Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Nog een keer

101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2010 20:08
    Het gaat om de stelligheid die in de schrijfstijl verwerkt is. En als je dit keer op keer herhaalt zonder de kritiek ter harte te nemen dan sta je dus niet stil bij mensen die gevoelig hiervoor zijn. Dan interesseert het je blijkbaar geen donder. Laat ik Bas dan geen hond noemen, een charlatan is het zeker weten.

    Ik vertrouw eerder shortie, volgens mij gaan we weer de onderkant van de zijwaardse trend opzoeken.
  2. [verwijderd] 22 september 2010 20:12
    Dit is een positief briefje. Ben nog steeds long en ben dus op de goede weg. Echter, ik mis enige invloed door situaties zoals de wegglijdende dollar en de forse goud/zilver stijging.
  3. forum rang 4 New dawn 22 september 2010 20:19
    @fred optie

    Met daghandel zoals je schreef lijkt het me onmogelijk om de richting van die dag vooraf te bepalen.

    Nu moet ik zeggen dat dit voor heel veel zaken in het leven zo is. In principe is behalve 1 ding alles onzeker. Dus als je een bedrijf start is het ook niet zeker of dit profitabel wordt of blijft. Ik heb iemand meegemaakt die een goedlopende hobbyzaak met 10 man personeel verkocht aan een ander. Na twee jaar was het failliet door allerlei oorzaken.

    Een mens waagt af en toe wat en hoopt er succes mee te hebben. Niet alle investeringen zijn een vast contract met vaste opbrengst zoals "in de regel" een staatsobligatie. Een aandeel is een risico-investering waar ik me maar al te goed van bewust ben.

    Ik kan me de tijden wat dat betreft nog herinneren dat ik pandbrieven aan toonder kocht bij het kantoor van de WUH met coupons van 13%. Nu heb ik een rente die ik vroeger voor onmogelijk hield. Maar ik heb opbrengst en geen koersverlies zij het met de herinnering aan toen.

    Succes daar.

  4. [verwijderd] 22 september 2010 20:22
    quote:

    rozs schreef:

    beleggen is geen wiskunde dus al die quasi intellectuele praatjes over gamma's ,theta's long of short ,etc.,etc.,zijn slechts truken van standwerkers die lucht lopen te verkopen met een snelle babbel.
    Nou nou rozs, het is niet direct wiskunde , maar als je de moeite zou nemen de formules te vertalen naar algoritmes is er toch een groter kans op meer rendement .

    Een beetje kort door de bocht nu denk ik dan .

    Mvg Peerke
  5. [verwijderd] 22 september 2010 20:30
    Ik was vandaag in Lanzarote voor business....
    In the mean time......
    Is IE gelukt?

    OOPS wat is dat nou.... 334?
    Even lezen......
    Jesus 9 pagina´s

    Even een biertje nemen nu, tot straks.
    Nog een paar dagen...........LOL!
  6. [verwijderd] 22 september 2010 20:46
    comrade,
    er zijn geen recepten meer voor de particulier op de beurs.
    computers verwerken voor de particlier een database betreffend o.a. de omzet,koersverloop en derivaten van een bepaald beursfonds in de vorm van b.v. een grafiek.
    dus bestaande informatie maar zegt niets wat dat beursfonds volgende maand,week,dag ofover één of meerdere "mini"-seconden gaat doen dus u bent momenteel altijd de pineut wanneer u iets op de beurs koopt of verkoopt.
    waarom moet deze handel dagelijks langer open zijn als b.v.de super ah waarvan u denkt dat u mede eigenaar kunt worden via deze trukkendoos?
    u koopt daar toch een hoeveelheid suiker , zout of brood maar u zegt toch niet ;"ik ga een optie kopen em mijn risico in te dekken dat volgende maand misschien het brood een duppie duurder zal zijn? "
    feitenlijk is elke cent die u momenteel naar de beurs brengt weggegooid geld .
  7. [verwijderd] 22 september 2010 20:55
    quote:

    rozs schreef:

    comrade,
    feitenlijk is elke cent die u momenteel naar de beurs brengt weggegooid geld .
    Kom kom conrade, dan doe je toch iets verkeerd rozs .

    Blijven studeren hè .:-)

    Mvg Peerke
  8. [verwijderd] 22 september 2010 21:34
    nee hoor.
    ga voor de aardigheid gewoon eens een half uurtje achter u scherm zitten en volg de real-time koersen van, laten we zeggen, mt.
    toch niet een klein aex fondsje, nietwaar?
    moet u eens kijken hoe vaak vaste flut pakketjes gaan.
    handel? kom nu!
    heb vandaag weer eens voor de aardigheid de computer op dit fonds gezet, 260 stuks ,weet niet meer hoe vaak dit op de tikkerlijst voorkwam.
    neem nu zo'n fonds als logica wat ik vanmiddag in de zogenaamde stille uurtjes tussen 12 en 2 real- time volgde. van het snelle groen en rood worden van de ingelegde stukken in het bied-/laatboek,terwijl de werkelijke omzet nihil was, heb ik nu nog hoofdpijn in mijn harses.
  9. [verwijderd] 22 september 2010 21:43
    Realtime koersen laat ik volgen door m'n computer.
    En die bepaald wat ik moet doen .(wel even afwegen natuurlijk naar de FA omstandigheden. )

    Nu begrijp ik beter dat je hoofdpijn krijgt .(gun ik je niet overigens)
    Je doet toch echt iets verkeerd nu hoor .
  10. [verwijderd] 22 september 2010 22:09
    quote:

    rozs schreef:

    nee hoor.
    ga voor de aardigheid gewoon eens een half uurtje achter u scherm zitten en volg de real-time koersen van, laten we zeggen, mt.
    toch niet een klein aex fondsje, nietwaar?
    moet u eens kijken hoe vaak vaste flut pakketjes gaan.
    handel? kom nu!
    heb vandaag weer eens voor de aardigheid de computer op dit fonds gezet, 260 stuks ,weet niet meer hoe vaak dit op de tikkerlijst voorkwam.
    neem nu zo'n fonds als logica wat ik vanmiddag in de zogenaamde stille uurtjes tussen 12 en 2 real- time volgde. van het snelle groen en rood worden van de ingelegde stukken in het bied-/laatboek,terwijl de werkelijke omzet nihil was, heb ik nu nog hoofdpijn in mijn harses.
    Je hebt gelijk, rozs, ABtje, en aan de reacties van TA-Phoenix te beoordelen heeft de retail belegger helemaal niets meer te zoeken in deze markt/ripped off casino.
  11. free money 22 september 2010 22:19
    quote:

    fred optie schreef:

    Nu we toch bezig zijn. Ik kan mijn abon. van de telefoon verlengen en kan dus een andere telefoon krijgen.
    Ik zie hier veel smartphones en het lijkt mij erg leuk dit forum te volgen als ik ook onderweg ben of zoiets.

    Welke smartphone moet ik nemen en welke absoluut niet. Wil eigenlijk geen iphone omdat ik dat steeds met itunes moet werken en ik van al die apparaten af wil.

    Ik zat zelf te denken aan een HTC desire of samsung galaxy s. Eigenlijk snap ik er geen moer van van al die telefoons maar ok ik wil het proberen. Tips?
    babyfoon
  12. [verwijderd] 22 september 2010 23:30
    Beste allemaal,

    Ik heb toch met enige verbazing dit draadje weer helemaal gelezen! Ik heb toch de behoefte om wat opmerkingen te maken. Hopelijk is dit een positieve bijdrage.

    In de eerste plaats valt het mij op dat velen de kolom van Bas zo afkraken. Iedere dag geeft hij zijn klassieke TA-visie zoals velen doen. Als je goed leest, geeft hij scenario's. Hij heeft af en toe een favoriet scenario, en dat betekent dat de kans erop groter is dan de andere scenario's. Die kansen kunnen met de dag veranderen. Hij geeft geen echte kansen. Het is een heel globale klassieke TA-analyse. Maar zeg de kans op zijn favourite scenario is bv 70%. Maar dat is zuiver TA-technisch gezien en daar is niets mis mee. Je kunt er naar handelen.

    Maar is dan altijd ook een kans van zeg 30% dat zijn favourite scenario niet uitkomt.

    En verder zijn er nog vele ander TA-technieken die meer cyclisch zijn gebaseerd. Zoals Shortie bv volgt. Dat wil ik echt niet bagatelliseren want het zijn interessante theorieen.

    Verder als er eens een dag met verliezen komt, na vele dagen met winst, dan moet je natuurlijk niet meteen zenuwachtig worden. het hangt er natuurlijk vanaf wanneer je bent ingestapt. Stel dat je bent ingestapt in maart 2009, bv voor Ing. Ja, dan hoef je je niet zo druk te maken. Ik zou niet eens verkopen nu, omdat er een grote kans is dat de koersen nog veel verder zullen stijgen.

    Maar als je nu pas bent ingestapt, dat is andere koek. We kunnen best wel weer naar de 310 bv.

    Verder wil ik er op wijzen dat beleggen in aandelen nog steeds erg belangrijk is. Ik denk bv aan de pensioenfondsen. In deze primitieve wereld zijn aandelen nu eenmaal nog erg belangrijk. Dus echt alleen maar lucht is het natuurlijk niet.

    De grote kunst voor de normale belegger is de uptrends en de downtrends op een bepaalde termijn goed in te schatten. En TA is een tool. Maar TA alleen is natuurlijk niet voldoende. Je moet ook FA bestuderen en dat houdt ook in dat je wat van de economie moet weten. En vooral bedrijfseconomie. En dan nog! De verschillende grote economen in deze wereld verschillen vaak van hoe je de economie moet stimuleren. Het is razend moeilijk allemaal!

    Ik beleg/handel als zo'n 20 jaar en heb inmiddels veel ervaring opgedaan en veel geleerd, vooral van mijn fouten. Maar ik blijf het fascinerend vinden als een spel, net zoals ik schaken fasinerend vind. Ik heb 20 jaar geschaakt. Dus misschien zal ik een potje met Fred spelen in de toekomst. hihi. Marshallgambiet, Koningsgambiet enz. enz.

    Verder heb ik een zwak voor de russen. Ze hebben de armoede gekend. Maar wel enorme schakers en pianisten. Richter ... Maar ja ik dwaal wat af.

    Maar nu de beurzen. Die amerikanen zijn uit de tradingsrange gebroken. Wij in de EU nog niet! De grote vraag is nu of de uitbraak in de VS vals is. We wachten dus de terugtest van bv de S&P op 1131 af. De Dow houdt zich keurig.

    Morgen maar weer de intial claims in de gaten houden. De huizenmarkt zal zich geleidelijk herstellen. En ik denk dat de werkeloosleid zich ook geleidelijk zal herstellen in de VS. Maar dat gaat niet van de ene dag op de andere. Het kost tijd. Dus een beetje geduld kan geen kwaad. Ik zie toch niet die grote terugval van de AEX naar zeg 310. Maar zeker weet ik dat natuurlijk niet.

    O ja, heb een beetje respect voor elkaars meningen en ga niet met de waan van de dag mee!

    Veel geluk allemaal met jullie beslissingen!

  13. [verwijderd] 23 september 2010 00:25
    Mijn favoriete spel is frans roulette, russisch roulette noem ik long gaan bij deze standen op de beurs. Praktisch alle aandelen zijn nu overbought, dan ga je nu toch niet kopen?
  14. forum rang 6 shortie 23 september 2010 00:30
    De VS probeert het ook nog maar een keer bij China...

    "VS plant maatregelen tegen Chinese export"

    hmmm.... hangt daar een handelsoorlogje in de lucht??
    Gaat de kleine jongen nu de grote papa die de portemonnaie heeft bijten??
    Ik geloof dat China met zijn $850 miljard aan amerikaanse schuldpapieren in een dusdanige positie zit dat de amerikanen maar beter een toontje lager kunnen zingen. Althans... als de amerikanen hun schulden willen kunnen blijven financieren.

    De hand welke je voed moet je immers niet...

    Benieuwd wat de dag van morgen ons gaat brengen.
    De VS wil nog niet echt corrigeren en de S&P deed al even een kleine terugtest op de 1.131 met 1.131,60 als laagste notering.
    Steunlijnen lopen met de dag verder op en ondanks 3 slechte cijfers vandaag willen de DOW en de S&P niets van dalen weten.
  15. forum rang 4 New dawn 23 september 2010 08:27
    quote:

    shortie schreef:

    De VS probeert het ook nog maar een keer bij China...

    "VS plant maatregelen tegen Chinese export"

    hmmm.... hangt daar een handelsoorlogje in de lucht??
    Gaat de kleine jongen nu de grote papa die de portemonnaie heeft bijten??
    Ik geloof dat China met zijn $850 miljard aan amerikaanse schuldpapieren in een dusdanige positie zit dat de amerikanen maar beter een toontje lager kunnen zingen. Althans... als de amerikanen hun schulden willen kunnen blijven financieren.

    De hand welke je voed moet je immers niet...

    Benieuwd wat de dag van morgen ons gaat brengen.
    De VS wil nog niet echt corrigeren en de S&P deed al even een kleine terugtest op de 1.131 met 1.131,60 als laagste notering.
    Steunlijnen lopen met de dag verder op en ondanks 3 slechte cijfers vandaag willen de DOW en de S&P niets van dalen weten.
    Dit is moeilijk in te schatten. De amerikanen beginnen al meer van af de kant van de authoriteiten China onder druk te zetten. China blijft echter de yuan aan de $ koppelen.

    Nu is het zo dat de USA ook een macht heeft over China door dat ze in staat zijn dmv monetaire politiek die schuld aan China waardeloos te laten worden. Misschien hebben ze nu een stok om mee te slaan en van veel schuld af te komen. China zou dan de verliezer zijn terwijl ze in die situatie van een lage dollar bijna geen winst meer maakt op de export naar de USA.

    De tijd zal het leren.
  16. [verwijderd] 23 september 2010 08:32
    quote:

    Hmm schreef:

    [quote=shortie]
    De VS probeert het ook nog maar een keer bij China...

    "VS plant maatregelen tegen Chinese export"

    hmmm.... hangt daar een handelsoorlogje in de lucht??
    Gaat de kleine jongen nu de grote papa die de portemonnaie heeft bijten??
    Ik geloof dat China met zijn $850 miljard aan amerikaanse schuldpapieren in een dusdanige positie zit dat de amerikanen maar beter een toontje lager kunnen zingen. Althans... als de amerikanen hun schulden willen kunnen blijven financieren.

    De hand welke je voed moet je immers niet...

    Benieuwd wat de dag van morgen ons gaat brengen.
    De VS wil nog niet echt corrigeren en de S&P deed al even een kleine terugtest op de 1.131 met 1.131,60 als laagste notering.
    Steunlijnen lopen met de dag verder op en ondanks 3 slechte cijfers vandaag willen de DOW en de S&P niets van dalen weten.
    [/quote]

    Dit is moeilijk in te schatten. De amerikanen beginnen al meer van af de kant van de authoriteiten China onder druk te zetten. China blijft echter de yuan aan de $ koppelen.

    Nu is het zo dat de USA ook een macht heeft over China door dat ze in staat zijn dmv monetaire politiek die schuld aan China waardeloos te laten worden. Misschien hebben ze nu een stok om mee te slaan en van veel schuld af te komen. China zou dan de verliezer zijn terwijl ze in die situatie van een lage dollar bijna geen winst meer maakt op de export naar de USA.

    De tijd zal het leren.
    Om de schuld waardeloos te laten worden is er hyper-inflatie in het kwadraat nodig; gaat niet gebeuren.
    Er dreigt zelfs deflatie.
    De Chinezen hebben de Ami's in de tang en niet te zuinig ook.
  17. forum rang 6 shortie 23 september 2010 09:08
    @Hmmm

    Wat denk je dat er met de rente in de VS gaat gebeuren bij hyperinflatie??
    De VS zou met die actie in zijn eigen voet schieten.
  18. forum rang 4 New dawn 23 september 2010 11:38
    quote:

    shortie schreef:

    @Hmmm

    Wat denk je dat er met de rente in de VS gaat gebeuren bij hyperinflatie??
    De VS zou met die actie in zijn eigen voet schieten.
    Ja klopt allemaal. Maar in de 70-er jaren deden ze het ook om de Vietnamoorlog te bekostigen en hebben ze de goudstandaard verlaten. Ik kan het moelijk inschatten, geen idee wat ze gaan doen. Maar ze slaan op de trom.

    Dit probleem laten ze niet onaangeroerd denk ik, omdat ze nu langzaam e.e.a. aan het opbouwen zijn. Maar misschien blijft het bij rhetoriek. Een blaffende hond misschien die niet bijt.
  19. forum rang 6 marique 23 september 2010 14:37
    quote:

    fred optie schreef:

    Jouw opmerking zou (volgens mij) wel kloppen als ik andere prof marketmakers de les zou gaan lezen hoe ze moeten handelen. Dit doe ik niet.

    Het enige wat ik zeg is volgens mij dat de "richtingkiezers"volgens mij praktisch kansloos zijn. Daar ik nooit richtringkiezer ben geweest denk ik niet dat jouw opmerking klopt.
    Was een beetje plagerige opmerking, fred. Niettemin mijn dank dat je er serieus op ingaat. Heb zelf niets met daghandel, in welke vorm dan ook. Ben lt-belegger met wisselende posities, afhankelijk van wat ik verwacht dat er gaat gebeuren met de onderhavige koersen. Gelet op mijn doelstelling - hoger rendement behalen dan op de spaarrekening - redelijk succesvol.
    Oké dan weet je een beetje waar ik sta.

    Je vermanende opmerkingen richting amateur daghandelaars op dit forum vind ik overigens wel sympathiek. Misschien zet het sukkelaars en blindgangers aan het denken.

    Denk dat er naast verlieslijdende zwakke broeders ook wel forumbezoekers zijn die aardig succesvol met daghandel actief zijn. Misschien niet als broodwinning maar dan toch als redelijk renderende hobby.

    Waardering voor je move naar Rusland om daar iets heel anders te gaan doen.
101 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.489
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.509
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.111
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.577
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.384
AMG 965 125.901
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.682
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.714
ASML 1.762 77.096
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.684
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht