Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1284 1285 1286 1287 1288 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2014 16:20
    Een booming economie en flink stijgende huizenprijzen kunnen alleen maar ontstaan als burgers weer worden overspoelt met kredieten die ze heel makkelijk en goedkoop kunnen krijgen. Zo was de situatie ook voor de crises. Doordat we nu minder en moeilijker krediet krijgen en omdat we nog dik in de schulden staan is het hebben of krijgen van een booming economie echt onmogelijk.
  2. Belegde boterham 10 november 2014 17:49
    quote:

    henk38 schreef op 10 november 2014 16:00:

    In de VS en ook in NL hebben legio studenten opleidingen gevolgd waar geen banen meer voor zijn, velen nemen nu een baan waar ze niet voor opgeleid zijn en die ook nog eens veel minder betaald. Het inkomen dat ze nu hebben is veel te laag om de studieschuld af te lossen. In de VS hangt deze schuld bij heel wat mensen als een molensteen om hun nek.
    www.huffingtonpost.com/kyle-mccarthy/...

    Ook in NL zijn er verhalen van ouders die een extra hypotheek hadden genomen voor hun studerende kinderen, nu er voor deze kinderen geen top banen meer zijn, dreigen de ouders uit huis gezet te worden omdat ze de hoge hypotheeklasten niet meer kunnen betalen.

    Een goed gevulde pensioenpot maakt de problemen van een te hoge hypotheekschuld niet minder, tenzij je er vanuit gaat dat iedereen zomaar zijn pensioen opgeeft omdat andere mensen zich te diep in de schulden hebben gestoken.

    Gebeurt al decennia dat jongeren opleidingen kiezen waaruit later blijkt dat er geen of nauwelijks werk is, maar met een opleiding en diploma, heb je wel een bepaald niveau bereikt en veelal kom je er wel.

    Genoeg studievrienden die totaal wat anders zijn gaan doen en zeer zeker niet voor een appel en een ei.

    Dat verhaal van extra hypotheek en uit huis gezet worden voor studerende kinderen klinkt nogal dramatisch, maar dat is u niet vreemd geloof ik ;)

  3. [verwijderd] 10 november 2014 18:26
    Even een paar stukjes uit de media,

    In Nederland zijn er populaire opleidingen met veel studenten die weinig kans bieden op een baan. Daardoor raken starters gedemotiveerd en groeit de jeugdwerkloosheid. Ondertussen schreeuwen andere sectoren om nieuwe werknemers. Vraag en aanbod van werknemers is al meerdere jaren niet in balans.

    De afgelopen vijf jaar is het maandsalaris van afgestudeerde hbo’ers gemiddeld met 361 euro omlaag gegaan. Dat meldt BNR op basis van gegevens van de HBO-monitor, een landelijk onderzoek onder afgestudeerden
    In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar recentelijk afgestudeerde hbo’ers continu gedaald, terwijl het aanbod aan nieuwe hbo’ers relatief constant is gebleven. Daardoor dienen werkgevers minder te betalen.

    Onlangs heeft Actiegroep Vliegschulden Leed een enquête gehouden over de negatieve (psychologische) effecten van de enorme schulden waar veel jonge piloten mee kampen. Momenteel zijn er zo’n 1200 werkloze piloten. Zij hebben studieschulden van rond de 150.000 euro en moeten gemiddeld 1000 euro per maand aan rente betalen. De meeste leningen zijn verstrekt door de ABN AMRO. Sommige jonge piloten wachten al jaren op een baan en kunnen financieel niet meer rond komen. De enquête is verstuurd naar de 1200 volgers van de facebooksite van de actiegroep. Binnen een dag werd de enquête ingevuld door bijna 200 man. De resultaten zijn volgens de actiegroep schokkend.
  4. Belegde boterham 10 november 2014 20:29
    Tsja, schokkend en dramatisch allemaal,

    Hier nog een leuke, het vgl met de jaren 80: www.ftm.nl/exclusive/jaren-tachtig-cr...

    In de jaren 80 hadden we ook een crisis Henk, in de jaren 50 of 60 ongetwijfeld ook, 2e wereld oorlog, 1e wereldoorlog, het is 'altijd' wel ergens, ooit crisis...

    Begin 2007 met mijn (nu) ex Crisis ;), het leven gaat gewoon verder...

    Deal with it :-)

  5. Belegde boterham 10 november 2014 22:01
    quote:

    henk38 schreef op 10 november 2014 21:54:

    [...]

    Ik zie het juist als nieuwe kansen.
    Dat vindt ik nogal verrassend :-)

    Blij dat u goed gemutst bent; Life's too short to mourn
  6. Da Freeze 11 november 2014 14:43
    quote:

    Dream*On schreef op 11 november 2014 12:43:

    Er word vaak gezegd dat het allemaal zo goed gaat in Amerika, maar dit soort beelden zie je hier niet zo vaak.

    youtu.be/ttOzRO1BfZg
    www.helpfreetheearth.com/predictions_...

    United States of America, het land van de onbegrensde mogelijkheden...voor de mensen met geld.
  7. forum rang 6 haas 12 november 2014 10:50
    Zoete lieve Gerrigje verpaupert............?
    Verrot van binnenuit ?
    Groene Woud ?
    ============================================================

    DEN BOSCH (AFN) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag nog eens vier bedrijven van de Vughtse vastgoedhandelaar Geoffrey Groenewoud failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door ABN Amro, vertelde een woordvoerster van de curatoren Floris Dix en Maarten van Ingen woensdag. Hoe groot de schuld is, wilden ze niet kwijt.
    Groenewoud bezit volgens de curatoren een aanzienlijk aantal panden door het hele land. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om enkele honderden vastgoedobjecten. Er is belangstelling voor het bezit maar er wordt nog niet onderhandeld, laten de curatoren weten.

    In Brabant is Groenewoud bekend omdat hij bezit in de binnenstad van Den Bosch laat vervallen en verpauperen. De familie Groenewoud staat met een geschat vermogen van 135 miljoen euro in de rijkenlijst van Quote.
    In totaal zijn nu acht bedrijven van Geoffrey Groenewoud failliet. Tegen het faillissement van de eerste vier bedrijven heeft Groenewoud hoger beroep ingesteld.
  8. [verwijderd] 12 november 2014 20:38
    quote:

    Mathijs80 schreef op 12 november 2014 20:16:

    daskapital.nl/2014/11/nibud_nieuwe_hy...
    Lagere rente dus zelfde leencapaciteit in 2015 --> Dus gelijke huisprijzen?
    haha, straks krijg je geld toe als je leent voor een huis. Dus niet meer betalen voor een lening, maar geld toe krijgen...net als de ECB dat geld van banken krijgt als ze er hun overtollige geld willen stallen.

    Banken geven dan liever rente aan degene die geld bij hen leent omdat ze anders zelf meer rente moeten betalen aan de ECB....dat zou helemaal te gek zijn nietwaar? Gratis geld!

    De huizen zullen weer stijgen omdat mensen steeds meer geld krijgen als ze geld lenen...liefst aflossingvrij natuurlijk, want anders missen ze een extra inkomstenbron.

    Zou fijn zijn voor de huizenbezitters als het prijsniveau gelijk blijft...maar in Japan gingen huizenprijzen toch fors omlaag, ondanks de steeds lagere rente.
    Ik vrees zelf dat we net als de Japanners (noodgedwongen) een spaarzaam volkje worden, al doet de overheid al het mogelijke om dat te voorkomen.
  9. [verwijderd] 12 november 2014 21:16
    Nibud,
    Vanaf januari 2015 zijn de financieringslastpercentages voor hypotheken gemiddeld genomen lager dan in 2014. Voor inkomens tot 28.000 euro liggen de percentages 3 tot 6,5 procentpunt lager. Voor de inkomens daarboven liggen de percentages ongeveer 0,5 tot 3 procentpunt lager.
    www.nibud.nl/over-het-nibud/actueel/n...
  10. [verwijderd] 12 november 2014 22:01
    quote:

    henk38 schreef op 12 november 2014 21:16:

    Nibud,
    Vanaf januari 2015 zijn de financieringslastpercentages voor hypotheken gemiddeld genomen lager dan in 2014. Voor inkomens tot 28.000 euro liggen de percentages 3 tot 6,5 procentpunt lager. Voor de inkomens daarboven liggen de percentages ongeveer 0,5 tot 3 procentpunt lager.
    www.nibud.nl/over-het-nibud/actueel/n...
    Zou het dan niet zo worden dat de huizenprijzen evenredig zullen dalen als we de tabellen zien van de leencapaciteit.
    Langzaam wordt de lat hoger gelegd voor starters en de norm van 20 % eigen geld wordt bij wet nog wel vastgelegd lijkt mij.

  11. zonnedaal 13 november 2014 04:37
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 12 november 2014 20:38:

    [...]

    Zou fijn zijn voor de huizenbezitters als het prijsniveau gelijk blijft...maar in Japan gingen huizenprijzen toch fors omlaag, ondanks de steeds lagere rente.
    Welkom in de deflatoire wereld. Japan is hier een decennia voorbeeld van. Huizenprijzen gehalveerd en de waarde van de hypotheek omhoog (wordt immers niet door inflatie opgegeten). Een dubbele verlies situatie.
  12. Da Freeze 13 november 2014 09:19
    Daar zijn onze optimistische oplichters weer:

    Rabobank positief over herstel woningmarkt
    Laatste update: 13 november 2014 08:13

    De Rabobank is positief gestemd over de ontwikkeling van de woningmarkt.

    Dit ondanks het feit dat de schenkingsvrijstelling en de starterslening volgend jaar worden versoberd. Dat stelde het economisch bureau van de bank in een donderdag verschenen kwartaalrapport.

    Dit jaar worden naar verwachting 145.000 huizen verkocht en stijgen de huizenprijzen gemiddeld 1 procent vergeleken met vorig jaar. Volgend jaar komen de huizenverkopen waarschijnlijk uit tussen de 145.000 en 165.000, bij een gemiddelde prijsstijging van 1,5 tot 3,5 procent.

    Het herstel van de economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente hebben volgens Rabobank een sterker effect op de woningmarkt dan ,,negatieve factoren als de beëindiging of versobering van stimuleringsmaatregelen''. Ook het feit dat veel huizen nog altijd 'onder water' staan, staat het aantrekken van de woningmarkt niet in de weg, concluderen de onderzoekers.

    Rabobank is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. De hypotheekrentetarieven zijn medio 2011 fors gedaald naar historisch lage percentages. Het ligt niet in de verwachting dat deze komend jaar weer sterk gaan stijgen.

    www.nu.nl/geldzaken/3927509/rabobank-...
  13. Da Freeze 13 november 2014 09:48
    Aantal starters op de woningmarkt neemt hard af:

    AMSTERDAM (AFN) - Philips wil de productie van starters voor tl-lampen verplaatsen naar Polen. Dat gaat ten koste van de fabriek van het elektronicaconcern in het Zeeuwse Terneuzen, die in het najaar van 2016 dicht gaat. Zo'n tachtig mensen verliezen daardoor hun baan.
  14. [verwijderd] 13 november 2014 12:30
    quote:

    Witte Weduwe schreef op 13 november 2014 11:43:

    Starters van tl-lampen zijn toch geen huizenkopers?????
    haha, het scheelt wellicht ook in de verkoop tl-buizen...dus gaat Philips starters in Polen opzoeken. ;-)
  15. [verwijderd] 13 november 2014 18:25
    quote:

    Da Freeze schreef op 13 november 2014 09:19:

    Daar zijn onze optimistische oplichters weer:

    Rabobank positief over herstel woningmarkt
    Laatste update: 13 november 2014 08:13

    De Rabobank is positief gestemd over de ontwikkeling van de woningmarkt.

    Dit ondanks het feit dat de schenkingsvrijstelling en de starterslening volgend jaar worden versoberd. Dat stelde het economisch bureau van de bank in een donderdag verschenen kwartaalrapport.

    Dit jaar worden naar verwachting 145.000 huizen verkocht en stijgen de huizenprijzen gemiddeld 1 procent vergeleken met vorig jaar. Volgend jaar komen de huizenverkopen waarschijnlijk uit tussen de 145.000 en 165.000, bij een gemiddelde prijsstijging van 1,5 tot 3,5 procent.

    Het herstel van de economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente hebben volgens Rabobank een sterker effect op de woningmarkt dan ,,negatieve factoren als de beëindiging of versobering van stimuleringsmaatregelen''. Ook het feit dat veel huizen nog altijd 'onder water' staan, staat het aantrekken van de woningmarkt niet in de weg, concluderen de onderzoekers.

    Rabobank is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. De hypotheekrentetarieven zijn medio 2011 fors gedaald naar historisch lage percentages. Het ligt niet in de verwachting dat deze komend jaar weer sterk gaan stijgen.

    www.nu.nl/geldzaken/3927509/rabobank-...
    Zouden er nu echt nog mensen zijn die de analisten en economen van de Rabobank serieus nemen.
    Rabobank riep in 2008 al dat de huizenprijzen maar een kant op konden en dat was hoger.
    Elk jaar na 2007 hebben ze geroepen dat de huizenprijzen weer zouden stijgen.

    Ik dacht altijd dat alleen ezels zich meerdere malen aan dezelfde steen konden stoten maar die mafkezen van de Rabobank doen het nu al 7 jaar.
    Dit soort banken verdient het niet om nog serieus genomen te worden.

    Als ze zeggen dat de huizenprijzen weer gaan stijgen waarom willen ze dan zo graag en zo snel mogelijk uit de hypothekenmarkt.
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1284 1285 1286 1287 1288 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.477
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.570
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.378
AMG 965 125.889
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.677
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.082
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht