Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 12 april 2013 14:05
    Griekse werkloosheid wordt onhoudbaar, 60% jeugd zit zonder werk

    vrijdag 12 april 2013

    De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De aandacht van de beleggers gaat op de eerste plaats uit naar de bijeenkomst van de ministers van Financiën in Ierland en naar de publicatie van de cijfers over de industriële productie in de eurozone.

    De Grieken zijn de besparingen meer dan beu

    December was een positieve maand voor de evolutie van de werkloosheid in Griekenland, met een lichte daling van het aantal werklozen. Het was voor het eerst in jaren dat dit gebeurde en bij sommigen groeide de hoop dat er beterschap voor de Grieken op komst was.

    Die hoop werd echter de kop ingeslagen door de cijfers voor de maand januari. De werkloosheidsgraad steeg met een forse 1,70% tot een nieuwe recordhoogte van 27,20%. De jeugdwerkloosheid steeg in januari tot 59,30%, wat wil zeggen dat zes op tien jonge Grieken zonder werk zitten.
  2. forum rang 10 voda 15 april 2013 16:11
    Trojka verschaft waarschijnlijk in mei nieuwe tranche aan Griekenland


    BRUSSEL (Dow Jones)--Griekenland is op koers met het uitwerken van de voorwaarden onder zijn internationale bailout, waarmee de weg vrijgemaakt wordt voor de uitbetaling van een nieuwe tranche aan financiele steun, stellen de internationale kredietverstrekkers maandag.

    De trojka, bestaande uit de Europese Commissie (EC), het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB), zegt in een verklaring van mening te zijn dat de houdbaarheid van de schulden op koers blijft.

    "De recent genomen maatregelen door de autoriteiten wijzen erop dat de mijlpalen van maart naar alle waarschijnlijk behaald zullen worden in de nabije toekomst", en "de uitbetaling van de daarmee verbandhoudende tranche van EUR2,8 miljard "spoedig overeengekomen kan worden door de lidstaten van de eurozone", stellen de kredietverschaffers.

    De verklaring wordt afgegeven nadat internationale kredietverschaffers hun meest recente beoordeling van de reddingsoperatie van Griekenland van EUR240 miljard hebben afgerond. De uitbetaling van het pakket is verbonden aan strikte bezuinigingsdoelstellingen.

    De Duitse minister van financien Wolfgang Schauble meldde zaterdag dat de maart-tranche van EUR2,8 miljard nog niet vrijgegeven is omdat Griekenland niet alle mijlpalen behaald had.

    De trojka meldt maandag echter dat Griekenland 'op koers' is met het voldoen aan zijn begrotingsdoelen, waarbij de kredietverschaffers wijzen op "aanblijvende vooruitzichten op een geleidelijke terugkeer naar groei in 2014", en een "belangrijke vooruitgang bij maatregelen om de belastingvordering en schuldcollectie te verbeteren".

    De herkapitalisatie van de Griekse banken is "bijna afgerond", waarbij het overgrote deel van de EUR50 miljard dat daarvoor beschikbaar werd gesteld reeds is uitbetaald aan banken.

    De eurogroep en het bestuur van het IMF zullen naar verwachting in mei de goedkeuring van de herziening beoordelen, blijkt uit de afgegeven verklaring.


    Door Tom Fairless. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com


  3. forum rang 10 voda 15 april 2013 16:27
    Trojka rondt inspectie Griekenland af

    Gepubliceerd op 15 apr 2013 om 09:44 | Views: 1.968

    BRUSSEL (AFN) - De toezichthouders van de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben hun evaluatie van de economische vorderingen van Griekenland afgerond. Dat werd maandag bekendgemaakt.

    De inspecteurs van de zogenoemde trojka stellen dat Griekenland op koers ligt met de bezuinigingen en hervormingen die een voorwaarde zijn voor een nieuwe lening aan het land van 2,8 miljard euro. De gesprekken van de trojka met Griekenland worden naar verwachting binnenkort afgerond. De eurolanden en het IMF zullen vervolgens volgende maand beslissen of de nieuwe lening daadwerkelijk wordt verstrekt.

    Griekenland ontving de afgelopen jaren al voor zo'n 200 miljard euro aan noodleningen. In ruil daarvoor moet het land zijn economie hervormen, belastingen verhogen en drastische bezuinigingen doorvoeren. De leningen worden in delen uitgekeerd, waarbij Griekenland elke keer moet bewijzen dat het hervormingsprogramma nog op koers ligt. Bij de vorige tranches van de noodleningen kostte dit bijzonder veel moeite, waardoor de spanningen in de eurozone keer op keer hoog opliepen.
  4. forum rang 10 voda 16 april 2013 17:14
    IMF: Grieks tekort in 2014 kleiner dan Frans

    Gepubliceerd op 16 apr 2013 om 17:00 | Views: 199

    WASHINGTON (AFN) - De rigoureuze bezuinigingsoperatie in Griekenland zorgt ervoor dat het tekort van dat land volgend jaar kleiner is dan dat van bijvoorbeeld Frankrijk. Dat blijkt uit nieuwe voorspellingen die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag heeft gepubliceerd.

    Het tekort van Griekenland loopt volgend jaar naar verwachting terug tot 3,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Voor dit jaar wordt een gat op de begroting van 4,6 procent voorzien. Daarmee zou het tekort al 11 procentpunt kleiner zijn dan in 2009. In dat jaar besloeg het verschil tussen de uitgaven en de inkomsten van de Griekse overheid nog 15,6 procent van de omvang van de economie van het land.

    In Frankrijk loopt het tekort dit jaar waarschijnlijk terug tot 3,7 procent. Voor 2014 wordt een gat van 3,5 procent voorzien. Eerder beloofde de Franse regering nog het tekort dit jaar al terug te dringen tot 3 procent. Dat is het maximum dat in de Europese begrotingsregels is vastgelegd.

    Schuldenlast

    Het kleinere tekort van Griekenland neemt niet weg dat het land nog altijd kampt met veruit de hoogste schuldenlast van alle eurolanden. Griekenland bereikt volgend jaar naar verwachting wel een primair overschot, wat betekent dat de uitgaven kleiner zijn dan de inkomsten als de rentebetalingen over de schuld buiten beschouwing worden gelaten. Dat is belangrijk, omdat het betekent dat de staatsschuld dan niet verder oploopt.

    Voor Nederland wordt dit jaar een tekort van 3,5 procent voorzien. Het tekort loopt op door de nationalisatie van SNS Reaal. Die kosten worden volgens het IMF echter gecompenseerd door de lucratieve veiling van telecomfrequenties eind vorig jaar.
  5. forum rang 10 voda 18 april 2013 16:36
    Griekenland ontvangt biedingen op gokbedrijf

    Gepubliceerd op 18 apr 2013 om 12:29 | Views: 1.338

    ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De Griekse overheid heeft 2 bindende overnamebiedingen ontvangen op haar belang van 33 procent in gokbedrijf OPAP. Dat maakte het agentschap dat toeziet op de verkoop van staatsbelangen donderdag bekend. Het agentschap gaat de biedingen volgende week evalueren en zal dan ook de hoogte van de biedingen bekendmaken.

    Emma Delta, een investeringsgroep onder leiding van de Griekse scheepsmagnaat George Melisanidis en de Tsjech Jiri Smecj, en de Amerikaanse investeerder Third Point brachten een bod uit op het belang. Eerder trokken het Duitse Gauselmann, het Britse Playtech en het Chinese Fosun zich terug uit het biedingsproces.

    De beoogde verkoop moet bijdragen aan het verlagen van de Griekse staatsschuld. Premier Antonis Samaras heeft beloofd de verkoop van diverse staatseigendommen te versnellen. De opbrengst uit het belang in OPAP vormt samen met de inkomsten uit de verkoop van gasbedrijf Depa en netwerkbeheerder Desfa de hoofdmoot van de 2,3 miljard euro die het land dit jaar moet ophalen.
  6. forum rang 10 voda 26 april 2013 20:12
    'Radicale Griekse vakbondsleider fraudeerde'

    Gepubliceerd op 26 apr 2013 om 20:00 | Views: 27

    ATHENE (AFN/DPA) - De president van de vakbond van werknemers bij de Griekse nationale stroommaatschappij, Nikos Fotopoulos, is aangeklaagd door de Griekse justitie voor fraude. Dat werd vrijdag gemeld door de Griekse staatsradio. Fotopoulos is wel weer op vrije voeten gesteld, maar mag het land niet verlaten en moest een borgsom van 60.000 euro betalen, aldus het bericht.

    Fotopoulos geldt als een van de meest radicale vakbondsleiders van Griekenland. Hij heeft meermaals gedreigd het land ,,in duisternis te hullen'' als de Griekse staatselektriciteitsmaatschappij DEI wordt geprivatiseerd. De Griekse justitie verdenkt hem ervan samen met collega's 800.000 euro te hebben gestolen van DEI. Dat geld was bedoeld voor sociale projecten van de vakbond.

    De vakbondsleider verwerpt de aantijgingen en zei dat met zijn borgtocht ,,de eerste slag is gewonnen en de strijd verdergaat''.
  7. whammy 26 april 2013 22:02
    Griekenland, Spanje, Rusland, VS of Bosnië etc. etc.etc.etc.etc.etc.etc.
    wat maakt het f... uit
    ik dank iedereen voor alle "deugdelijke"informatie
    De president van de één van de twee Bosnische deelstaten is vrijdag opgepakt op verdenking van corruptie.
    Behalve Budimir werden nog 18 mensen opgepakt in de grootste politieactie tegen corruptie ooit in Bosnië. De verdenkingen variëren van corruptie en machtsmisbruik tot drugssmokkel en georganiseerde misdaad.
    Huizen en kantoren van verschillende overheidsfunctionarissen werden vrijdag doorzocht, waaronder het hoofdkwartier van de deelstaatregering in Mostar en het kantoor van de landelijke president in Sarajevo.
    In Bosnië gelden machtsmisbruik en omkoping als een groot probleem, de versnippering van bevoegdheden onder de vele bestuurslagen draagt daaraan bij.
    FD
  8. forum rang 4 s.lin 29 april 2013 09:39
    Grieks parlement steunt ontslag 15.000 ambtenaren
    28-4-13 - 23:00

    update Het Griekse parlement heeft zondagavond ingestemd met nieuwe bezuinigingsmaatregelen en plannen van de regering om duizenden ambtenaren te ontslaan. De wetsvoorstellen voorzien onder meer in het ontslag van 15.000 ambtenaren tot eind 2014. Ook is er een plan om een nieuwe belasting in te voeren op grondbezit.

    De maatregelen zijn een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een volgend internationaal hulppakket voor Griekenland ter waarde van 8,8 miljard euro. De wet kwam met een ruime marge door het parlement, 168 stemmen voor (van de coalitiepartijen), 123 tegen.

    Duizenden Grieken protesteerden zondagavond voor het parlementsgebouw in Athene tegen de voorgenomen bezuinigingsplannen.

    Hoge vertegenwoordigers van de eurozone zullen morgen bijeenkomen om een pakket van leningen ter waarde van 2,8 miljard euro goed te keuren, aldus de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras. Op 13 mei komen de ministers van Financiën uit de eurozone bijeen: zij zullen nog eens 6 miljard euro vrijgeven.

    Griekenland heeft het geld nodig onder meer om lonen te kunnen uitbetalen.

    bron: ANP
  9. ycdtosay 29 april 2013 13:56
    Dus 42% vindt het kennelijk nog steeds prima om overbodige en corrupte ambtenaren in dienst te houden. Het ontgaat me waarom we geld sturen naar dit kansloze derdewereldland.
    Parlement kan ook wel wat kleiner (10M inwoners!).
    Grt, Willem
  10. forum rang 10 voda 29 april 2013 16:27
    Goedkeuring Grieks wetsvoorstel maakt weg vrij naar nieuwe tranche bailout


    ATHENE (Dow Jones)--Het Griekse parlement heeft zondagavond een wet goedgekeurd die de weg vrijmaakt naar een nieuwe uitbetaling uit het financiele steunpakket voor het land. Met de wet gaan duizenden banen verloren in de publieke sector, een voorwaarde op grond waarvan Griekenland een nieuwe tranche van in totaal EUR8,8 miljard kan ontvangen.

    In een spoedzitting stemde het parlement met 168 tegen 123 voor de wet, voorafgaand aan een ontmoeting van functionarissen van de ministeries van financien van de eurozonelanden op maandag. Daar hoopt Griekenland goedkeuring te krijgen voor een uitbetaling van EUR2,8 miljard.

    Een bedrag van EUR6 miljard zullen de ministers van financien binnen de muntunie mogelijk op 13 mei goedkeuren.

    "We werken hard op Griekenland er weer bovenop te helpen", sprak minister van financien Yannis Stournaras zondag het parlement toe, voorafgaand aan de stemming.

    Binnen de wet die zondag werd goedgekeurd, verliezen 4.000 ambtenaren voor het eind van het jaar hun baan. In 2014 worden er nog zo'n 11.000 banen geschrapt binnen het Griekse ambtenarenapparaat, dat aan het eind van 2015 zeker 150.000 minder ambtenaren moet hebben. Dit is e e n van de voorwaarden op grond waarvan Griekenland internationale steun ontvangt.

    Naast het schrappen van banen binnen de publieke sector, moeten leerkrachten elke week twee uur extra werken, zodat de kosten om invalkrachten aan te nemen, worden verlaagd.

    De wet biedt een meevaller voor bedrijven en huishoudens die belasting moeten terugbetalen, die mogen per keer kleineren bedragen aflossen. Dit vanwege de diepe recessie in het land. Ook valt een aangekondigde verhoging van de vermogensbelasting in 2014, minder hoog uit.

    Het wetsvoorstel leidde zondag tot hevige protesten in de Griekse hoofdstad Athene.


    Door Nektaria Stamouli; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 8 mei 2013 16:36
    Greece steel industry straining under lack of demand

    Greece’s steel industry has in recent years been suffering from a considerable drop in demand which is forcing production at steel plants to grind to a halt.

    The country has an overcapacity of 4 million tonne per year and demand never exceeded this level even when it was relatively high.

    Demand has now dropped from 2.2 million tonne in 2008 to just 250,000 tonne.

    An employee at a factory in central Greece said that “The more you sell, the more you lose.”

    One of the county’s main steel producers, Halyvourgiki, which invested EUR 250 million in equipment in recent years, has asked its staff to enter voluntary exit programs.

    However, other factories are also reducing or stopping production as they are unable to meet the high costs of electricity and natural gas.

    Source - www.ekathimerini.com
  12. forum rang 4 s.lin 9 mei 2013 12:43
    Griekse werkloosheid weer gestegen
    9 mei 11:57
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De al torenhoge werkloosheid in Griekenland is in februari weer opgelopen, blijkt donderdag uit data van het nationale statistiekenbureau.

    De werkloosheid steeg in februari tot 27,0% ten opzichte van de neerwaartse herziene 26,7% een maand eerder.

    De Griekse werkloosheid is het hoogst van de eurozone en meer dan het dubbele van het gemiddelde voor de regio als geheel. Vooral jonge mensen worden hard geraakt door de economische crisis in het land. Van de Griekse beroepsbevolking tussen de 15 en 24 jaar oud was 64,2% werkloos.

    Het totale aantal mensen zonder baan kwam in februari uit op 1,3 miljoen, tegen 1,1 miljoen een jaar eerder en nog geen 400.000 in februari 2008, voordat de financiele crisis begon.

    Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 10 mei 2013 13:11
    Griekse consumentenprijzen dalen

    Gepubliceerd op 10 mei 2013 om 12:06 | Views: 547

    ATHENE (AFN) - De consumentenprijzen in Griekenland zijn in april met 0,6 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat werd vrijdag gemeld door het Griekse bureau voor de statistiek.

    In april 2012 gingen de consumentenprijzen in Griekenland nog met 1,9 procent omhoog op jaarbasis.

    Het statistiekbureau meldde vrijdag verder dat de industriële productie in Griekenland in maart met 0,7 procent is afgenomen op jaarbasis. Over de eerste 3 maanden van dit jaar kromp de productie met 3 procent.
  14. Kaiser 13 mei 2013 10:42
    Griekse werkloosheid neemt catastrofale vormen aan

    maandag 13 mei 2013

    Ondanks ruime externe financiële steun is Griekenland nog helemaal niet gered, wel integendeel. De Griekse werkloosheid neemt catastrofale vormen aan en dat bleek nog maar eens uit de werkloosheidscijfers die het nationaal instituut voor de statistiek Elstat bekendmaakte.

    De Grieken zijn de besparingen meer dan beu

    In februari werd een nieuwe piek bereikt op, 27% van de beroepsbevolking zat zonder baan. Bovendien werd het cijfer voor januari opwaarts herzien van 26,70% tot 27,20%. In februari 2012 bedroeg de werkloosheidsgraad nog maar 21,90%. Het gaat dus allemaal erg snel.

    Meest verontrustend is misschien wel dat de jeugdwerkloosheid onvoorstelbare vormen heeft aangenomen. In de leeftijdscategorie tussen 15 en 24 jaar steeg de werkloosheidsgraad in februari tot 64,20%, tegenover 59,30% in januari. Ten opzichte van het jaar voordien was er sprake van een stijging met 10%.
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.489
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.510
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.111
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.577
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.384
AMG 965 125.901
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.682
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.714
ASML 1.762 77.096
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.684
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht