Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Stem! Wat doet de AEX in april?

Iets eerder dan gebruikelijk, maar door Goede Vrijdag en Pasen is morgen alweer de laatste handelsdag van de maand. Tijd dus voor de maandelijkse beurssentimentspeiling: de IEX Bull/Bear Enquête. U mag weer voorspellen: de AEX voor april en uw verwachting voor de algemene economische ontwikkelingen.

Ook horen wij graag uw meest en minst favoriete aandeel voor de komende maand. U kunt door de AEX-herweging echter niet meer op Boskalis stemmen, daarvoor in de plaats is Imtech gekomen. Verwacht u dat Imtech de koersval uit januari weer te boven komt en straks weer 10 euro hoger noteert? U mag het weer zeggen!

Voor maart was u behoorlijk somber; de Bull/Bear indicator zakte voor het eerst sinds oktober 2012 onder de nullijn: 48,4 Net als de inkoopmanagersindices is een getal onder de 50 bearish. Uw negatieve visie is met nog één handelsdag te gaan echter niet juist. Op basis van de AEX-slotstand van 27 maart is, ondanks de crisis rond Cyprus de score: 2,6%.

Wat gebeurt er in april? Gaan we alle ellende in Europa eindelijk terugzien in de koersen of blijven de aandelenmarkten maar doorstijgen? Zegt u het maar!

Stem nu!

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht