Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

HAL Trust BMG455841020

Laatste koers (eur)

124,000
  • Verschill

    -0,600 -0,48%
  • Volume

    9.470 Gem. (3M) 14,2K
  • Bied

    124,000  
  • Laat

    124,600  
+ Toevoegen aan watchlist

HAL TRUST Unit - 2015

289 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 april 2015 18:40

    We hebben de E 150 even gezien, maar dat is natuurlijk nog veel te laag.
    Er zit hard E 173 in en minder hard meerwaarde deelnemingen. Sommige daarvan stellen niet veel ook qua markt. Voor andere zie ik meer perspectief. Er zijn er een paar genoemd.

    Deze deelneming is er ook nog. Concurrent Brunel. Moeten ze mogelijk niet in andere sectoren zoals zonne-energie, waterkracht of echt top ICT gaan zitten. Met toprecruiters die de sectors kennen.

    "Atlas Services Group Holding B.V. (45%) is specialized in supplying professionals to the energy and marine industry worldwide. Its head office is located in Hoofddorp (the Netherlands). Sales in 2013 amounted to approximately € 180 million (2012: € 164 million)". Jaarverslag 2013.

    Leuke Paas met beter weer gewenst.

    Groet, Jonas

  2. pim f 5 april 2015 00:14
    Schaam me dood, te vroeg winst genomen: tweederde op 140,90 eruit gegooid.
  3. [verwijderd] 6 april 2015 23:04

    Pim zo een ramp is dat niet. Je hebt 5% gemist. Bij dit dure aandeel tellen procentjes al gauw Euro's aan. Ik zit me al te verheugen op die E 5,05 dividend en dat terwijl de koers daarna nog veel verder omhoog kan dan die lousy E 147.

    Groet, Jonas
  4. particuliere belegger 7 april 2015 07:46
    Van weekend ook even naar jaarverslag van hal gekeken. Op 2e blad viel mij al iets op. Het aantal aandelen hal van zichzelf bezit. Van 66k naar 110k aandelen.

    Met deze hoeveel kun je ook nog wel leuk handelen en de koers ook nog wel iets sturen. Of zijn hier strakke regels voor? Volgens mij ging koers bij dividend bedrag vaststellen einde jaar vaak naar beneden en bij dividend uitkering koers omhoog. Beide koersreacties zijn gunstig voor hal met oog op grote hoeveelheid stockdividend
  5. [verwijderd] 7 april 2015 21:42
    Particuliere belegger die 110k is maar 5 keer dagomzet. Viel vandaag wat tegen, maar dat zag ik bij meer aandelen. Waarde ca 15 mln dus dat valt wel mee op de Hal bezittingen.

    Ik ga er vanuit dat ze die aandelen intrekken of her en der aandeelbonussen geven. (nog na te gaan) zoals net in 2015 het aantal aandelen iets is afgenomen.

    Of daar een beetje mee gaan zitten te handelen mag, weet ik niet. Wat zou dat trouwens voor zin hebben? Uiteindelijk betaalt de markt wat de markt betaalt.

    Er gaan overigens nu wel weer aan te ontvangen ontvangen dividenden van deelnemingen binnenkomen. Alleen Boskalis en Vopak zijn voor de vuist weg goed voor E 120 mln. Komt bij dat gezien de koersstijgingen her en der bij deelnemingen de NAV ook al weer wat hoger ligt.

    En ach bij die dividendvaststelling moeten ze een datum kiezen en dat kan voor de aandeelhouder ook weer bij uitbetaling gunstig uitpakken. Het doel is 4% van de NAV.

    Groet, Jonas
  6. [verwijderd] 8 april 2015 00:44

    Bij de huidige NAV plus 2 vanwege koersstijgingen. Laatste geschat dat weet Romeo wel. Kom je op 175 voor de werkelijke waarde. Dat is bij 4% dividendbeleid Dat is volgend jaar E 7 uit te betalen dividend.

    Dat wil ik wel als aandeelhouder, maar doen ze het niet vanwege een goede grote deal of wat leuke overnames dan zal ik er niet wakker van liggen of toejuichen. Dividend is ook maar dividend. Het gaat om de achterliggende waarde en strategie.

    Meteen een grote klapperaankoop voor Grandvision in de States zou mogelijk ook wel wat kunnen zijn of versterking van andere deelnemingen zoals audio.

    Groet, Jonas
  7. investorben 9 april 2015 09:46
    Volgens mij is het streven om 4 % van de gemiddelde koers in december van het boekjaar als contant dividend uit te betalen in het jaar daarop. Heb ik ooit eens in een jaarverslag gelezen/
  8. investorben 9 april 2015 09:50
    Dus € 7 lukt alleen als de gemiddelde koers in december € 175 zou bedragen en.......(was ik vergeten in mijn vorige reactie) als de financiële middelen toereikend zijn! Maar dat zullen ze ongetwijfeld zijn, want een boel beleggers kiezen voor stockdividend.
  9. Brogembank 9 april 2015 10:40
    quote:

    investorben schreef op 9 april 2015 09:46:

    Volgens mij is het streven om 4 % van de gemiddelde koers in december van het boekjaar als contant dividend uit te betalen in het jaar daarop. Heb ik ooit eens in een jaarverslag gelezen/
    Dat klopt; en naar mijn bescheiden mening is de jaarlijkse 30/31 december dip in HAL hier ook op gebaseerd; het is nl een gewogen gemiddelde over december, dus slotkoersen x aantal stuks omgezet.
    Als je dan op een dag met relatief heavy volume een euro of 5-8 eraf weet te krijgen, druk je de dividendverplichting behoorlijk.

    Persoonlijk ben ik hier 31 december 2013 ingetuind. Ik heb toen bij relatief grote daling zonder aanwijsbare reden ongeveer 20% van mijn HAL eruit gegooid op 97.50... Nooit meer kans gezien om ze lager terug te kopen. Was weliswaar dikke winst tov aankoopkoers ooit lang, lang geleden, maar toch... :-(

    Dat doe ik dus niet meer; voor meer info en discussie over dit fenomeen door forumleden verwijs ik je naar de laatste discussie pagina's "HAL Trust 2013" en de eerste pagina's "HAL Trust 2014" waarin hier over gesproken wordt.

    Succes
    Brogem
  10. [verwijderd] 9 april 2015 11:44
    Naar aanleiding van de laatste update van HAL, de jaarcijfers, en de details over de NAV eind 2014 en de toename van de NAV t/m 27 maart in 2015 mijn calculatie up to date gebracht door het aantal aandelen gelijk te laten, de koersen van slot 27 maart te nemen en dan het verschil aan wat uit mijn file komt en wat HAL bekend heeft gemaakt te corrigeren in de post overige.
    Het verschil was overigens slechts 26ct wat ik te hoog zat.

    Kom ik met de huidige RT koersen op een NAV van 175.75
    En de koers doet 150.25 ongeveer.

    Korting op de NAV van 14.5%, wat minder dan de nog extremere niveaus van voor de cijfers maar nog steeds, naar mijn eigen mening gebaseerd op historische NAV vs koers, veel te groot, zeker nu in deze gratis geld bull markt waar je ook 105 staat te betalen voor Altice en waar de oliemarkt juist de sector is waar overnames plaats vinden al zijn de belangen van HAL niet direct targets verwacht ik maar ook dat kan altijd gebeuren natuurlijk.

    Zeker in deze over het algemeen dure markt zie ik in HAL een van de weinige goedkope aandelen die nog te krijgen zijn met mijn price target van NAV -4% om historisch veilig te zijn, de koers heeft ook wel eens perioden boven NAV genoteerd maar dan geef je HAL dus een extra meerwaarde voor wat ze doen, eigenlijk niet eens zo gek gezien de prestaties maar uitermate zeldzaam in het holding circuit.

    Met de hierboven berekende NAV zou mijn koersdoel nu dus zijn 168.70, maar dit is dus een geheel persoonlijke target en zeker geen beleggingsadvies.

    Disclaimer : long HAL
  11. Bligh 9 april 2015 11:58
    Als kleine belegger volg ik al geruime tijd jullie inbreng en het ondersteund mij bij mijn besluitvorming in het doen van aankopen van HAL. Ik ben ingestapt op 100 euro en koop zo nu en dan wat bij. Wat een kennis zit er bij jullie!
    Wellicht kunnen jullie me adviseren mbt tot andere, ook interessante fondsen!
  12. Huube 9 april 2015 14:42
    Nog niet lang gestart met beleggen, maar door diverse partijen getipt om Hal te kopen voor de lange termijn.
    Delen jullie dit advies, als ik jullie beluister zit er best nog ruimte in. Juist nu doen, niet meer doen, gegaseerd of even wachten??
    Weet niet of het gebruikelijk is aantallen te noemen, maar zit aan 500 stuks te denken.Erg interessante info op dit forum, thanks!
  13. [verwijderd] 9 april 2015 16:34
    Ik kan alleen maar in herhaling vallen en ik denk dat mijn vorige post al genoeg zegt waar ik aangeef dat in een over het algemeen dure markt HAL nog koopwaardig is.

    Dus als je toch wil beleggen in aandelen dan denk ik dat HAL een aandeel is wat je voor de langere termijn tegen het huidige niveau in portefeuille kan opnemen.

    Ook mbt andere fondsen is het het zelfde verhaal, de algemene markt is duur en ik vind Kon Olie ook interessant, ook juist met name door de overname van BG alleen maar nog interessanter voor de lange termijn.

    2 risico's:

    1/ je zit met HAL voor 40% olie service sector en met Kon Olie daarnaast met 100% olie gerelateerd in totaal wel heel erg olie gerelateerd.
    Persoonlijk overigens zit ik overwogen in oliefondsen juist omdat die laag staan (of niet mee hebben gedaan met de stijging) door de lage olieprijs en dat deze lage prijs op een termijn van een paar jaar niet handhaafbaar is en we dan weer niveaus van rond de $80 gaan zien.

    2/ Met betrekking tot Kon Olie heb ik gehoord dat Exxon ook zit te kijken naar BG en mocht Exxon er overheen gaan en Kon Olie dit counteren dan wordt het wel een stuk duurder natuurlijk en dat kan de koers onder druk zetten want het hogere bod zal voornamelijk in een groter deel aan aandelen zijn.

    Als je verder nog je portefeuille wil verbreden en pas echt net begint dan zou je kunnen overwegen om aandelen ING te kopen. Met grote hoeveelheid cash die ze hebben van de verkoop van de belangen in Voya en NN waarbij van de laatste nog een groot deel verkocht gaat worden zullen ze de komende jaren over gaan tot extra dividend uitkeringen boven op het normale dividend.
    Als je die bedragen er al af haalt en dat dit niet ten koste gaat van de winst uit normale operaties dan is met die vooruitziende blik ook dit aandeel niet duur.

    Veel verder wil ik niet gaan met aangeven want dan kom je in de categorie aandelen waar toch nog altijd iets kan gebeuren omdat ze exposure hebben aan iets wat nadelig kan zijn en die vallen dus niet in een categorie ING, Kon Olie of HAL.

    Succes en hou er rekening mee dat de uiteindelijke beslissing de jouwe is beleggen risico's heeft, zeker in deze dure markt met al dat geprint geld, het kan ook heel erg fout gaan met de markt in het algemeen en dan gaan alle genoemde en niet genoemde fondsen ook omlaag maar dan denk ik nog steeds dat bovengenoemde fondsen op de lange termijn de markt zullen verslaan en dat we ook de komende dip die er zeker gaat komen ook wel weer overleven, maar het is dus zaak dat je ook echt belegd en dat betekend dus ook dat je het doet met geld dat je voor lange termijn kan missen en niet in de stress raakt op de korte termijn maar het lange termijn doel en perspectief voor ogen houd.
  14. particuliere belegger 9 april 2015 20:19
    Romeo, weer goed duidelijk verhaal vooral deel met shell. Ik redeneer inderdaad zelfde en bouw alleen belang in shell uit, mede met oog op waardering en kwartaal dividendsaandeel.

    ing niet echt mijn aandeel, zie ik meer in bijvoorbeeld delta loyd, rente nu extreem laag. Als rente stijgt aandelen minder aantrekkelijk, maar rente stijging voor dl wel juist goed.

    wat is verder je mening over onze kleine nederlandse hal (value8) of is dit aandeel qua omvang te veel risico voor jou?
  15. Brogembank 9 april 2015 21:24
    Beste forumgenoten,
    Dank weer voor de uitgebreide toelichtingen op HAL, RDS/olie i.h.a. en marktbreed.
    Als je dan toch nog een interessant aandeel met hoog direct en binnen halfjaar waarschijnlijk nog hoger dividend zoekt, zie dit artikel m.b.t. BHP Billiton van Seeking Alpha.
    seekingalpha.com/article/3059956-inve...

    Ik heb een paar plukken gekocht in de loop van maart en heb deze voor een long term inkomensportfolio opgenomen. BHP management is net zo gecommitteerd aan shareholder returns als RDS denk ik.

    @Bligh: net instapmoment heb je gekozen denk ik.
    @Huube: het kan geen kwaad om wat HAL te kopen nu, maar houd er rekening mee dat je ooit wellicht deels lager kunt bijkopen. Naarmate je langer belegt, zie je hoe langer hoe meer dat fluctuaties in koersen op lange-(re) termijn in je voordeel kunnen werken middels compounding (rente op rente ~~dividend herbeleggen). Houd bij ene fonds als HAL een tijdshorizon van 10+ jaar aan en gouden bergen zijn niet gegarandeerd, maar zo zeker als je ze kunt krijgen. Dus, open een positie in HAL en zie of je later voordeliger kunt bijkopen.

    Met alle gebruikelijke disclaimers m.b.t. genoemde fondsen hier etc. (Long BHP Ltd.(London). Long HAL, Long RDS)
    Veel mooier dan HAL is er niet te krijgen, maar diversificatie is de moeder van de porseleinkast..

    Succes allen!
    Brogem
  16. [verwijderd] 10 april 2015 09:26
    quote:

    particuliere belegger schreef op 9 april 2015 20:19:

    Romeo, weer goed duidelijk verhaal vooral deel met shell. Ik redeneer inderdaad zelfde en bouw alleen belang in shell uit, mede met oog op waardering en kwartaal dividendsaandeel.

    ing niet echt mijn aandeel, zie ik meer in bijvoorbeeld delta loyd, rente nu extreem laag. Als rente stijgt aandelen minder aantrekkelijk, maar rente stijging voor dl wel juist goed.

    wat is verder je mening over onze kleine nederlandse hal (value8) of is dit aandeel qua omvang te veel risico voor jou?
    Value8 is te klein en ik heb PPdV niet zo hoog zitten en vertrouwen in management is ook een belangrijke factor die vaak vergeten wordt.
  17. [verwijderd] 10 april 2015 11:48

    Blight. Over het algemeen geef ik geen tips, maar meld ik wat ik zelf doe. Zo heb ik een aantal meer cyclische aandelen naast Hal. Uitzendmarkt trekt aan en daarvoor heb ik USG. Nu plus 30% en ik houd ze aan. Ook nog een overnamekans, maar daar gok ik nooit alleen op. Beetje uitzondering vormt dan weer Galapagos.(gokje)

    Verder verwacht ik aantrekken automarkt en daarvoor heb ik Stern. Overigens Daarbij ook voor de spreiding een EFT world waarbij ik reken op uiteindelijke stijging van de dollar.

    Garantie tot de voordeur zeg ik er altijd maar bij. En zelf denken! Nooit uitsluitend afgaan op advies van een ander. Als je toch geld verliest dan is het een beter gevoel zelf de keuze te hebben gemaakt dan dat je een ander de schuld zou moeten geven.

    En als morgen de wereld instort dan ben je ook je geld kwijt. Nu beter een beursgok dan sparen tegen 1%, hoewel ik altijd wel een spaarpotje aanhoud.

    Groet, Jonas

    PS Daarnaast in de sector gokken calls SBM en Mittal. De eerste lopen helaas nu iets te vroeg af. Mittal mag nog zijn best doen tot dec 2016 en ik zie wel.
  18. [verwijderd] 3 mei 2015 22:25

    Rustig jongens hier. Ach, dit hoort bij dit aandeel. Dividend komt eraan en koerswinst is meegenomen. Tel je het bij elkaar op dan kom je op heel wat meer dan een spaarrekening en gezien de spreiding van de belangen en de bij Hal aanwezige belegggingservaring op een leuk rendement en goede nachtrust.

    Ik ben geïnteresseerd in dat niet beursgenoteerde deel. Vind ik interessante informatie dan meld ik dat, maar ik doe rustig aan. Eigenlijk is Hal een soort ouwe lullen aandeel tegen hartkwalen!

    Prima, prima!

    Groet, Jonas
289 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht