Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Europees stemadvies

172 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 26 mei 2014 14:42
    quote:

    Moker88 schreef op 26 mei 2014 12:53:

    De PVV verliest al 3 verkiezingen op een rij..

    Vlaams Belang werd gisteren weggevaagd bij de algemene verkiezingen in Belgie. Bij de EU verkiezingen vorige week, haalden men geen zetel.
    De PVV doet het iets beter dan Vlaams Belang maar het enthousiasme begint ook op te raken.
    Een stem op de PVV is meer een proteststem tegen het kabinet Rutte dan dat Nederlanders het gedachtengoed van Wilders omarmen.
    Zelfde zie je in Griekenland en Frankrijk.
    Men verzet zich tegen de regels, die vanuit Brussel worden opgelegd.
    Opmerkelijk blijft wel , dat FN(Frankrijk) een grote overwinning heeft behaald bij de Europese verkiezingen terwijl Filip Dewinter en Geert Wilders terrein verliezen.
  2. forum rang 10 voda 26 mei 2014 16:03
    Anti-EU, ultra-rechtse partijen boeken sterke winsten in Europese Verkiezingen

    BRUSSEL (Dow Jones)--Anti-Europese Unie en ultra-rechtse partijen hebben zondag in sommige landen sterke resultaten geboekt bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

    Anti-EU of eurosceptische partijen wonnen het grootste aantal stemmen in Frankrijk, waar een kwart van de stemmen naar het ultra-rechtse Front National ging, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Denemarken. De U.K. Independence Party, die het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk aan de EU wil beeindigen, lijkt maar liefst 29% van de stemmen verworven te hebben.

    Centrum- en pro-Europese partijen zullen de meerderheid behouden in het Europees Parlement, maar de eurosceptische en anti-EU leden kunnen het aannemen van maatregelen, waarover de mainstream partijen verdeeld zijn, compliceren, waaronder de voorgenomen handelsdeal met de Verenigde Staten.

    De centrum-rechtse Europese Volkspartij zal naar verwachting 212 zetels verkrijgen in het nieuwe parlement, van de huidige 274 zetels, gevolgd door de centrum-linkse Socialisten en Democraten, met 186 zetels, van de huidige 196. De Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa verwerven naar verwachting 70 zetels, versus 83, terwijl de Groenen 55 gedelegeerden naar Brussel zullen sturen, twee minder dan bij de voorgaande verkiezingen in 2009.

    Die Europese partijen groeperen gedelegeerden van nationale partijen die soortgelijk denken, hoewel sommige parlementariers tot nu toe niet aan een groep waren gebonden. Volgens de eerste resultaten zullen er in het nieuwe parlement 107 zogenoemde niet-gebonden parlementariers zijn, vele van hen anti-EU of eurosceptisch.

    De verkiezingsuitslagen kunnen ook nationaal voor spanningen zorgen.

    In Frankrijk was het succes voor Front National een klap voor president Francois Hollande, wiens Socialisten maar 14% van de stemmen verkregen, en daarmee ook onder de centrum-rechtse UMP-partij uitkomend.

    In Griekenland kreeg het linkse Syriza, dat tegen de bezuinigingsmaatregelen is die het land opgelegd werden door de internationale kredietverstrekkers, 27% van de stemmen, en overtrof daarmee de partij van premier Antonis Samaras, die 23% van de stemmen verwierf.

    In sommige landen brachten de verkiezingen verlichting voor regerende partijen. In Italie verkreeg de centrum-linkse Democratische Partij, geleid door premier Matteo Renzi, 41% van de stemmen, volgens projecties van het Italiaanse opiniepeiler SWG voor SkyTG24. Dat zou een grote overwinning voor Renzi zijn, die met zijn eerste electorale test wordt geconfronteerd, nadat hij in februari de macht overnam van een partijgenoot.

    In Duitsland blijkt uit de voorlopige resultaten dat bondskanselier Angela Merkel de meeste stemmen binnen heeft gehaald met 35% van het totaal aantal stemmen in het land.

    Door Gabriele Steinhauser. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 6 Chiddix 26 mei 2014 16:39
    In het EU parlement waar 751 zetels verdeeld worden, zitten straks 107 roeptoeters die tegen de EU zijn.
    Maar onderling zijn de roeptoeters ook verdeeld. FN en de eurosceptische partij uit de UK willen niet samen optreden.
    Geert Wilders sluit zich wel weer aan met Lega Nord bij FN. Filip Dewinter sluit zich nergens bij aan want heeft geen zetel veroverd.
    Ook de Deense anti-EU partij voelt niets voor samenwerking met het FN.
    Het is een verdeeld huis.
    De macht blijft bij degenen , die voor de verkiezingen aan de touwtjes trokken. Men zal wat hervormingen doorvoeren en gaat verder waarmee men bezig is(goed in is).
  4. forum rang 9 josti5 26 mei 2014 16:44
    quote:

    Chiddix schreef op 26 mei 2014 16:39:

    In het EU parlement waar 751 zetels verdeeld worden, zitten straks 107 roeptoeters die tegen de EU zijn.
    Maar onderling zijn de roeptoeters ook verdeeld. FN en de eurosceptische partij uit de UK willen niet samen optreden.
    Geert Wilders sluit zich wel weer aan met Lega Nord bij FN. Filip Dewinter sluit zich nergens bij aan want heeft geen zetel veroverd.
    Ook de Deense anti-EU partij voelt niets voor samenwerking met het FN.
    Het is een verdeeld huis.
    De macht blijft bij degenen , die voor de verkiezingen aan de touwtjes trokken. Men zal wat hervormingen doorvoeren en gaat verder waarmee men bezig is(goed in is).

    Gossie, het lijkt wel een échte 'democratie' :)
  5. forum rang 6 Chiddix 26 mei 2014 16:59
    De PVV is er niet in geslaagd, om ontevreden kiezers weg te kapen bij VVD en PvdA. De weglopers zijn richting D66 gegaan.
    Zegt iets over wat het Nederlandse volk wil. In meerderheid bij de EU blijven.
  6. [verwijderd] 26 mei 2014 22:46

    Chiddix, wie zegt dat alle PVV-kiezers direct uit de Euro willen? In Europa liggen we al als land en het land verplaatsen kan niet.

    Zeker een deel zal vooral een andere EU willen met eigen macht over immigratie etc een ander deel wil een noordelijke unie etc etc.
    Op basis van verkiezingen waarbij 2/3 niet komt opdagen worden wel allerlei gemakkelijke conclusies getrokken.

    Overigens had ik het gisteren over herinvoering stemplicht. Heb nu iets gemakkelijker uitvoerbaar: gewoon 2 keer na elkaar niet stemmen "belonen" met ontneming van het stemrecht voor 10 jaar.

    Groet, Jonas
  7. forum rang 6 Chiddix 26 mei 2014 23:03
    Protestpartijen komen op , blinken en verzinken. Zie de ondergang van het Vlaams Belang. De PVV is hetzelfde lot beschoren. Wordt nooit een volksbeweging. Blaffende honden bijten niet.
  8. forum rang 6 haas 26 mei 2014 23:11
    eindresultaat: ze hebben allemaal gewonnen:)
    er is niets verandert
    weliswaar heeft EVP 50 zetels verloren,maar is nog de nr één met 210 zetels.
    weliswaar hebben de Liberalen 14 zetels verloren maar zijn met 70 nog de 3e.
    weliswaar hebben de socialisten 2 gewonnen en blijven daarmee met 186: 2e.
    -----------------------

    Het zal afhangen van de fractieloze gekozenen: die wonnen 78 zetels en zitten nu met 105 in EU
    met name van deze groep zal het afhangen of ze voldoende antispray kunnen toedienen in het EU parlement

    Ik weet niet welke persoonlijke kwalificaties die 105 hebben
    IK weet niet wat die al gepresteerd hebben in hun leven.!
    Ik ken alleen die kwalificaties van Dennis de Jong (SP blok in EU)
    www.parlement.com/id/vi3ugooqqqr9/c_d...
  9. [verwijderd] 26 mei 2014 23:43

    Chiddix, ik heb gewoon PVV gestemd. Ik wil tegenkrachten in Brussel. Ook een forse rem op die ongebreidelde immigratie. Ging toch alleen om echt politieke vluchtelingen?

    Daarnaast maak ik me oprecht zorgen over de situatie in Griekenland en daar kunnen meer Zuidelijke of Oostelijke landen bijkomen. Vertrouwen in figuren in Verhofstadt en Van Baalen, Schulze heb ik ook al niet. Gevaarlijke onruststokers en Islambuigers.

    Kortom ze moeten eerst maar eens bedenken hoe de Grieken er op een fatsoenlijke manier uitkunnen en dat in de toekomst met andere landen zou kunnen. Roemer, maar ook Bolkestein stelden op de buis "het is asociaal wat we doen met Griekenland".

    Wat krijg je dan in dat soort landen? Extreme gevaarlijke krachten en dat moeten we niet willen. Natuurlijk hebben de Grieken dankzij de Euro jarenlang feest kunnen vieren, maar de hardste klappen vallen altijd in de onderlaag die afgezien van een foute stem er weinig mee te maken heeft gehad. De echte boeven zitten met hun geld elders.

    Hoe dan ook de situatie is nu sociaal onacceptabel voor een EU-land en Griekenland moet je lucht geven door schuldafschrijving en op termijn stelling en hun buiten de EU en de Euro lucht te geven met een nieuwe drachme. Om zoiets mogelijk te maken verwacht ik meer van de nieuw oppositie in het EU-parlement dan van die visieloze figuren bij de bekende grote partijen. Bekend zijn ze trouwens ook niet eens echt.

    Groet, Jonas
  10. forum rang 6 Chiddix 27 mei 2014 00:37
    Op het NOS journaal denkt een commentator, dat Verhofstadt de nieuwe leider, lees voorzitter van de EU commissie wordt.
    Verhofstadt heeft zijn sporen al verdiend door op de barricaden van Kiev te gaan staan.
    Kan ook anders uitpakken. De regeringsleiders maken de dienst uit.
    Zou wel een vreemde vertoning worden.
    Vier kandidaten worden geselecteerd , geven hun visie ,beantwoorden vragen en worden door de regeringsleiders gewogen en te licht bevonden.
  11. [verwijderd] 28 mei 2014 15:23
    OMG, dadelijk een nieuw manier voor overheden om aan geld te komen.
    Drinkwater bedrijven verkopen.


    Gisteren deed Nieuwsuur verslag vanuit Portugal, waar onrust is ontstaan over de verplichte privatisering van het drinkwater. Voor multinationals is water een interessante investering en het Nederlandse kabinet heeft geen bezwaar tegen de privatiseringen.
    nieuwsuur.nl/onderwerp/474859-hoe-vei...

    Voorbeeld over landen waar dit onder druk van Europa al gebeurd:
    www.youtube.com/watch?v=Xq4ncp-iNNA#t... brrrr
  12. forum rang 6 haas 31 mei 2014 08:22
    Wat ik niet wist;-)
    Heeft elke EuroParlementarier zowel in Brussel als in Straatsburg eigen kantoor ? Zie Van Baalen hieronder:

    Kantoor Brussel
    Europees Parlement
    Wiertstraat 60
    ASP 10G-302
    1047 Brussel
    België
    tel: 00 32 2 284 5615
    fax: 00 32 2 284 9615

    Kantoor Straatsburg
    Europees Parlement
    WIC M02087
    Avenue du Pdt Robert Schuman
    67070 Straatsburg
    Frankrijk
    Tel: 00 33 3 88 1 75615
    Fax: 0033 3 88 1 79615
  13. forum rang 9 josti5 31 mei 2014 11:04
    quote:

    *Joris* schreef op 28 mei 2014 15:23:

    OMG, dadelijk een nieuw manier voor overheden om aan geld te komen.
    Drinkwater bedrijven verkopen.


    Gisteren deed Nieuwsuur verslag vanuit Portugal, waar onrust is ontstaan over de verplichte privatisering van het drinkwater. Voor multinationals is water een interessante investering en het Nederlandse kabinet heeft geen bezwaar tegen de privatiseringen.
    nieuwsuur.nl/onderwerp/474859-hoe-vei...

    Voorbeeld over landen waar dit onder druk van Europa al gebeurd:
    www.youtube.com/watch?v=Xq4ncp-iNNA#t... brrrr

    Het is, dat het (zon)licht nog niet beheersbaar is, anders zat daar óók belasting op...

    Levensgevaarlijk, dit gedoe over dé essentiële levensbehoefte: water.

    Samen met olie, graan en rijst is water de wérkelijke oorzaak van talloze oorlogen, o.a. Israëli - Palestijnen.

    De stille multinationals lobbyen bij-het-leven, ten kóste van het leven.

    Water, energie, openbaar vervoer dienen gemeenschappelijk bezit te zijn, en dus door de overheid beheerd te worden.

    Waar privatisering van deze essentia toe leidt, ondervinden wij dagelijks, en óók nog eens tegen een absurd hoge prijs...

  14. forum rang 7 rene l 31 mei 2014 16:51
    quote:

    josti5 schreef op 31 mei 2014 11:04:

    [...]

    Het is, dat het (zon)licht nog niet beheersbaar is, anders zat daar óók belasting op...

    Levensgevaarlijk, dit gedoe over dé essentiële levensbehoefte: water.

    Samen met olie, graan en rijst is water de wérkelijke oorzaak van talloze oorlogen, o.a. Israëli - Palestijnen.

    Laten we maar oppassen, het enigste doel is om de mensen hun totale wil op te leggen en vervolgens kaal te plukken.

    Als straks iederéén zonnepanelen heeft moet je er niet van op kijken dat ze via de slimme meter gewoon BTW gaan heffen of nog erger.
    Kijk ook eens naar Monsanta, producent van genetisch gemanipuleerde zaden die resistent zijn tegen Roundup. Ze willen alleenrecht, normale zaden verbieden, vervolgens kunnen ze hele vegetaties platspuiten en met hun eigen producten de wereldorde doseren. Deze firma heeft een zeer nauwe band met de Rockefellers/Rothschild.

    Na de europese verkiezingen is het nu muisstil, ze zullen nu wel aan de ronde tafel zitten en met de messen op tafel uitvechten wie de ultieme leider moet worden. Onder de tafel zitten de infiltranten met een dikke magneet die de roulette-bal sturen.
    Het mag wat kosten, lekker overnachten en flink eten van ons geld.

    Gelukkig heeft de Franse Haanin Victory gekraaid, er heeft zich in ieder geval een flinke tegenpool opgeworpen.

    Verder moet je er niet van op kijken dat de Grieken op een morgen voor de dageraad het onbeslapen bed van The Hotel California onsnapt zijn via aan elkaar geknoopte lakens.
    Rien ne va plus.

    www.youtube.com/watch?v=wHVFzuNGtKI
172 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.483
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.572
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.382
AMG 965 125.895
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.679
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.084
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.683
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht