Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 8 februari 2011 00:06
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 7 februari 2011 23:42:

    even los vd koersperformance; hoe goed of slecht gaat het eigenlijk met Fannie en Freddie?

    Want de koers zegt niet altijd alles over de onderliggende waarde, maar doorgaans slechts iets over de beleggers erin (verwachtingen, handelsmotieven etc)
    Sorry, ik zie niets los van koersperformance. Zelfs al gaat het heel erg slecht, je bent toch gek als je 30% rendement in een week laat liggen? Maar zelfs daar ging het mij niet om. Iemand probeerde bewust met een half verhaal anderen te laten denken dat het slecht ging door een koersdaling van 15% te noemen zonder erbij te vermelden dat de koers daarvoor 48% was gestegen. Misleiding noem ik dat en laag bij de grond. Maar ja, alleen al door dit niet toe geven laat zo iemand duidelijk blijken hoe 'ie in elkaar zit.
    Ik snap wel dat iemand heel erg gefrustreerd is omdat hij de boot heeft gemist en zijn doem-voorspellingen al meer dan 2 jaar niet uitkomen maar reken dat jezelf aan en belazer dan geen anderen.
  2. NoRiskAtAll 8 februari 2011 06:14
    4 Ways Barack Obama And The Federal Reserve Are Destroying Our Long-Term Economic Future For Their Short-Term Gain

    An economic disaster of truly historic proportions is on the horizon and it is headed our way.

    You better get ready...

    endoftheamericandream.com/archives/4-...
  3. Kaiser 8 februari 2011 08:56
    Beleggers beginnen realiteit van het inflatiegevaar in te zien
    08/02/2011
    Naarmate de grondstoffenprijzen verder blijven stijgen, beginnen de beleggers de realiteit van het inflatiegevaar in te zien. Dat houdt onder andere grote implicaties voor de obligatiemarkten in.
    Steeds meer beleggers laten obligaties namelijk in de steek en gaan op zoek naar alternatieven. In een scenario van meer inflatie kunnen de obligatiekoersen namelijk nog flink corrigeren.

    Greg Peters, head of fixed income research bij Morgan Stanley, is van mening dat de obligatiemarkten momenteel al duidelijk meer inflatie aan het incalculeren zijn. Hij verwijst in dat verband naar de stijging van de 10-jarige rente in de VS.

    De vraag is uiteraard naar welke vorm van inflatie moet worden gekeken. In Europa wordt vooral de kerninflatie gekeken, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen, in de VS krijgen de headline inflatiecijfers voorrang.
  4. Kaiser 8 februari 2011 09:34
    NETHERLANDS DEC INDUS PROD M/M: -0.4% V +0.3%E; Y/Y: 4.7% V 5.1% P; INDUS SALES Y/Y: 14.8% V 16.2% P
  5. [verwijderd] 8 februari 2011 09:45
    quote:

    HerrKaiser schreef op 8 februari 2011 09:34:

    NETHERLANDS DEC INDUS PROD M/M: -0.4% V +0.3%E; Y/Y: 4.7% V 5.1% P; INDUS SALES Y/Y: 14.8% V 16.2% P
    Is het al zo erg dat je bijna niets negatiefs kunt vinden dat het in HOOFDLETTERS moet??
  6. Kaiser 8 februari 2011 12:43
    was copy/paste en ga niet beginnen met overzetten naar kleine lettertypekes hoor ;)

    The Future of “AAA” Ratings: Who Has It & Who Will Lose It bit.ly/i2t4jm

    GERMANY DEC INDUSTRIAL PRODUCTION M/M: -1.5% V 0.2%E; Y/Y: 10.0% V 11.5%E

    Aantal faillissementen nog steeds hoog: In 2010 zijn 9620 faillissementen uitgesproken van bedrijven en natuurli... bit.ly/hin5Re

  7. Kaiser 8 februari 2011 13:04
    China Raises Benchmark Deposit, Lending Rate By 0.25 bps As January Inflation Hits 6% is.gd/1TpwOG

    Duitse productie daalt sterker dan verwacht: De industriële productie in Duitsland is in december op maandbasis ... bit.ly/f138IF

    Warner Music Q1 loss of 5c/share beats by 14c. Revenue of $789m misses. bit.ly/dHhGgm

    China raises interest rates again | Reuters - reut.rs/hgXO3f

    IMF DataMapper -- an interactive graphic of debt-to-GDP ow.ly/3Shwo

    Germany industrial production -1.5% in December from November; +10% YY. bit.ly/fJSv4g
  8. Partout 8 februari 2011 13:26
    Ik wil iemand als Kaiser gaarne een veer in de r...steken voor zijn onvermoeibare prima research.
    iets waar IEX en alle lezers, of men nu long of short zit zich wel eens iets beter bewust van mogen zijn?
  9. forum rang 7 mvliex 1 8 februari 2011 14:55
    quote:

    Partout schreef op 8 februari 2011 13:26:

    Ik wil iemand als Kaiser gaarne een veer in de r...steken voor zijn onvermoeibare prima research.
    iets waar IEX en alle lezers, of men nu long of short zit zich wel eens iets beter bewust van mogen zijn?
    Alleen jammer dat hij veel positieve berichten over het hoofd ziet. Gelukkig niet altijd en hij belazert niet bewust de boel zoals paulta laatst, maar toch jammer, komt wat suggestief over. Persoonlijk zou ik 'm adviseren meer tijd te besteden aan privé-zaken en meer van andere dingen te genieten maar als 'ie hier blij van wordt, prima.

    Feb. 8, 2011, 8:45 a.m. EST
    Fed's Lacker sees distinct improvement in outlook

    (MarketWatch) -- There has been a distinct improvement in the economic outlook since the Federal Reserve launched its $600 billion bond buying program last November, said Jeffrey Lacker, the president of the Richmond Federal Reserve on Tuesday. Lacker didn't call for the Fed to end the purchase program early, but said the Fed should "quite seriously" evaluate the pace and size of the program. The Fed has committed to regular reviews of the purchase plan that is now set to conclude at the end of June. In a speech in Newark, Del., Lacker said he expects growth in 2011 to come close to a 4% annual rate. Lacker also called for the end of government guarantees for mortgage debt.

    www.marketwatch.com/story/feds-lacker...
  10. [verwijderd] 8 februari 2011 16:40
    er begint heel veel stoom uit de goed draaiende landen te komen

    China's central bank raised interest rates by 25 basis points, its second increase in six weeks in a bid to tame inflation. In addition, consumer prices in Brazil surged at their fastest pace in nearly six years in January.

  11. forum rang 10 voda 8 februari 2011 16:52
    'Coco-obligatiemarkt straks euro 700 mrd groot'
    8 februari 2011 | Het Financieele Dagblad

    New York

    De markt voor zogeheten coco's ofwel 'contingent convertible' obligaties heeft binnen zeven jaar een omvang van euro 700 mrd , voorspelt de Britse zakenbank Barclays. Coco's zijn obligaties met een hoge rente. Als de bank in de problemen raakt en de buffer onder een bepaalde waarde zakt, worden ze omgezet in aandelen. Het voordeel van het nieuwe type hybride schuldpapier is dat het kapitaal onder de nieuwe eisen van Basel 3 meetelt als buffer. Toezichthouders hebben de afgelopen tijd sterk aangedrongen de nieuwe obligaties in te zetten, zodat ook obligatiehouders de pijn van een eventuele nieuwe crisis voelen. In Nederland heeft Rabobank de primeur gehad coco's te veilen. Ook ING heeft aangegeven te overwegen de coco-markt te betreden. (fd)

  12. Kaiser 8 februari 2011 19:44
    Traditionele vrienden keren Sarkozy en Merkel de rug toe
    maandag 07 feb 2011

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy slagen er niet in om de nodige steun van de Europese leiders te verzamelen rond een competitiviteitspact voor de eurozone. Dat schrijft de Financial Times. Opmerkelijk genoeg zijn het de landen die traditioneel tot de harde kern van de eurozone behoren die het laten afweten. Onder de afvalligen behoren naast ons land, ook Nederland, Oostenrijk en Polen.

    Dat België van de automatische indexering van de lonen zou moeten afstappen, stuitte op een ‘njet’ van premier Yves Leterme. "We kunnen niet aanvaarden dat ons systeem van sociaal overleg op de helling wordt gezet", zei Leterme. Polen hekelt het feit dat het plan een Europa met twee snelheden creëert, één binnen en één buiten de eurozone en waarbij de eerste regels opstelt voor de tweede. Oostenrijk en Nederland zien het dan weer niet zitten om nog meer macht aan Brussel af te staan.

    Merkel en Sarkzoy hebben hebben nu president Herman Van Rompuy opgedragen om een consensus te vinden omtrent een deel van de voorstellen opdat zo’n overeenkomst in maart kan worden voorgesteld tijdens een meeting van de Europese leiders. (FZ)
  13. Speedy Spike 8 februari 2011 20:43
    quote:

    NEL schreef op 8 februari 2011 19:52:

    ga zo door HerrKaiser ,goed info en deze link geeft al aan dat er slecht weer opkomst is.

    barometer voor de toekomst

    www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=B...
    De Baltic Dry Index staat laag vanwege overcapaciteit: schepen die tijdens de top van 2008 zijn besteld worden nu afgeleverd. De index zegt dan ook niets over economische groei. Wel iets over de scheepvaart: daar is geen cent meer mee te verdienen.
  14. forum rang 7 mvliex 1 8 februari 2011 22:54
    paulta schreef op 6 feb 2011 om 16:02:
    www.marketwatch.com/story/fannie-fred...

    Flinke duikeling(beide -15%) nabeurs voor deze pennystocks, gelukkig staan er >100 miljard aandelen uit...lees ook de reacties onder het artikel.

    mvliex 1 schreef op 7 feb 2011:
    Hoe belazer ik bewust de boel! Ja, zowel Fannie Mae als Freddie Mac vrijdag bijna 15% omlaag MAAR per saldo op weekbasis nog steeds beiden op PLUS 33%.
    Dat je zelf al maanden en bijna jaren voorspelt en anderen bang probeert te maken met wat maar niet uit wil komen, dat is tot daar aan toe maar met dit soort bewust verkeerd gekleurde berichten anderen op het verkeerde been proberen te zetten is lager dan laag!

    Hé! Paulta! Vorige week dus vette plussen, gisteren omhoog en vandaag weer, jammer dat je dit niet goed uitkomt en je het daarom niet meldt, was wel zo eerlijk geweest maar vooruit, ik help je een beetje.
  15. [verwijderd] 8 februari 2011 23:16
    NEW YORK (Reuters) - Walt Disney Co reported better-than-expected gains in profit and revenue, reflecting an improving economy that had consumers traveling to its theme parks and businesses buying up ad time on its TV networks.

    Disney, home to the ABC broadcast network, a suite of cable channels, a movie studio and theme parks, reported earnings of $1.3 billion, or 68 cents per share. That was up from $844 million, or 44 cents a share, in the period a year ago.

    Revenue rose 10 percent to $10.72 billion.

    Shares in Disney jumped 3.2 percent to $42.50 following the earnings report, up from a close of $41.18 on the New York Stock Exchange.

    consumenten jagen het geld er weer door en de hamburger- en vermaakindustrie profiteren buitensporig, zodanig dat aandelen omhoogvliegen en de economie de totale oververhittingsfase tegemoet gaat.
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.220
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.401
AMG 965 126.145
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.700
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht