Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

14,830
  • Verschill

    -0,080 -0,54%
  • Volume

    6.680.320 Gem. (3M) 11,3M
  • Bied

    14,802  
  • Laat

    14,900  
+ Toevoegen aan watchlist

ING Ma 18 juni In het leven is niets zeker

244 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Aad de Vries 18 juni 2012 10:33
    quote:

    Green Guru schreef op 18 juni 2012 10:28:

    [...]

    Eens.

    Griekenland is verre van opgelost. Dat de Euro gezinde partijen hebben gewonnen is wellicht goed voor hun democratie. Zo reeel moeten we wel zijn. Je moet er niet aan denken dat een stel communisten aan de macht komen. Maar men moet een coalitie smeden. En of dat dit keer wel lukt? Ik weet het niet. Daarnaast blijft de rotte appel in het mandje. Slechte zaak.

    Dan hebben we de zeer sterk stijgende rente in Spanje/Italie. Dit is weer wachten op een aankondiging voor anabolen in de vorm van euro's en dollars. Maar dat is inmiddels ingeprijsd, dus de werking die daar vanuit moet gaan is niet meer aanwezig. Dat is een lastige voor de heren/dames politici.
    Inderdaad Green...

    Vroeg of laat komen de apen toch uit de mouwen he? en zo zijn er nog vele rotte appels in het mandje... meer dan 100% eens (= zeer slechte zaak!!!)
  2. Anatevka 18 juni 2012 10:40
    quote:

    €d_artsel schreef op 18 juni 2012 10:29:

    er staat nog een gap open op 4,69 en nog wat
    Daar lijkt 'ie hard op weg naartoe. Euforie over griekse verkiezingen is weer geheel weggeëbt.
  3. best30 18 juni 2012 10:45
    waar zie je dat?? Kun jij de link geven BVD

    quote:

    Green Guru schreef:

    Zie paniek Spaanse rente. Dik door de 7%. Onhoudbaar.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 18 juni 2012 11:05
    ma 18 jun 2012, 10:44
    Meer slechte leningen Spaanse banken
    MADRID (AFN) - Spaanse banken hadden in april 153 miljard euro aan slechte leningen in hun kredietportefeuilles, 8,72 procent van het totaal. Dat blijkt uit gegevens die de Spaanse centrale bank maandag bekend heeft gemaakt.

    Het percentage slechte leningen was sinds april 1994 niet zo hoog. In maart stond het nog op 8,37 procent. Veel Spaanse banken verkeren in moeilijkheden. Door de diepe crisis op de vastgoedmarkt hebben zij grote verliezen geleden.

    De malaise in de Spaanse bankensector zorgt voor veel onrust op de financiële markten. De regering van het Zuid-Europese land liet onlangs weten dat zij een beroep doet op Europese noodhulp om de banken van nieuw kapitaal te voorzien.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 18 juni 2012 11:07
    De Jager wacht ontwikkelingen in Athene af

    (Novum) - Het kabinet wacht de ontwikkelingen in Griekenland af nu uit de verkiezingen is gebleken dat de conservatieve Nea Dimokratia en de socialistische Pasok samen voldoende zetels om een pro-Europese coalitie te vormen. Dat zegt minister van financiën Jan Kees de Jager zondagavond in een eerste reactie.

    "Ook voor een nieuwe Griekse regering is er slechts één alternatief: de economie streng hervormen en de Griekse begroting op orde brengen", zegt de minister. "Met minder kunnen we geen genoegen nemen. Alleen dit zal de Griekse bevolking op de lange termijn een betere toekomst geven. Er zijn geen makkelijke oplossingen."

    De eurogroep liet in en verklaring weten te hopen dat de vorming van een kabinet geen vertraging oploopt. Dat kan volgens voorzitter Jean-Claude Juncker 'duurzame groei' in Griekenland weer mogelijk maken.

    Nea Dimokratia versloeg Syriza, de extreemlinkse partij van Alexis Tsipras die fel gekant is tegen de eisen die de EU en het IMF stellen aan de miljardenhulp voor Griekenland. Tsipras heeft zijn verlies erkend. Het hoofd van Pasok, Evangelos Venizelos, heeft voorgesteld om een eenheidsregering te vormen met het pro-Europese Nea Dimokratia, Syriza en het kleine Democratisch Links.

    Nea Dimokratia heeft volgens de exitpolls de verkiezingen gewonnen en 129 zetels in het driehonderd zetels tellende parlement behaald. Nea Dimokratia en Pasok hebben samen voldoende zetels om een pro-Europese coalitie te vormen, maar voormalig minister van financiën Venizelos wil dat er snel een regering wordt gevormd. Daarom heeft hij voorgesteld om niet de gebruikelijke procedure te volgen waarbij iedere partij de kans krijgt om een coalitie te vormen.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 18 juni 2012 11:17
    ma 18 jun 2012, 10:33
    Euforie weg, realisme komt
    Van onze beursredactie
    AMSTERDAM - Na aanvankelijke opluchting over de Griekse verkiezingsuitslag keerde het sentiment op de aandelenbeurs. De alarmerende rentes op Spaans en Italiaans staatspapier, waarbij tienjarig Spaans papier een rendement boven de 7% noteerde, maande beleggers weg uit de beurs. ING maakte een opvallende draai, van een dikke koerswinst naar een duidelijk koersverlies. "De focus is snel gedraaid naar Spanje, waar ING voor meer dan €40 miljard aan is blootgesteld", zegt een handelaar. De daling van ING werd gesterkt door een rapport van JPMorgan.

    Rond half elf noteerde de AEX nog fractioneel hoger op 297,8 punten. De Midkap-index stond zelfs op een min van 0,4%, op 490,2 punten.

    Elders in Europa was het beeld ook minder fleurig. Londen en Frankfurt stonden nog slechts op een kleine plus, de CAC40 van Parijs stond zelfs op een verliesje.

    De schrik zat er goed in door de stijgende rendementen op de obligatiemarkt. Spaans staatspapier steeg een kwart procentpunt tot 7,05%, Italiaans staatspapier steeg 13 basispunten naar 6,03%. "De eerste euforiereactie was duidelijk, maar daarna beseften beleggers dat hiermee de Spaanse problemen niet zijn opgelost", zegt handelaar Frank Bonsee van ABN Amro. De euro zakte ondertussen naar $1,2624.

    De Amerikaanse futures wezen op lagere openingen in de VS later vandaag voor de belangrijkste graadmeters. In Azië sloot de Nikkei-index vanmorgen met een plus van 1,8%. Financiële instellingen en exportbedrijven lagen goed in de markt.

    Beleggers waren weer eens in de ban van Griekenland. Tijdens de bloedstollende verkiezingen koos het Griekse volk toch eieren voor zijn geld, waardoor pro-euro-partijen, het conservatieve Nieuwe Democratie en het socialistische Pasok, een nipte meerderheid wisten te bemachtigen.

    De coalitie-onderhandelingen zijn al gestart en Europa lijkt een pro-eurocoalitie te willen bevorderen door de teugels voor de Grieken iets te laten vieren. De Grieken worden weliswaar kriegel van de pijn die sterke bezuinigingsmaatregelen, opgelegd door de trojka, maar het grootste deel van het volk wil wél de euro behouden. De angst voor rampspoed bij uittreding nekte de radicale linkse partij Syriza.

    Beleggers zien het risico op korte termijn, met een anti-Europa overwinning in Griekenland, een snelle Grexit en gevaar voor besmetting op andere eurolanden, verholpen. De daaruit voortkomende opluchting zorgde voor hogere koersen bij aanvang. Daarna keerde realisme terug in de markt. Want wat is er nu eigenlijk opgelost?

    Handelaar Rob Koenders waarschuwde in zijn dagelijkse DFT-column bovendien voor nieuwe Griekse problemen. "De Griekse economie is volledig in elkaar gestort en is tot halverwege de afgrond gedonderd. Mijn schatting is dat Griekenland acuut behoeftig is aan €30 miljard om gigantische schade van de afgelopen maanden weg te strepen."

    In de AEX wisten de voormalige TNT-onderdelen zich positief te onderscheiden, na het nieuws dat de centrale ondernemingsraad van TNT Express positief tegenover een overname van UPS staat. TNT Express klom 1%, grootaandeelhouder PostNL kreeg er zelfs 1,6% bij.

    Chipmachinemaker ASML kreeg er 1,4% bij. Morgan Stanley verhoogde na een bedrijfsbezoek het koersdoel voor ASML, van €40 naar €48, onder handhaving van het 'overwegen'-advies. Volgens de Amerikaanse zakenbank kan ASML profiteren van het voortduren van de strijd tussen Intel en ARM om chips kleiner te maken.

    DSM steeg 0,5% nadat het bedrijf meldde dat de farmaciedivisie een omvangrijke order in de wacht heeft gesleept. Het zou gaan om procesontwikkeling en commerciële productie van drie antistoffen. DSM wilde echter niet de naam van het bedrijf of de financiële waarde van de opdracht melden.

    Aan de andere kant zakte TomTom 3%. Bankverzekeraar ING maakte een opvallende draai, volgens handelaar Frank Bonsee omdat opluchting in de markt over Griekenland plaatsmaakte voor zorgen over Spanje. "Daar heeft ING via verschillende wegen een blootstelling aan voor meer dan €40 miljard."

    Een rapport van JP Morgan hielp ING ook niet. Volgens de Amerikaanse zakenbank stijgen door de afwaardering van ING door Moody's, de fundingkosten voor de bankverzekeraar.

    In de Midkap-index was er kopersinteresse voor advies- en ingenieursbureau Arcadis, die 1,6%. Toeleverancier aan de chipindustrie ASMI steeg 1,3%.

    In de AsCX-fonds klomt Pharming 13% ofwel 0,3 eurocent, na het presenteren van nieuwe resultaten rond zijn belangrijkste medicijn Ruconest.

    Maritiem dienstverlener Dockwise klom 2,8% na het nieuws dat het belang in Fairstar Heavy Transport is verhoogd tot 60,4% na het verstrijken van de aanmeldingstermijn. Dat werd vrijdag nabeursbekend gemaakt. Fairstar zit absoluut niet op Dockwise te wachten en de overnamestrijd is ontaard in een moddergevecht.

    Stamcelbank Cryo-Save, inmiddels gepromoveerd tot deze AScX-graadmeter, leverde 0,7% in.

    Op de lokale markt noteerde softwarebedrijf Hitt nog ongewijzigd, wachtend op de eerste veiling (het is een auction-aandeel). Het fonds verwierf een opdracht voor het leveren van een verkeersbegeleidingssysteem voor de grootste haven van Bangladesh. Met de opdracht is een waarde van ruim $5 miljoen gemoeid.
  7. [verwijderd] 18 juni 2012 11:39
    quote:

    Eurowin schreef:

    Prachtig die manipulatie....
    Manipulatie???
    Ze doen precies wat je verwacht..Je vertelt elke dag wat de rakkers gaan doen..
    En dan zeg je manipulatie..

    Manipulatie is dat als je iets verwacht wat ze gaan doen en ze doen het niet....dat is manipulatie..aanpassingen maken..met de hand...modificatie beter woord..

    Je zegt zelf dan gaan ze weer kopen laag en daarna weer dumpen hoog de rakkers..
    Je weet precies wat er komt geen geheim ..

    Elke dag zeg je ze zetten de futs weer hoger..
    je weet alles ..
    En dan noem je het manipulatie..

    modificatie
    het wijzigen van een deel van een opdracht, zodat de interpretatie en de uitvoering afwijken van de oorspronkelijk aangegeven wijze...
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 18 juni 2012 11:41
    quote:

    Tatan schreef op 18 juni 2012 11:39:

    [...]

    Manipulatie???
    Ze doen precies wat je verwacht..Je vertelt elke dag wat de rakkers gaan doen..
    En dan zeg je manipulatie..

    Manipulatie is dat als je iets verwacht wat ze gaan doen en ze doen het niet....dat is manipulatie..aanpassingen maken..met de hand...modificatie beter woord..

    Je zegt zelf dan gaan ze weer kopen laag en daarna weer dumpen hoog de rakkers..
    Je weet precies wat er komt geen geheim ..

    Elke dag zeg je ze zetten de futs weer hoger..
    je weet alles ..
    En dan noem je het manipulatie..

    modificatie
    het wijzigen van een deel van een opdracht, zodat de interpretatie en de uitvoering afwijken van de oorspronkelijk aangegeven wijze...
    misleiding dan, of in oranje termen te blijven: schijnbeweging, op het verkeerde been zetten
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 18 juni 2012 11:42
    ma 18 jun 2012, 11:22
    Overschot lopende rekening bereikt record
    AMSTERDAM (AFN) - Het overschot op de lopende rekening van Nederland is in het eerste kwartaal gestegen tot een record van 19 miljard euro, ofwel 13 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

    ANP ANP

    Het saldo van de ontvangsten en uitgaven lag 6 miljard euro hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het overschot neemt sinds de financiële crisis eind 2008 gestaag toe. Over de afgelopen 4 kwartalen bedroeg het overschot 57 miljard euro. Dat komt overeen met 9,5 procent van het bbp.

    Op de lopende rekening van de betalingsbalans worden de internationale handel en inkomensstromen van een land bijgehouden.
244 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht