Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

OXURION BE0003846632

Laatste koers (eur)

0,000
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    150.456.629 Gem. (3M) 127,4M
  • Bied

    -  
  • Laat

    0,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Nieuws Thrombogenics

1.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 mei 2013 10:17
    Ik heb gehoord dat er in de komende weken een samenwerkingsverband bekend zal gemaakt worden om de pijplijn op te vullen. Stel dat dit volgende week gebeurt dan gaat de koers uiteraard wel iets omhoog. Maar ik denk dat we tot aan Augustus flink wat aparte dingen gaan zien met de koers.
  2. [verwijderd] 28 mei 2013 13:47
    Bron : KBC Securities door Jan De Kerpel.

    Alcon launches Jetrea in Nordics

    News:
    Alcon launches Jetrea in Denmark and Sweden with a roll-out in Finland and Norway to follow shortly. No changes to rating and target price.
    Our View:
    According to Thrombogenics, the product will be immediately reimbursed at a similar pricing level as the German pricing level (€ 3,100/injection –see our morning note of 2 May 2013).
    We remind investors that Thrombogenics receives a royalty rate from Alcon in the high twenties (though the final royalty is not formally disclosed).
    After the product was approved in March in Europe (triggering a € 45m milestone payment) and first launched in the UK in April (associated with another € 45m payment), Denmark and Sweden are the third and fourth European countrywhere the product is available. No milestone payments are associated with the further European roll-out. Overall, the company is entitled to an additional € 210m in future milestone payments.
    Conclusion:
    Alcon is making rapid progress is rolling out Jetrea throughout Europe.
    The next news item for Thrombogenics is the publication of the secondary endpoints (visual acuity, VEGF use) of the phase II study in AMD, expected before the end of 2Q13.
  3. [verwijderd] 28 mei 2013 13:51
    Thrombogenics wint 0,8 procent tot 33,9 euro. De oogverzorgingsreus en Novartis-dochter Alcon maakt duidelijk werk van de lancering van Jetrea, het door Thrombogenics ontwikkelde oogmedicijn. Het geneesmiddel is nu al in vier landen beschikbaar voor patiënten en oogchirurgen, zo meldde de Leuvense biotechnologiegroep maandagavond. Ook de terugbetaling van de behandeling is in die landen al geregeld.

    Thrombogenics casht royalty's van 20 à 30 procent op de verkopen in Europa. De omzet in de VS gaat volledig in de zak van het Leuvense bedrijf aangezien het daar zelf over een verkoopteam beschikt.

    Het aandeel is sinds zijn piek eerder dit jaar al 30 procent gedaald, ondanks de goede verkoopstart in de VS. Jetrea haalde 10 miljoen dollar omzet op drie maanden tijd. Het aandeel noteert momenteel zelfs een kleine 10 procent onder het niveau op de dag dat het van de Food and Drug Administration goedkeuring kreeg om Jetrea in de VS te verkopen.

    Intussen is vooral het Amerikaanse Perceptive Advisors zijn shortpositie in Thrombogenics aan het uitbouwen en zit nu al aan 3,37 procent. Perceptive Advisors is gespecialiseerd in beleggingen in de biotechsector en beheert een half miljard dollar.


    Bron: www.tijd.be/r/t/1/id/9351005
  4. pensionado 28 mei 2013 18:33
    Thrombogenics sluit deal met Amerikaans biotechbedrijf
    28-05-2013 18:26:03
    Thrombogenics gaat de technologie van sectorgenoot Eleven Biotherapeutics gebruiken om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor oogziektes bij diabetespatiënten.

    Het Leuvense biotechbedrijf betaalt daarvoor een niet nader genoemde som. 'Single digit', luidt het. Minder dan 10 miljoen euro dus. Op termijn kan de factuur oplopen als het onderzoek vordert en medicijnen eventueel op de markt komen. Thrombogenics heeft de technologie al met succes gebruikt in een ander Fase 1-onderzoek.

    CEO Patrik De Haes verduidelijkt dat het eerste medicijn in dit onderzoek pas binnen vijf à zes jaar getest zal worden. 'Maar het is belangrijk nieuws omdat we onze pijplijn verder aanvullen.'

  5. [verwijderd] 29 mei 2013 14:22
    De site van het farmabedrijf Alcon in Puurs is de grootste oogmedicijnenfabriek van de wereld. Verdere expansie wordt bekeken onder andere voor de bereiding van biotechmedicijnen zoals Jetrea, het oogmedicijn van Thrombogenics.

    Woensdagvoormiddag was Joe Jimenez, CEO van het miljardenbedrijf Novartis (ook 100% eigenaar van oogspecialist Alcon), enkele uren op Belgische bodem voor een bezoek aan de productiesite in Puurs. Zijn eerste bezoek aan België sinds hij in 2010 de nummer één werd bij Novartis. Ook Patrik De Haes, CEO van Thrombogenics, was er aanwezig.

    'De site in Puurs is een vlaggenschip voor Alcon en Novartis', zei hij. Er werken 1.100 mensen. 'We investeren hier jaarlijks 20 miljoen euro en zullen dat blijven doen, zo lang het investeringsklimaat hier positief blijft. En ik zie momenteel dat het de goede richting uitgaat met het innovatie- en farmabeleid in Vlaanderen.'

    In Puurs maakt Alcon zowel oogdruppels, zalven als meer complexe producten voor oogoperaties bijvoorbeeld. Bovendien gebeurt hier ook de distributie van Jetrea, het nieuwe medicijn dat door het Leuvense Thrombogenics werd ontwikkeld en door Alcon in Europa wordt verkocht.

    'Die distributie zorgt voor de nodige uitdagingen aangezien het middel bij min 20 graden moet bewaard worden', zegtPhilippe Van Aerde, general manager van Alcon Puurs. Een investering van 8 miljoen euro is momenteel gaande om biotechmedicijnen zoals Jetrea te kunnen afvullen en verpakken.

    'En we bekijken ook of we hier biotechmedicijnen kunnen maken', aldus Joe Jimenez. 'Al zijn ook andere sites in de running. Er is nog geen beslissing genomen.' 'De kosten in België zijn een probleem met de loonkostenstructuur, maar dat proberen we hier te compenseren met productiviteit, kwaliteit en innovatie', stelt Van Aerde. 'Maar het zou mooi zijn', erkent hij. Het zou dan meteen over een investering van enkele tientallen miljoenen gaan. Voor alle duidelijkheid: het betreft niet de productie van de werkzame biotechingrediënten aangezien dat een vak apart is, maar wel de volledige verwerking van die grondstof tot bijvoorbeeld een vloeibaar middel in een ampule.

    Jimenez riep in het gesprek nog op om de terugbetaling van nieuwe medicijnen in België sneller te regelen. Jetrea bijvoorbeeld, nochtans een Belgisch medicijn, zal vermoedelijk pas in 2014 terugbetaald worden terwijl dat in een zestal andere landen nu al geregeld is.
    Ik wil niet speculeren op een overname van Thrombogenics. We hebben er een samenwerking mee, zoals we dat ook hebben voor andere medicijnen.
    Joe Jimenez, CEO Novartis

    Verkoopprognoses voor Jetrea wou hij nog niet geven. 'We hebben nog niet veel verkopen in Europa, maar de eerste reacties van de chirurgen zijn positief. Er is namelijk geen andere therapie, behalve kijken en wachten wat er met de patiënt gebeurt. Ik ben positief, maar het is te vroeg om voorspellingen te doen.'

    Op de vraag of Alcon niet liever Thrombogenics overneemt in plaats van royalty’s en andere vergoedingen te betalen, zei hij: 'Ik wil daar niet over speculeren. We hebben een samenwerking met Thrombogenics zoals we dat ook voor andere medicijnen hebben.'

    Novartis haalde vorig jaar 56 miljard dollar omzet en 9,6 miljard dollar nettowinst. Het bedrijf telt 128.000 personeelsleden waarvan 24.000 bij Alcon. In ons land stelt Novartis 1.500 mensen tewerk, waarvan het overgrote deel in Puurs (1.100).

    Bron: www.tijd.be/nieuws/ondernemingen ... 4-3070.art
  6. pensionado 30 mei 2013 17:53
    De zes plaaggeesten van Thrombogenics
    30-05-2013 17:51:17
    De Bel20 sloot zo goed als onveranderd. IBA zet zijn opmars verder: een kleine 10 procent winst al op amper twee dagen tijd.

    De Bel20 sloot 0,1 procent lager af op 2.684,09 punten. Thrombogenics ging voor de zesde keer in zeven beursdagen lager. Een mededeling van de beurswaakhond FSMA leert dat de Leuvense biotechnologiegroep intussen zes plaaggeesten telt. Met Millennium Capital Partners zit een zesde hefboomfonds short in Thombrogenics, samen hebben ze 8,43 procent van de aandelen in handen. Daarmee is Thrombo één van de meest geshorte aandelen van Europa. Zo ver we kunnen nagaan is bij de buurlanden alleen de Duitse chipspecialist Aixtron met 11,5 procent meer in handen van baissespeculanten.

    De shorters zetten sinds januari in op een koersval. Dat is niet toevallig het ogenblik dat Thrombogenics zijn 'vloeibaar goud' - oogmiddel Jetrea - op de Amerikaanse markt lanceerde. Voorlopig kunnen de Leuvenaars in afwachting van de halfjaarcijfers daar nog een [edit: zal 'geen' moeten zijn] 'harde' cijfers tegenover zetten. Het eerste kwartaal was immers een opstartperiode met een relatief geringe omzet, normaal gezien moet de omzet later dit jaar vaart winnen
  7. [verwijderd] 31 mei 2013 09:43
    Hoelang gaat deze koersval nog duren ??
    Volgens mij zitten we momenteel toch al flink onder de waarde.Dit kan toch niet blijven duren?
    Hopelijk krijgen die shorters een goei veeg uit de pan als thrombo meer verkoopcijfers geeft.
  8. [verwijderd] 31 mei 2013 15:27
    Die shorters die shorters he, het is gewoon een ziekte. Thrombo moet gewoon even uitzieken, mooi moment voor ons (tenminste als je er vertrouwen in hebt) om bij te kopen. Dadelijk in Augustus gaan we weer opwaarts! Het is alleeen de vroeg waar zit de bodem?
  9. pensionado 31 mei 2013 18:25
    Van Binck, na sluiting:

    De neergang van Thrombogenics (-2,2%, 32,13 euro) duurt voort. Het aandeel is sinds zijn piek al 32 procent in waarde gedaald. Met Millennium Capital Partners zit een zesde hefboomfonds short op Thrombogenics, zo bleek donderdag. De zes shorters hebben samen 8,43 procent van de aandelen in handen.
    ‘Je moet dat niet persoonlijk opvatten’, zei een van hen tegen het management in een onderhoud eerder dit jaar. Sommige fondsen gaan gewoon short op bedrijven die een nieuw medicijn lanceren omdat gebleken is dat bij 4 op 5 lanceringen de omzetverwachtingen van analisten niet ingelost worden.
    Intussen rapporteerde Thrombogenics dat het van januari tot april in de VS al 10 miljoen dollar omzet haalde met zijn oogmedicijn Jetrea. Dat was oké, maar niet overweldigend.
    ‘De shorters spelen in op een soort van onzekerheid als gevolg van de hooggespannen verwachtingen in aanloop naar de lancering’, zegt Rudi Van den Eynde van Dexia Asset Management. ‘Ze hebben een momentum in gang gezet, doen ook andere beleggers twijfelen en creëren een sneeuwbaleffect in een klimaat met een beetje onzekerheid. Daar komt wel wat psychologie bij kijken. En timing is alles. Er is op korte termijn niets dat de shorters in verlegenheid kan brengen. We zitten de komende weken in een nieuwsvacuum. Dat weten ze maar al te goed’, zegt hij. ‘Maar vergeet niet dat shorters de aandelen die ze nu verkopen, ooit moeten terugkopen. Zo kunnen ze een opwaartse beweging versterken.’ Conclusie: volgende afspraak in augustus, bij de halfjaarupdate.
  10. [verwijderd] 4 juni 2013 11:05
    460 04/06/2013 09:45:36 CEST 31,00 7.229,00 Exchange Continuous
    459 04/06/2013 09:45:36 CEST 30,995 130,00 Exchange Continuous
    458 04/06/2013 09:45:36 CEST 31,00 8.819,00 Exchange Continuous

    16.000 stuks a 31e. is iets minder dan: €500.000,-

    Nice
  11. pensionado 6 juni 2013 10:39
    Dat mag je vragen. En nee, tijdens de enorme daling alles verkocht. Daarna alleen een paar (foute) ritjes gemaakt. Ook nu ben ik nog niet weer ingestapt. Ik volg het wel, maar ik vertrouw het nog niet.
  12. friendlyone 12 juni 2013 08:20
    ThromboGenics’ JETREA® Receives Positive Initial NICE Recommendation for Vitreomacular Traction and Macular Hole

    Leuven, Belgium - June 12, 2013 – ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR) a biopharmaceutical company focused on developing and commercializing innovative ophthalmic medicines, announces today that the UK’s National Institute for Health and Care Excellence (NICE) has provisionally recommended JETREA® (ocriplasmin) for reimbursement within the National Health Service (NHS). The NICE Appraisal Consultation Document (ACD) initially recommends JETREA® as an option for treating vitreomacular traction (VMT) in adults, including when associated with a macular hole of less than or equal to 400 microns, when patients have severe symptoms and an epiretinal membrane is not present.

    JETREA® is the first pharmacological treatment indicated for use in patients diagnosed with VMT and macular hole of diameter less than or equal to 400 microns and was approved in the European Union by the European Commission in March 2013. Partner Alcon launched the drug in the UK, its first market in Europe, in April, resulting in ThromboGenics receiving €90 million in milestone payments. Alcon, a division of Novartis, acquired the rights to commercialize JETREA® outside the United States in March 2012.

    The NICE appraisal committee considers evidence submitted by the manufacturer and makes a judgment on whether or not the technology should be recommended as a clinically and cost-effective use of NHS resources, or whether it should only be recommended for specific subgroups of patients. This process also takes into account testimony from clinical experts, patient groups and carers.

    After publication of the ACD, NICE invites formal consultees, commentators and the general public to comment on the ACD. After considering these comments, the Committee then finalizes its recommendations and submits them to NICE in the form of a Final Appraisal Determination (FAD). The final NICE guidance on JETREA® is expected in the third quarter of 2013.

    Dr Patrik De Haes, CEO of ThromboGenics, said: “We are delighted by the preliminary NICE recommendation for JETREA®, the first and only pharmacological treatment licensed for VMT and macular hole. The Institute has concluded that treatment with JETREA®early in the course of the disease represents a step-change in how patients with VMT are currently managed, preserving visual function and quality of life for patients with this distressing, sight-threatening condition. We particularly welcome NICE’s endorsement that JETREA® is a cost-effective use of finite NHS resources, and represents good value for money in the patients in whom it is recommended.”

    “People affected by VMT and macular hole can suffer significant vision distortion that can make it difficult for them to read, watch TV and drive. The draft NICE recommendation published today is important in improving their treatment options. For suitable patients it offers a simple treatment that may avoid the need for eye surgery, and means patients unsuited to surgery can now be treated, often before their condition deteriorates,” said Mr Tim Jackson, Consultant Retinal Surgeon at King's College Hospital.

    JETREA® contains the active substance ocriplasmin. It is administered through a single intravitreal injection to treat adults with vitreomacular traction (VMT).

    VMT is a progressive, sight-threatening condition. It is caused by the vitreous humour having an abnormally strong attachment to the macula, the central part of the retina (the light sensitive membrane at the back of the eye). The macula provides central vision that is needed for everyday tasks such as driving, reading and recognizing faces.

    When the vitreous humor shrinks, the strong attachment results in a pulling force on the retina, which may lead to visual distortion, decreased visual acuity and central blindness. When the disease progresses the traction may eventually result in the formation of a hole in the macula (called a macular hole).

    JETREA® breaks down the protein fibers which cause the abnormal traction between the vitreous and the macula that causes VMT. By dissolving these proteins, JETREA® releases the traction, and helps to complete the detachment of the vitreous from the macula.

    JETREA® can also be used when VMT has progressed and caused a small hole in the macula (central part of the light­sensitive layer at the back of the eye).

    It is estimated that 250,000 to 300,000 patients in Europe alone suffer from this condition.1

    The current approach in the EU is ‘observation’, ‘watchful waiting’ or ‘watch and wait’ until a patient becomes a candidate for surgical treatment, usually at a late stage of the disease.2,3 A patient would then receive a surgical procedure and repair of the retina. However, for many patients this is not a suitable option, as irreversible damage to the retina may have already occurred.4,5

    ThromboGenics is continuing to work closely with Alcon to ensure patients across Europe and rest of the world can access this innovative medicine and receive JETREA® as soon as it becomes available in the respective countries

  13. friendlyone 12 juni 2013 09:36
    Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden. help.tijd.be/?op=detail&articleId... Wie bijkomende rechten wil kopen voor collectief of commercieel gebruik, kan terecht bij Reprocopy. www.reprocopy.be/ Hierbij vindt u de link die u makkelijk met anderen kan delen: www.tijd.be/r/t/1/id/9358413.

    09.11 uur: Reacties van KBC Securities op nieuws over Thrombogenics: 'Het positieve advies van NICE (National Institute for Health and Care Excellence) in het VK over de terugbetaling van het oogmedicijn Jetrea is zonder twijfel goed nieuws. NICE staat erom bekend zeer strenge criteria te hanteren. Dat betekent dat de Jetrea bears een belangrijk argument minder hebben om hun standpunt te verdedigen. Het besluit van NICe zal ongetwijfeld ook positieve gevolgen in de terugbetalingsbeslissingen elders in Europa en mogelijk ook in de VS.'
1.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht