Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

KPNQwest Terug naar discussie overzicht

Wordt dit de compensatie ???

468 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2010 16:48
    Hallo Smoby,

    Heb de schikking van Ahold niet gevolgd, eindelijk eens een fonds wat ik niet had en in de problemen kan.
    Verder ben ik goed vertegenwoordigd in de probleem gevallen : LCI, Worldonline, Baan, KPNQWest, Fortis.
    Kijk verhalen zoals bij Palm Island / Dubai die doorzie ik wel maar als bestuurders BEWUST foutieve informatie over hun bedrijf geven dan heb je geen kans.
    Begrijp niet dat het niet harder wordt aangepakt.
    Het liefst net als bij Madoff!!

    Ter zake ik heb nergens nifo kunnen vinden hoe de vergadering vereder is verlopen, ergens een bericht dat de VEB aan de ondernemerskamer heeft laten weten dat 99,9% VOOR de schikking was.
  2. [verwijderd] 4 juli 2010 10:50
    Helaas dus nog niemand, en geen (pers)berichten op internet, die weet hoe de vergadering is verlopen.

    Volgens het bericht in het FD hebben 1300 mensen de volmacht ingevuld waarvan 99,9% voor de schikking heeft gestemd. Enkele tientallen beleggers werden verwacht op de vergadering.

    Volgens een van de voorwaarden voor de schikking moest minimaal de helft van de 3500 beleggers gestemd hebben. 1300 + enkele tientallen voldoet in ieder geval niet aan deze voorwaarde.

    -
    "Van de 1300 volmachten die door stemgerechtigden zijn verstrekt, kan volgens Slagter '99,9%' zich vinden in het akkoord. De VEB houdt vandaag in de Jaarbeurs in Utrecht een bijeenkomst over de schikking, maar die lijkt nu een formaliteit. Slagter verwacht dat er nog enkele tientallen beleggers komen opdagen." Bron: FD.
    -

    Waarom de vergadering dan een formaliteit wordt genoemd is mij een beetje een raadsel. Maar ik heb nog geen uitnodiging gehad voor de eventueel tweede (geplande) vergadering op 16 juli.

    Daarnaast moet de ondernemingskamer nog uitspraak doen.

    Ik wacht in spanning af ... jammer dat de VEB, ook op de website, niet meer informatie verstrekt.
  3. [verwijderd] 5 juli 2010 15:37

    Schikking KPNQwest op losse schroeven

    Gepubliceerd: vandaag (5 juli) 14:13

    AMSTERDAM (AFN) - De schikking die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in de zaak rond KPNQwest heeft gesloten is op losse schroeven komen te staan. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam weigerde maandag het onderzoek naar de gang van zaken rond het omgevallen concern te staken.

    De beeïndiging van het onderzoek was een belangrijke voorwaarde voor het doorgaan van de schikking. De rechter woog het maatschappelijk belang echter zwaarder dan het belang van de VEB en betrokken beleggers en wees het verzoek van de hand.

    Tegelijkertijd besloot de Ondernemingskamer ook het maximale bedrag dat mag worden uitgegeven aan het onderzoek te verhogen naar 750.000 euro. Eerder was het maximum vastgesteld op 500.000 euro.
  4. [verwijderd] 5 juli 2010 16:33
    Allereerst .... bedankt voor dit bericht.

    Maar ik zal maar niet uiten wat ik van de curatoren en rechter vind.

    Akkoord dus op hele losse schroeven. Hiervoor had ik eigenlijk de hoop al opgegeven. Ondertussen blij geweest met een dooie mus ....

    Laten we maar hopen dat we ooit toch nog iets van onze gestolen centjes terug zien.

    Iemand enig idee wat de curatoren hiermee willen bereiken? Wat is hun belang om het onderzoek te willen voortzetten? En als de curatoren hun zin hebben\krijgen ... gaat dat dan ten koste van ons?

    mvg
    S.
  5. forum rang 10 voda 5 juli 2010 16:45
    Ondernemingskamer wijst schikking VEB in zake KPNQwest af


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

  6. forum rang 10 voda 5 juli 2010 17:08
    Ondernemingskamer wijst schikking VEB in zake KPNQwest af


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam heeft het verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) om beeindiging van het onderzoek naar wanbeleid bij KPNQwest afgewezen, zo meldt de VEB maandag in een persbericht.

    Door de afwijzing kan een schikking tussen 5.500 beleggers en KPNQwest ter waarde van EUR19 miljoen niet worden uitgevoerd. Voorwaarde voor uitvoering van de schikking is dat het onderzoek naar wanbeleid bij KPNQwest is afgerond.

    De Ondernemingskamer wil dat het onderzoek wordt voortgezet. De VEB overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.



    Door Maarten Kolsloot, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, maarten.kolsloot@dowjones.com



  7. [verwijderd] 5 juli 2010 17:31
    De Ondernemingskamer (OK) van het Gerechtshof te Amsterdam heeft vanochtend de curatoren van de failliete kabelaar KPNQwest gehonoreerd in hun verzet tegen het verzoek van de VEB om het onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij KPNQwest te beëindigen.

    Daarmee kan aan de schikking tussen enerzijds gedupeerde aandeelhouders en anderzijds KPN, Qwest en de (voormalige) bestuurder en commissarissen van KPNQwest voorlopig geen uitvoering worden gegeven.

    Schikking
    De VEB bereikte die schikking van 19 miljoen euro onlangs voor de groep van 5500 bij haar aangesloten gedupeerde beleggers. Voorwaarde voor de schikking, die door de beleggers met instemming werd begroet, was de beëindiging van de door de VEB eerder aanhangig gemaakte enquêteprocedure naar mogelijk wanbeleid bij KPNQwest.

    Curatoren
    De curatoren, die zich ruim 5 jaar niet in de procedure hebben laten zien en weigerden de kosten van het half miljoen euro kostende onderzoek te betalen, hebben de laatste jaren hun kaarten gezet op dure procedures tegen grootaandeelhouder Qwest in de Verenigde Staten. Nu daar onlangs – ruim acht jaar na het faillissement – alle vorderingen zijn afgewezen, is er een plotselinge belangstelling voor de VEB procedure.

    De OK oordeelde dat het maatschappelijk belang en het belang van curatoren zwaarder wegen dan het belang van de schikking met gedupeerde beleggers. Het onderzoek dient volgens de OK te worden voortgezet, er dient openheid van zaken te worden gegeven en er dienen verantwoordelijkheden te worden vastgesteld.

    Oneigenlijk gebruik procespositie
    VEB directeur Jan Maarten Slagter betreurt de uitkomst en overweegt cassatie tegen de OK-beschikking in te stellen. 'Door oneigenlijk gebruik van hun procespositie hebben de curatoren de aandeelhouders de kans op een redelijke compensatie van hun schade op korte termijn voorlopig ontnomen.

    Het is merkwaardig en onbevredigend dat de Ondernemingskamer eind 2008 de procedure zou hebben beëindigd als de VEB niet met een half miljoen euro plus BTW over de brug zou zijn gekomen.

    Nu staat er blijkbaar een zwaarwegend maatschappelijk belang de beëindiging van dat onderzoek in de weg. Over dat belang hebben we niets gehoord toen het ging om de financiering.Van de curatoren overigens ook niet. Het is een onjuiste gang van zaken dat een partij die jarenlang geen interesse toont in deze procedure doorslaggevend is in de belangenafweging van de Ondernemingskamer’.

    VEB gaat door
    De VEB zal ondanks deze teleurstellende beschikking blijven strijden voor een compensatie voor gedupeerde KPNQwest beleggers die zich bij de VEB hebben aangesloten.

    Bron: Vereniging van Effectenbezitters
  8. Dereek 6 juli 2010 08:49
    Zoals ik het lees doen ze dit om duidelijk wanbeleid aan te tonen en geld te kunnen vorderen van grootaandeelhouders, bestuurders, etc. Maar de hoofdreden zal wel zijn dat de curatoren nog een paar jaar garantie op werk hebben.
  9. [verwijderd] 7 augustus 2010 17:25
    Iemand enig idee wat onderstaande inhoudt\gaat betekenen?
    -
    AMSTERDAM - Het onderzoek naar de teloorgang van telecombedrijf KPNQwest verplaatst zich naar de Verenigde Staten. Nederlandse ambtenaren zoeken begin september de veroordeelde Amerikaanse topman Joe Nacchio van grootaandeelhouder Qwest in zijn cel op. Nacchio moet opbiechten in hoeverre hij heeft bijgedragen aan het faillissement van KPNQwest. Dat meldt de Wall Street Journal.

    Ook andere Qwest-bestuurders worden komende weken ondervraagd. Eind dit jaar wordt een eindoordeel van de ondernemingskamer verwacht, meldt de Amerikaanse zakenkrant.

    KPNQwest was een joint venture van KPN en Qwest, opgezet om beleggers te vinden voor een aan te leggen glasvezelnetwerk in Europa. In mei 2002 ging KPNQwest failliet. Het bedrijf verspreidde optimistische omzetcijfers en winstverwachtingen, terwijl die met fictieve transacties zouden zijn opgepompt. KPN-bestuurders hebben volgens beleggers meegewerkt aan het verbloemen van de werkelijke liquiditeitspositie van KPNQwest, zelf een joint venture van twee bedrijven.

    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bereikte op 5 juli na acht jaar procederen een schikking van €19 miljoen voor alle 5500 bij haar aangesloten gedupeerde beleggers. Als voorwaarde gold dat de sinds 2005 ingezette enquêteprocedure bij de ondernemingskamer naar mogelijk wanbeleid bij KPNQwest zou worden gestopt. De ondernemingskamer wees de schikking af. Het gerechtshof Amsterdam ziet een hoger algemeen belang om via onderzoek eerst alle feiten rond het faillissement bij het telecombedrijf bloot te leggen. Dit belang is groter dan de schikking met beleggers.

    De Nederlandse onderzoekers zullen Nacchio in zijn cel moeten opzoeken, waar hij vastzit wegens handel met voorkennis. De Qwest-topman zat destijds ook in de raad van toezicht van KPNQwest. Qwest schikte eerder met de Amerikaanse toezichthouder SEC en betaalde $250 miljoen boete voor fraude met de boeken. Het bedrijf, dat weer winst maakt, wordt voor $10,6 miljard verkocht aan CenturyTel. Gedupeerde Amerikaanse beleggers claimen €2,2 miljard schadevergoeding van Century Tel.
    -
    mvg.s.
  10. [verwijderd] 9 september 2010 17:49
    wat gebeurd er met beleggers zoals ik die 191k hebben gekocht tegen 0.04

    kan ik ook aanspraak maken op die 1.55/1.65 per aandeel

    gr Frank
  11. welshterrier 5 20 september 2010 18:57
    quote:

    busefrank schreef:

    wat gebeurd er met beleggers zoals ik die 191k hebben gekocht tegen 0.04

    kan ik ook aanspraak maken op die 1.55/1.65 per aandeel

    gr Frank
    wat denk je zelf??
  12. welshterrier 5 29 september 2010 13:57


    (Het persbericht van de curatoren over de dagvaarding die is uitgegaan, kunt u rechts van dit artikel downloaden) -->

    Het gaat om de grootste boekhoudfraude in de Nederlandse geschiedenis, aldus curator Marcel Windt van advocatenkantoor Houthoff Buruma woensdag. Hij stelt dat het faillissement van KPNQwest het gevolg is geweest van wanbeleid en gebrekkig toezicht en dat KPNQwest 4,2 miljard euro aan onbetaalde schulden heeft achtergelaten.

    ,,De omzet over het jaar 2000 en 2001 is opgeklopt. Op die manier werd de buitenwereld geruime tijd een rad voor ogen gedraaid en zijn beleggers, financiers, toeleveranciers, klanten, personeel en (andere) schuldeisers ernstig en stelselmatig misleid.''

    Geschiedenis

    KPN en het Amerikaanse Qwest voegden in 1998 hun Europese glasvezelactiviteiten samen in het bedrijf KPNQwest. In 1999 ging KPNQwest naar de Nederlandse en Amerikaanse beurs. Het bedrijf bouwde voor 25.000 kilometer aan glasvezelnetwerk in achttien landen. Op 31 mei 2002 werd het bedrijf failliet verklaard.

    De curatoren stellen zoveel bewijzen van onbehoorlijk bestuur en fraude te hebben dat ze tot dagvaarding zijn overgegaan. Curator Windt zegt ook over 'side letters' te beschikken, documenten over de werkelijke gang van zaken naast overeenkomsten met daarin onjuiste feiten. De uitkomst van een lopend onderzoek van de Ondernemingskamer wordt daarom niet afgewacht.

    Schikking

    Eerder dit jaar trof de Vereniging van Effectenbezitters een schikking met de grootaandeelhouders KPN en Qwest van 19 miljoen euro. Die is op losse schroeven komen te staan nadat de Ondernemingskamer weigerde het onderzoek naar de ondergang van KPNQwest te staken, een belangrijke voorwaarde voor de schikking.

    De gedaagden moeten op 19 januari 2011 voor de rechtbank in Haarlem verschijnen. Onder hen Eelco Blok, momenteel bestuurslid bij KPN en genoemd als de opvolger van KPN-topman Ad Scheepbouwer die binnenkort met pensioen gaat. Blok was destijds commissaris bij KPNQwest namens KPN.

    KPN zei woensdag in een reactie kennis te hebben genomen van de dagvaarding en deze verder te zullen bestuderen.
  13. [verwijderd] 17 december 2010 11:24
    Hoge Raad maakt einde aan onderzoek KPNQwest

    Het onderzoek naar wanbeleid bij KPNQwest wordt beëindigd. De Hoge Raad heeft de beslissing van de ondernemingskamer om de enquêteprocedure door te laten gaan vernietigd. KPNQwest N.V. is op 31 mei 2002 failliet gegaan. Op verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en andere beleggers heeft de ondernemingskamer in Amsterdam in 2006 een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken van KPNQwest. Inmiddels is tussen VEB en andere beleggers en onder meer de moederbedrijven van KPNQwest een schikking getroffen. Die schikking houdt met name in dat ongeveer 3.500 bij VEB aangesloten beleggers 14 miljoen euro kunnen verdelen. Voorwaarde bij deze schikking is dat de enquêteprocedure wordt beëindigd. De VEB wil sindsdien dat het onderzoek wordt gestaakt, de curatoren van KPNQwest willen dat het doorgaat. De ondernemingskamer heeft op 5 juli 2010 beslist dat het lopende onderzoek wordt voortgezet. Volgens de ondernemingskamer geeft het maatschappelijk belang, waaronder het belang van het beleggend publiek, hier de doorslag. VEB en andere partijen gingen hiertegen in cassatie. De Hoge Raad verwijst de zaak nu terug naar de Ondernemingskamer, die het onderzoek formeel zal staken.

    Bron:http://www.telecompaper.com/nieuws/hoge-raad-maakt-einde-aan-onderzoek-kpnqwest.
  14. forum rang 10 voda 17 december 2010 14:50
    VEB: Hoge Raad bevestigt schikking VEB inzake KPNQwest


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Hoge Raad heeft de schikking die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eerder dit jaar trof met KPN (KKPNY) en Qwest bevestigd, zo meldt de aandeelhoudersorganisatie vrijdag.

    De Hoge Raad oordeelt dat het verzoek van de VEB om het onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij het failliete KPNQwest te beeindigen, moet worden gehonoreerd. Stopzetten van dat onderzoek was een voorwaarde voor de schikking die de VEB eerder dit jaar met KPN en Qwest trof.

    De Hoge Raad stelt, in tegenstelling tot de Ondernemingskamer, dat het belang van de schikking zwaarder weegt dan het maatschappelijk belang.

    Gedupeerde KPNQwest-beleggers, die zich bij de VEB hebben aangesloten, kunnen samen EUR19 miljoen aan schadevergoeding tegemoet zien, aldus de beleggersvereniging.


    Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; ben.zwirs@dowjones.com

468 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.278
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.724
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.417
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.788
Agfa-Gevaert 13 1.900
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.528
Allfunds Group 3 1.239
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.567
AMG 965 126.750
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.206
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.789
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.195
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.885
ASR Nederland 18 4.166
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.819
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht