Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

Alternatief voor Morningstar.nl porto

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Chicken_Skin_Music 7 april 2011 12:31
    In morningstar kun je alleen fondsen in je portefeuille opnemen die voor de nederlandse markt geregistreerd staan. Bijvoorbeeld het fonds BH Macro (dat in london verhandeld wordt) kan niet in de .nl website opgenomen worden. Raar, want je kunt dit soort fondsen prima via Binck aanschaffen.

    Kent iemand een porto-tool of website die deze restrictie niet kent?
  2. [verwijderd] 7 april 2011 15:42
    Wellicht een domme vraag, maar

    Heb je morningstar al gemaild dat dit fonds hier verkrijgbaar is en verzocht om het op te nemen? Op mijn verzoek hebben ze mijn ontbrekende fondsen wel ooit opgevoerd.

    Een ander alternatief is 2 portefeuilles, eentje op morningstar.nl en eentje op morningstar.co.uk (met als nadeel dat je niet 1 overzicht hebt mbt overlappende aandelen enzo)

    Derde alternatief is proberen of je je portefeuille kunt opvoeren bij een soortgelijk instituut als morningstar, zoals bijv trustnetoffshore (www.trustnetoffshore.com)
    Een erg leuke en nuttige site voor portefeuilles met net weer wat andere info als morningstar, en met ook wat andere fondsen, maar ik heb niet gecontroleerd of ze jou fonds ook voeren.
    Mogelijk nadeel: alles is in het engels.

  3. Chicken_Skin_Music 7 april 2011 16:25
    Hallo Ottomatic,

    Nee hoor, dat is een logische vraag.
    Maar ik had inderdaad al bij Morningstar geinformeerd.

    Hun antwoord:
    Op morningstar.nl worden fondsen aangeboden die ook geregistreerd staan en verhandeld worden in Nederland. BH Macro Limited is dit niet (London) en zodoende kunnen wij helaas het betreffende fonds niet toevoegen

    Hierop antwoordde ik weer:
    Hmmm.... maar als ik de Engelse morningstar-site gebruik om mijn portefeuille bij te houden, dan kan ik daar natuurlijk weer niet de fondsen in opnemen die in Nederland beschikbaar zijn (en niet in London). Er is dus geen morningstar-site waar ik fonden in een portefeuille kan opnemen ongeacht of ik dat fonds in Amsterdam, London, Parijs of New York heb aangeschaft? Ik vraag het, omdat ik tegenwoordig via Binck heel gemakkelijk fondsen uit de hele wereld kan aanschaffen. Dus de restrictie "Nederland" wordt steeds minder relevant.

    En hun antwoord daarop, was als volgt:
    Uw standpunt is volkomen begrijpelijk en geeft stof tot nadenken. Wij zijn afhankelijk van de richting die Morningstar Global opgaat, maar dit is zeker een punt wat onze aandacht heeft. We hebben het er vaker over gehad, maar dit bericht geeft de kern goed aan. Uw bericht is zojuist doorgestuurd en we gaan het er intern en internationaal over hebben. U zult begrijpen dat hier enige tijd over heen gaat. Hartelijk dank voor deze suggestie.

  4. Chicken_Skin_Music 7 april 2011 16:26
    Ik zal trustnetoffshore eens proberen.
    Heb zojuist MSN Money eens bekeken, daar lijkt het ook wel mee te kunnen.
    Alleen krijgen zij de data van Morningstar met nogal wat vertraging door.
  5. [verwijderd] 7 april 2011 16:35
    Ik was zelf ook opzoek naar een applicatie waar ik al mijn fondsen in 1 overzicht kan zetten omdat ik nu alles bij verschillende brokers heb ondergebracht.
    In eerste instantie wilde ik zelf alles in een spreadsheet zetten, maar;
    a. ik ben daar totaal niet handig mee
    b. je moet telkens data handmatig invoeren

    Als er nog meer alternatieven zijn, houd ik me aanbevolen :D
  6. Pinoooo 7 april 2011 17:01
    Hopelijk gaan ze er eindelijk wat aan doen. Ik gebruik de Porto-Tool bij Morningstar al een tijd niet meer vanwege dit probleem. Een aantal jaren geleden gebruikte ik het met veel plezier. Maar ik had steeds meer fondsen die de NL versie niet had. Deze waren dan wel weer te vinden in de DE of UK (=rendementen ook in ponden!) versie. Eerst had door ook bijgehouden, maar uiteindelijk is dat niet de oplossing. Het is namelijk niet 1 overzicht.

    Overigens voeren ze fondsen die in NL registreert zijn vaak binnen een paar dagen op, indien ze missen. (bij het indienen verzoek)

    Dit heeft me ook al wat discussie opgelevert met Alex. Die wilden een fonds eerst niet opvoeren, omdat het niet in Morningstar zou staan. Een hele vage reden. Toen eerst Morningstar het fonds laten opvoeren en vervolgens wilde Alex het ook opvoeren. Lekker klantvriendelijk. ;-)
    Maar ik dwaal af ....
  7. Chicken_Skin_Music 7 april 2011 17:41
    Ik heb veel binnenpret gehad toen JP Morgan met nogal wat bombarie haar Global Focus Fund aan de man probeerde te brengen. Je kon geen (financiele) .NL -website bezoeken zonder dat de banners je om de oren vlogen.

    Toen maar even nagevraagd of ze niet eerst eens hun fonds in Morningstar.nl moesten laten opnemen. En oh ja.... met Binck afspreken dat het in het assortiment wordt opgenomen. Hadden de stakkers nog niet aan gedacht. Tjonge jonge, denk ik dan. Dat noemt zich dan on-line marketer.

    Terug on topic: trustnetoffshore ziet er veelbelovend uit, en heel veel fondsen uit de hele wereld lijken in de database te zitten. Alleen helaas zitten alle UK-based fondsen in een apart gedeelte van de website, en kun je dus geen UK-fondsen opnemen in je porto.

    Ik heb ze maar weer even gemaild.
  8. Chicken_Skin_Music 7 april 2011 18:43
    FT.com lijkt tot nu toe de meest interessante kandidaat:

    * Alle (!!!) fondsen aanwezig, voor zover ik heb kunnen zien.
    * Je kunt zelf tabellen maken, met de informatie die jij wilt zien.
    * In tegenstelling tot Morningstar .... eindelijk een paar leesbare grafieken

    markets.ft.com/portfolio/all.asp
  9. Chicken_Skin_Music 8 april 2011 02:38
    Bij FT moet je registreren, maar dat is gratis en ik kom tot nu toe geen beperkingen tegen.

    MSN money: data loopt paar weken achter. Niet echt handig dus...

    Grappig hoe kinderlijk blij ik ben met de FT-grafieken. Simpelweg een grafiek die de totale waarde van de porto (in euro) in de tijd laat zien, en vervolgens kun je alle individuele posities ook in die grafiek plotten. Bizar dat Morningstar dat niet heeft. De Morningstar grafiek snap ik nooit eigenlijk ...
  10. [verwijderd] 8 april 2011 14:20
    Volgens mij zit die beperking op FT nieuwsberichten en niet op de portefeuille, dus dat maakt verder niet uit.
    Etha-Aktiv E kan ik trouwens nergens vinden... Of zoek ik niet goed?
  11. DrFlapdrol 11 april 2011 11:11
    Ik had inderdaad het grootste deel ingevoerd om het eens uit te proberen (kostte al een hoop tijd omdat je al die symbolen moet opzoeken) en kwam er toen ook achter dat Amundi Volatility Euro er niet bij zit....

    Op zich werkt Morningstar voor mij prima, wilde aleen eens wat anders proberen. Enige Nadeel van Morningstar vind ik dat de wedstrijd zeeeer traag is.
  12. Chicken_Skin_Music 11 april 2011 11:23
    Antwoord van FT:

    Dear ******** ********,

    Thank you for contacting the Financial Times.

    Please be advised that there are some funds which automatically appear on FT.com because they are sent through from a feed by one of our data suppliers with Mex ID code provided (they filter on to FT.com automatically). Unfortunately we are unable to guarantee that the price will appear/update as this is not a paid for service.

    Unpublished funds appear on FT.com with significantly limited information such as no performance, fund manager name, fund strategy, ratings, assets & holdings, risk profile etc, as it is not a paid for service. Published funds have all this information as well as urls and contact information (clickable website address, phone number, e-mail address) to enable potential investors to contact the fund company while unpublished funds do not.

    Please contact us again if you have any questions or comments.

    Kind Regards,
    Michael Joseph

    ___________________________

    Veel tekst, weinig uitleg.
  13. [verwijderd] 11 april 2011 12:39
    Had zelf ook nog eens gekeken bij Citywire, ook geen succes.
    Dus blijft over; zelf alles in een spreadsheet zetten en maandelijks updaten?
  14. [verwijderd] 11 april 2011 15:22
    er zijn wel wat te vinden op internet, maar altijd ontbreken wat fondsen. kan er niet 1 high-tech bedrijf iets aanbieden met alle fondsen en om te beginnen alleen met status. liever alleen status 100% dan veel toeters en bellen waar fondsen ontbreken.
  15. [verwijderd] 13 april 2011 19:01
    @Chicken_Skin_Music
    Welke ISIN van de BH macro wil je aan je nl porto toevoegen?
    Het is mij inmiddels wel gelukt om diverse varianten van dit fonds toe te voegen.
  16. Chicken_Skin_Music 13 april 2011 21:34
    quote:

    ottomatic schreef op 13 april 2011 19:01:

    @Chicken_Skin_Music
    Welke ISIN van de BH macro wil je aan je nl porto toevoegen?
    Het is mij inmiddels wel gelukt om diverse varianten van dit fonds toe te voegen.
    GG00B1NPGZ52

  17. [verwijderd] 14 april 2011 14:29

    @ Chicken_Skin_Music

    Ook de GG00B1NPGZ52 kan ik dmv enkele trucks voor je toevoegen aan je nederlandse portefeuille.
    Het enige wat ik daarvoor nodig ben is ongeveer 5 minuten toegang tot de portefuille waar dit fonds bij in moet. Alleen zie ik hier nergens hoe je elkaar een pm kunt sturen met de tijdelijke inloggegevens, vooropgesteld dat je me die even wilt/durft lenen.

  18. Chicken_Skin_Music 14 april 2011 14:59
    Cool! Dat klinkt goed.

    Maar ... is het te ingewikkeld om de instructies hier op het forum te publiceren? Ik vraag het, omdat ik vermoed dat meerdere mensen zouden willen leren hoe het moet.

    Mijn inloggegevens even met je delen is geen probleem. Alleen even verzinnen hoe ik dat kan doen zonder dat de hele wereld het direct weet.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.474
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.107
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.565
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.374
AMG 965 125.887
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.079
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.681
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht