Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ahold Delhaize Koninklijke NL0011794037

Laatste koers (eur)

28,180
  • Verschill

    +0,080 +0,28%
  • Volume

    295.375 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    28,180  
  • Laat

    28,190  
+ Toevoegen aan watchlist

Kwartaalcijfers

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juni 2008 22:54
    meestal gaan we voor de cijfers omlaag. nu zijn we gestegen voor de cijfers en hebben de afgelopen weken een lastige periode van up maar vooral downs gehad.
  2. [verwijderd] 5 juni 2008 23:28
    quote:

    Marco1970 schreef:

    meestal gaan we voor de cijfers omlaag. nu zijn we gestegen voor de cijfers en hebben de afgelopen weken een lastige periode van up maar vooral downs gehad.
    Morgen omhoog:
    18:06 Wall Street duidelijk hoger

    AMSTERDAM (DJ)--De belangrijkste indices noteren donderdag in de ochtendhandel duidelijk hoger. Sterke omzetcijfers van detailhandelaren en een onverwachte daling van het aantal ww-aanvragen in de Verenigde Staten ondersteunen het sentiment.

  3. [verwijderd] 6 juni 2008 07:24
    Ahold resultaten eerste kwartaal 2008

    Hoofdpunten eerste kwartaal 2008
    Het bedrijfsresultaat steeg met EUR 23 miljoen naar EUR 336 miljoen
    De nettowinst bedroeg EUR 261 miljoen
    Uitvoering Value Improvement Program verloopt volgens plan
    Bedrijfsresultaat Albert Heijn met 26% gestegen naar EUR 189 miljoen
    Overeenkomst over de verkoop van meerderheidsbelang in Schuitema
    Amsterdam - Ahold heeft vandaag haar tussentijdse financiële verslag over het eerste kwartaal van 2008 gepubliceerd. CEO John Rishton: "We zijn verheugd met het behaalde kwartaalresultaat, dat een reflectie is van de goede voortgang die we boeken met onze strategie voor winstgevende groei.

    "In de Verenigde Staten ligt de uitvoering van het Value Improvement Program bij Stop & Shop/Giant-Landover op schema. De marge en omzet worden nog steeds beïnvloed door de prijsinvesteringen in verband met de uitvoering van het programma, dat naar verwachting later in het jaar tot verbeteringen zal leiden. Giant-Carlisle boekte een solide omzet- en margegroei en wint nog steeds marktaandeel in een zeer concurrerende markt. We blijven inspelen op de turbulente economische omstandigheden en de invloed daarvan op het gedrag van consumenten en concurrenten. Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste maatregelen nemen om het aanbod voor onze klanten te verbeteren.

    "In Europa realiseerde Albert Heijn indrukwekkende resultaten in de verslagperiode. Zoals bekendgemaakt in april hebben wij overeenstemming bereikt over de verkoop van ons meerderheidsbelang in Schuitema aan CVC Capital Partners, als onderdeel van de strategie van Ahold om de groei bij Albert Heijn verder te stimuleren.

    "Naar aanleiding van de overeenkomst over de verkoop van Schuitema hebben we onze prognoses aangepast: de onderliggende operationele retailmarge voor het gehele jaar is met 30 basispunten verhoogd naar 4,8%-5,3%, de kapitaalinvesteringen blijven onveranderd op circa EUR 1,1 miljard en de nettorentelast is met EUR 40 miljoen verlaagd naar een bedrag tussen de EUR 230 miljoen en de EUR 250 miljoen."

    Financiële prestaties

    Eerste kwartaal 2008
    De netto-omzet bedroeg EUR 7,5 miljard, een daling met 1,3% vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 6,8%.

    Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 336 miljoen, EUR 23 miljoen meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat van de retailactiviteiten kwam uit op EUR 370 miljoen, een operationele marge van 4,9% ten opzichte van 4,8% in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De kernkosten van het Corporate Center bedroegen het eerste kwartaal EUR 25 miljoen en lagen daarmee EUR 8 miljoen lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De totale kosten van het Corporate Center werden negatief beïnvloed door een lagere disconteringsvoet op de voorziening voor te betalen schaden.

    Het resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten bedroeg EUR 221 miljoen, een stijging van EUR 65 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat kwam uit op EUR 261 miljoen, EUR 20 miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen U.S. Foodservice nog aan het resultaat bijdroeg.

    De cash flow vóór financiering bedroeg EUR 271 miljoen; dit was EUR 273 miljoen beter dan het eerste kwartaal van 2007. Dit hangt samen met het feit dat Ahold in het eerste kwartaal van 2007 de laatste betaling (EUR 284 miljoen) uit hoofde van de schikking van de massa-effectenclaim heeft voldaan.

    (Euro's in miljoenen) K1 2008 K1 2007 Mutatie
    Netto-omzet 7.538 7.634 (1,3%)*
    Bedrijfsresultaat 336 313 7,3%
    Resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten 221 156 41,7%
    Nettoresultaat 261 241 8,3%

    * Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 6,8%.
  4. SpecKlaas 6 juni 2008 08:47
    Goede cijfers. Een iets tegenvallend resultaat van Albert Hein.
    Benieuwd wat de koers gaat doen. Zijn de positieve resultaten nog niet geheel verwerkt in de koers en pikken we ook nog de stijging van DJ mee? Dan moet 10,20 toch voorbij gegaan worden.
  5. Bullwish 6 juni 2008 08:53
    Ahold toppertje!

    De smurfen hielpen ons in het 1e kw., laat de welpies in het 2e kwartaal hun werk doen...
  6. [verwijderd] 6 juni 2008 08:55
    Albert Heijn blikvanger bij cijfers Ahold
    06 Jun 08, 07:40
    AMSTERDAM (AFN) - Albert Heijn heeft het eerste kwartaal van dit jaar goed geboerd. De Nederlandse supermarktketen zag het bedrijfsresultaat (ebit) met 26 procent stijgen naar 189 miljoen euro. Dat maakte supermarktconcern Ahold vrijdag voorbeurs bekend.

    Het gerapporteerde bedrijfsresultaat is wel lager dan de verwachting onder analisten. Zij waren uitgegaan van een ebit van 196 miljoen euro voor Albert Heijn. Hoewel Ahold iets meer dan de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt, is de Nederlandse supermarktketen een belangrijke melkkoe voor het concern.

    Ahold zelf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst (ebit) geboekt van 336 miljoen euro. Dat is 7,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 261 miljoen euro. Zestien door persbureau Reuters gepolste analisten waren gemiddeld uitgegaan van een operationele winst van 341 miljoen euro. De marktvorsers voorzagen een nettowinst van 213 miljoen euro.

    Schuitema

    Het bedrijf stelde zijn verwachting voor de onderliggende retailmarge naar boven bij. Nu het bedrijf zijn belang in Schuitema, de organisatie achter de C1000-winkels, heeft verkocht, verwacht het concern een onderliggende retailmarge tussen 4,8 en 5,3 procent. Eerder ging Ahold nog uit van een marge tussen 4,5 en 5 procent. Vorig jaar kwam deze uit op 4,7 procent.

    Bij de Amerikaanse supermarktketens staan de marges en de omzet onder druk door de reorganisatie die Ahold daar doorvoert en een verslechterde economie. Ahold verwacht later in het jaar verbeteringen. Stop&Shop/Giant Landover boekte een operationele winst van 202 miljoen dollar. Bij Giant Carlisle kwam deze uit op 72 miljoen dollar.

    Verbeterprogramma

    Het zogeheten verbeterprogramma dat Ahold in de Amerikaanse supermarktketens implementeert, ligt op schema, aldus bestuursvoorzitter John Rishton. “We blijven inspelen op de turbulente economische omstandigheden en de invloed daarvan op het gedrag van consumenten en concurrenten. Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste maatregelen nemen om het aanbod voor onze klanten te verbeteren.”

    In de Verenigde Staten worden consumenten geconfronteerd met een zwakke dollar, hogere voedselprijzen, de kredietcrisis en dure olie. Veel supermarktketens zijn genoodzaakt aggressief te promoten en prijsverlagingen door te voeren om de klant binnen te krijgen.

    Ahold rapporteerde begin mei al de omzetcijfers over het eerste kwartaal. Die vielen tegen en kwamen uit op 7,5 miljoen euro. Een vergelijking maken met de resultaten van vorig jaar is lastig, aangezien het bedrijf inmiddels onderdelen heeft verkocht.
  7. SpecKlaas 6 juni 2008 09:41
    quote:

    _Dragonfly_ schreef:

    Ben bang dat we weer omlaag gaan met AH... Dat is namelijk altijd het geval op de dag van de cijfers bij Ahold..
    Vandaag heb je gelijk Dragonfly. Altijd is wel een zwaar woord.
  8. SpecKlaas 6 juni 2008 10:02
    quote:

    robertjan_ schreef:

    Denk dat het aandeel vanmiddag wel dik in de plus zal staan
    Ga verder met denken. 9,705!
  9. SanDiego 6 juni 2008 10:16
    Wat mij dan zo irriteert is dat alle banken geheel positief zijn over de cijfers.

    Half uurtje later staat de koers ruim 3% lager.....

  10. [verwijderd] 6 juni 2008 10:23
    quote:

    SanDiego schreef:

    Wat mij dan zo irriteert is dat alle banken geheel positief zijn over de cijfers.

    Half uurtje later staat de koers ruim 3% lager.....

    vies spelletje dat gespeeld wordt. Waarom zoveel minder voor je aandeel krijgen als de afgelopen dagen telkens gekocht is voor 9,70-9,90
  11. Bullwish 6 juni 2008 10:32
    Geen paniek, want zoals ik gisteren al meldde, op de dag van cijfers zakt het aandeel Ahold meestal, daar moet je niet van schrikken. Waarom dat zo is weet ik niet, maar het komt binnenkort wel weer goed. Ik loop al tien jaar mee als aandeelhouder van Ahold, dus ik ken het ritueel, ik ben er volledig aan gewend. Vanmiddag kan het omslaan, maar reken erop dat dat niet gebeurt en dat we een paar saaie dagen krijgen. Maar toch, na niet al te lange tijd wordt de weg omhoog dan toch ingezet.

    Wat er vandaag weer gebeurt vind ik weer de idioterie ten top: ze verhogen de verwachtingen en het aandeel keldert. Absurd natuurlijk.

    Geen paniek, gewoon blijven zitten (of desnoods bijkopen op deze onnodige dip, die je ook kunt zien als een buitenkansje).

    Good luck!
  12. [verwijderd] 6 juni 2008 10:39
    de koers daalt maar de money inflow stijgt. er wordt dus wel veel gekocht (tuurlijk want er wordt ook verkocht).

    ik zie dit als positief signaal. de stoch daalt wel enorm en de rsi ook, maar ik hoop dat herstel snel komt.
  13. [verwijderd] 6 juni 2008 11:26

    Ahold (Kopen), goed eerste kwartaal dankzij VS
    Samenvatting
    Ahold (Kopen), heeft meevallende cijfers over het eerste kwartaal bekendgemaakt. Het operationeel resultaat kwam uit op EUR 336 miljoen tegenover een verwachting van EUR 331 miljoen. Met name de marges van de Amerikaanse activiteiten vielen mee. Ahold verhoogt de prognose voor het gehele jaar en rekent nu op een retailmarge van 4.8-5.3% (was 4.5-5%). Dit laatste beoordelen we als licht positief, maar was niet onverwachts.

    Eerste kwartaal 2008
    Omzet: EUR 7.54 mrd (was EUR 7.63 mrd, -1.3 %)

    Oper.res: EUR 336 mln (was EUR 313 mln, +7.3 %)

    Oper.marge: 4.5 % (was 4.1 %)

    Netto res: EUR 261 mln (was EUR 241 mln, +8.3 %)

    Netto marge: 3.5 % (was 3.2 %)

    WPA: EUR 0.22 (was EUR 0.15, +46.7 %)

    Retailmarge stijgt naar 4.9%
    Ahold heeft de resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt. De omzet -die reeds eerder gepubliceerd werd- bedraagt EUR 7.5 miljard. Dit betekent een daling van 1.3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 6.8%.

    Het operationeel resultaat komt uit op EUR 336 miljoen, een stijging van 7.3%. Het operationele resultaat van de retailactiviteiten (dit is voor aftrek van de 'corporate costs') bedraagt EUR 370 miljoen, oftewel een marge van 4.9% (07Q1: 4.8%).

    Het bedrijfsresultaat van Stop&Shop / Giant-Landover daalt met USD 26 miljoen tot USD 202 miljoen, waardoor de operationele marge op 3.9% uitkomt. Giant-Carlisle zag het resultaat met USD 10 miljoen stijgen tot USD 72 miljoen. De marge bedraagt 5.1% van de omzet. Bij Albert Heijn stijgt het bedrijfsresultaat met EUR 39 miljoen tot EUR 189 miljoen, de operationele marge komt hiermee uit op 7.0%. In Centraal Europa wordt een bedrijfsresultaat van EUR 1 miljoen negatief behaald, tegenover een verlies van EUR 5 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder.

    De nettowinst stijgt met 8.3% tot EUR 261 miljoen. Doordat het aantal uitstaande aandelen met ruim 22% is afgenomen, stijgt de winst per aandeel sneller, en wel met 46.7% tot EUR 0.22.

    Prognose 2008 verhoogd
    Ahold heeft de prognose voor het huidige boekjaar verhoogd. De retailer rekent nu op een onderliggende operationele retailmarge van 4.8-5.3%. Eerder ging de onderneming uit van een marge van 4.5-5.0%. De kapitaalinvesteringen blijven onveranderd op circa EUR 1.1 miljard en de nettorentelast is met EUR 40 miljoen verlaagd naar een bedrag tussen de EUR 230 en 250 miljoen.

    IRIS-commentaar: meevallende marges in de VS
    De cijfers van Ahold beoordelen we per saldo als positief. De meevaller was hoofdzakelijk te vinden in de Amerikaanse retailactiviteiten. Met name werd door de markt uitgekeken naar de sector S&S / Giant-Landover. Het Value Improvement Program (gericht op herpositionering) werd in het vierde kwartaal van vorig jaar extra aangezet (prijsverlagingen), waardoor de volledige impact in het afgelopen kwartaal zichtbaar zou worden. De marge van 3.9% steekt gunstig af ten opzichte van een gemiddelde marktverwachting van 3.8%. Maar ook de marges bij Giant-Carlisle (waar het VIP-programma niet loopt) ontwikkelen zich beter dan verwacht en tonen dat de Amerikaanse supermarkten zich goed houden ondanks het economsiche klimaat. Hier kwam de marge uit op 5.1% tegenover een verwachting van 4.5%. Enige voorzichtigheid is wel geboden: Ahold meldt dat de onderneming blijft inspelen op de turbulente economische omstandigheden en de invloed daarvan op het gedrag van de consumenten en concurrenten. Het lijkt er dus op dat promotionele activiteiten ook in het lopende kwartaal aan de orde van de dag zijn, wat impact heeft op de marges in de VS.

    De prognoseverhoging beoordelen we als positief, maar merken daarbij wel op dat deze met name verband houden met het feit dat Schuitema buiten de prognose gehouden wordt, doordat deze nu wordt aangezien als beeindigde bedrijfsactiviteit.

    Al met al zijn we tevreden over de gang van zaken bij Ahold en blijven we rekenen op een herstel bij S&S / G-L in de tweede jaarhelft. Wij handhaven het Kopen-advies.

    Auteur: George Luijkx, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
    Publicatiedatum: 06-06-2008 10:28

  14. [verwijderd] 6 juni 2008 11:54
    quote:

    SpecKlaas schreef:

    [quote=_Dragonfly_]
    Ben bang dat we weer omlaag gaan met AH... Dat is namelijk altijd het geval op de dag van de cijfers bij Ahold..
    [/quote]

    Vandaag heb je gelijk Dragonfly. Altijd is wel een zwaar woord.
    daar heb jij dan weer gelijk in... mischien is "meestal" in dit geval een beter woordkeuze
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht