Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,900
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    61.742 Gem. (3M) 85,6K
  • Bied

    27,080  
  • Laat

    27,080  
+ Toevoegen aan watchlist

betaling van EUR 3,6 miljoen van Merck.

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gala-diner 15 januari 2010 07:43
    Galapagos ontvangt succesbetalingen in strategische allianties met Merck & Co., Inc.

    Mechelen, België; 15 januari 2010 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij mijlpalen heeft bereikt in de twee allianties met Merck & Co., Inc (Merck). Met dit resultaat ontvangt Galapagos een betaling van EUR 3,6 miljoen van Merck.



    Binnen de allianties, aangegaan in januari en april 2009, is Galapagos verantwoordelijk voor het ontwikkelen van kandidaat-medicijnen voor stofwisselings- en ontstekingsziekten, gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. Galapagos komt in aanmerking voor succesbetalingen voor R&D en productregistratie voor een bedrag dat kan oplopen tot meer dan EUR 590 miljoen voor meerdere producten. Hierboven op komen royalty's over de verkoop van elk product dat onder de overeenkomst valt. Galapagos heeft tot nog toe een totaal van EUR 7,6 miljoen van Merck ontvangen.



    "Minder dan een jaar na het begin van de allianties met Merck hebben we de eerste mijlpalen behaald en hiermee lopen we voor op schema. Het totaal van de betalingen binnen al onze allianties sinds juni 2006 komt nu op meer dan EUR 100 miljoen. Het succes van de alliantiestrategie van Galapagos wordt hiermee duidelijk bewezen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.





    Over de alliantie op gebied van stofwisselingsziekten

    In januari 2009 kondigde Galapagos de alliantie met Merck aan op gebied van diabetes en obesitas. Deze overeenkomst werd in oktober 2009 uitgebreid door kandidaat-medicijnen tegen atherosclerose toe te voegen. Er wordt gebruikt gemaakt van het SilenceSelect® target discovery platform van Galapagos voor het identificeren van nieuwe targets. Galapagos is verantwoordelijk voor het ontdekken en de preklinische ontwikkeling van kandidaat-medicijnen. Na validatie zal een Joint Steering Committee specifieke targets selecteren waarmee Galapagos screening en medicinale chemie gaat uitvoeren. Merck krijgt het exclusieve recht op verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering van elk kandidaat-medicijn. Bij de uitoefening van dat recht neemt Merck alle kosten hiervoor voor haar rekening. Galapagos mag Fase I klinische studies doen en heeft tevens het recht om de kandidaat-medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve recht niet uitoefent zelf verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Volgens de condities van de uitgebreide alliantie komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen die in totaal kunnen oplopen tot meer dan EUR 400 miljoen. Daar bovenop kan Galapagos royalty's tegemoet zien op wereldwijde verkopen van de producten uit de alliantie.





    Over de alliantie op gebied van ontstekingsziekten

    De alliantie op gebied van ontstekingsziekten die in april 2009 werd aangekondigd maakt ook gebruik van het SilenceSelect® target discovery platform van Galapagos voor het identificeren van nieuwe targets. De opzet, het proces en de rolverdeling voor deze alliantie zijn gelijk aan die voor de alliantie op gebied van stofwisselingsziekten. Galapagos komt in aanmerking voor succesbetalingen voor R&D en productregistratie voor een bedrag dat kan oplopen tot meer dan EUR 192 miljoen voor meerdere producten. Hierbij kunnen nog royalty's komen over de verkoop van elk product dat onder de overeenkomst valt.





    Over Galapagos

    Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma's richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti-infectieziekten en metabolische ziekten. De onderneming heeft risicodragende allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly, Merck & Co., Inc. en Roche. Door middel van een alliantie met MorphoSys, ontwikkelt Galapagos ook antilichaamtherapieën tegen bot- en gewrichtsziekten. Galapagos' servicedivisie BioFocus levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum tussen targets en kandidaat-medicijnen. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Galapagos heeft meer dan 500 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com
  2. Gala-diner 15 januari 2010 07:46
    P.B. nr3 dit jaar en de teller staat op 11.200.000 euri's in de 1e 2 weken van dit jaar, niet verkeerd.

    eens kijken of we nu eindelijk een dubbelcijferige koersen gaan zien....
  3. MtBaker 15 januari 2010 09:14
    Ik heb nu een deeltje verkocht, verwacht niet veel meer dan 9,7 en dan een daling. Verder nieuws kan de koers natuurlijk doorduwen.
    Succes allen.
  4. bionerd 15 januari 2010 09:22
    Dit gaat echt niet lang meer duren. Al die CEO's van de big pharma companies beginnen zich nu af te vragen.... Nu kunnen we nog goedkoop overnemen straks wordt het moeilijker. knock out bod moet zeker 2 tot 3 keer de huidige koers zijn. Als dit niet gebeurd ook goed. Koers zal zijn weg omhoog vervolgen. Als meerdere produkten in fase 2 komen en Glpg is nog steeds niet overgenomen dan moet men niet vreemd staan te kijken dat de koers zomaar 40 a 50 euri is. Dit kan zomaar gebeuren met Bio aandelen. Kijk maar is in de historie van Crucell en Pharming. Crucell heeft op 6 en 25 gestaan. Pharming op 0,46 ct en 5 euro. Dat was allemaal gebaseerd op zeer rooskleurige verwachtingen. Bij GLPG is de fundering voor toekomstig succes vele mate betrouwbaarder dan bij Crucell en Pharming.
  5. phu 15 januari 2010 10:03
    quote:

    dalwinnie schreef:

    Dh 9.66 en het is pas 9.42 uur.:)
    .

    Slotgok vandaag: € 9,90
  6. Peter L. 15 januari 2010 11:04
    quote:

    bionerd schreef:

    .. dan moet men niet vreemd staan te kijken dat de koers zomaar 40 a 50 euri is. Dit kan zomaar gebeuren met Bio aandelen.
    Vanwege het dromen van dat soort bedragen zitten de meesten van ons (de lt'ers) er toch in. Nu maar hopen dat we niet voor die tijd onteigend worden!
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht