat scenario deed zich ook begin deze eeuw voor en dwong de toen zittende kabinetten Balkenende tot forse extra bezuinigingen om het begrotingstekort in de hand te houden. Een recessie is dus wel het laatste waar dit kabinet op zit te wachten.

    Oorzaak van de inflatie is de grote vraag naar olie en voedsel. Dé manier om inflatie te bestrijden is de vraag afremmen. Dat gebeurt traditioneel door de rente te verhogen. Dat maakt lenen duurder en dat zorgt er voor dat bedrijven minder investeren en gezinnen minder consumeren.

    Het zit er niet in dat de Europese Centrale Bank vandaag de op vier procent staande rente verlaagt: de inflatie is al een tijdje hoog en toch hield de ECB de rente al die tijd onveranderd.
  13. forum rang 10 voda 14 januari 2008 19:02
    Goudprijs voor het eerst boven de grens van $ 900
    14 januari 2008, 14:17 uur | FD.nl
    De goudprijs is voor het eerst in de geschiedenis boven de $ 900 gekomen. In Londen kostte een ounce (31,1 gram) maandag $ 914,00. Door de koersdaling van de dollar en de onrust op de aandelenmarkten zoeken veel beleggers hun toevlucht in het edelmetaal.

    Het record dat maandag werd bereikt heeft betrekking op goud dat direct kan worden geleverd en opgeslagen. Er is ook een termijnmarkt voor goud, waar de prijs vrijdag al de grens van $ 900 doorbrak. Een ounce noteerde daar toen $ 900,10 en maandag $ 915,90. Bij de termijnmarkt hoeft van fysieke levering geen sprake te zijn.

    Veel beleggers kiezen daarvoor omdat ze dan niet te maken krijgen met opslagkosten.
    De dollar is de afgelopen maanden in waarde gedaald na twee renteverlagingen in de Verenigde Staten, waar de economie lijkt af te stevenen op een recessie. Door de koersdaling is de munt minder aantrekkelijk geworden voor beleggers. Goud, dat als waardevast wordt gezien, is volgens hen een goed alternatief.

    Maandag leverde de dollar weer iets in en en noteerde de euro $ 1,49. De daling van dit moment hangt samen met de verwachting dat de rente in de VS eind deze maand opnieuw omlaag zal gaan. De toevlucht tot goud hangt ook samen met de koersdalingen op de aandelenmarkten. Daar loopt de spanning verder op nu bedrijven op het punt staan hun kwartaalcijfers te presenteren.

    Ook de prijs van platina heeft een recordhoogte bereikt. Dit edelmetaal noteerde 1587 dollar per ounce. Zilver kostte $ 16,50, het hoogste niveau in 27 jaar.
  14. forum rang 10 voda 14 januari 2008 22:30
    Privé internetten mag van baas wel even
    Door MARJOLEIN HENDRIKS

    AMSTERDAM - Nederlanders besteden gemiddeld bijna vijf uur per week aan privézaken op het werk.
    Vooral internetten in de baas z’n tijd is populair. Toch hebben niet alle bedrijven gedragscodes voor internetgebruik en bij bedrijven waar dit wel voor geldt, mag een e-mail naar het thuisfront op zijn tijd best.

    Werknemers surfen gemiddeld 2,2 uur per week voor privédoeleinden, bleek eind december uit de ICT-barometer van Ernst Young. Daar staat tegenover dat zij wekelijks 2,4 uur van hun eigen tijd aan zakelijk mailen en surfen kwijt zijn.

    Medewerkers van informatietechnologiebedrijven als IBM internetten veel voor hun werk. IBM kent geen gedragscode voor het gebruik van internet. ‘Eigen verantwoordelijkheid’ is het credo. ,,Het is aan de werknemers en hun managers hoe ze daar mee omgaan,’’ licht Anouk Bikkel toe.

    ,,Als je iets moet opzoeken voor privédoeleinden, is dat prima.’’ Medewerkers mogen zelf bepalen waar ze werken en op welk tijdstip. ,,Het is dus aan een ieder hoeveel zij privéinternetten. Al is de bedoeling dat ze dit met mate doen.’’

    Hoe groter het bedrijf, des te groter is de kans dat er regels over internetgebruik zijn. Het ministerie van Justitie telt 40.000 werknemers, van wie alle surf- en mailverkeer wordt geregistreerd. ,,Internet is in principe niet voor privé bedoeld, maar ook niet helemaal verboden,’’ zegt persvoorlichter Wim van der Weegen.

    ,,Een keer kan geen kwaad, maar niet te veel.’’ Het ministerie gebruikt de registratie om achter trends te komen. ,,Als bijvoorbeeld een niet logische website vaak wordt bezocht.’’ Veel populaire websites die niet nodig zijn voor het werk, zoals Marktplaats en Funda, zijn al afgesloten.

    Persoonsgewijs wordt pas naar de internetgegevens gekeken als er een klacht over iemand binnenkomt. Naast de frequentie van internetgebruik wordt ook gekeken of een werknemer het ministerie niet in diskrediet brengt. Sancties lopen uiteen van een schriftelijke berisping tot ontslag.

    Hoewel het web ‘hoofdzakelijk’ bedoeld is voor het uitoefenen van de functie, mag een Postbank-medewerker het ‘incidenteel’ en ‘kortstondig’ voor privédoeleinden gebruiken, zegt Karin van der Pol, ,,zolang het niet nadelig is voor de werkgever.’’ Ook bij de Postbank gebeurt er niets totdat er geklaagd wordt.

    De Universiteit van Tilburg staat ‘beperkt persoonlijk gebruik’ toe ‘mits dit niet storend is voor de eigen werkzaamheden of de werkzaamheden van anderen en anderen er geen aanstoot aan kunnen nemen’. Geen klacht, geen sanctie.

    www.geldenrecht.nl
  15. forum rang 10 voda 16 januari 2008 19:20
    Uitspraken ECB-bestuurder zetten euro onder druk
    16 januari 2008, 17:39 uur | FD.nl
    De euro is woensdag aan het einde van de middag tegenover de dollar onverwacht sterk gedaald. Aanleiding waren opmerkingen van Yves Mersch, de Luxemburgse bankpresident die zitting heeft in het bestuur van de Europese Centrale Bank. Hij verklaarde dat Europa waarschijnlijk zijn groeiprognoses voor dit jaar moet aanpassen.

    Mersch deed zijn opmerkingen tegenover persbureau Bloomberg. Hij zei dat de centrale bank uiterst voorzichtig moet zijn nu de risico's voor de economische groei in de eurozone toenemen. Bovendien benadrukte hij dat de ECB zich er terdege bewust van is dat er krachten aan het werk zijn die de druk op de inflatie afzwakken, zoals de sterke euro en de afzwakking van de Amerikaanse economie.

    Op de valutamarkt werden de woorden van Mersch opgevat als een signaal dat de ECB haar dreigement de rente te verhogen niet zal doorzetten. In enkele minuten daalde de euro met bijna 1,5% tot $ 1,4595. Op de obligatiemarkt wonnen de staatsleningen flink terrein.

    De inflatie, die in december in de eurozone uitkwam op 3,1%, kan volgend jaar weer onder de 2% uitkomen, zeiden andere ECB-leden als Michael Bonello, Lorenzo Bini Smaghi en Axel Weber al eerder deze week. De monetaire autoriteiten willen de geldontwaarding 'dichtbij, maar onder de 2%' houden.

    Meer marktreacties

    Op de aandelenmarkt stonden de koersen gisteren wederom onder druk. Bij het slot van de handel stond de AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam 1,7% lager op 462,61 punten. De MidKap-index verloor 2,5% tot 571,05.

    'De angst regeert. Beleggers vrezen dat de verslechterende Amerikaanse economie veel ellende elders gaat brengen', zei vermogensbeheerder René Bastiaenen van Eureffect tegen persbureau ANP

    Volgens analist Brian Dolan zetten zijn uitlatingen van Mersch extra spanning op de markt. 'Hij benadrukt de risico's van een groeivertraging en suggereert dat de ECB zich flexibel moet opstellen met betrekking tot de doelstelling van inflatiebestrijding.'

    Opmars

    De euro heeft de afgelopen twee jaar een grote opmars gemaakt ten opzichte van de dollar. Volgens sommige analisten zou de psychologisch belangrijke barrière van 1,50 euro doorbroken kunnen worden. Andere analisten denken dat een correctie aanstaande is.

    In navolging van de zwakkere euro kwam ook de goudprijs onder druk te staan. De goudprijs daalde 2%, nadaat op dinsdag nog een record was bereikt van $ 914 per ounce. Ook de olieprijs staat onder druk, omdat beleggers rekening houden met een groeivertraging in de VS waardoor de vraag naar olie zal afnemen.


  16. forum rang 10 voda 16 januari 2008 20:58
    Fed wijst in Beige Book op verdere vertraging economie VS
    16 januari 2008, 20:49 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De economische groei in de Verenigde Staten is opnieuw vertraagd. Dat meldt de Federal Reserve woensdag in het Beige Book. Het rapport, vernoemd naar de kleur van zijn kaft, betreft de periode van halverwege november tot en met december.

    Van de twaalf districten rapporteerden er zeven een lichte toename van de economische activiteit en drie een vertraging. De overige twee zagen gemengde omstandigheden.

    De rapportages van de districten wijzen overwegend op zwakke verkopen rond de feestdagen. Ook de autoverkopen lieten een verdere zwakte zien. De meeste detailhandelaars zijn voorzichtig over de vooruitzichten voor 2008. Toerisme liet daarentegen een positiever beeld zien.

    De omstandigheden op de huizenmarkt bleef in alle districten zwak. De verslagen over commercieel vastgoed varieerden. De huizenvoorraden bleven op 'historisch hoge niveaus' terwijl het aantal verkopen achterbleef.

    De verwerkende industrie toonde een wisselend beeld, aldus het Beige Book. In de automobielindustrie en de bouw was sprake van een duidelijke zwakte. De vraag naar niet-financiele diensten, met uitzondering van transport, bleef in het algemeen positief.

    Gegevens van banken en andere financiele instellingen wijzen op een vertraging in de vraag naar leningen, zowel in het particuliere als zakelijke segment. Activiteiten met betrekking tot hypotheekleningen lieten in alle districten een daling zien. De meeste rapportages wezen op een aanscherping van kredietvoorwaarden voor de meeste leningen.

    De meeste districten wezen op stijgende kosten voor voedsel, olie, metalen en energie. Door hogere brandstofprijzen namen de kosten voor de productie en levering van veel goederen toe.

    Op de arbeidsmarkt bleef in het algemeen sprake van relatieve krapte, met name voor hoger opgeleide krachten. De toename in loonkosten werd over het algemeen als gematigd omschreven.

    Het Beige Book geeft aan de hand van Amerikaanse regionale cijfers een overzicht van de economische situatie in het land. Het rapport verschijnt acht keer per jaar en wordt meestal zo'n twee weken voor een rentebesluit gepubliceerd. Dit keer werd het Beige Book samengesteld door de Federal Reserve Bank van Atlanta. Het eerstvolgende rentebesluit van de Federal Reserve is op 30 december.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  17. forum rang 10 voda 17 januari 2008 17:48
    Bernanke wil pakket aan fiscale maatregelen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, heeft het Amerikaanse congres donderdag verteld dat het kan bijdragen aan het afwenden van een recessie wanneer het snel een tijdelijk programma met fiscaal stimulerende maatregelen aanneemt.

    "Fiscale en monetaire maatregelen tezamen bieden bredere steun aan de economie dan alleen monetaire stimulansen", zei Bernanke.

    Bernanke herhaalde zijn opmerkingen van vorige week dat de Fed bereid is tot drastische renteverlagingen als stimulans voor de economie die momenteel bedreigd wordt door fragiele financiele markten en een dalende werkgelegenheid.

    Recente macro-economische cijfers, waaronder een stijging van de werkeloosheid en een daling van de retailomzet, bieden steun aan het idee dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is.

    Bernanke gaf verder aan te verwachten dat de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt voorlopig nog wel even zal aanhouden. "Ik denk dat de situatie op de huizenmarkt in het vierde kwartaal zal leiden tot een daling van het bruto nationaal product met 1 procentpunt."

    De voorzitter van de Fed zei daar wel bij de inflatie goed in de gaten te blijven houden. "De kerninflatie is recent gestegen, maar ik verwacht voor dit jaar een gematigde inflatie."

    Wall Street daalde na de toespraak van Bernanke.



    Door Anna Marij van der Meulen; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com



  18. forum rang 10 voda 18 januari 2008 23:27
    VS VANDAAG: Afwaardering obligatieverzekeraars zet VS lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De openingsrally van Wall Street was van korte duur doordat een afwaardering van obligatieverzekeraars een schaduw wierp over de aangekondigde belastingverlichting van $150 miljard en sterke cijfers van IBM en General Electric.

    De Dow Jones Industrial Average (DJIA) sloot vrijdag 0,49% lager op 12.099,30 punten. De S&P 500 verloor 0,60% en sloot op 1.325,19 punten. De Nasdaq Composite Index noteerde aan het eind van de handelsdag 0,29% lager op 2.340,02 punten.

    De dag begon op Wall Street sterk in reactie op sterke bedrijfsresultaten van computerproducent IBM en industrieel conglomeraat General Electric. De omslag op de Amerikaanse aandelenmarkten volgde op een verlies in de financiele sector nadat obligatieverzekeraars werden afgewaardeerd.

    "De zorgen van de markt liggen nu bij deze verzekeraars en met name bij obligatieverzekeraar MBIA Inc," aldus Peter Boockvar, strateeg bij Miller Tabak. Het aandeel MBIA daalde ruim 7%. De kredietwaardigheid van de verzekeraar werd door Bank of America al verlaagd en staat nu bij kredietwaardigheidsbeoordeler Moody's onder herziening. De tweede op de lijst van Moody's is obligatieverzekeraar Ambac Financial Group. Moody's heeft het bedrijf woensdag al gewaarschuwd voor een afwaardering.

    President Bush liet zich vrijdag zeer positief uit over het eerder aangekondigde pakket met verschillende maatregelen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Een fiscale maatregel bevat onder meer een belastingverlichting van in totaal $150 miljard. Het is nu aan het Congres om deze maatregelen goed te keuren. Ondanks deze mededeling breidt Wall Street de verlies uit.

    "Het is verontrustend dat wanneer er fiscale maatregelen worden genomen om de economie te stimuleren, we daarmee direct de ernst van de situatie aangeven," aldus Art Hogan, strateeg bij Jefferies & Co.

    In de telecomsector vielen eveneens harde klappen. Zo incasseerde telecombedrijf Sprint Nextel een verlies van circa 24% nadat het bedrijf bekendmaakte 4.000 banen te schrappen en 8% van zijn vestigingen te sluiten als gevolg van sterk afnemende abonnementen in het vierde kwartaal.

    Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in de eerste helft van januari gestegen, terwijl economen juist uitgingen van een daling. De index voor het sentiment onder Amerikaanse consumenten kwam in januari uit op 80,5, tegen in 75,5 in december. Aan het einde van de maand volgt het definitieve cijfer.

    Wall Street is maandag gesloten in verband met, Martin Luther King Day, een nationale feestdag.



    - Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com

  19. forum rang 10 voda 21 januari 2008 18:45
    'Maandag 21 januari is zwartste dag van 2008'
    21 januari 2008, 12:33 uur | FD.nl
    Maandag 21 januari 2008 is de treurigste dag van dit jaar. Dat meldde de psycholoog Cliff Arnall maandag op de website van The Daily Telegraph. Arnall is al enige jaren gespecialiseerd in winterdepressies en maakt elk jaar een berekening wat de zwartste dag van het jaar is.



    De berekening is onder meer gebaseerd op het slechte weer, de schulden die mensen maken na de feestdagen en de tijd die het duurt voordat ze zich realiseren dat er niets is terechtgekomen van hun goede voornemens.

    Arnall deed zijn voorspelling voor het eerst in 2005. De psycholoog baseert zich bij zijn uitspraken op onderzoek dat hij pleegt bij meer dan 2000 willekeurige personen. Uit de resultaten blijkt sowieso dat de meeste mensen maandag als de vervelendste dag van de week beschouwen.

    De gratis krant DAG publiceerde maandag al een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond waaruit bleek dat januari de somberste maand van het jaar is. Bijna 40 procent van de Nederlanders voelt zich in januari neerslachtiger dan in andere maanden. Dit komt onder meer door een teleurstellende salarisstrook, na alle bonussen in december, en het gevoel aan het begin van het jaar weinig toekomstperspectief te hebben.

1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.481
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.572
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.382
AMG 965 125.895
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.679
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.084
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.683
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht