Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Innoconcepts Terug naar discussie overzicht

SAS boekt miljarden order

94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2008 08:01
    Sallandse palletmaker boekt miljardenorder
    31 januari 2008 | Het Financieele Dagblad
    Door: Winkel, R.

    Rik Winkel

    Vilsteren

    Het Nederlandse bedrijf Schoeller Arca Systems staat aan de wieg van een omwenteling in de transport- en verpakkingsindustrie. Binnen vijf jaar zal één op de vijf houten pallets die in het Amerikaanse 'poolsysteem' circuleren, zijn vervangen door een geavanceerd product van plastic dat is geleverd door Schoeller.

    Dat zegt de ceo van Schoeller Arca, René Wolfkamp. De Amerikaanse logistieke dienstverlener iGPS heeft een order geplaatst voor de levering van twintig miljoen pallets in vijf jaar. De opdracht, met een waarde van $ 1,4 mrd, moet het bedrijf helpen de omzet binnen een paar jaar boven de euro 1 mrd te tillen. Vorig jaar bedroeg de omzet krap euro 0,5 mrd.

    Het familiebedrijf is sinds kort voor 54% in handen van One Equity Partners. Het management heeft 10% en de Duitse familie Schoeller 36%. Het bedrijf, een afsplitsing van kunststofverwerker Wavin, maakt plastic kratten, opvouwbare kisten en pallets voor onder meer de voedings-, bier- en auto-industrie.

    Hout is nu nog het toonaangevende materiaal voor pallets. In Europa zijn pallets van kunststof na hun introductie in de jaren negentig alleen doorgebroken op nichemarkten.

    Kunststof is twee keer zo duur als hout, maar gaat ook twee keer zo lang mee en behoeft geen reparatie, aldus Wolfkamp. Bovendien leent het materiaal zich veel beter voor de integratie van zogenaamde rfid-systemen. Steeds meer industrieën en retailers stappen over van streepjescodes op radiofrequentie-identificatie om de gang van hun producten door de logistieke keten te kunnen volgen. In de pallets voor iGPS zitten maar liefst vier rfid-plaatjes verwerkt.

    Tot zover het FD. De order is dus per jaar groot € 280 mln. Het percentage, dat Inno ontvangt is niet bekend, maar zal ergens tussen 1-5% liggen. Inno tel uit je winst! Ben benieuwd of Inno een persbericht hieraan wijdt.

    Zoef
  2. Bolknak_26F5 31 januari 2008 09:28
    SNS Research Morning Note

    InnoConcepts (12.11), Rating: BUY, 2007E: 0.89 2008E: 1.33 2009E: 1.60
    The facts:
    Introduction of I-Pac based plastic pallets
    Our analysis:
    Although we have discussed the deal between iGPS and Schoeller Arca in earlier notes (initial deal, a preferred supplier ship, dates from September 2006), todays FD specifically mentions what the potential of the RFiD enabled flame retardant plastic pallet is in the global transport market. Schoeler Arca Systems CEO Wolfkamp is quoted as saying that the plastic pallet (manufactured based on I-Pac's patented IPR) will replace 20% of the currently wood based pallets in the US pooling system. iGPS, the end client, has placed an order with that goal in mind with a total value of over USD 1.4bn for some 4m units per year for the next 5 year.
    As Schoeller Arca Systems is already a licensee of I-Pac and since InnoConcepts's capacity to deliver the required complete systems rapidly is limited (despite the purchase of Schoeller Arca's Czech manufacturing plant Formy Tachov), the immediate impact for InnoConcepts is limited. If InnoConcepts were to focus more on Schoeller Arca it would havce to reduce capacity on one of the other contracts. However, the mid- to long term potential of this deal is substantially higher than what we had initially pencilled in for the license contract between SA and InnoConcepts. This is due to the fact that a higher proportion of Schoeller Arca Systems will now incorporate I-Pac technology so when the company states that it will increase revenues from the current EUR 460m per year to over EUR 1bn in three to five years, mainly based on the deal with iGPS, this is good news for I-Pac and thus InnoConcepts.
    Conclusion & Action:
    Although we have already reported about this transaction in earlier notes, we now have better information about the potential of the deal, which is substantially more than we had initially taken into account although we note that the impact will be more in the mid to long term than in the near term. We reiterate our BUY recommendation and price target of EUR 21 per share.

    The update above was published in our Research Morning Notes for 31/01/2008 HTML and PDF
  3. MtBaker 31 januari 2008 09:32
    Het groene licht is nu gegeven, Ipac is de achterliggende technieklevrancier. Vandaar de stijging.
  4. gerrie2000 31 januari 2008 11:27
    het wordt tijd dat de koers wat aantrekt, want anders zou er wel eens een overname kunnen aankomen voor 18 a 20 euro per aandeel. Dat lijkt een mooie premie opde koers van nu 12 euro en een beetje, maar met het potentieel en de kracht van Inno is het niks.

    Dus koersherstel naar boven de 15 euro aub om overnames buiten de deur te houden!
  5. [verwijderd] 31 januari 2008 17:37
    In een ander artikel in het FD is meer te lezen over SAS:
    Sallandse krattenkoning slaat slag in VS
    31 januari 2008 | Het Financieele Dagblad
    Door: Winkel, R.

    Dankzij doorbraak plastic pallet in VS kan Schoeller Arca Systems naar euro 1 mrd omzet

    Rik Winkel

    Vilsteren/Hardenberg

    De alleenheerschappij van houten pallets in het transportverpakkingen heeft zijn langste tijd gehad. Na de doorbraak van de plastic pallet in de VS komt ook het omslagpunt op de Europese markt dichterbij, zo gelooft René Wolfkamp, topman van het Nederlandse bedrijf Schoeller Arca Systems.

    Schoeller Arca levert al jaren geavanceerde verpakkingsproducten voor onder meer Nederlandse en Duitse bierfabrikanten, vertelt Wolfkamp in het hoofdkantoor, verborgen in het idyllische Sallandse dorp Vilsteren.

    In de spuitgieterij in Hardenberg worden gekleurde korrels polypropyleen of polyethyleen, bijproducten van de olie-industrie, verhit en in matrijzen gegoten. Ingenieuze robotsystemen zorgen ervoor dat speciale handgrepen, anderskleurige accenten en de voor de marketing zo essentiële merknaam worden meegegoten.

    'De zachte handgreep die wij hebben ontwikkeld, heeft het Duitse biermerk Beck's 20% meer omzet opgeleverd', weet Wolfkamp. Op de ontwikkelingsafdeling werkt een werktuigbouwkundige aan hopelijk een nieuwe opdracht: plastic containers die sterk genoeg zijn voor het vervoer van rubber, een materiaal dat sterk kan uitzetten.

    Wolfkamp gunt een kijkje in zijn geheime domein om aan te tonen dat Schoeller alleen dankzij een 'lange historie van innovatie en productontwikkeling' als 'voorkeursleverancier' van het Amerikaanse iGPS mag optreden. De logistieke dienstverlener zocht plastic pallets die voldoende slipvast, robuust en brandbestendig waren om als een alternatief te dienen voor het hout. Daarmee wil het aan de slag voor grote industriële opdrachtgevers als Procter & Gamble.

    'We hebben een stof ontwikkeld die het materiaal brandbestendiger maakt dan hout, maar het toch snel genoeg laat ontvlammen om de sprinklerinstallaties zo nodig in werking te stellen', aldus Wolfkamp. In de vier hoeken van de volgens Amerikaanse specificaties ontworpen pallets zitten zogenaamde 'rfid-tags' opgesloten. De radiosignalen die ze uitzenden, kunnen worden afgelezen als de pallets door speciale poortjes worden geleid.

    iGPS wil de komende vijf jaar vier miljoen van dergelijke containers per jaar hebben en betaalt daarvoor $ 1,4 mrd. Op het ogenblik circuleren er zo'n 100 miljoen houten pallets in de 'pool' van verladers. Volgens Wolfkamp zal een kwart in 2012 zijn vervangen door plastic, waarvan het leeuwendeel geleverd door Schoeller. 'We laten de pallets met onze eigen matrijzen spuitgieten in de VS', aldus Wolfkamp.

    Schoeller had tot voor kort een eigen fabriek in Detroit, uitsluitend voor de auto-industrie. 'Maar met General Motors als belangrijkste klant voelden we ons niet comfortabel. Met deze opdracht erbij gaan we weer aan een substantiële positie werken.' Wolfkamp sluit acquisities niet uit.

    Plastic pallets bestaan al sinds de jaren negentig, maar kwamen door de hoge aanschafkosten alleen in een paar nichemarkten, zoals fotomateriaal en staal, van de grond. Door de opkomst van poolbedrijven ontstaat een beter businessmodel. 'Het is duurzamer, hygiënischer, intelligenter dan hout. Als je de kosten per trip berekent, is het al vergelijkbaar, maar je hebt een grote markt als de VS nodig om de besparingen te zien.'

    In Europa levert Schoeller op grond van soortgelijke argumenten kratten aan bedrijven als Ifco en Europool Systems. Landbouwproducten gaan zo in één en hetzelfde krat op en neer tussen de teler in Spanje en de winkelvloer in Nederland.

    Maar van de Europese pallets is maar 1 à 2% van plastic. De penetratie verloopt traag, omdat de afmetingen per land kunnen verschillen.

    Dankzij de order kan Schoeller Arca zijn positie als marktleider uitbouwen. Met een omzet van euro 460 mln in 2007 heeft het bedrijf 17 à 18% van de Europese en 9 à 10% van de wereldmarkt. Binnen drie tot vijf jaar moet de omzet via autonome groei en acquisities op euro 1 mrd of meer liggen.

    Eigendom

    Nieuw geld

    JPMorgan-dochter One Equity Partner heeft onlangs een belang van 54% in Schoeller Arca overgenomen van het kleinere Stirling Square Capital Partners. De transactie waardeerde Schoeller Arca Systems op euro 420 mln.Het bedrijf is in 1996 afgesplitst van Wavin. In 1999 volgde de overname door de Duitse Schoellers. In 2003 deed Stirling zijn intrede. De familie Schoeller houdt 36%. De overige 10% zit bij circa twintig directieleden.Ceo René Wolfkamp en president Europa Erik Bokx waren bij de afsplitsing betrokken en zijn nog steeds aandeelhouder. Wolfkamp sluit niet uit dat een deel van het bedrijf naar de beurs gaat als de investeringscyclus van One Equity over een aantal jaren ten einde loopt.

    Mijn aanvulling:

    Als Inno verder wil acquireren kan zij natuurlijk ook aandelen SAS overnemen ipv dat SAS naar de beurs gaat. Inno kan over enkele jaren zoveel geld met zijn innovaties verdiend hebben, dat het er wel af kan.

    Er hoeft geen twijfel te bestaan of deze pallets met behulp van de Inno kennis wordt vervaardigd. De kunststof pallets zijn duur: kosten besparing is dus erg belangrijk. Innokennis levert een besparing op van tenmisnte 15% in kosten. Daarnaast is het met de Innotechniek mogelijk de inserts precies te positioneren hetgeen bij conventioneel spuiten onmogelijk danwel zeer moeilijk is.

    In het artikel wortdt gesproken over brandwerend materiaal dat ontwikkled zou zijn. Zou Proventec daar een rol in hebben gespeeld?

    Tenslotte: er wordt momenteel veel ophef gemaakt van het gebruik van giftige stoffen om containers te ontsmetten. Ontsmetting blijft belangijk en kunststof p[allets zijn veel effectiever in dat opzicht dan houten pallets. Dat betekent, dat de schatting, dat over vijf jaar 25% van kunststof is, wel eens te laag kan blijken.

    Zoef
  6. [verwijderd] 31 januari 2008 18:08
    Dus als ik het goed begrijp heeft InnoConcepts niet de capaciteit om deze pallets te gieten en verdienen ze daar dus niet aan maar verdient InnoConcepts aan het leveren van de matrijzen, de technologie dus.

    Verdient InnoConcepts daarbij ook een vast bedrag per gemaakte pallet of leveren ze alleen de techniek? Heeft iemand een idee over de inkomstenstructuur?
  7. [verwijderd] 1 februari 2008 00:43
    In de oorspronkelijke situatie ontvangt Inno een licentievergoeding, die gerelateerd is aan de omzet. De vergoeding is in de meeste gevallen ( dat wil zeggen zoals ik ze ken in andere gevallen, maar niet specifiek voor Inno) ook gerelateerd aan de besparing die in de kostprijs wordt bereikt t.o.v. de conventionele methode van spuitgieten.
    In 2007 heeft Inno zijn werkzaamheden wederom uitgebreid met het leveren van "dedicated" spuitgietmachines. In de eerste jaren deed men dat ook ( zie de jaarverslagen van 2003 en 2004 waar gesproken wordt over het omzetten van leasecontracten voor eerder geleverde machines in China in een licentiemodel) De reden hiervoor is ( naast de financiële voordelen zie bv H107 cijfers) dat men kennis zoveel mogelijk in huis wil houden. Soms levert men ook hulp bij het re-engineeren van het productieproces, maar SAS heeft deze kennis zelf in huis.
    Inno produceert zelf nimmer kunststof producten voor de industrie.
    Inno heeft nimmer prijsgegeven hoe het model in elkaar zet en welke licentiebedragen deze contracten individueel opleveren. We kennen alleen de totale halfjaarcijfers. Ik vermoed dat het licentiepercentage in dit geval zit tussen de 3 en de 5% van de omzet. Dit lijkt hoog, maar je moet bedenken dat zonder de Inno technologie de pallets aanzienlijk duurder zullen zijn en dus veel minder aantrekkelijk.
    Zoef
  8. [verwijderd] 1 februari 2008 07:16
    Becks heeft zijn omzet verhoogd met 20%, mede dankzij de nieuwe bierkratten met zachte handgreep. Dat zijn volgens mij de zelfde kratten als die van Grolsch waar 24 flesjes ingaan. Kijk maar eens in de supermarkt.
  9. [verwijderd] 1 februari 2008 13:50
    quote:

    Yabbadabbadoo schreef:

    Becks heeft zijn omzet verhoogd met 20%, mede dankzij de nieuwe bierkratten met zachte handgreep. Dat zijn volgens mij de zelfde kratten als die van Grolsch waar 24 flesjes ingaan. Kijk maar eens in de supermarkt.
    Er is eerder al bekend gemaakt dat ook de kratjes van Grolsch van SAS komen. Het produceren van dit soort meervoudige kunststof spuitgietproducten is alleen mogelijk met de technologie van Inno
    Zoef
  10. [verwijderd] 1 februari 2008 17:38
    vandaag weer ruim 5,5% bij de koers. Wij hebben nu weer het niveau van begin januari te pakken. het is niet alles, maar toch. Evenals gisteren werd de koers in het laatste half uur even dubbeltjes omhoog gezet.
    Zoef
  11. Beate 19 april 2008 17:11
    Er stond een aardig bericht over Innoconcepts in het FD van vandaag. Innoconcepts wordt een van de fascinerendste bedrijven op het Damrak genoemd. Dat klinkt erg interessant en trekt mijn aandacht. kan iemand mij uitleggen wat Innoconcpets met SAS te maken heeft. Zitten ze ook in het vliegverkeer? Hoe zit dat met die kratten? waar verdienen deze mesne nu precies hun geld mee?

    Groetjes,
    beate
  12. [verwijderd] 19 april 2008 19:23
    quote:

    beate schreef:

    Er stond een aardig bericht over Innoconcepts in het FD van vandaag. Innoconcepts wordt een van de fascinerendste bedrijven op het Damrak genoemd. Dat klinkt erg interessant en trekt mijn aandacht. kan iemand mij uitleggen wat Innoconcpets met SAS te maken heeft. Zitten ze ook in het vliegverkeer? Hoe zit dat met die kratten? waar verdienen deze mesne nu precies hun geld mee?

    Groetjes,
    beate
    Zie de mail van 7 maart in dit draadje.
  13. Beate 20 april 2008 11:17
    Het is mij niet duidelijk wat voor contract Innoconcepts met SAS en ander licensiehouders heeft. Met andere woorden in hoeverre geniet Innoconcepts mee van het succes van licensiehouders. Het is vreemd dat daar in publikaties nooit over wordt geschreven. Zit dat allemaal wel goed? De koers is ook behoorlijk gezakt. Moet ik nog even wachten of is dit juist een mooi instapmoment?

    groetjes,
    Beate
  14. forum rang 4 roloff 17 mei 2008 07:58
    Hoi Beate,

    Al betreft jouw vraag een fundamentele analyse van het aandeel - hetgeen lastig is omdat Inno zo weinig informatie prijsgeeft (dat schijnt daar bij die club structureel te zijn, lijkt zelfs of men er een beetje trots op is) - bij deze toch maar even een antwoord op basis van TA.

    Technische analyse van het koersplaatje levert mij het volgende:

    Binnenkort is een uitbraak richting € 14 te verwachten.

    Koerspatroon laatste jaar geeft namelijk het volgende:

    Top (ATH) op € 17.50, bodem € 10.60.

    "Neklijn" (ook bij TA hoofd-schouderpatronen) zit precies in het midden op 14 euro. Is het afgelopen jaar soms steun, soms weerstand geweest.

    Tussen € 11.80 en € 12.00 zit nog (best) wat weerstand. Als die uitgenomen is, kunnen we in één keer door naar € 14.

    Koersdoel wordt dan € 14 + (€ 14 - € 10.60) = € 17.60 (zeg maar even de All Time High van € 17.50). Dat is even de zaak "spiegelen" om de neklijn bij € 14,=

    Bekijk op die manier de koersgrafiek maar eens, dus even wat "lijnen trekken" (kan in dit opzicht wel eens nuttig zijn).

    Dan zie je steun en weerstand en een gespiegeld patroon.

    Volgens mij sluit dat (vanuit mijn onderbuikgevoel) ook redelijk aan bij het fundamenteel plaatje (binnenkort namelijk een PB van Inno, persbericht betreft I-Pac).

    Kortom, ik ben een paar weken geleden (iets boven € 11,=) voor het eerst op Innoc ingestapt.

    Heb nu 30% Innoc en 70% FUR (heb al jaren Fugro, dat is mijn basis).

    Succes met je (keuzes inzake) beleggingen !

    Groetjes,
    Roloff

    p.s. ik realiseer me goed dat ik geen antwoord heb gegeven op je oorspronkelijke - fundamentele - vraag. Maar misschien kun je iets met het bovenstaande.
  15. forum rang 4 roloff 17 mei 2008 08:10
    Hoi Beate,

    Ik zie dat ik niet (zo goed) kan rekenen.

    Bovenstaande moet natuurlijk zijn:

    Koersdoel wordt dan € 14 + (€ 14 - € 10.60) = € 17.40

    Dat ligt dan nét onder de weerstand van € 17.50 (= het ATH).

    Nou ja, we zullen maar zeggen het is nog vroeg op de (vrije) zaterdagochtend ....

    Mvgr.
    Roloff

    p.s. maar de strekking van bovenstaand verhaal blijft hetzelfde.

  16. [verwijderd] 17 mei 2008 11:38
    quote:

    beate schreef:

    Het is mij niet duidelijk wat voor contract Innoconcepts met SAS en ander licensiehouders heeft. Met andere woorden in hoeverre geniet Innoconcepts mee van het succes van licensiehouders. Het is vreemd dat daar in publikaties nooit over wordt geschreven. Zit dat allemaal wel goed? De koers is ook behoorlijk gezakt. Moet ik nog even wachten of is dit juist een mooi instapmoment?

    groetjes,
    Beate
    Ik zie je vraag nu pas.
    MbT tot SAS (= Schoeller) weet ik hetvolgende:
    - Inno ontvangt regelmatig licentieeafdrachten over de omzet die SAS maakt met de technologie van Inno. Daarvan worden onder meer bierkratten, postkratten e.d. gemaakt.
    - Tegelijkertijd bestaat er ook een joint venture tussen SAS en Inno, waarin beide ook samen investeren. Wat de jv doet en wat Schoeller weet ik niet precies. Ten behoeve van bovenstaande order hebben Schoeller en Inno beiden geinvesteerd in de joint venture, o.m. voor een nieuwe pers. De pallets vragen om grotere matrijzen met een hogere werkdruk. In 2007 heeft Innoconcepts voor ca € 5,7 mln in de jv geinvesteerd.

    Ik zou mij weinig zorgen maken over de kwaliteit van de contracten die Innoconcepts afsluit. Juridisch en financieel steekt het uiterst slim en professioneel in elkaar op een niveau dat je bij zulk een klein bedrijf niet zou verwachten.
    Zoef
94 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.303
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.894
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.340
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.310
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.256
Allfunds Group 3 1.189
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.248
AMG 965 125.678
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.598
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.672
ASML 1.762 76.882
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.664

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht