Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Nokia Oyj Terug naar discussie overzicht

nokia nieuws

2.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 139 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Louis Pasciuto 8 maart 2012 21:58
    Google Finds Formidable Opponent in Nokia, Microsoft Team

    Nokia is launching a counterattack against Google in the smartphone wars, adding more and cheaper Windows phones to its arsenal to compete with the slew of mass-marketed Android devices on the market.

    Nokia will also introduce smarter, more competitively-priced feature phones in 2012 with more modern user experiences. Feature phones have only limited support for third-party software but still account for most units sold. While the industry’s growth is currently concentrated in smartphones, such as Apple’s iPhone, which provide a platform for third-party application developers, smartphones make up less than a third of industry volume.

    Nokia is working on Meltemi, a new Linux based software platform, to replace its Series 40 software in more advanced feature phones. Meltemi would allow for simpler models to be similar to smartphones in terms of experience. Google has taken the smartphone market by storm with its free Android platform and more than 50 percent of smartphones on the market now use the software.

    Nokia has chosen to use Microsoft’s Windows Phone operating system rather than its own smartphone software platform. The Window’s platform has suffered because phone makers using the mobile operating system were creating more expensive phones, but Nokia is about to change all that for Microsoft. Affordable Nokia products teamed with Window platforms together create a worthy competitor for Google and Apple.
  2. forum rang 4 Louis Pasciuto 8 maart 2012 22:04
    quote:

    louispasciuto schreef op 8 maart 2012 21:14:

    www.forbes.com/sites/wallaceforbes/20...

    "Microsoft is interesting for other reasons, too. We like Microsoft. But if you want to play a long-shot in the wireless space, Nokia’s the way to do it, because if this platform works the stock could triple."
  3. forum rang 6 gpjf 8 maart 2012 22:25

    Als ik al die artikelen lees en ik laat het bezinken, dan begrijp ik niet dat mensen niet massaal op dit aandeel duiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Nokia in de komende jaren fors zal stijgen en zo gauw er weer een beetje cash is ga ik gewoon bijkopen om mijn gemiddelde naar beneden te halen. Op termijn gaat dit een succes worden!!!
  4. [verwijderd] 9 maart 2012 08:55
    Ik ben vorige week ingestapt aan 3.90...vond het raar dat het gisteren naar beneden ging. na de posts van Louis over S&P snap ik het nu. Trouwens..S&P en Moody....who gives a s..t...

    :)
  5. forum rang 4 Louis Pasciuto 9 maart 2012 08:57
    Komst Lumia zal financieel nog niet zoveel effect hebben op Q1-cijfers, uitrol moet voor een groot deel nog beginnen, daarentegen zal Symbian verder wegkwijnen. Dus zal nog even duren voordat de wederopstanding in cijfers tot uitdrukking komt. Van de andere kant is bij beleggen regeren vaak vooruitzien dus ik kan die koersdruk niet helemaal met bovenstaande rijmen. Zelfs Goldman Sachs heeft in Q4 nog flink uitgebreid.
    Heb overigens daarnaast ook Alcatel-Lucent, beetje zelfde verhaal en gaat profiteren van uitrol 4G hoop ik.
  6. forum rang 4 Louis Pasciuto 12 maart 2012 10:04
    Nokia: "Verkoop Lumia-serie verkeerd aangepakt"


    Door Bart Vuijk, maandag 12 maart 2012 09:05 | 0 reacties | Bron: WM Poweruser


    Vicepresident Ukko Lappalainen heeft tegenover Mobiletoday toegegeven dat de marketing van de nieuwe Lumia-telefoons met Windows Phone als besturingssysteem beter had moeten worden aangepakt. De Lumia 800 en Lumia 710 zijn niet goed gepromoot, en daardoor blijven de verkoopresultaten achter bij de verwachtingen van het bedrijf.

    ''Ik weet dat er een aantal fouten is gemaakt, maar nu zijn we beter gefocused en weten we goed wat onze plek op de markt is. Onze product-designs zijn heel onderscheidend en de telefoons zullen een nieuwe ervaring meebrengen voor onze klanten.''

    De opmerkingen zijn alleen te plaatsen in het licht van kennelijk tegenvallende verkoopcijfers, want de promotiecampagne voor de Lumia 800 is enorm. Op televisie en radio kun je er niet omheen, en in diverse landen heeft Nokia publiciteitsstunts gelanceerd. In Nederland kun je bijvoorbeeld foto's en berichten naar een Lumia-reclame op een kolossale reclamemast langs de A13 sturen.

    Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren rond de nieuwe Lumia-toestellen 900 en 610. Die laatste zal waarschijnlijk in het prepaid-segment verschijnen. De 900 lost de 800 af als vlaggenschip.

    Lappalainen meldt in het gesprek met de Engelse site dat de promotiecampagne vooral op jongeren wordt gericht. De entertainmentmogelijkheden (muziek, goede fotokwaliteit) is hetgeen waarop nu de nadruk zal worden gelegd.
  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 12 maart 2012 10:05
    Webwinkels in Engeland halen HTC Titan van de plank


    Door Bart Vuijk, maandag 12 maart 2012 09:52 | 0 reacties | Bron: WM Poweruser


    Webwinkels in Engeland hebben de HTC Titan van de plank gehaald. Het Windows Phone-vlaggenschip van de fabrikant wordt nauwelijks verkocht, geeft een van de shops toe aan een klant.

    e Titan is momenteel in Engeland nauwelijks meer te krijgen. In Nederland wordt het toestel door de drie grote telco's niet aangeboden, maar door veel webwinkels wel. Het toestel is te koop voor ongeveer 430 euro.

    In Engeland is de Titan al niet meer te vinden in de grote webwinkels Carphone Warehouse en Phones4U. Een klant vroeg aan die laatste winkelketen waarom het grote HTC-toestel daar niet meer te koop is. Phones4U antwoordde: ''Het toestel was niet erg populair en werd niet goed verkocht.'' De HTC Radar, de kleinere Windows Phone broer van de Titan, is er nog wel te krijgen. Maar ook de Engelse telco's hebben het toestel evenmin als de Nederlandse in hun aanbod opgenomen.

    Meestal luidt de terugtrekking van een toestel de komst van een opvolger in, maar de Titan II wordt een LTE-toestel waarvoor in Europa nog geen netwerken bestaan, dus dat toestel zal de Titan niet opvolgen in de schappen. Het kan zijn dat HTC vanwege de tegenvallende verkoopcijfers het toestel zelf uit de winkels heeft gehaald.

    HTC maakt zo de weg vrij voor de Nokia Lumia 900, die nu de duurste en beste Windows Phone is. Maar het totale aanbod van Windows Phones blijft nogal schraal, en de verdwijning van de Titan van de Engelse markt - wellicht gevolgd door Nederland - maakt dat niet veel beter.
  8. forum rang 6 gpjf 12 maart 2012 10:53

    Ik had het ook gelezen en dan wordt je daar niet vrolijk van maar vraag me toch af wat er achter zit. Afgelopen zaterdag op een feestje geweest en vol trots zat er iemand over haar Iphone te vertellen maar toen ik even mijn Nokia Lumia 800 liet zien, werden ze toch wat stil haha. Het flitsende design, prachtig heldere scherm, de snelheid waar mee je over kunt scrollen, de kleuren enfin ga zo maar door, maakt het een toptoestel. Overigens las ik ook nog ergens dat als Windows 8 wordt uitgerold op deze toestellen ook nog een update plaatsvindt. Misschien is dat ook zo'n punt voor het terug trekken van die HTC toestellen ( b.v. voor hun toestellen niet, alleen maar voor Nokia's maar dat weet ik natuurlijk niet). Ik blijf edr alle vertrouwen in hebben en weet dat met Microsoft als partner er een een financieel zeer sterke partij achter staat. Ook stond recentelijk in een artikel dat de waarde van Nokia op dit moment zowiezo ongeveer 9 euro is. Kortom we gaan gewoon door en laten ons niet bang maken.
  9. forum rang 6 gpjf 12 maart 2012 11:15

    Sorry was de tekst vergeten, hier komt het dan

    Eerste ervaring met de Nokia Lumia 900


    Door Dominick Viëtor, maandag 12 maart 2012 10:59 | 0 reacties


    Nokia zet met de Lumia 900 eigenlijk een wat uitvergrote versie van de Lumia 800 met een aantal extra's op de markt. Een nieuw vlaggenschip is geboren, maar niet met de grootste overtuiging.

    Eigenlijk is de Lumia 900 meer een soort natuurlijke evolutie van de Lumia 800. Zoals de Samsung Galaxy S Plus dat is van de Galaxy S, maar dan in een ander segment. Want het grotere scherm van de Lumia 900 zet hem wel degelijk in een ander marktsegment dan zijn kleinere broertje.

    Om dan maar meteen met het scherm af te trappen: dat is redelijk goed. De kleuren, contrasten en helderheid van dit Amoled Clear Black Display zijn prima, maar de resolutie loopt een beetje achter op de rest van de markt. Daar kan Nokia weinig aan doen omdat het een vereiste is van Windows Phone. Maar dat neemt niet weg dat een 4,3" scherm met dezelfde resolutie als die van de Lumia 800, WVGA, een half jaar later wel een beetje weinig is.

    Meer te spreken zijn we over de snelheid van het toestel. Niet dat een 1,4GHz singlecoreprocessor nou state-of-the-art is in een vlaggenschip anno 2012, maar wel omdat Windows Phone met die processor erg goed loopt. Het toestel voelt snel aan en de interface vliegt over het scherm.

    Nog beter is de bouwkwaliteit van de Lumia 900. Die ligt op hetzelfde niveau als die van de Lumia 800 en daarmee is ook de Lumia 900 met zijn polycarbonaat unibody één van de best gebouwde smartphones. Het plastic voelt heel stevig aan, ligt lekker in de hand en ziet er goed uit.

    Al met al een heel leuke Windows Phone. Niet eentje die mensen zal doen besluiten hun Lumia 800 op marktplaats te zetten, maar wel een mooie uitbreiding van het Windows Phone-portfolio van Nokia naar het domein van de grotere schermen.
  10. forum rang 6 gpjf 12 maart 2012 11:15

    Net gelezen maar ik vraag me af waarom iemand daar zo'n negatieve toon wil meegeven terwijl het toch om allerlei prima zalken gaat? En over de helderheid van het scherm, dan moet hij nog maar eens goed kijken want dat is nog altijd prima. Er is altijd wel wat dat een ander toestel beter heeft. Het lijkt wel op de discussie tussen Apple en Samsung over hun tablet. Beetje "ge-emmer" vind ik dus.
  11. forum rang 4 Louis Pasciuto 12 maart 2012 11:59
    De uitrol van de eerste Nokia's is wat chaotisch geworden doordat ze snel geintroduceerd moesten worden, en dat slechts op een paar markten in eerste instantie. Kijk maar eens hoe het Rimm vergaat nu nieuwe toestellen tot eind dit jaar op zich laten wachten. In de VS is nog steeds pas de 710 op de markt, de 900 moet daar nog verschijnen. Bovendien zitten mensen vast aan abonnementen. Zelf zou ik na 4 jaar iPhone ook wel eens wat anders willen proberen, bijv. de Lumia 900. En ik ben zelfs tevreden over de iPhone. Maar ik kan pas eind dit jaar van mijn huidig abonnement af, tegen die tijd zal er wel een nieuwe Lumia met W8 zijn.
    Hou er dan ook maar rekening mee dat de eerstkomende cijfers niet florissant zullen zijn met waarschijnlijk dito slechte reacties van analisten die niet verder kijken dan een kwartaal. Over een jaar zijn de nodige toestellen op de markt, met windows 8 en als daar ook nog tablets bijkomen dan kun je pas echt stellen hoe Nokia ervoor staat.
    Het blijft een leuk aandeel ter aanvulling, niet om alles op in te zetten (voorlopig). Heb ik ook met Alcatel-Lucent. Zelfde turnaroundverhaal.
2.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 139 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.843
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.552
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.995
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.553
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.766
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.634
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.411
AMG 965 126.252
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.175
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.720
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.150
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.288
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.233
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht