Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Politiek Terug naar discussie overzicht

Draadje: na de verkiezingen, en nu verder...

717 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2010 18:15
    Voda schreef: Het CDA is ,,volop in discussie'', maar dat is niet hetzelfde als dat de partij verdeeld zou zijn.

    In het kranten stukje stond het bovenstaande.
    Natuurlijk is het CDA verdeeld, twintig zetels zijn al verdeeld tussen PVV en VVD.
    En wanneer ze nog meer de Agt typetjes ten tonele voeren, wordt een groot gedeelte van de rest ook verdeeld. Jongen wat een onvolwassen gedrag tonen vele van die zogenaamde prominenten.
    Ik zou tegen ze zeggen ja dat heb je nu, dat is nu het gevolg van mede jullie beleid. Je wilde niet horen en liep vooral met oogkleppen op.
    Niemand neemt ze toch nog serieus, ze hebben hun kansen gehad en niet benut, het is een onomkeerbaar proces geworden.
    Hopelijk wordt het in goede banen geleid, maar die kans moeten we ze geven. Het pappen en nathouden is hopelijk voorbij, bij vele is de bom gebarsten.
    En hadden maar een keus zoveel mogelijk rechts, want links wilde niet.
    Diezelfde prominenten hebben hun kiezers in de handen van de PVV gedreven.
    En het is net als in bedrijfsleven, het kost een paar centen om je klant tevreden te houden.
    Maar het kost een vermogen om ze bij vertrek weer terug te halen.
  2. forum rang 10 voda 18 augustus 2010 16:17
    'Dit is geen pro-PVV-manifest'
    18 augustus 2010, 14:22 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Meteen nadat hij een petitie tegen samenwerking met de PVV in ontvangst had genomen, heeft waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker woensdag een petitie gekregen die ervoor pleit met VVD en PVV verder te praten over de vorming van een kabinet en de uitkomsten af te wachten.

    ,,Dit is geen pro-PVV-manifest'', maakte initiatiefnemer John Kuijt duidelijk. Hij vindt dat CDA-leden de uitkomst van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA moeten afwachten en dan hun oordeel moeten vellen. Zijn petitie op internet is door ongeveer tweeduizend mensen ondertekend, onder wie bijna duizend CDA-leden.
  3. forum rang 10 voda 20 augustus 2010 16:25
    Kabinet VVD-CDA met steun van PVV leidt tot flinke ingrepen op huurwoningmarkt
    20 augustus 2010 | Het Financieele Dagblad
    Door: Verbraeken, H.

    Hans Verbraeken

    Amsterdam

    De totstandkoming van een minderheidskabinet van CDA en VVD, met gedoogsteun van de PVV, zal hoofdzakelijk gevolgen hebben voor de huurmarkt en de corporatiesector, niet voor het beleid voor de koopmarkt. De huren in de sociale sector zullen omhooggaan, en eventueel komt er een heffing op woningcorporaties om (een deel van) die extra huurontvangst af te romen ten behoeve van de algemene middelen. Want er moet toch euro 18 mrd aan bezuinigingen worden gevonden.

    De drie partijen zullen, gezien hun verkiezingsprogramma's, de hypotheekrenteaftrek ongemoeid laten. Dus ook geen aanpak waarbij de huiseigenaar met een hypotheek tot aflossing wordt gestimuleerd door de renteaftrek te koppelen aan leningen waarop wordt afgelost. 'Daarmee laat zo'n kabinet de mogelijkheid om de enorme schuldenlast van de Nederlandse huishoudens neerwaarts te beïnvloeden ongemoeid', zegt Johan Conijn, buitengewoon hoogleraar woningmarkt aan de UVA en afgelopen voorjaar lid van de Heroverwegingscommissie Woningmarkt, die het kabinet bezuinigingssuggesties heeft gedaan. 'Heel erg ongewenst, zeker in een markt waarin de koopprijzen niet meer sterk zullen stijgen en sommige huishoudens blijven zitten met een negatief eigen vermogen.'

    etc.

    www.fd.nl/artikel/20070868/kabinet-vv...
  4. Do DD 20 augustus 2010 19:43
    En wie zitten er in sociale huurwoningen? Geen VVD kiezers, blijkbaar weinig CDA kiezers en de PVV? Die PVV stemmers kunnen toch geen lid worden van die beweging dus kunnen die in ruil voor hun frustratiestem ongestraft door Hoogblonde Geert (ex-VVD) worden genaaid via een extra stevige aanslag in de portomonnee.

    E.
  5. [verwijderd] 20 augustus 2010 20:25
    quote:

    Merded schreef:

    Ze noemen die fellowtravellers van Wilders bij de VVD gewoon nuttige idioten;-)
    Nieuw woord geleerd, Merded?
    De betekenis ken je blijkbaar niet.
  6. Do DD 20 augustus 2010 20:35
    Kees100,

    Jij ZEKER niet, anders had je wel zien aankomen dat je eea als een boemerang in je gezicht zou terugkrijgen. Trouwens, ik zou gelijk maar naar de tandarts gaan want kinderen tot 21 jaar krijgen dit jaar werk van de tandarts nog vergoed.

    E.
    ps. woon je in een sociale huurwoning? Ome Geert zegt: graag even kromstaan en denk maar aan de islam!
  7. [verwijderd] 20 augustus 2010 21:06
    DoDD,

    Zo te horen heb je dat artikel van Herben (inmiddels) gelezen en was de schok van herkenning groot na de spiegel die je werd voorgehouden.
    Daarom zal ik vooralsnog je agressieve toon door de vingers zien.
  8. Do DD 21 augustus 2010 08:32
    Een mens kan pas iets herkennen indien hij iets zelf heeft meegemaakt.

    E.
  9. [verwijderd] 21 augustus 2010 08:36
    quote:

    kees100 schreef:

    [quote=Merded]
    Ze noemen die fellowtravellers van Wilders bij de VVD gewoon nuttige idioten;-)
    [/quote]

    Nieuw woord geleerd, Merded?
    De betekenis ken je blijkbaar niet.
    Vrij normaal woord.
    We zijn allemaal in zeker zin fellow travellers (De meeste mensen in nederland zijn geen lid van een politieke partij maar koesteren wel sympatien richting zekere partijen en worden dan 'fellowtravellers', ze gaan erop stemmen). In het geval van de PVV is dit het meest duidelijk, zeker omdat je daar geen lid van kan worden. Het verband is ook duidelijker mbt het oude rusland. In die tijd

    Ik ben niet gelovig en hecht geen waarde aan de religieuze boeken. Ik kan dus nooit een fellowtraveller van de Islam zijn.

    Maar als je doelt op het hoge intellectuele gehalte van de fellowtravellers in rusland, ja dan moet ik je gelijk geven dan is het woord niet goed gebruikt. De fellowtravellers van de PVV ontbreekt het aan intellect.
    En aangezien jij ook een fellowtraveller van de PVV bent is natuurlijk duidelijk waar je opmerkingen vandaan komen.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 21 augustus 2010 10:43
    Nee, merded.
    Kees100 is gewoon een scherpzinnig debater. Hij pakt je op elke onnauwkeurigheid. Maar hij is geen aanhanger van wat dan ook (behalve TA), laat staan de PVV.

    Los daarvan, je post:
    "Ze noemen die fellowtravellers van Wilders bij de VVD gewoon nuttige idioten;-)",
    vond ik schitterend en raak.

    Ook dit los van het feit dat we over defensie en Afghanistan verschillen.
  11. forum rang 6 Fred 62 21 augustus 2010 11:03
    quote:

    Do DD schreef:

    Een mens kan pas iets herkennen indien hij iets zelf heeft meegemaakt.

    E.
    goeie stelling do.
    Arthur van Amerongen heeft de islam van alle kanten meegemaakt en daar een interessant boek over geschreven .
    daar ik zelf niet in staat ben om de islam van dichtbij mee te maken .
    ga ik er maar van uit dat deze meneer gelijk heeft .volgens mij is dit ook een geloofwaardige meneer die zich echt verdiept heeft en volgens mij zelfs geprobeerd heeft om moslim te worden .

    het boek heet Eurabia.

    fred
  12. forum rang 10 voda 23 augustus 2010 19:10
    VVD, PVV, CDA: 300 miljoen korten op Defensie
    23 augustus 2010, 18:32 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zijn het vrijwel eens over een bezuiniging op het ministerie van Defensie van rond de 300 miljoen euro. De uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking gaan van 0,8 procent naar 0,7 procent van het bruto binnenlands product, waarmee Nederland nog wel voldoet aan de internationaal afgesproken norm.

    Dat zeggen bronnen rond de formatiebesprekingen tussen VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen.

    De bezuinigingen bij Defensie moeten het mogelijk maken dat Nederland in het JSF-project kan blijven, zoals VVD en CDA willen. In ruil zullen de huidige F16's langer doorvliegen en zullen er uiteindelijk waarschijnlijk minder toestellen van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF worden gekocht. Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat van 4,7 miljard naar ongeveer 4 miljard euro, mede doordat het bruto binnenlands product is gedaald.
  13. forum rang 10 voda 24 augustus 2010 23:03
    CDA-fractie wil meer informatie van Verhagen
    24 augustus 2010, 22:51 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Een deel van de CDA-fractie wil van fractievoorzitter Maxime Verhagen meer informatie over het verloop van de formatieonderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA. Een aantal CDA-Tweede Kamerleden heeft dat dinsdag in een heftige en soms emotionele vergadering duidelijk gemaakt, zo bevestigen bronnen in de fractie.

    Sommigen hadden kritiek op Verhagen en de informatie die hij geeft over het proces aan tafel bij informateur Ivo Opstelten. Daar onderhandelt Verhagen nu ruim twee weken met VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders over een regeer- en een gedoogakkoord voor een minderheidskabinet van VVD en CDA, dat in de Kamer gesteund zal worden door de PVV. Sommige fractieleden voelen zich ook onvoldoende gehoord en menen dat Verhagen te veel op eigen houtje opereert.

    Ook op het CDA-partijbureau werden dinsdagavond kritische vragen gesteld tijdens een bijeenkomst met prominenten die niet meer actief zijn in de Haagse politiek. Oud-premiers Ruud Lubbers, Piet de Jong en Dries van Agt, oud-ministers Elco Brinkman, Wim Deetman, Onno Ruding en Carla Peijs en andere prominenten als fractievoorzitter Jos Werner in de senaat lieten zich bijpraten door waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker.

  14. forum rang 10 voda 25 augustus 2010 19:56
    Informateur: er wordt goed gewerkt
    25 augustus 2010, 19:14 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Er wordt ,,goed'' gewerkt tijdens de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over de vorming van een kabinet. Dat maakte informateur Ivo Opstelten woensdagavond duidelijk na een nieuwe gespreksronde met de onderhandelaars.

    Hij wilde niet ingaan op vragen, wanneer naar zijn verwachting de onderhandelingen kunnen worden afgerond. ,,Zodra er iets te melden valt, hoort u van mij.'' Voorafgaand aan zijn werkzaamheden liet Opstelten weten pakweg drie weken nodig te hebben. De gesprekken tussen VVD, PVV en CDA zijn nu 2,5 week aan de gang.
  15. forum rang 10 voda 25 augustus 2010 19:57
    Partijen willen loop volgende week akkoord
    25 augustus 2010, 19:22 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA willen in de loop van volgende week een akkoord bereiken over het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogd zal worden door de PVV. Op die manier kunnen het regeer- en het gedoogakkoord op zaterdag 4 september aan het CDA-congres worden voorgelegd. Dat stelden bronnen rond de formatie woensdag.

    De onderhandelaars Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) spraken woensdag met hun financiële secondanten opnieuw uren over de 18 miljard aan bezuinigingen die ze willen invullen. Dat bedrag zal gehaald worden, stelt een bron, maar het is wel sprokkelwerk. Een andere ingewijde spreekt van het verdelen van zoet en zuur tussen de drie partijen. Vertrouwen dat het lukt is er wel.

    Als er volgende week overeenstemming is, kan er op 4 september een CDA-congres worden gehouden. Die datum heeft de voorkeur om zo te voorkomen dat het congres met een kritische achterban op 11 september valt, de dag waarop Wilders een speech op Ground Zero in New York gaat houden.

  16. forum rang 10 voda 25 augustus 2010 21:34
    Rechts koerst aan op een akkoord

    Tussen de zware onderhandelingen door vindt VVD-leider Mark Rutte toch nog tijd om met een toeriste op de foto te gaan.
    DEN HAAG - De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA willen in de loop van volgende week een akkoord bereiken over het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogd zal worden door de PVV.

    Op die manier kunnen het regeer- en het gedoogakkoord op zaterdag 4 september aan het CDA-congres worden voorgelegd. Dat stelden bronnen rond de formatie.

    Bezuinigingen
    De onderhandelaars Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) spraken met hun financiële secondanten opnieuw uren over de 18 miljard aan bezuinigingen die ze willen invullen. Dat bedrag zal gehaald worden, stelt een bron, maar het is wel sprokkelwerk. Een andere ingewijde spreekt van het verdelen van zoet en zuur tussen de drie partijen. Vertrouwen dat het lukt is er wel.

    Als er volgende week overeenstemming is, kan er op 4 september een CDA-congres worden gehouden. Die datum heeft de voorkeur om zo te voorkomen dat het congres met een kritische achterban op 11 september valt, de dag waarop Wilders een speech op Ground Zero in New York gaat houden. (ANP/AK)
    25/08/10 19u24
  17. forum rang 10 voda 26 augustus 2010 16:35
    Lubbers nu tegen samenwerken met PVV
    26 augustus 2010, 16:25 | BNR.nl
    Oud-CDA-premier en oud-informateur Ruud Lubbers is op dit moment tegen een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Hij heeft dat laten weten in brieven aan fractievoorzitter Maxime Verhagen en partijvoorzitter Henk Bleker, die de Volkskrant op zijn website heeft gezet.

    ,,Mijn standpunt heeft zich ontwikkeld van ,,ja, mits'' tot ,,neen, tenzij'', stelt Lubbers in zijn brief. Vooral de onduidelijkheid over de vrijheid van godsdienst en Wilders' opstelling tegenover de islam baren Lubbers zorgen.

    Lubbers wil een ‘time-out’ in de kabinetsformatie. Hij houdt wel de mogelijkheid open dat hij alsnog het minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV zal steunen.

    De interventie van Lubbers is een potentiële bom onder de onderhandelingen over een rechts kabinet. De oud-CDA-premier is als oud-informateur van de beoogde coalitie verreweg de meest prominente CDA’er die twijfelt aan samenwerking met Wilders. Verhagen kan dit signaal nauwelijks negeren.

    Lubbers wijst nadrukkelijk op de mogelijkheid van een ander minderheidskabinet. Volgens de minister van Staat is een combinatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks een levensvatbaar alternatief. Die coalitie – met 72 zetels – zou gedoogd kunnen worden door de ChristenUnie, SGP en ‘Dierenpartij’. Dat is ‘niet minder stabiel dan wat nu beoogd wordt.’

    CDA-partijvoorzitter wijst time-out af

    Waarnemend CDA-voorzitter Henk Bleker ziet niets in het voorstel van oud-premier Ruud Lubbers om een time-out in de onderhandelingen in te lassen. ,,Ik heb al eerder aangegeven dat we deze onderhandelingen serieus moeten voeren en dan de resultaten beoordelen'', aldus Bleker. Hij zei dat donderdagmiddag aan Lubbers te hebben laten weten.

    ,,Als partijvoorzitter heb ik het volste vertrouwen in de onderhandelaars en de fractie. Zij zijn nu aan zet, niet anderen binnen onze partij. Als partij zullen wij een eventueel eindresultaat beoordelen, zowel door het partijbestuur als uiteindelijk door het partijcongres. Ik wijs het voorstel van Lubbers dan ook af'', aldus Bleker in een verklaring.

    Wilders: CDA-voorzitter is zeurpiet
    De onrust in het CDA is deze week in hoog tempo toegenomen. PVV-leider Geert Wilders gaf donderdagmorgen op Twitter te kennen zich er aan te ergeren. aan de onrust in het CDA. Over een televisieoptreden van partijvoorzitter Bleker woensdagavond twitterde Wilders: ‘Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!’

    Bleker zei in het televisie-programma Knevel & Van De Brink dat het nieuwe kabinet "samenbindend" moet optreden en "niet de samenleving moet uitspelen". Volgens hem is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit. ,,Geen splijtzwam, maar samenbinden. Dat moet gebeuren'', aldus Bleker.

    Bleker wil vanmorgen niet reageren op de uithaal van Wilders. Ook VVD-leider Mark Rutte heeft geen commentaar.

    Volgens CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft Wilders ,,strikt genomen'' gelijk; hij moet niks. Tegelijk wil het CDA heel veel. ,,En de partijvoorzitter heeft dat op christendemocratische manier duidelijk gemaakt'', zei Verhagen over het optreden van Bleker woensdagavond.

    ,,Ik denk dat Bleker op heldere wijze het CDA-verhaal heeft aangegeven'', zei Verhagen vlak voor hij het gebouw van de Eerste Kamer binnenging. ,,Tegelijkertijd heeft Wilders strikt genomen gelijk als hij zegt dat hij niets moet. Het is zo dat wij wat willen en daarover zijn wij in onderhandeling.''

    VVD, CDA en PVV onderhandelen al ruim tweeënhalve week met elkaar over de vorming van een minderheidskabinet. Ook donderdagmiddag zitten de hoofdrolspelers weer om de tafel bij informateur Ivo Opstelten.
  18. forum rang 10 voda 27 augustus 2010 19:55
    Kabinetsformatie gaat langer duren
    27 augustus 2010, 19:45 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat langer duren, maximaal twee weken. Dat zei informateur Ivo Opstelten vrijdag.

    De onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV zijn inmiddels drie weken aan de gang. Opstelten zei dat er ,,echt nog een paar hobbels te nemen zijn''. Volgens hem gaat het om goede akkoorden, niet om het halen van een deadline. Opstelten schatte zelf bij het begin van zijn werk in dat de informatie ,,pakweg drie weken'' zou gaan duren.

    Opstelten zei dat de onderhandelingen ,,een eind op streek zijn'', maar dus toch nog meer tijd vergen. ,,het is pas klaar als het klaar is. Als de handtekeningen van de fractievoorzitters er onder staan.''
717 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.502
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.525
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.117
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.356
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.581
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.390
AMG 965 125.914
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.168
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 320
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.686
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.716
ASML 1.762 77.106
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.685
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht