Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Weinig beweging Bel20
Beeld: Euronext

Weinig beweging Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs lijkt zich al voor te bereiden op het weekend.

Rond twee uur noteerde de Bel20 index fractioneel lager op 3.991 punten.

Vanmiddag is de beursagenda vrijwel leeg. Uit Amerika komen de leidende indicatoren nog en nabeurs publiceert Jensen-Group een kwartaalupdate.

Binnen de hoofdindex verloor Umicore opnieuw 2,5 procent. Ook Lotus Bakeries en D'Ieteren gaven meer dan 1 procent prijs.

Galapagos steeg 1,8 procent en UCB won 1,6 procent. Indexzwaargewicht AB InBev won 1,2 procent.

In de BelMid verloren EVS en Azelis 7,6 en 11,7 procent. EVS kwam donderdagavond met een kwartaalupdate. Daarbij werd de omzetverwachting voor 2024 herhaald. Analisten reageerden overwegend positief op de update. Wel is de outlook voor de EBIT aan de magere kant. Voor dit jaar rekent EVS op een EBIT van 38,0 tot 45,0 miljoen euro. De verwachting van ING is 50 miljoen euro en de consensus staat op 47 miljoen euro. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor EVS van 37,50 euro naar 39,00. Kepler Cheuvreux haalde het aandeel van de kooplijst, maar met een koersdoel van 36,00 euro.

Grootaandeelhouders EQT en PSP verkochten een flinke pluk aandelen Azelis. De aandelen werden volgens ING en Kepler verkocht tegen een korting van 11,4 procent. Het aandeel Azelis daalde vrijdag met 13,5 procent. Zowel ING als Kepler merkte vrijdag in een rapport op dat de recente speculatie dat Azelis mogelijk van de beurs zou worden gehaald, geen steun vindt in deze verkoop.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor DEME van 175,00 naar 185,00 euro met handhaving van het koopadvies. Daarbij wordt verwezen naar het sterke momentum bij dit bedrijf. Het aandeel DEME noteerde een procent hoger op 166,60 euro.

Verder wonnen Deceuninck en Orange Belgium 1,0 en 2,9 procent.

Bij de small caps viel Onward Medical op een winst van 1,4 procent. Immobel verloor 2,8 procent. Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Immobel van 42,00 naar 33,50 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht