Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Politiek Terug naar discussie overzicht

Wilders weer duidelijk winnaar!

1.306 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 66 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 november 2010 14:15
    Opstelten wil de voornamelijk criminelen Maroc jongeren uit de wijk gaan plaatsen.
    Als dit verplaatsen tenminste 3000km naar het zuiden is, zal dat veel toekomstige problemen oplossen.
    Echter ik ben bang dat het van de ene wijk gewoon naar de andere gaat.
    Ik hoop dat mijnheer Opstelten begrijpt, dat als je een stinkende vuilniszak van de keuken naar de kamer verplaatst en vervolgens naar je slaapkamer het blijft stinken in je huis.
    Dus mijnheer Opstelten niet voor de zoveelste keer van die halve maatregelen, maar nu de finale oplossing en dat is 3000km zuidwaarts.
    Zoniet maken we in maart bij de statenverkiezingen de PVV de grootste in de 1e kamer. De 2e volgt daarna wel.
    Aan u de keus....

  2. forum rang 6 Fred 62 8 november 2010 14:48
    ja ik ben wel effe zielig voor de 4x de hele winkel van mijn vrouw aan gort een paar duizend euro kosten .
    en ik word door mijn eigen volk crimineel genoemd omdat ik even dubbel geparkeerd stond.

    bedankt voor jullie medeleven ,ik hoop voor jullie in de toekomst een keer het zelfde te kunnen doen.

    fred
  3. [verwijderd] 8 november 2010 15:00
    Kleine correctie ik noem je niets dat doe je namelijk zelf, maar het komt je nu even niet goed uit natuurlijk.

    quote:

    fred48 schreef:

    criminaliteit : zijn alle misdrijven die in de wet staan omschreven.

    en die misdrijven /vergrijpen /overtredingen worden helaas nog steeds boven gemiddeld gepleegd door de ons zo bekende bevolkingsgroepen.
  4. forum rang 6 Fred 62 8 november 2010 15:04
    kijk Hander bedoel je dat met verharding. ik meld dat er ingebroken is en we een rotdag hadden dan is er geen sympathie.
    er is niet goh kloten voor je dat er ingebroken is [nee hoor] er is maar jij bent de crimineel omdat je dubbel geparkeerd staat of ga toch bij de politie kan je ze lekker bestrijden.

    mooi he nederland.

    fred

  5. forum rang 6 Fred 62 8 november 2010 15:22
    quote:

    Merded schreef:

    Kleine correctie ik noem je niets dat doe je namelijk zelf, maar het komt je nu even niet goed uit natuurlijk.

    [...]
    @ merded .
    maar anyway ik ben liever gek dan Fred de crimineel.

    noem het maar niets?

    fred
  6. forum rang 6 Fred 62 8 november 2010 18:59
    ahold mijn aandeeltje inderdaad neerlands hoop .
    ach zou tesco er maar 16 euro voor over hebben.haha
    maar goed de rust is wedergekeerd hier en een paar postings verwijderd zie ik.
    nederlands glorie had dan ook wel weg gekund het ging om de context .

    fred

  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 november 2010 07:06
    quote:

    succes46 schreef:

    HandR dat het harder worden en dus volgens jouw moreel verval, dat zou best kunnen. Maar dat harder worden heeft z'n oorzaken Fred gaf een goed voorbeeld.
    ...
    Vindt je het gek dat men dan hard wordt, hij zal ze nooit maar dan ook nooit meer aannemen. Hij neemt het risico niet meer en het heeft de instemming van de rest van de jongeren en daar zitten ook twee Turken bij.
    Voor de ambtenaren op gemeentehuizen niet te begrijpen ...

    Er is teveel mis gegaan met het sociale immigratie beleid, en of het nog goed komt ik betwijfel het, of het moet echt met geweld...
    Dat laatste hoop ik niet. Wel eens met 'die twee Turken'. Van goed-willende allochtonen moeten we het in dezen ook hebben. Meer dan van ambtenaren, wellicht.

    Het immigratiebeleid in het verleden klopte niet, daar kwamen we de laatste 10 à 20 jaar wel achter. Mee eens.
    Maar het ging zoals het ging, en er werden hier kinderen geboren. Nederlanders, met of zonder 2e paspoort, dat zal hen worst zijn overigens. In dat schuitje zitten we allen.

    Mijn probleem met GW is dat hij ook oorlog voert met goedwillenden, hen provoceert. Dat is nergens goed voor.

    En is de aanpak van grote of kleine criminaliteit echt zo makkelijk? Te gauw wordt de schuld aan de 'linkse kerk' gegeven. Maar de meeste tijd was links niet (alleen) aan de macht. Waarom pakte centrumrechts dat dan niet harder aan?

    Ik denk dat het moeilijker ligt dan velen denken. Het vraagt wellicht een beperking van individuele vrijheden, denk aan de identificatieplicht. We balen allemaal bij teveel controle door de overheid, van belasting tot parkeren. En een actievere politie kost geld...
    Wat willen we nou?
    Daarom zei ik al eerder dat de huidige discussie minder met links/rechts en meer met collectief vs anti-collectief te maken heeft.

    Tenslotte het argument: "We zien de tekortkomingen van een GW of PVV, maar uit wanhoop stemden we toch maar voor."

    Het principiële tegenargument is: richt een betere en eigen partij op.
    Meer praktisch: stem VVD of CU, desnoods SGP, en plaatselijk evt. wat anders. (NB. Ik ben meestal geen VVD- of CU-stemmer en zeker geen lid. Van de SGP zwijg ik helemaal).

    Maar goed: desnoods PVV, het is ieders recht, maar blijf kritisch.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 november 2010 07:46
    quote:

    succes46 schreef:

    Hieronder de reden waarom Wilders haar knettergek noemde.
    Nou ik kan je vertellen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders met een paspoort hier het volledig mee eens zijn.
    Deze tante is echt knettergek....

    In een interview met het dagblad Trouw in juli 2007 stelde Vogelaar dat ze een christelijk-joods-islamitische cultuur meent te bespeuren in Nederland en geen moeite heeft met financiële steun aan religieuze islamitische instellingen. Op de vraag of ze geen problemen heeft met het subsidiëren van het financieren van een moskee, vanwege de scheiding tussen kerk en staat, antwoordt ze: "Nee, ik heb er geen principieel bezwaar tegen. Je subsidieert niet de religieuze activiteit, dan zou je de grens overgaan, maar de sociaal-maatschappelijke doelen." Ze verklaarde ook dat: "Eeuwen geleden kwam de joodse gemeenschap naar Nederland en nu zeggen we: Nederland is een land dat is gevormd door joods-christelijke tradities. Ik kan me voorstellen dat we een vergelijkbaar pro...
    Tja, hebben we alleen een 'Joods-Christelijke' traditie vanwege de herkenning van het Oude Testament (Talmoed of Thora?). Of ook vanwege de duidelijke invloed van Joden in onze geschiedenis? Van Anne Frank tot Rabbijn Menasseh Ben Israël?

    Uit een toespraak van J.P. Balkenende, 2005:

    "In 1639 verrees in Amsterdam de eerste synagoge die vanaf de straat duidelijk zichtbaar was.
    Drie jaar later - in 1642 - bracht Prins Frederik Hendrik - de zoon van Willem van Oranje - een bezoek aan het gebouw. Het was een bijzonder feestelijk bezoek. Rabbijn Menasseh Ben Israël hield een hartelijke preek. Hij zei:
    "We zien niet langer Castilië en Portugal, maar de Nederlanden als ons vaderland. We dienen niet langer de Spaanse of de Portugese koning, maar de Staten-Generaal en Uwe Hoogheid als onze heren, door wier gezegende arm we worden beschermd."

    In veel Portugees-Joodse verhalen uit de zeventiende eeuw komt Holland naar voren als het beloofde land. De vlucht uit Portugal voor onverdraagzaamheid en inquisitie werd vergeleken met de exodus uit Egypte. Op de vlucht voor onderdrukking, had men in Amsterdam een veilig nieuw thuis gevonden.

    De vraag is in hoeverre dit beeld de gevoelens van de joodse inwoners helemaal correct weergaf.
    Want zeker, joden werden in Amsterdam en andere steden in de Republiek met rust gelaten. De verhouding met andere groepen in de samenleving was goed. Er was een zekere nieuwsgierigheid over en weer. Tolerantie. En een toenemend vertrouwen.

    Maar tegelijkertijd was de geboden vrijheid hier ook weer niet onbegrensd. Zo konden joden zich niet zomaar overal vestigen. Utrecht bijvoorbeeld hield tot 1789 haar poorten voor joden gesloten. Hoewel uit andere bronnen blijkt dat er in de 18de eeuw wèl joden aan de Utrechtse universiteit studeerden.

    Dames en heren, een heel mooie omschrijving van het begrip tolerantie is afkomstig van de Amsterdamse burgemeester Cornelis Pieterszoon Hooft. Ik geef hem u in het zeventiende-eeuws Nederlands.
    Tolerantie betekent: 'dat andere mede haer vrijheydt mogen genieten in tghene daerin zij wadt van ons verschelen'.

    Dat besef - dat vrijheid ook betekent: respect kunnen opbrengen voor de levensbeschouwing van anderen - had in de Republiek al vroeg wortel geschoten. En hoewel die vrijheid als gezegd zeker niet absoluut was, toch had de Republiek in Europa een bijzondere positie als tolerante vrijhaven.

    Daarmee bewezen we onszelf een enorme dienst. Wie zich openstelt voor anderen, wordt daar zelf beter van. Dat bewijst de geschiedenis van de joodse cultuur in Nederland."

    En in dat tolerante landje geloof ik!
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 november 2010 08:14
    PS.
    Ella Vogelaar is geen favoriet van mij. Haar taalgebruik en met name haar 'rooie vrouwen-accent' is mij teveel van de 'gestaalde kaders', quasi plat. Haar verleden staat mij ook niet aan.
    Maar ik kon haar desondanks, toen ze minister was, objectief beluisteren. Beter dan Wouter Bos dat deed. Om maar te zwijgen van GW.

  10. [verwijderd] 9 november 2010 09:13
    Hander schreef,

    En is de aanpak van grote of kleine criminaliteit echt zo makkelijk? Te gauw wordt de schuld aan de 'linkse kerk' gegeven. Maar de meeste tijd was links niet (alleen) aan de macht. Waarom pakte centrumrechts dat dan niet harder aan?

    Alles wat fout ging werd afgedekt door een sluier waar niet door heen gekeken werd

    Voorbeeld de pers mocht geen afkomst geven van allochtone daders die een delict hadden gepleegd, de boodschap luiden naar het publiek een 24 jarige inwoner van leiden ,enz
    gecamoufleerd werden de berichtgevingen om geen massa hysterie te weeg te brengen.

    Pim fortuin werd vermoord ,geert wilders heeft een team van lijfwachten om zich heen,Hirsi Ali idem .

    Als er een rechtse gedachten of oplossingen naar vore werd geschoven dan knuppelde de linkse kerk die weer neer

    word alstublieft eens wakker Hander

    Zinloos geweld

    Joes Kloppenburg werd in Amsterdam doodgetrapt door een Antilliaan. Puur voor de kick. Een beetje het prototype van zinloos geweld. De twee meisjes uit Gorinchem werden doodgeschoten door Turken. Op de achtergrond speelde een vete waarbij Turken, Marokkanen en Albanese asielzoekers betrokken waren. In Tiel werd een willekeurige cafébezoeker, Jacob de Haan, doodgeschoten; de dader een Antilliaan. Iets verder terug, een fietsenmaker in Amsterdam werd neergestoken door een Marokkaan. Deze moest te lang op zijn reparatie wachten. In Scheveningen werd een jongeman op de boulevard doodgestoken door een Marokkaan. Een vergissing aldus de dader (; kan het overigens zinlozer?) In de Dordtse wijk Crispijn werd een bewoner zomaar doodgestoken; de dader een Antilliaan. De brand in de schilderswijk waarbij vijf personen van de familie Köcedag om het leven kwamen. De dader, een Turkse neef.
    Maar het prototype van zinloos geweld is natuurlijk wel de zaak van enkele jaren geleden, de moordpartij in het Delftse café "Het Koetsiertje". De dader, een Turk, vond dat hij in het café onbehoorlijk behandeld was, liep naar huis, haalde een pistool en schoot dat in het café leeg. Resultaat; acht doden en een aantal gewonden. Zo zijn er nog vele, vele andere voorbeelden te geven, overigens niet allemaal met dodelijke afloop.
    Een uitzondering op deze rij is de zaak Meindert Tjoelker. In deze zaak waren de daders blanke Nederlanders. Overigens blijkt uit de processtukken dat deze zaak misschien niet een geval van zinloos geweld was. Tjoelker, met 21 glazen bier achter de kiezen, had de daders nodeloos geprovoceerd. Misschien is het beter om te spreken van een uit de hand gelopen dronkemansruzie. Maar de vraag blijft wel: is zinloos geweld over het algemeen geweld door allochtonen?
    In dit artikel wil ik twee zaken met U bespreken. Allereerst de vreemde en struisvogelachtige reacties van de autoriteiten. Ten tweede de vraag in hoeverre deze vorm van geweld een rechtstreeks gevolg is van onze multiculturele samenleving.

    Wegduiken achter politieke correctheid

    www.heemland.nl/hl13-Zinloos_geweld.htm


  11. forum rang 6 Fred 62 9 november 2010 09:47
    we kunnen wel op elke snelweg in nederland een paar agenten achter een paal zetten met een camera .als je in rotterdam je hond even laat rennen in het bos krijg je een prent. fietsen op de stoep een prent .
    ik begrijp best dat we ons aan regels moeten houden maar waarom wel een agent op de A15 en geen agent op het plaatselijke winkelcentrum.
    2uur en 3kwartier duurt het alvorens zij komen kijken bij een inbraak. bij de snelheids- overtreder zijn zij al ter plekken voor dat je de overtreding maakt?
    dus heeft het te maken met geld de automobilist is een melkkoe en aan de winkeldief kunnen we niets verdienen.

    fred
  12. [verwijderd] 9 november 2010 09:56
    fietsen op de stoep een prent .

    Sorry verhoogt die prent maar ,Word er gek van.
    pizza brommers in de fout afpakken die brommer

    Mijn kat op de stoep is dood gereden door zo kl.....
    Hij wilden nog een vergoeding voor zijn bromfiets de wiel stond schreef,
    Ik vertelden hem dat die nu weg moest gaan ,ik stond bijna niet meer voor mij zelf meer in.

    welkom in deze wereld
  13. [verwijderd] 9 november 2010 10:02
    Omdat het aandeel potentiele moordenaars op de A15 groter is dan in het winkelcentrum. Als iedereen zich netjes zou gedragen op de A15 hoeft men daar ook geen agenten te stallen, die kunnen dan allemaal weer de wijk in.
  14. forum rang 6 Fred 62 9 november 2010 10:15
    word er in de wijk niet te hard gereden dan? volgens mij zijn ze daar meer op hun plek en kunnen ze gelijk die poes doodrijdende scooters van de stoep afhalen.

    fred
  15. forum rang 6 Fred 62 9 november 2010 10:16
    verder weten we ook dat jij meer sympathie hebt voor een winkeldief dan voor iemand die 7kilometer te hard rijd .
  16. [verwijderd] 9 november 2010 10:19
    Frits Bolkestein waarschuwt voor invoering sharia

    dinsdag 9 november 2010 07:47

    VVD-prominent Frits Bolkestein waarschuwt voor het ontstaan van plekken in Nederland waar de islamitische wetgeving sharia geldt. ‘Ik ben bang voor een etnische apartheid,' zei de oud-VVD-partijleider tijdens een diner in Den Haag.

    Bolkestein waarschuwt voor de invoering van de sharia Bolkestein waarschuwt voor de invoering van de sharia

    Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

    Slechte scholen
    Bolkestein deed zijn uitspraken tijdens een diner ter gelegenheid van Duits-Nederlandse betrekkingen. Volgens de VVD'er zorgen kwalitatief 'ontluisterend slechte islamitische scholen' ervoor dat moslims verder van de Nederlandse maatschappij af komen te staan.

    ‘Ik ben bang voor een etnische apartheid. Ik vrees dat we niet-territoriale plekken krijgen waar alleen de sharia geldt.’

    De VVD-prominent waarschuwt tegen islamitische scholen. ‘Waar jongens en meisjes worden gescheiden, waar de Holocaust niet wordt gedoceerd, waar antisemitisme niet wordt bestreden en waar het lesmateriaal ingaat tegen emancipatie van de vrouw.’

    Turkije
    Kort geleden zei de voormalige VVD-leider het deels eens te zijn met Wilders.

    Hij steunt Wilders' opvatting dat Turkije nooit bij de EU mag, maar vindt het een schandaal dat Wilders de godsdienstvrijheid wil inperken. 'De godsdienstvrijheid is een van de fundamenten van Nederland,' zei Bolkestein een paar weken geleden bij het tv-programma Buitenhof.

    Door Arne Hankel
  17. QED 9 november 2010 10:29
    Tegelijk bang zijn voor de sharia èn godsddienstvrijheid propageren staat wat op gespannen voet. Begrijp me goed, ik ben het met Bolkestein eens, maar je kunt dit nietstellen en dan in je argumentatie stoppen. er is nog zoiets als voortplantingssnelheid. Over 50 of 100 jaar (ik noem maar een getal)is de meerderheid in Nederland islamitisch. En dan komt die sharia er.
    Dus daar moeten we het over hebben. Met alleen vrijheid propageren voor ieders (onzinnige) godsdienst haal je het ppard van Troje binnen. Kwestie van tijd.
1.306 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 66 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.843
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.552
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.995
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.552
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.766
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.634
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.411
AMG 965 126.250
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.175
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.720
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.150
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.288
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.233
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht