Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Duitse bunds draad

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 februari 2014 18:20
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij het Duitse benchmarktpapier bij een gebrek aan richtinggevende data herstelde van de verliezen een dag eerder.

    Op macro-economisch vlak ging de aandacht van beleggers vrijdag met name uit naar Britse detailhandeldata. Het nationaal statistiekbureau meldde dat de omzet in januari op maandbasis met 1,5% daalde. Op jaarbasis steeg de omzet met 4,3%.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd bekend dat de bestaande huizenverkopen in de VS in januari op maandbasis zijn gedaald met 5,1% tot het laagste niveau in anderhalf jaar, waarbij werd gerekend op een daling met 3,5%.

    Er stonden vrijdag geen veilingen op de agenda.

    Maandag maakt Italie de details bekend van een veiling die gepland staat voor 27 februari.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 42 basispunten hoger op 143,87. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones

  2. forum rang 10 voda 24 februari 2014 18:10
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag lager gesloten, na positieve Duitse macro-data.

    Uit cijfers van onderzoeksinstituut Ifo bleek maandag dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie in februari verder is opgelopen. De sentiment-index kwam uit op 111,3, van 110,6 in januari, waarbij economen hadden gerekend op een lichte daling tot 110,5. Ook het oordeel over de huidige economische omstandigheden steeg onverwacht. De index die de economische verwachtingen van Duitse ondernemers meet daalde daarentegen, maar minder dan verwacht.

    Daarnaast werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in januari ten opzichte van december op het snelste tempo zijn gedaald sinds werd begonnen met het meten van de inflatie in 2001. De consumentenprijzen daalden in januari conform de verwachting op maandbasis met 1,1%. Op jaarbasis was sprake van een inflatie met 0,8%, waarbij gerekend werd op een stijging met 0,7%.

    Berlijn maakt dinsdag de coupon bekend van een lening met een looptijd tot augustus 2046.

    Oostenrijk maakt dinsdag details bekend van een veiling die gepland staat voor 4 maart.

    Italie wil dinsdag EUR2,0-2,5 miljard ophalen met een lening die afloopt in december 2015. Met een lening met een looptijd tot september 201k wil het Zuid-Europese land nog eens EUR0,5-1,00 miljard ophalen.

    London hoopt GBP1,5 miljard op te halen met een lening die afloopt in januari 2017.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 19 basispunten lager op 143,68. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 25 februari 2014 18:00
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag hoger gesloten. Het waren vooral tegenvallende macrodata uit de Verenigde Staten die het sentiment beheersten tijdens een handelsdag met een gebrek aan risicobereidheid.

    Tijdens de ochtendhandel stond het Duitse benchmarkpapier nog lager maar tijdens de middag wist het papier op te krabbelen na de publicatie van tegenvallende cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

    Italie haalde dinsdag de beoogde EUR2,5 miljard op met de veiling van een tweetal leningen met respectievelijke looptijden tot 2015 en 2018. De financieringskosten voor Rome namen af, waarbij de yield op het tweejarige papier daalde naar een nieuw recordlaag niveau van 0,822%.

    Daarmee lijken beleggers vooralsnog optimistisch over de recente politieke veranderingen in het Zuid-Europese land en de hoop dat de kersverse premier Matteo Renzi de zo nodige hervormingen in het land kan versnellen.

    "De financiele markten hebben de afgelopen tijd veel vertrouwen gegeven aan Renzi maar nu moet hij het ook waar gaan maken", vinden strategen van Barclays.

    Het Verenigd Koninkrijk haalde dinsdag de beoogde GBP1,5 miljard op met een gilt die in 2017 afloopt. De yield kwam uit op 1,031%.

    Woensdag plaatst Duitsland voor EUR3 miljard aan nieuwe langlopende leningen in de markt. De obligaties met een looptijd tot 2046 hebben een coupon van 2,50%.

    De bundfuture voor maart eindigde dinsdag 29 basispunten hoger op 143,97. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 26 februari 2014 16:19
    Zwakke vraag naar nieuwe langlopende Duitse lening

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een nieuwe Duitse lening met een looptijd tot 2046 was woensdag niet echt in trek, blijkt uit veilingresultaten van de Bundesbank.

    Er werd vooraf EUR3 miljard beoogd maar Berlijn haalde EUR2,438 miljard op met de lening. De yield kwam uit op 2,53%, de bid-to-cover ratio op 1,1.

    Analisten vreesden voorafgaand aan de veiling al dat de belangstelling minder groot zou zijn, omdat andere eurozonelanden, waaronder Nederland, Oostenrijk, Italie en Spanje recent al langlopende leningen in de markt plaatsten.

    Op 18 februari haalde de Nederlandse Staat EUR3,7 miljard op met de uitgifte van een lening die in januari 2047 afloopt. Er werd vooraf minimaal EUR3 miljard beoogd en de bid-to-cover ratio kwam uit op 1,6.

    Grote zorgen maken analisten zich echter niet. "De onderliggende vraag naar Duits schuldpapier blijft robuust zoals ook af te leiden is uit de lage yields op langlopende bunds binnen de secundaire markt", aldus David Schnautz van Commerzbank. Volgens de marktstrateeg kan Duitsland rekenen op de liquiditeit binnen de secundaire markt om de overgebleven obligaties kwijt te raken.

    Door Emese Bartha; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 26 februari 2014 18:48
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, in tegengestelde richting van de aandelenmarkten.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in maart onverwacht is toegenomen.

    De GfK consumentenindicator voor maart steeg naar 8,5 punt, meldde de in Nurnberg gevestigde groep woensdag. Dit niveau werd niet meer bereikt sinds januari 2007.

    Het consumentenvertrouwen in Duitsland noteert daarmee op het hoogste niveau in zeven jaar tijd, waardoor het erop lijkt dat de economie in het land verder zal aansterken, nadat op dinsdag uit cijfers bleek dat de economie in het vierde kwartaal groeide dankzij de export. Meestal drijft export de investeringen aan en volgen daarna hogere consumentenbestedingen, die vanzelfsprekend sterk beinvloed worden door het consumentenvertrouwen.

    Daarnaast werd bekend dat de Britse economie in het vierde kwartaal conform verwachting is gegroeid ten opzichte van de drie maanden ervoor, terwijl op jaarbasis sprake was van een iets minder grote stijging dan uit een eerdere raming nog bleek.

    Italie veilt donderdag een aantal leningen en beoogt in totaal EUR9 miljard.

    De bundfuture voor maart eindigde woensdag 49 basispunten hoger op 144,46. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 27 februari 2014 19:03
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten. Er was een gebrek aan risicobereidheid onder beleggers vanwege de situatie in Oekraine, maar ook door de zorgen over een mogelijke deflatie in de eurozone.

    Macrodata waren verdeeld. Duitse werkloosheidscijfers lieten zien dat het aantal werklozen in februari weliswaar is afgenomen maar het percentage stabiel is gebleven. In dezelfde maand steeg het economisch sentiment in de eurozone, maar verslechterde het vertrouwen.

    De Duitse inflatie kwam in februari lager uit dan verwacht, bleek donderdag uit een eerste raming. Zowel op maand- als jaarbasis bleven de cijfers onder verwachting en dit wakkert de zorg over deflatie in de regio aan. Dit zet extra druk op de Europese Centrale Bank om tijdens zijn komende beleidsvergadering extra stimuleringsmaatregelen te nemen.

    Italie veilde donderdag voor de beoogde EUR9 miljard aan een viertal leningen met respectievelijke looptijden tot april 2018, november 2018, mei 2019 en september 2024. De financieringskosten voor Rome namen af, waarbij de yield op een nieuwe tienjarige lening het meest opviel. Die kwam uit op 3,42%, het laagste niveau in ruim 9 jaar.

    Portugal voerde een obligatieterugkoop uit ter waarde van EUR1,32 miljard. Het betrof een tweetal leningen met looptijden tot oktober 2014 en oktober 2015.

    Vrijdag is de veilingagenda leeg maar maken onder andere Frankrijk en het eurozone-noodfonds ESM details bekend over veilingen die volgende week plaats vinden.

    De bundfuture voor maart eindigde donderdag 61 basispunten hoger op 145,07. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 28 februari 2014 19:56
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag lager gesloten, onder druk van een aantal macrodata, waaronder inflatiecijfers uit de eurozone.

    Uit die inflatiecijfers bleek vrijdag dat de consumentenprijzen in de muntunie in februari met 0,8% zijn gestegen en dit was iets sterker dan verwacht. Hierdoor neemt de druk op de Europese Centrale Bank af om bij het rentebesluit volgende week extra stimuleringsmaatregelen aan te kondigen die een lage inflatie of zelfs deflatie tegen moeten gaan.

    Daarover zei ECB-president Mario Draghi donderdag dat er van deflatie in de eurozone geen sprake is. Naast het rentebesluit komt de ECB volgende week ook met inflatieramingen voor de periode 2014-2016.

    Tijdens de middaghandel zakten de bunds verder weg, onder meer vanwege beter dan verwachte cijfers over de industrie in de regio van het Amerikaanse Chicago en een sterker dan verwacht consumentenvertrouwen onder Amerikanen. Een nieuwe raming over de economische groei in het vierde kwartaal in de VS kwam conform de verwachting wat minder sterk uit dan in een eerdere raming.

    Vrijdag vonden geen veilingen plaats en ook maandag is de kalender leeg. Wel komt Spanje dan met details over een veiling die later volgende week plaats vindt.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 69 basispunten lager op 144,38. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 3 maart 2014 18:58
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, vanwege de escalerende situatie in Oekraine.

    De financiele markten in Europa stonden maandag onder hevige druk vanwege de dreigende escalatie in Oekraine. De Europese Unie en de VS staan in het conflict - dat zich momenteel vooral concentreert rond het autonome schiereiland de Krim, lijnrecht tegenover Rusland en hebben gezworen Poetin te isoleren en de economie van zijn land te beperken, terwijl ze de terugtrekking van de bezettingsmacht op de Krim eisen.

    Beleggers trokken zich maandag massaal terug uit risicovolle beleggingen vanwege de kwestie en de groeiende kans op militair ingrijpen door Rusland en eventuele economische sancties vanuit het Westen in reactie daarop.

    De Russische president Vladimir Poetin kreeg afgelopen weekend van het Russische parlement toezegging om eventueel militair in te grijpen in Oekraine om de Russische belangen te verdedigen. Hierop dreigt het Westen met economische sancties tegen Rusland indien ze ook daadwerkelijk actie ondernemen in het verscheurde land.

    De Europese ministers van buitenlandse zaken kwamen maandag in een spoedbijeenkomst samen om over de situatie te praten. De EU overweegt een wapenembargo en andere "gerichte maatregelen" tegen Rusland, wanneer Moskou zich niet terugtrekt uit de Krim. Dit bleek uit een concept wetsvoorstel dat tijdens de bijeenkomst werd besproken.

    Rusland zelf zou Oekraine ondertussen een ultimatum hebben gesteld waarbij Oekraiense militairen tot vannacht de tijd hebben om zich over te geven. Dit meldde het Russische persbureau Interfax maandagmiddag. Verder zou Rusland willen dat twee Oekraiense oorlogsschepen zich nog maandagavond overgeven.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de groei van de Duitse industrie in februari is afgezwakt, maar substantieel blijft. De inkoopmanagersindex voor de industriesector nam afgelopen maand af tot een niveau van 54,8, tegen 56,5 in januari. Vooraf geraadpleegde economen hadden een daling voorzien tot 54,7.

    Tevens werd bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industriesector in de achttien landen van de eurozone is gedaald. De index daalde tot 53,2, van 54,0 in januari. Economen hadden een daling verwacht tot 53,0.

    De bundfuture voor maart eindigde maandag 76 basispunten hoger op 145,14. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 4 maart 2014 18:00
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag na de scherpe winsten van een dag eerder weer gedaald. De spanningen over de ontwikkelingen in Oekraine namen wat af en dat zorgde voor een hogere bereidheid tot risico.

    In reactie op de dreigende escalatie in Oekraine trokken beleggers zich maandag massaal terug in veilige havens. De bundfuture voor maart eindigde daardoor 76 basispunten hoger op 145,14.

    Dinsdag nam die onrust wat af. Beleggers waren blij met het nieuws dat de Russische president Poetin zijn troepen heeft teruggeroepen van een militaire oefening in het westen van Rusland. Internationale waarnemers waren nerveus over de oefening omdat die in het verleden is gebruikt als dekmantel voor militaire acties.

    Het 'constructieve nieuws' dat de troepen die op oefening waren zijn teruggeroepen, leidde tot enige vermindering van de vraag naar veilige havens, zeggen analisten van Unicredit.

    Daarnaast zei Poetin militair ingrijpen nu niet noodzakelijk te achten en alleen als een laatste inzetbaar middel te zien. Hij verdedigde de aanwezigheid van de Russische troepen in het oostelijk deel van Oekraine met de mededeling dat deze de Russische bevolking in het gebied moeten beschermen.

    Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Volgens analisten van Unicredit zorgt de verwachting dat de ECB wellicht nieuwe maatregelen zal aankondigen voor steun voor de Duitse leningen.

    Er staat nog altijd druk op de centrale bank om extra stimuleringsmaatregelen door te voeren, omdat de inflatie in de regio laag is.

    De bundfuture voor maart eindigde dinsdag 38 basispunten lager op 144,76. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  10. forum rang 10 voda 5 maart 2014 19:36
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten, na een dag van relatieve rust in Oekraine.

    Dit neemt niet weg dat de markt ook woensdag met argusogen de ontwikkelingen in Oekraine volgde. De Europese Unie legt donderdag tijdens een spoedvergadering over de kwestie een voorstel voor een hulppakket van EUR11 miljard aan het land aan de leiders van de Europese Unie voor.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat de economische activiteit binnen de dienstensector in de eurozone in februari is toegenomen. Ook in Duitsland nam de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in februari toe.

    Daarnaast werd bekend dat de economie van de eurozone in het vierde kwartaal op kwartaalbasis is gegroeid met 0,3% en op jaarbasis met 0,5%.

    Detailhandelaren in de eurozone hebben in januari op maandbasis 1,6% meer omgezet dan een maand eerder. Op jaarbasis steeg de omzet met 1,3%.

    Spanje veilt donderdag drie leningen met een looptijd tot april 2017, oktober 2019 en april 2024. Madrid hoopt met de leningen EUR4-5 miljard op te halen.

    Ook Frankrijk heeft drie veilingen voor donderdag op de agenda staan. De leningen hebben een looptijd tot oktober 2022, mei 2024 en oktober 2027. Het doelvolume voor de veilingen is in totaal EUR7-8 miljard.

    De bundfuture voor maart eindigde woensdag 6 basispunten lager op 144,70. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 6 maart 2014 21:17
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds hebben donderdag aan kracht verloren, waarbij een gebrek aan actie door de Europese Centrale Bank houders van Duitse staatsleningen teleurstelde.

    De Duitse bunds noteerden voorafgaand aan het rentebesluit en het daaropvolgende commentaar van ECB-president Mario Draghi al lager, en verloren verder aan kracht nadat de centrale bank duidelijk maakte nu geen veranderingen door te voeren in het beleid. Dit stelde sommigen in de markt teleur.

    De yield op tienjarige Duitse staatsleningen liep op naar 1,664%, het hoogste niveau in circa tien dagen.

    De bundfuture voor maart eindigde donderdag 23 basispunten lager op 144,47. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 7 maart 2014 18:23
    Duitse bunds sluiten vrijwel vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag vrijwel vlak gesloten en maakten daarmee de verliezen goed die werden opgelopen na het verschijnen van het Amerikaanse banenrapport.

    De bunds begonnen de dag nog hoger en hielden dat lang vol, tot tijdens de middaghandel bekend werd dat er in februari meer banen bij zijn gekomen in de Verenigde Staten dan vooraf geraadpleegde economen hadden verwacht. Er kwamen 175.000 banen bij waar op 152.000 nieuwe banen werd gerekend.

    De werkloosheid liep echter onverwacht wat op, naar 6,7% van 6,6%. Er was juist een daling naar 6,5% voorzien.

    Volgens econoom Ian Shepherdson van Pantheon Macroeconomics is het banenrapport "goed genoeg voor de Fed om te blijven taperen."

    Vermogensbeheerder bij Deutsche Bank Gary Pollack voegt toe dat "de Amerikaanse economie ondanks het slechte weer in januari en februari sterk is gebleken."

    Marktvolgers waren aanvankelijk blij met het banenrapport en dus gingen de bunds flink omlaag. Maar het sentiment sloeg aan het eind van de middag om, met name vanwege de onderliggende zwakte die het banenrapport laat zien met betrekking tot de werkloosheid, hetgeen suggereert dat hoewel de economie sterker lijkt, de arbeidsmarkt minder goed herstelt dan de markt graag zou zien.

    Er werden vrijdag geen staatsobligaties geveild in Europa. Maandag is de agenda ook zo goed als leeg, maar komen Italie en Ierland wel met details van veilingen die later in de week plaatsvinden.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 6 basispunten hoger op 142,24. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 7 maart 2014 18:23
    quote:

    Mathijs80 schreef op 6 maart 2014 21:30:

    Benieuwd hoe ze morgenvroeg openen. Belooft weinig goeds...
    Geen paniek dus... :-)
  14. forum rang 10 voda 11 maart 2014 18:20
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten, waarbij de markt rond het middaguur in tegengestelde richting van de aandelenmarkten neerwaarts bewoog.

    De Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso) heeft de groei voor de eurozone opwaarts bijgesteld naar +1,9%, van een eerder gemelde 1,0%. In een afzonderlijk rapport liet de in Parijs gevestigde denktank weten dat de index voor leidende indicatoren een aanhoudend herstel voor de eurozone toont. De index wordt door de Oeso samengesteld uit een aantal voorspellende variabelen om keerpunten in de economische cyclus zo'n zes maanden vooruit te signaleren.

    Voor de eurozone kwam de index in de eerste maand van 2014 uit op een niveau van 101,1, wat wijst op groei van de economische activiteit, terwijl een stand onder de 100 duidt op krimp. In de drie grootste economieen van de muntunie: Duitsland, Frankrijk en Italie zette het economisch herstel door, net als in Nederland, waar de indicator verbeterde tot 100,4, van 100,3 een maand eerder. De yield liep echter wel op voor de Nederlandse tienjarige staatsobligatie. Bij het slot noteert de yield 2 basispunten hoger op 1,87%. De yield op de tienjarige Duitse obligatie noteert bij het slot eveneens iets hoger op 1,64%.

    De Oeso-index wees ook op een verdere stijging van de economische activiteit in Spanje, waar de index in januari uitkwam op 102,7, van 102,4 een maand eerder. De yield op de tienjarige staatslening van het Zuid-Europese land noteert omstreeks 18.00 uur 1 basispunt hoger op 3,32%.

    De yield op Frans en Italiaans tienjarig staatspapier noteert op respectievelijk 2,22% en 3,50%, stijgingen van respectievelijk 2 en 3 basispunten.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 16 basispunten lager op 142,32. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  15. forum rang 10 voda 12 maart 2014 20:31
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten. Het sentiment werd gedrukt door de aanhoudende onrust in Oekraine, tegenvallende indicatoren uit de eurozone en aanhoudende zorgen over de staat van de Chinese economie, waardoor beleggers voor de bunds kozen in plaats van voor aandelen.

    Afgelopen maandag kwam China met teleurstellende cijfers over de internationale handel naar buiten. "Er bestaan zorgen dat China niet zal kunnen voldoen aan de groeidoelstelling van 7,5%", zei Larry Milstein van R.W. Pressprich & Co. in New York.

    Aanhoudende spanningen tussen Oekraine en Rusland ondersteunde woensdag ook de vraag naar de veilige haven van de Duitse staatsobligaties. De relatie tussen Rusland en het Westen is in de afgelopen dagen verslechterd. Komende zondag wordt op de Krim een referendum gehouden over afscheiding van Oekraine. De G7 heeft laten weten dat Rusland dit referendum moet tegenhouden.

    Cijfers over de industriele productie vielen tenslotte tegen. Er was sprake van een daling van de productie met 0,2%, waar een stijging met 0,5% was voorzien.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 51 basispunten hoger op 142,83. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 13 maart 2014 19:07
    Bunds eindigen hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten. Ondanks een aantal sterke macrocijfers uit de Verenigde Staten, wogen de aanhoudende zorgen over de Chinese economie en de politieke situatie in Oekraine zwaarder en dus waren beleggers opnieuw minder bereid om risico te nemen.

    Ierland begaf zich voor het eerst sinds 2010 weer op de obligatiemarkt met een standaard veiling. En die was succesvol want de beoogde EUR1 miljard werd opgehaald met tienjarige leningen en de yield kwam uit op een recordlaag niveau van 2,967%.

    Het financiele steunpakket voor Dublin van internationale kredietverstrekkers liep eind vorig jaar af.

    Italie veilde donderdag een viertal leningen en haalde daarmee EUR7,75 miljard op. De financieringskosten op een driejarige lening daalden daarbij naar een nieuw laagterecord sinds de oprichting van de eurozone. De yield kwam uit op 1,12%, van 1,41% bij een eerdere uitgifte.

    Ook op de zevenjarige en veertienjarige leningen ging de yield omlaag, naar respectievelijk 2,71% (van 3,02%) en 3,85% (van 4,26%). De lening met een loopduur tot 2037 betrof een nieuwe uitgifte en het rendement kwam uit op 4,01%.

    Het Verenigd Koninkrijk haalde de beoogde GBP1,5 miljard op met de uitgifte van de gilt met een looptijd tot november 2019. Het rendement was negatief op -0,928%, hetgeen betekent dat beleggers geld toeleggen op hun geld te stallen.

    Vrijdag is de veiling-agenda leeg maar maken landen als Frankrijk en Spanje, maar ook het noodfonds van de eurozone, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) details bekend over veilingen die volgende week plaatsvinden.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 61 basispunten hoger op 143,44. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  17. forum rang 10 voda 14 maart 2014 18:17
    Bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag vrijwel vlak gesloten, waarbij de markt meer risicovolle activa negeerde in aanloop naar het referendum zondag in het Oekraiense Krim over afscheiding van het schiereiland van Oekraine en aansluiting bij Rusland.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, in februari conform eerdere ramingen zijn gestegen met 0,5% op maandbasis. Op jaarbasis stegen de prijzen met 1,2%.

    Tevens werd bekend dat de werkgelegenheid in de eurozone en de Europese Unie in het vierde kwartaal van 2013 op kwartaalbasis is gestegen met 0,1%. Het is de eerste groei van de werkgelegenheid op kwartaalbasis sinds het tweede kwartaal van 2011.

    Daarnaast drukten ook vrijdag de aanhoudende zorgen over een vertraging van de Chinese economie op het sentiment.

    Slowakije heeft maandag een tweetal veilingen op de agenda staan met een looptijd tot respectievelijk januari 2017 en november 2024.

    Spanje maakt het doelvolume bekend van een veiling die gepland staat voor 20 maart.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 2 basispunten hoger op 143,46. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 17 maart 2014 18:34
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag lager gesloten, waarbij de ontwikkelingen in Oekraine de drijvende kracht bleven voor de richting van het staatspapier.

    Gedurende het weekeinde stemde een overweldigende meerderheid van 96,77% in de Krim voor samenvoeging van het schiereiland met Rusland. Oekraine, de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben het referendum als niet geldend bestempeld. President Barack Obama, liet zondag, terwijl hij de Russische president Vladimir Poetin, aan de telefoon had, weten dat de stemming plaatsvond onder dwang van de Russische militaire interventie", en niet zal worden erkend. De Russische leider noemde het referendum echter volledig in lijn met de internationale norm.

    De Europese Unie en de Verenigde Staten voerden maandag de druk op Rusland op door diverse overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij de militaire aanwezigheid op de Krim sancties op te leggen.

    De EU legt een uitreisverbod op aan 13 Russische overheids-officials en 8 Oekraiense functionarissen op de Krim en bevriest de rekeningen van die 21 personen, zo meldde de Wall Street Journal maandagmiddag op basis van bronnen.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de inflatie in de eurozone in februari is afgenomen. De consumentenprijzen stegen vorige maand met 0,3% ten opzichte van januari, tegen een eerdere raming van 0,8%. Er werd voor de definitieve raming uitgegaan van een inflatie van 0,4%. Op jaarbasis kwam de inflatie in februari uit op 0,7%, hier werd een percentage van 0,8% voorzien.

    Dinsdag staat er onder andere een veiling van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) op de agenda. Het ESM wil EUR2,5 miljard ophalen met de veiling van 6-maands papier.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag 22 basispunten lager op 143,24. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  19. forum rang 10 voda 18 maart 2014 19:00
    Duitse bunds vrijwel onveranderd

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel onveranderd gesloten, terwijl het uitblijven van een militair conflict in Oekraine beleggers naar risicovolle activa dreef, maar pessimistische geluiden uit China toch steun aan de als veilig beschouwde bunds verleenden.

    Ondertussen drukt de crisis in Oekraine op het vooruitzicht voor Duitsland. De Duitse economische verwachtingen zijn in maart scherp afgenomen als gevolg van de aanhoudende onzekerheid met betrekking tot Rusland en Oekraine, toonde de voor de Duitse economie belangrijke ZEW-indicator dinsdag.

    Nervositeit over de economische groei in China speelde ook dinsdag op toen er negatief nieuws kwam uit de hoek van de vastgoedsector. Dinsdag werd bekend dat een grote projectontwikkelaar op de rand van faillissement staat, een klap voor de toch al wankele Chinese vastgoedmarkt.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 2 basispunten hoger op 143,26. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.473
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.107
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.563
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.374
AMG 965 125.887
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.078
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.680
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht