Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

47,020
  • Verschill

    +0,840 +1,82%
  • Volume

    508.981 Gem. (3M) 414,9K
  • Bied

    46,160  
  • Laat

    47,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Open Vld wil duidelijkheid over rol Nederland in Fortis-zaak

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Elia 16 november 2008 06:19
    Open Vld wil duidelijkheid over rol Nederland in Fortis-zaak
    ========================================================
    Open Vld wil dat de federale regering onmiddellijk contact opneemt met de Nederlandse regering om uitleg te vragen over de rol die zij gespeeld heeft bij de Fortis-operatie. Dat stelt Kamerlid en begrotingsspecialist Rik Daems in een reactie op een artikel in De Morgen. Daems wil woensdag bij de aanvang van de begrotingsbesprekingen in de Kamer een antwoord van de regering.

    Zwaarwichtig
    Rik Daems vindt de beschuldigingen in de krant, indien ze bewaardheid worden, erg zwaarwichtig. De feiten kunnen volgens hem immers "als bedrog bestempeld" worden, waartegen maatregelen dienen genomen te worden. Aangezien het Fortis-dossier een invloed heeft op de begroting, wil Open Vld tegen de start van de besprekingen een antwoord van de regering, verklaarde Daems aan Belga.

    Rol in reddingsoperatie
    In het bericht in de krant wordt vooruitgeblikt naar de uitspraak van de rechtbank van koophandel in het kort geding dat de Brusselse zakenadvocaat Mischaël Modrikamen heeft aangespannen tegen de splitsing en de verkoop van Fortis. Er wordt ook teruggekomen op de rol van de Nederlandse regering bij de reddingsoperatie van bank-verzekeraar Fortis.

    Te gouder trouw?
    "Mocht Nederland te goeder trouw hebben gehandeld, dan zou Fortis daarna niet meer in zulke problemen gekomen zijn", zegt advocaat Laurent Arnauts van het kabinet van Modrikamen. Verder staat te lezen dat de Nederlandse regering volgens sommige bronnen de grootste Nederlandse bedrijven zou hebben aangepord om hun centen terug te trekken bij Fortis. In enkele uren tijd verdween er meer dan 60 miljoen euro van rekeningen bij Fortis Nederland, luidt het. (belga/dea)
    15/11/08 20u17

    www.hln.be/hln/nl/942/Economie/articl...

  2. thoomer 17 november 2008 09:40
    Dat het geld bij Fortis weggehaald werd vanuit Nederland is reeds enkele dagen nadien gebleken toen de Nederlandse Nat.bank miljarden diende over te maken aan de Belgische Nationale bank voor kredieten korte termijn door de Belgische Nat.bank gedaan om de liquiditeiten van Fortis te redden.
    Toen Belgie vroeg aan Nederland om ook liquiditeiten te verschaffen hebben zij dit blijkbaar geweigerd. Opgezet spel door Bos en de zijnen. Fortis zou en moest kapot om ABN terug te kunnen nemen. Het arrogant lachje van Bos zal nog wel verdwijnen als eens de waarheid aan het licht komt.Wij hebben alleen maar een domme regering in Belgie gehad die nog niet eens wisten waarom het ging.
2 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht