Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Reesink Terug naar discussie overzicht

REESINK is een treurig fonds

293 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrie2000 3 mei 2010 14:47
    Om de stijl van zijn eigen geliefkoosde draadje te blijven: Hummax is zelf ook wel een treurig figuur, om consequent in zijn eigen draadje te blijven reageren in reactie op topics, gestart in andere draadjes...

    Is het niet handiger om gewoon een reply te geven in de draad waar een discussie is begonnen???

    By the way, het grote blok aandelen op 65 euro is inmiddels verdwenen en de koers gaat weer omhoog. Had ik dan toch gelijk met mijn mening dat dat grote blok er alleen was ter afschrikking???
  2. [verwijderd] 4 mei 2010 13:59
    Van Gerrie’s reactie ben ik zoals gewoonlijk niet onder de indruk, zeker niet als je, als dagelijkse bezoeker van dit forum, daar 7 dagen voor nodig hebt.

    Ik probeer me bij mijn draadje te houden en niet zoals zo vaak hier gebeurt er voor alles en niets een draadje wordt begonnen!!!

    Verder heb ik geen behoefte om nog verder op Gerrie’s “praatjes” te reageren. Ik neem hem niet serieus, na alles wat hij hier geschreven heeft gelezen te hebben, dat moge duidelijk zijn, een kritische lezer zal dat kunnen beamen.

    Overigens staat het iedereen vrij te reageren en kan niemand mij euvel duiden dat te doen .

    Tot slot: het is in ieder geval opmerkelijk dat het grote blok (ca. 2 ½%) kort na mijn reactie is weggehaald , terwijl het er bijna 14 dagen op heeft gestaan, kennelijk wordt mijn draadje wel goed gelezen en begrepen.

  3. [verwijderd] 6 mei 2010 20:42
    Niet om het een of ander maar het orderboek is gewoon opgeschoond. Alle lopende orders zijn door Euronext verwijderd. Sorry Hummax, het verdwijnen van de 14k order komt niet door jouw bericht.
  4. gerrit 69 22 september 2010 12:45

    De cijfers van Royal Reesink zijn helemaal niet treurig, maar zijn buitengewoon goed.
    Alleen de koersvorming is een treurige zaak.
    Het bedrijf staat helemaal niet in de belangstelling en daarom is de handel zeer dun.
    Al eerder heb ik in de KoffieKamer aangegeven, dat het management van Reesink het aandeel meer op de kaart kunnen zetten.
    1) Het aandeel moet van de lokale beurs af.
    2) Het aandeel moet gesplitst worden van 1 naar 10 om de verhandelbaarheid te vergroten.

    Vorig jaar wilde ik wat aandelen kopen van Reesink, maar door de slechte verhandelbaarheid op de lokale beurs heb ik er maar van afgezien.
    De koers moet naar mijn mening royaal boven de 80 Euro staan, als men naar de winst per aandeel kijkt.
    Dat dit tot nu toe niet is gebeurd is min of meer ook te wijten aan de twee punten, die ik heb vermeld.
    Het management van Reesink kan zelf de saaiheid van dit aandeel doorbreken, om wat creatiever het bedrijf in de etalage te zetten.
    Aan de prima cijfers ligt het niet.

    Mvrgr. van Gerrit
  5. gerrit 69 21 oktober 2010 22:47

    Eindelijk worden beleggers wakker en stijgt het aandeel Reesink redelijk fors twee dagen achter elkaar.
    Misschien dat Reesink een blij fonds gaat worden, want de cijfers zijn gewoon goed genoeg om een koers rond de 100 Euro te halen.

    Mvrgr. van Gerrit
  6. [verwijderd] 21 november 2012 13:12
    De verhandelbaarheid van het aandeel REESINK is nog steeds treurig dit ondank (dure) pogingen om het verkoopproces aan te jagen. Ik constateer ook dat de belangstelling op dit orum sterk gedaald is. We horen nog maar weinig enthousiaste geluiden van de heer Heijkers cum suis.

    Toch is er wel degelijk wat gaande op dit moment waarvan hier geen melding wordt gemaakt:

    1) SNS volgt sinds 14 november Reesink met een koopadvies met als koersdoel € 100,00.

    2) F.L.H. van Delft, commissaris bij Reesink, heeft op 6 november 5000 aandelen (privé) gekocht voor € 74,00 . Het betreft hier een insider.

    3) F.L.H. van Delft is tevens Manager en aandeelhouder Bibiana Beheer.

    4) Bibliana Beheer bezit een ruim 5% belang in Reesink
    De koers heeft tot nu toe nauwelijks op deze berichten gereageerd.

    Mogelijk gaat de koers nu wat meer beweging laten zien.

    Met groet.
  7. [verwijderd] 10 april 2013 18:35
    Ik hoef hier verder weinig aan toe te voegen. De zaak is duidelijk, het bestuur heeft heel wat uit te leggen op de komende algemene jaarvergadering. Het huidige bestuur gedekt door de commissarissen maakt er een potje van. Het bevestigt mijn 4 jaar geleden begonnen draadje: Reesink is een treurig fonds.

    Ik kan mij niet voorstellen dat van Beuningen cum suis, de zgn. bevriende grote beleggers, die verkondigen voor een solide belegging te gaan, " amused " zijn. Tenzij zij over die tegenvallers voorkennis hebben gehad en of deze te voorzien waren.

    Ook zij hebben heel wat uit te leggen aan hun klanten. Als van Beuningen dit slikt is hij in mijn ogen geen knip voor de neus waard.

    Wat mij betreft verdienen het bestuur en commissarissen de rode kaart. Ik roep hierbij op voor een MOTIE VAN WANTROUWEN, deze is hier op zijn plaats. Praatjes vullen geen gaatjes meer.

    Je moet toch op je achterhoofd gevallen zijn als je dit allemaal slikt. Overigens zullen er altijd wel onnozele mensen blijven die in mooie praatjes geloven en de gehele gang van zaken "normaal" vinden, zie mijn andere discussie. Naar de hun moverende redenen kan ik slechts gissen!

    En de handel in het aandeel Reesink? Die is zoals gewoonlijk lachwekkend!

    De jaarvergaderingen waren onder ter Doesschate meestal gezellig ik vermoed dat het er nu wel heet aan toe zal gaan.

    Uw Hummax
  8. forum rang 10 voda 24 mei 2013 16:28
    Aandeelhouders Reesink keuren agendapunten goed


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) hebben alle agendapunten op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders goedgekeurd, aldus de onderneming vrijdag voorbeurs in een persbericht.

    Dat impliceert onder meer dat de vergadering akkoord is met het passeren van het dividend over 2012.

    Reesink geeft vrijdag verder aan dat naar verwachting de overeenkomst voor de eerder aangekondigde joint venture met CT Agro GmbH voor de activiteiten op de Kazachstaanse markt de komende weken zal worden afgerond.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201

  9. marcnic 27 mei 2014 14:57


    De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal op dinsdag 27 mei plaatsvinden.

    Met inachtneming van het bepaalde in artikel 13
    lid 6 van de statuten van de vennootschap wordt
    voorgesteld om per gewoon aandeel een dividend
    in contanten van EUR 2,50 betaalbaar te stellen.

    Koers Reesink Koninklijke
    79,500 +0,50 +0,63% 13:19 open 79,00 laag 78,550 hoog 79,500 omzet 596
  10. [verwijderd] 14 augustus 2014 14:47
    SNS Securities heeft Reesink als favoriet op haar lijstje staan voor de tweede helft van dit jaar. Dat op zich is natuurlijk goed nieuws. Zo verwachten ze dat 2014 voor Reesink een goed jaar gaat worden en er wellicht ook nog een bate te verwachten is indien Reesink’s belang in VIBA NV verkocht gaat worden. Kortom, het belooft een mooi jaar te worden voor de belegger in Reesink en dat mag ook wel. Na jaren van overnames, emissies, dividendverlagingen en zware tegenvallers in de DHZ-markt zouden we nu de rijpe vruchten moeten plukken van de nieuwe koers welke jaren geleden is ingezet. Echter, we zien de beurskoers al een tijdje onder druk staan en inmiddels is deze zelfs onder de 70 euro terechtgekomen. Wat is hier aan de hand? Laten we maar hopen dat SNS Securities gelijk heeft met haar analyses en dat Reesink aan het eind van het jaar met recht een Top-pick blijkt te zijn geweest.
  11. [verwijderd] 19 augustus 2014 21:38
    De Reesink-watchers zijn denk ik allemaal nog op vakantie, zo stil is het hier op dit forum. Op 27 augustus staat de publicatie van de halfjaarcijfers geagendeerd.
  12. [verwijderd] 20 augustus 2014 21:15

    Ik denk dat iedereen zijn adem inhoudt in aanloop naar de cijfers. Je zou wel bepaalde verwachtingen mogen hebben gezien het aantal overnames door Reesink in de laatste jaren. Aangezien deze overnames, voor zover ik het in kan schatten, niet bepaald met low-ball offers hebben plaats gevonden, moet er dus wel een gezonde winst gekocht zijn. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.
  13. [verwijderd] 31 augustus 2014 12:58
    De bonussen liggen weer in het verschiet. Hopelijk wordt er over 2014 bovengemiddeld aan de aandeelhouder gedacht die vorig jaar met 0,0 dividend
    eindigde. De Heer vd Scheer gaf achteraf aan dat er misschien wel wat dividend over 2013 betaald had moeten worden. Reden temeer om over 2014 extra aan de trouwe aandeelhouders te denken. Gezien de liquiditeit op de beurs zijn er bij Reesink alleen maar trouwe aandeelhouders.
  14. [verwijderd] 31 augustus 2014 23:36
    Zij die al heel lang in Reesink zitten hebben daadwerkelijk de rekening betaald de afgelopen jaren. Dividendverlagingen en zelfs het passeren daarvan,het geconfronteerd worden met emissies tot ver, ver onder de intrinsieke waarde en de afwaardering van de DHZ activiteiten hebben deze trouwe aandeelhouders flink geraakt. Het is dan ook te hopen dat de winst per aandeel snel en significant op niveau komt. Met een autonome omzetgroei van 3% is er dus nog heel wat werk aan de “Cross-sellingswinkel”. Het zou mooi zijn als we dat over 2014 vertaald gaan zien in een aantrekkelijk dividend en bijbehorende waarde-ontwikkeling.
  15. gerrit 69 1 september 2014 01:26
    quote:

    gerrit 69 schreef op 21 oktober 2010 22:47:

    Eindelijk worden beleggers wakker en stijgt het aandeel Reesink redelijk fors twee dagen achter elkaar.
    Misschien dat Reesink een blij fonds gaat worden, want de cijfers zijn gewoon goed genoeg om een koers rond de 100 Euro te halen.

    Mvrgr. van Gerrit
    Tja, bovenstaande schreef ik alweer bijna 4 jaar geleden.
    De intrinsieke waarde van het aandeel Reesink ligt dit jaar dicht bij de € 100
    De huidige koers rond de € 75,00 is naar mijn mening minimaal 20 procent te laag.
    Jammer genoeg mist ons bedrijfsleven de dynamiek om onze economie op een hoger peil te brengen.
    De schuld ligt vooral bij de bezuinigingspolitiek van onze regering waardoor onze economie alweer af lijkt te dalen naar een 3e recessie.
    Onze AEX had bij wat meer vertrouwen zeker ruim 10 procent hoger moeten of kunnen staan.
    Ons kabinet heeft helaas de koopkracht van de gemiddelde Nederlander al enkele jaren achtereen aangetast door allerlei lastenverzwaringen en dat wreekt zich ook op onze effectenbeurs.
    Het aandeel Reesink is tot nu toe een ondergewaardeerd bedrijf en ik ben bang dat daar voorlopig geen verandering in zal komen.

    Gerrit
  16. [verwijderd] 12 september 2014 20:22
    Helaas hebben we de koers van 100 Euro al lang niet meer op de borden zien staan, ene Gerrie2000 had het in die tijd over koersdoelen van zelfs fors boven de 100 EURO. Van deze rasoptimist lezen we weinig meer.En wat de AEX betreft, door de dalende dollar zouden dollargevoelige fondsen als Aegon, Ahold etc de AEX de komende tijd wellicht hoger kunnen zetten.
  17. [verwijderd] 16 september 2014 14:36
    SNS Securities heeft het koersdoel voor Reesink verhoogd van 86,50 naar 90,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

    De sterke prestaties van Reesink zijn volgens analist Martijn den Drijver nog niet ingeprijsd.

    De sancties tegen Rusland zullen volgens Den Drijver een negatief effect hebben op Reesink, maar kunnen in de ogen van analist onder meer opgevangen worden door verbetering in de bouwmarkten.

    Daarnaast blijft Reesink volgens SNS overnames doen om de onderneming te versterken.

    Reesink wint dinsdag 2,0 procent op 76,50 euro.
  18. sjaak1918 28 oktober 2014 10:22
    APELDOORN (AFN) - Reesink heeft de omzet in de eerste drie kwartalen van het jaar flink zien toenemen, dankzij overnames. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.

    De omzet kwam uit op 361,7 miljoen euro, van 151,6 miljoen euro een jaar geleden. Autonoom was sprake van een toename met 3,6 procent. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg van 6,4 miljoen euro vorig jaar naar 15 miljoen euro, zo bleek verder.

    Reesink Equipment zag de opbrengsten stijgen tot 322,8 miljoen euro. Bij dit onderdeel was sprake van een omzetgroei op autonome basis van 4,9 procent. Reesink Industries zag de omzet op autonome basis met 10 procent dalen. ,,De afzet van persoonlijke beschermingsmiddelen is licht lager. De omzet van staal bleef duidelijk lager door de lage staalprijzen'', aldus het bedrijf.

    De onderneming constateerde dinsdag dat de markten waarin het bedrijf actief is, wisselende beelden laten zien. ,,Het gebrek aan liquiditeit in de markt blijft een herstel van markten voor grotere kapitaalgoederen in Nederland en België in de weg staan'', aldus het bedrijf. Positieve ontwikkelingen zijn zichtbaar in bepaalde segmenten van de agrarische sector en landschappelijk onderhoud, bos, tuin en park. Reesink waarschuwde dat voor alle bedrijven die het bezit ,,beheersing van het werkkapitaal een aandachtspunt blijft''.

    Mooi bericht weer.
    3 stukjes verhandeld op dit moment, waarvan één een cent hoger en de rest op de koers van gisteren.
    Ik ga weer naar het Imtech-forum!
293 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.288
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.733
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.420
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.804
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.901
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.529
Allfunds Group 3 1.240
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.567
AMG 965 126.759
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.210
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.791
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.195
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.899
ASR Nederland 18 4.166
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.820
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.686

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht