Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocastle Investment GB00B94QM994

Laatste koers (eur)

7,300
  • Verschill

    +0,050 +0,69%
  • Volume

    90 Gem. (3M) 82
  • Bied

    7,250  
  • Laat

    8,650  
+ Toevoegen aan watchlist

nieuwe ronden, nieuwe kansen

56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. p j 21 maart 2012 16:24

    ESSEN (AFN) - De Duitse economie groeit in de eerste helft van dit jaar matig, maar krijgt in de tweede helft meer vaart. Dat voorspelde het Duitse onderzoeksbureau RWI woensdag.

    De economen van het Rheinisch-Westfälische Institut für Wirtschaftsforschung verwachten dat de Duitse economie dit jaar met 1 procent groeit. Eerder gingen zij nog uit van een vooruitgang met 0,6 procent. Voor 2013 voorspellen ze een economische groei van 2 procent.

    Duitsland kan in de tweede helft van dit jaar profiteren van het herstel van de wereldeconomie, aldus RWI. De grotere internationale vraag zal volgens de economen de Duitse export een duw in de rug geven.

    Centrale bank

    Van de toonaangevende Duitse economische instituten is RWI momenteel het meest positief over 2012. De Duitse centrale bank gaat vooralsnog uit van een economische groei van 0,6 procent. Het Institut für Weltwirtschaft (IfW) verhoogde onlangs zijn prognose van 0,5 naar 0,7 procent.

    RWI verwacht dat Duitsers dankzij de sterke arbeidsmarkt dit jaar aanzienlijk meer geld te besteden hebben dan in 2011. ,,Dit heeft een positieve invloed op de consumptie en de investeringen in de huizenbouw, die verder vooruit wordt geholpen door de lage rente'', aldus het instituut.

    Risico's zijn er volgens RWI ook. Het wijst daarbij op de instabiele financiële markten en een mogelijke toename van de inflatie door het losse monetaire beleid in de eurozone en de stijgende brandstofprijzen
  2. p j 21 maart 2012 16:29
    het is van de week behoorlijk rustig op het forum, na de publicatie van de cijfers van eurocastle..
    ik dacht, ik maak maar eens een nieuw draadje aan, en las het bovenstaande bericht op eurobench..
    de koers blijft nog laag, maar onze keerzijde komt nog wel.
    en hopen op de toekomst van eurocastle..mischien kunnen wij er binnenkort ook nog een graantje van meepikken..
    groeten pj
  3. [verwijderd] 21 maart 2012 17:00
    laten we het hopen maar eurocastle is niet actief in nieuws brengen dus we moeten weer wachten op kwartaalcijfers net als afgelopen week. het gemiddelde dagvolume is alweer terug bij af en zo ook de koers. we blijven voolopig maar kwakkelen rond de 10 centen lijkt mij.
  4. [verwijderd] 22 maart 2012 12:02
    wat moet ik hieruit leren? dat er geen vertrouwen meer is of juist wel voor de lange termijn?
    gezien het enorme blok op 12, lijkt er geen vertrouwen te zijn of begrijp ik dat niet helemaal juist?
  5. Renesism 22 maart 2012 12:10
    Ik denk dat er wel vertrouwen is, maar het duurt te lang om dat bevestigd te krijgen. De eerste volgende bekendmaking van cijfers zal weer wat leven laten bloeien. Ik denk dat meeste nu gewoon verkopen zodat ze andere aandelen kunnen kopen en verkopen.
  6. [verwijderd] 22 maart 2012 16:16
    ja dat dacht ik ook maar blijkbaar zit het toch anders. ik volg dit aandeeltje nu al 4 jaar en telkens als er cijfers komen gaat het maar amper omhoog om weer een kwartaal ver te dalen. vier jaar geleden schreef ook iedereen over vertrouwen op de lange termijn. inmiddels is die termijn nog niet aangebroken. pfffff hoe lang is een lange termijn?
  7. Julian247 22 maart 2012 19:16
    Ik gebruik de koersdaling om bij te kopen! De nav is omhoog gegaan van 58 naar 64 cent maar de koers daalt. Niemand gelooft ze kennelijk nog. Ik ken meerdere bedrijven (converse bv) die dit probleem ook hadden en het oplosten door de hele santekraam te verkopen en de overwaarde cash uit te keren. Wanneer de vastgoedmarkten er wat beter bij komen te liggen zullen ze wat mij betreft de boel langzaam maar zeker moeten gaan verkopen.
  8. Julian247 27 maart 2012 10:29
    IK HEB NET een mailtje naar eurocastle gestuurd om te vragen wat ze aan de onderwaardering gaan doen. Als je in je jaarcijfers beweert dat de Net asset value 64 cent bedraagt, en de koers is 10 cent, kan je je afvragen of daar niet iets aan te doen is. Misschien is het een kwestie van geduld, ik heb zoiets eerder meegemaakt met het fonds Tetragon, wat in 2009 rond de 1 dollar noteerde en nu rond de 6 staat. Ook daar bleef een hoge NAV staan en is dit uiteindelijk door dividendbetyalingen waargemaakt.
56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht