Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

46,700
  • Verschill

    +0,520 +1,13%
  • Volume

    107.437 Gem. (3M) 414,9K
  • Bied

    46,700  
  • Laat

    46,720  
+ Toevoegen aan watchlist

de schurken menen dat ze geen aandeelhoudersvergadering nodig hebben

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2008 21:47
    Het volgende kwam ik tegen , vieze spelletjes spelen ....

    Fortis: 'geen aandeelhoudersvergadering nodig'

    De raad van bestuur van Fortis nv was bevoegd om te beslissen over de verkoop van de bank- en verzekeringsactiviteiten van de groep, en moest daarvoor niet de goedkeuring vragen op een algemene aandeelhoudersvergadering. Dat hebben de advocaten van Fortis woensdag in kort geding gesteld voor de Brusselse handelsrechtbank. 'Geen enkel element in het Belgisch recht legt aan de algemene vergadering van een bedrijf de goedkeuring op voor de verkoop van activa', aldus advocaat Pottier namens Fortis.
    (belga) - Volgens het openbaar ministerie, dat vorige week zijn pleidooi hield, is de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas niet volgens de regels verlopen, aangezien daartoe beslist werd door de financiële tak van de staat, die niet gemachtigd was door de raad van bestuur om te onderhandelen.

    De advocaten van Fortis hebben woensdag ook het standpunt verdedigd dat de prijs die BNP Paribas onderhandelde voor de overname van de bancaire en verzekeringsactiviteiten van Fortis, niet te laag lag. Volgens meester Lefèvre 'is de prijs van 9,4 miljard euro niet nadelig' rekening houdend met de context van de crisis, de nog lagere biedingen van ING en BNP en de beurswaarde van Fortis op dat moment.

    'De verkoop van de aandelen van Fortis Bank is perfect, onomkeerbaar en heeft zijn effect niet gemist', oordeelden de advocaten van de bank. Volgens meester Poittier kan de transactie dan ook niet meer opgeschort worden.

    Meyers, advocaat voor BNP Paribas, verklaarde op zijn beurt dat het openbaar ministerie wel de juiste vragen stelt, maar niet de goede antwoorden aanbrengt. 'Mijnheer Modrikamen en Deminor zien zich al aan de onderhandelingstafel met BNP Paribas om te heronderhandelen. Stop met dromen! Stop smoking dope!', riep hij. 'Er zullen geen heronderhandelingen plaatsvinden. BNP vindt dat ze een juiste prijs heeft betaald.'

    In hun antwoord op het pleidooi van het openbaar ministerie, maakten meester Modrikamen en de raadsman van Deminor, meester Guyot, woensdag gewag van een brief die ze gekregen hebben van de advocaten van Ping An, hoofdaandeelhouder van Fortis, waarin die hun vraag steunt om beslissingen over de ontmanteling van Fortis voor te leggen op een algemene vergadering, zodat de aandeelhouders zich kunnen uitspreken. Ping An bezit bijna 5 procent van Fortis.

    'We stellen vast dat de hoofdaandeelhouder van Fortis hetzelfde vraagt als de aanklagers', aldus Modrikamen. Hij herhaalde ook de vraag om de verkoop in elk geval op te schorten tot er een algemene vergadering heeft plaatsgevonden.

    Modrikamen en Deminor herhaalden ook hun vraag voor de aanstelling van een ad hoc bestuurder, 'die een oplossing moet vinden voor Fortis'. Volgens Modrikamen kunnen hierbij verschillende pistes bewandeld worden: het herstel van de Fortis groep zonder ABN Amro, de oprichting van een grote Belgische bank uit Fortis, Dexia en Ethias of de voortzetting van Fortis onder de vorm van een verzekeringsbedrijf. De minimalistische oplossing, aldus de advocaat, is om de ontmanteling van Fortis te heronderhandelen.

    De voorzitter van de handelsrechtbank in Brussel zal op 18 november om 14 uur een uitspraak vellen in het dossier.

    18:55 - 12/11/2008 Copyright © De Tijd
    Reacties (174)

    bron www.detijd.be
  2. [verwijderd] 12 november 2008 22:29
    quote:

    lowlander29 schreef:

    Volgens meester Lefèvre 'is de prijs van 9,4 miljard euro niet nadelig' rekening houdend met de context van de crisis, de nog lagere biedingen van ING en BNP en de beurswaarde van Fortis op dat moment.

    Alleen al deze excuus uitspraak,lachwekkend alsof ING in de positie was om te bieden,nog geen 1 miljard konden ze bieden,ze zaten zelf al negatief,konden nergens lenen.
    Wat een lachertje.

    mvrgr jo jo
  3. Elia 13 november 2008 06:13
    'Ook Ping An wil vergadering Fortis'
    ======================================
    BRUSSEL - Ook de Chinese verzekeraar Ping An wil dat de uitverkoop van Fortis wordt voorgelegd aan de aandeelhouders, zei advocaat Mischaël Modrikamen gisteren op de rechtbank van koophandel.

    Het advocatenkantoor van Mischaël Modrikamen en Deminor, dat de belangen van minderheidsaandeelhouders verdedigt, ontvingen de voorbije dagen een brief van het advocatenkantoor White & Case, dat de Chinese verzekeraar Ping An vertegenwoordigt. 'Ping An liet ons daarin weten dat het onze vraag steunt voor de bijeenroeping van een algemene vergadering die zich moet uitspreken over de ontmanteling van Fortis', zei Modrikamen gisteren voor de rechtbank van koophandel in Brussel.

    Volgens Modrikamen heeft Ping An zelf gevraagd om de ontmanteling van Fortis - de verkoop van de Nederlandse activiteiten aan de Nederlandse overheid en vervolgens de verkoop van Fortis Bank België en Fortis Insurance Belgium aan BNP Paribas - op de agenda te zetten van de algemene vergadering die gepland is in Brussel op 2 december.

    Ping An is met een belang van 4,8procent de grootste aandeelhouder van Fortis, en heeft met Louis Cheung een vertegenwoordiger in de raad van bestuur. Volgens de statuten van Fortis kan elke aandeelhouder die minstens één procent van de aandelen in handen heeft, punten laten toevoegen aan de agenda van de algemene vergadering. Volgens Modrikamen heeft Ping An tot nog toe zelfs geen antwoord gekregen op zijn vraag. Dat betekent volgens hem dat de statuten van Fortis mogelijk 'nogmaals' geschonden zijn. Modrikamen, die de belangen van inmiddels ruim tweeduizend kleine aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigt, verheugde zich uiteraard over 'de steun' van de grootste aandeelhouder van Fortis.

    De advocaat van Deminor, Cédric Guyot, bevestigde dat Deminor dezelfde brief ontvangen heeft. Voor de rechtbank van koophandel repliceerden gisteren ook de advocaten van Fortis, BNP Paribas en de overheidsholding FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij), die nu eigenaar is van Fortis Bank, op het advies dat het openbaar ministerie vorige week gaf in de kort gedingen die Modrikamen en Deminor hebben aangespannen tegen de ontmanteling van Fortis.

    De verdediging weersprak vooral de stelling van het openbaar ministerie dat de aandeelhouders van Fortis zich moeten kunnen uitspreken over de 'ontmanteling' van Fortis. Geen enkele bepaling in de Belgische vennootschapswetgeving geeft de aandeelhouders het recht om te beslissen over de verkoop van activa, zegden ze. Die beslissing komt alleen de raad van bestuur toe.

    Daarnaast hadden de advocaten van de FPIM en BNP Paribas ook vragen bij de bevoegdheid van de rechtbank in kort geding. (kdr)

    Blz. E2-E3 berichtgeving kort geding Fortis.

    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...
4 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht