Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Varkensgriep

636 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 november 2009 20:56
    quote:

    The Wishbone schreef:

    [quote=voda]
    [quote=The Wishbone]
    Doden door gemuteerde versie Mexicaanse griep
    door René Steenhorst
    AMSTERDAM - Een veranderde vorm van het Mexicaanse griepvirus H1N1 heeft deze week het leven gekost aan zeker vier mensen. Twee doden waren te betreuren in Frankrijk en twee in Noorwegen. Virologen houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.
    [/quote]
    Was al op 17.01 geplaats. :-)
    [/quote]

    Ik begrijp niet dat de heer FFF niet hierop reageert is namelijk erg zorgwekkend

    Groet,

    Doden door hersenverweking in de koffiekamer. Ik begrijp niet waarom ik al een aantal minuten niets van de heer Wishbone heb vernomen. Is hij soms een van de slachtoffers?
  2. Ivanrybkin 27 november 2009 21:38
    quote:

    Ivanrybkin schreef:

    [quote=voda]
    Een derde kinderen krijgt koorts na prik
    27 november 2009, 12:34 | ANP
    BILTHOVEN (ANP) - Ruim een derde van de kinderen (35 procent) krijgt koorts na de inenting tegen de Mexicaanse griep. Koorts is een bekende bijwerking, maar toch valt het hoge percentage op. Vier kinderen moesten kort worden opgenomen in het ziekenhuis wegens behoorlijk hoge koorts.

    Ook twee andere kinderen moesten naar het ziekenhuis wegens overgevoeligheid voor het vaccin. ,,Met de kinderen gaat het weer goed'', zei vrijdag Kees van Grootgeest van Lareb, het centrum dat de bijwerkingen in Nederland bijhoudt.

    Lareb ontving deze week 718 meldingen van bijwerkingen van het vaccin Pandemrix bij kinderen. De GGD vaccineert sinds maandag vele duizenden kinderen tegen de griep.

    [/quote]

    Hier is een nuance fout gegaan.
    Van alle gemelde bijwerkingen (van die 718) betreft 35% koort.

    BILTHOVEN (ANP) - Ruim een derde (35 procent) van de meldingen over bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik bij kinderen betreft koorts. Koorts is een bekende bijwerking. Kees van Grootheest van Lareb, het centrum dat de bijwerkingen in Nederland bijhoudt, meldt dat vier kinderen kort moesten worden opgenomen in het ziekenhuis wegens behoorlijk hoge koorts.

    Twee andere kinderen moesten naar het ziekenhuis wegens overgevoeligheid voor het vaccin. ,,Met alle kinderen gaat het weer goed'', aldus Van Grootheest vrijdag.

    Lareb ontving deze week 718 meldingen van bijwerkingen van het vaccin Pandemrix bij kinderen. Het is niet duidelijk of alle meldingen met de vaccinatie hadden te maken. De GGD vaccineert sinds maandag vele duizenden kinderen tegen de griep. Ongeveer 70 procent van alle mensen die de GGD had opgeroepen om een prik te halen, kwam opdagen. De gezondheidsorganisatie krijgt volgende week de definitieve cijfers.

    In december volgt een nieuwe vaccinatieronde. Bij de risicogroepen die door huisartsen zijn ingeënt, werden 1652 bijwerkingen gemeld. In zestig gevallen ging het om ernstige klachten, maar vaak bleek er geen relatie te zijn met het vaccin. De meeste mensen hebben een pijnlijke plek op hun arm, hoofd- of spierpijn.

    Grappig dat ik nu toch eerder was dan het ANP.
    Berichtgeving is aangepast.

  3. forum rang 10 voda 28 november 2009 17:18
    Frankrijk zet militairen in bij vaccinatie Mexicaanse griep

    PARIJS - Frankrijk mobiliseert de gezondheidsdiensten van het leger om de vaccinatiecentra te versterken in de strijd tegen het H1N1-virus. Na een aarzelende start is de vraag naar vaccinaties sterk gestegen, deelde de regering zaterdag mee.

    President Nicolas Sarkozy had gisteren nog opgeroepen om de pandemie "serieus te nemen" en kondigde de opening aan van nieuwe vaccinatiecentra. In minder dan tien dagen maakte het griepvirus dertig doden bij onze zuiderburen.

    Behalve artsen en studenten geneeskunde, zal "de gezondheidsdienst van het leger ter versterking opgeroepen worden", maakten de ministeries van Binnenlandse Zaken en Gezondheid in een gezamenlijke mededeling bekend.

    De vaccinatiecentra zijn al open vanaf 12 november, maar "sinds een week" is er sprake van een echte toeloop van de bevolking. Er zijn een duizendtal centra voorzien. Twee derde daarvan is al geopend, de rest moet "snel" volgen. Ook de openingsuren en de capaciteit moeten uitgebreid worden. In totaal maakte de Mexicaanse griep in Frankrijk al 76 slachtoffers.

    28/11/09 15u57

    www.ad.nl/ad/nl/1528/Mexicaanse-griep...
  4. forum rang 10 voda 28 november 2009 17:19
    Mexicaanse griep eist in een week 1000 levens

    GENEVE - Meer dan duizend mensen zijn de afgelopen week aan de Mexicaanse griep gestorven. Dat is een sterke stijging en brengt het officiële dodental van de ziekte wereldwijd nu op 7826. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag.

    Europa kende een stijging van 85 procent in het aantal sterfgevallen deze week. Het totale dodental steeg hier van 350 naar minstens 650. Meer dan de helft van de fatale gevallen was echter op het Amerikaanse continent; hier stierven in een week 554 mensen aan het virus H1N1.

    Volgens de WHO is het virus nog erg actief in delen van Europa en Amerika. Maar in Noord-Amerika, de Cariben en een beperkt aantal Europese landen lijkt het virus over zijn piek heen. (ANP)

    27/11/09 21u05Lees ook: Twee Fransen dood door gemuteerde griep
    Lees ook: 'Duizenden kinderen kregen Mexicaanse griep zonder ziek te worden'
    Lees ook: Kwart gevaccineerden heeft last van 'lichte bijwerking'

    www.ad.nl/ad/nl/1528/Mexicaanse-griep...
  5. [verwijderd] 28 november 2009 22:01
    quote:

    kees100 schreef:

    [quote=The Wishbone]
    [quote=voda]
    [quote=The Wishbone]
    Doden door gemuteerde versie Mexicaanse griep
    door René Steenhorst
    AMSTERDAM - Een veranderde vorm van het Mexicaanse griepvirus H1N1 heeft deze week het leven gekost aan zeker vier mensen. Twee doden waren te betreuren in Frankrijk en twee in Noorwegen. Virologen houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.
    [/quote]
    Was al op 17.01 geplaats. :-)
    [/quote]

    Ik begrijp niet dat de heer FFF niet hierop reageert is namelijk erg zorgwekkend

    Groet,

    [/quote]

    Doden door hersenverweking in de koffiekamer. Ik begrijp niet waarom ik al een aantal minuten niets van de heer Wishbone heb vernomen. Is hij soms een van de slachtoffers?
    Kees

    Wat was het probleem ?

    groet,
  6. forum rang 10 voda 30 november 2009 16:26
    GGD komt met extra vaccinatieronde
    30 november 2009, 12:28 | ANP
    UTRECHT (ANP) - De GGD-regio's in Nederland houden een extra vaccinatieronde voor mensen die de vorige week niet konden. Zij kunnen niet alleen een prik halen in de week van 14 december, maar kunnen in de week van 11 januari ook een tweede prik krijgen. Dat meldde GGD Nederland maandag.

    Bij de GGD's kwamen de laatste tijd veel vragen binnen van ouders die door overmacht zoals ziekte de eerste vaccinatie moesten missen. Daarom hebben de gezondheidsdiensten in overleg met het ministerie van Volksgezondheid besloten de extra ronde in lassen.

    De doelgroep blijft ongewijzigd, liet een woordvoerster weten. Het gaat om kinderen tussen de zes maanden en de vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's. Zij kunnen in de week van 14 december een prik gaan halen. Dan horen zij ook waar en wanneer zij de tweede inenting krijgen.

    In dezelfde week in december volgt bovendien voor mensen die al een prik hebben gehad, de tweede vaccinatieronde. Vorige week, toen zij hun eerste vaccinatie kregen, kwam ongeveer 70 procent van de personen die waren opgeroepen, opdagen.
  7. forum rang 10 voda 2 december 2009 16:37
    Ruim 4000 meldingen bijwerkingen griepprik
    2 december 2009, 13:14 | ANP
    DEN BOSCH (ANP) - Het centrum voor bijwerkingen, Lareb, heeft na de eerste vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep 4271 meldingen van mogelijke bijwerkingen binnengekregen. Dat maakte het centrum woensdag bekend.

    Het merendeel van de meldingen betrof milde reacties, zoals pijn of roodheid op de injectieplaats en lichte spierpijn. Bijna 1900 meldingen hadden betrekking op het vaccin Focetria, 2373 meldingen op het vaccin Pandemrix.

    Lareb onderzoekt of de gemelde bijwerkingen inderdaad het gevolg waren van de vaccinatie.

  8. forum rang 10 voda 2 december 2009 16:38
    4 miljoen mensen naar huisarts voor griepprik
    2 december 2009, 12:41 | ANP
    UTRECHT (ANP) - Huisartsen hebben tijdens de eerste vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep ongeveer 4 miljoen mensen ingeënt. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG) woensdag presenteerde.

    Bijna 76 procent van de 5,5 miljoen patiënten uit de medische risicogroepen hebben de afgelopen weken de eerste vaccinatie gehaald. Volgens de stichting is dit vergelijkbaar met de jaarlijkse opkomst bij de vaccinatie tegen de seizoensgriep. ,,Dit percentage is het hoogste in heel Europa'', aldus de SNPG.

    Tot de risicogroepen behoren 60-plussers en mensen met een chronische ziekte. Die groep krijgt in de herfst ook standaard een uitnodiging voor een vaccinatie tegen de seizoensgriep. Ook gezonde zwangeren vanaf de veertiende week, verloskundigen en mantelzorgers van ernstig zieken konden zich bij hun huisarts laten vaccineren.Inmiddels zijn de meeste huisartsen begonnen met de tweede prikronde.

    De kinderen en hun huisgenoten die zich vorige week konden laten vaccineren, zijn niet meegenomen in deze telling. Voor deze ronde waren ongeveer een miljoen mensen opgeroepen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen een prik kregen.
  9. [verwijderd] 2 december 2009 16:58
    quote:

    voda schreef:

    Bijna 76 procent van de 5,5 miljoen patiënten uit de medische risicogroepen hebben de afgelopen weken de eerste vaccinatie gehaald.
    16 miljoen mensen, waarvan 1/3 in een medische risicogroep.

    NL is ziek...
  10. [verwijderd] 2 december 2009 17:18
    Eén kind van 3 jaar had een ernstige hartafwijking en overleed vijf dagen na vaccinatie. "Er is geen aanwijzing voor een relatie met het vaccineren", stelt het centrum, dat het geval toch nader onderzoekt.

    Het tweede kind kreeg na de griepprik koorts en stierf een dag na toediening van het vaccin. "Behalve koorts had het 2-jarige kind geen andere verschijnselen die wijzen op een relatie met het toedienen van het griepvaccin, maar er is ook geen duidelijke andere oorzaak voor het overlijden gevonden", stelt Lareb.
  11. forum rang 10 voda 2 december 2009 17:44
    Wisselende opkomst zorgpersoneel griepprik
    2 december 2009, 17:17 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Ruim 80 procent van het verzorgend personeel van de verschillende universitaire medische centra in Nederland heeft afgelopen weken een griepprik gehaald. Dat meldde een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid woensdag.

    Van alle andere ziekenhuizen in Nederland is ruim 60 procent van het zorgpersoneel komen opdagen voor een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Een verklaring voor het verschil heeft de woordvoerster bij het ministerie niet. Minister Ab Klink van Volksgezondheid besloot na advies van de Gezondheidsraad om ook zorgpersoneel de mogelijkheid te geven zich te laten vaccineren. Verplicht werd de inenting niet.
  12. [verwijderd] 2 december 2009 18:46
    quote:

    BJL schreef:

    Eén kind van 3 jaar had een ernstige hartafwijking en overleed vijf dagen na vaccinatie. "Er is geen aanwijzing voor een relatie met het vaccineren", stelt het centrum, dat het geval toch nader onderzoekt.

    Het tweede kind kreeg na de griepprik koorts en stierf een dag na toediening van het vaccin. "Behalve koorts had het 2-jarige kind geen andere verschijnselen die wijzen op een relatie met het toedienen van het griepvaccin, maar er is ook geen duidelijke andere oorzaak voor het overlijden gevonden", stelt Lareb.
    Triest
  13. forum rang 10 voda 3 december 2009 16:19
    RIVM: Eerste sterfgeval gemuteerd griepvirus
    3 december 2009, 15:28 | ANP
    BILTHOVEN (ANP) - Voor het eerst is in Nederland iemand overleden aan een gemuteerde variant van de Mexicaanse griep. Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekend. De man overleed zondag in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

    Al eerder meldde het RIVM dat er drie patiënten met Mexicaanse griep waren die resistent bleken tegen de virusremmer Tamiflu. De man die zondag overleed was een van hen. De patiënt was al ernstig ziek toen hij besmet raakte met het H1N1-virus.
  14. Mucha 4 december 2009 14:18
    Nederland: Mexicaanse griep blijft afnemen
    4 december - Het aantal mensen in Nederland met de Mexicaanse griep is verder gedaald. Het RIVM spreekt van een lichte epidemie, die nu in intensiteit afneemt.
    Er meldden zich minder mensen met griep bij de huisarts;227 mensen werden met griep in het ziekenhuis opgenomen, tegen 289 vorige week. Er waren zes nieuwe sterfgevallen. Van één, een jongetje van 2,staat vast dat hij nog niet ziek was.

    Twee peuters kregen griep en overleden nadat ze waren gevaccineerd.

    Van de kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar is 74 procent gevaccineerd. Van de huisgenoten van jonge baby's heeft 63 procent zich laten inenten.

    Bron: NOS.nl
  15. forum rang 10 voda 4 december 2009 16:04
    Opkomstpercentage GGD-vaccinatie 72 procent
    4 december 2009, 12:21 | ANP
    BILTHOVEN (ANP) - Voor de landelijke GGD-vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is 72 procent komen opdagen. Het hoogste opkomstpercentage van 88 procent lag in de gemeenten Boekel, Lith en West Maas en Waal. Het laagst (34 procent) was de opkomst in de gemeente Huizen en Urk. Dat heeft de GGD vrijdag bekendgemaakt.

    Zowel GGD als het RIVM zijn tevreden over de opkomst, al ligt het percentage bij het rijksvaccinatieprogramma tegen onder meer de bof, mazelen en rode hond wel hoger. ,,De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep was wat lastiger, omdat het maar een eenmalig aanbod is. Het rijksvaccinatieprogramma is wat meer op maat. Als je dat ook hier zou hebben gedaan, zou het opkomstpercentage ongetwijfeld hoger zijn uitgevallen'', aldus RIVM-viroloog Roel Coutinho.

    De opkomst in de verschillende Nederlandse regio's was vooral goed in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Friesland. Laag was die vooral in de provincie Zeeland en delen van de Veluwe. Traditiegetrouw is de opkomst in de grote steden laag. In Amsterdam was die 58 procent, Den Haag 63 procent, Rotterdam 65 procent en Utrecht 71 procent.

    6 maanden t/m 4 jaar

    Ook noteerde de GGD de opkomst van de groep kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar. Die was 74 procent, terwijl de opkomst van huisgenoten van baby's met 63 procent beduidend lager lag.

    ,,Gezien alle geluiden wisten we ook niet waar we aan toe waren'', zegt directeur Laurent de Vries van GGD Nederland. Hij is ook tevreden over het verloop van de massavaccinatie. Die was bedoeld voor 830.000 kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby's van nul tot en met vijf maanden. Een klanttevredenheidsonderzoek leverde de GGD-regio's een score van 8,9 op.

  16. [verwijderd] 4 december 2009 16:18
    quote:

    voda schreef:

    In Amsterdam was die 58 procent, Den Haag 63 procent, Rotterdam 65 procent en Utrecht 71 procent.
    Blijkbaar wonen er weinig kinderen in de grote steden.
  17. [verwijderd] 4 december 2009 16:22
    quote:

    BJL schreef:

    [quote=voda]
    In Amsterdam was die 58 procent, Den Haag 63 procent, Rotterdam 65 procent en Utrecht 71 procent.
    [/quote]

    Blijkbaar wonen er weinig kinderen in de grote steden.
    Dat is bepaald geen consistente gedachte, gezien het bericht.
636 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.401
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.412
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.295
AMG 965 125.754
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.615
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.979
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.678

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht