Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Telegraaf Media Terug naar discussie overzicht

FONDSEN UITGELICHT: Telegraaf Media Groep

415 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 september 2015 16:22
    Oplage Telegraaf daalt, maar bereik neemt toe

    Gepubliceerd op 29 sep 2015 om 13:58 | Views: 1.067

    AMSTERDAM (AFN) - De printoplage van De Telegraaf is in het afgelopen jaar gedaald, maar het bereik van de krant is dankzij digitale platformen toegenomen tot de helft van de Nederlandse bevolking. Dat maakte Telegraaf Media Groep (TMG) dinsdag bekend op basis van cijfers van het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM).

    Uit gecombineerde print- en onlinecijfers over de tweede helft van 2014 en de eerste zes maanden van dit jaar blijkt dat De Telegraaf ruim 7 miljoen mensen bereikte. Dat staat gelijk aan de helft van de Nederlandse bevolking van dertien jaar en ouder. Ruim 4 miljoen mensen lazen de krant via de pc, tablet of smartphone. Meer dan 5,2 miljoen mensen lazen de papieren editie en ruim 2,2 miljoen mensen bekeken de krant zowel op papier als digitaal.

    De beoogde groei van gratis krant Metro valt een stuk lager uit dan voorzien. Volgens TMG werd in het afgelopen jaar gezocht naar ,,de meest efficiënte oplage in verhouding tot bereik en waste''. Dat optimum ligt volgens het mediabedrijf op een gemiddelde van 435.000 stuks per dag in plaats van de eerder ingeschatte 510.000 stuks. Met ingang van 1 oktober wordt daarom een gemiddelde van 435.000 exemplaren aangehouden, hetgeen nog altijd 12 procent hoger ligt dan in 2014.

    Metro bereikte in de onderzoeksperiode 44 procent van de Nederlandse bevolking, ofwel bijna 6,2 miljoen mensen van dertien jaar en ouder. Ruim 5,9 miljoen mensen lazen de krant, terwijl 975.000 mensen voor de digitale editie kozen. Het aantal unieke bezoekers van de website lag in juli van dit jaar 93 procent hoger dan in september 2014. Van de meer dan 5,9 miljoen mensen lazen 700.000 Metro zowel in print- als in digitale vorm.
  2. forum rang 10 voda 1 oktober 2015 18:24
    TMG wil twee tv-kanalen optuigen

    Gepubliceerd op 1 okt 2015 om 18:21 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - De Telegraaf Media Groep (TMG) wil volgend jaar twee online tv-kanalen lanceren als onderdeel van zijn nieuwe '24/7' strategie. Het mediabedrijf kondigde donderdag nog meer initiatieven aan, waaronder een samenwerking tussen Metro en Ubideo voor een 'live streaming app', en de benoeming van nieuwe directeuren.

    De tv-kanalen die TMG voor ogen heeft, komen voort uit de papieren versie van De Telegraaf. Zo komt er een 24/7 nieuwskanaal als verlengstuk van de krant en een 24/7 sportkanaal vanuit Telesport. Om de interactie met consumenten verder vorm te geven gaat Metro samen met Ubideo een streamingdienst op poten zetten, waarmee op ieder gewenst moment gekeken kan worden naar plaatsen waar ook ter wereld waar op dat moment een Ubideo-gebruiker aanwezig is.
  3. forum rang 4 Diegy 22 oktober 2015 12:22
    Morgen komen de 3e kwartaalcijfers van TMG. Koers is in een paar maanden tijd van 6 euro naar 4 euro gegaan. Vorige maand stond de koers nog op 5 euro. Staat nu op zowat all time low. Lijkt me dat er veel slecht nieuws in de koers verwerkt zit. Bij ook maar een klein beetje een positieve klank morgen schiet de koers dik omhoog. Zit te twijfelen om straks positie in te nemen rond de 4,10 De laat is vrij leeg en ik zie de 4,50 al staan in orderboek
  4. forum rang 4 Diegy 22 oktober 2015 16:41
    Nog mensen die gaan instappen voor de cijfers van morgen? Ik twijfel nog steeds. Ene kant denk ik bij meevallende cijfers schiet de koers naar de 5 euro toe. Maar aan de andere kant kan het natuurlijk ook tegenvallen.
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 23 oktober 2015 08:45
    quote:

    Diegy schreef op 22 oktober 2015 16:41:

    Nog mensen die gaan instappen voor de cijfers van morgen? Ik twijfel nog steeds. Ene kant denk ik bij meevallende cijfers schiet de koers naar de 5 euro toe. Maar aan de andere kant kan het natuurlijk ook tegenvallen.
    Het valt dus tegen..
  6. forum rang 10 voda 23 oktober 2015 15:02
    TMG omzet daling derde kwartaal vlak af, aldus SNS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep maakt over het derde kwartaal van dit jaar een afvlakkende omzetdaling bij een tegenvallende marge voor de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA-marge), aldus SNS Securities. SNS signaleert een lichte verbetering in de omzettrend bij zowel advertenties als oplagen. SNS wijst op de sterke financiele positie, maar voegt toe dat de huidige taxaties voor TMG te hoog zijn. Het huidige advies op het aandeel TMG bij SNS luidt accumulate. De koers van het aandeel TMG noteert vrijdag rond 09.50 uur 0,7% lager op EUR4,00 bij een AsX die 0,2% stijgt. (andre.sterk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 23 november 2015 16:20
    TMG stopt met online nieuwsplatform Dichtbij in kerngebied


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep (TMG)-onderdeel Holland Media Combinatie stopt met de activiteiten van Dichtbij.nl in haar kerngebied, bestaande uit Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland, is maandag bekend geworden. Hierdoor verdwijnen zo'n 40 arbeidsplaatsen.

    "Aanleiding voor deze ingreep is de strategische keuze van Holland Media Combinatie om, samen met TMG, nieuwe hyperlokale initiatieven te ontplooien onder sterke hoofdmerken. Daarnaast dragen de resultaten van Dichtbij onvoldoende bij aan de winst", meldt TMG in een persbericht. Er wordt binnen het bestaande verdienmodel van Dichtbij geen mogelijkheid gezien voor een verbetering van het resultaat, aldus het mediabedrijf.

    In februari kondigde Holland Media Combinatie aan de focus te willen leggen op "sterke en journalistieke (hyperlokale) content op de sites en apps van onder andere eigen titels." Onder deze titels vallen ondermeer Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

    In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel verder, aldus het mediabedrijf, omdat hier wel een positief rendement te zien is. De activiteiten in deze regio's worden samengevoegd binnen e e n vestiging in Eindhoven.

    Binnen het kerngebied van Holland Media Combinatie: Alkmaar, Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam & Amstelveen en Almere, worden alle activiteiten van Dichtbij in het eerste kwartaal van 2016 stopgezet.

    In Rotterdam en Utrecht worden de Dichtbij-activiteiten gestopt en hier wordt dus gewerkt aan een nieuw hyperlokaal initiatief.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 27 november 2015 14:26
    TMG vernieuwt dagblad De Telegraaf, schrapt 36 arbeidsplaatsen

    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep nv (TMG.AE) wil via TMG Landelijke Media bv de organisatie van de redactie van dagblad De Telegraaf vernieuwen. Dit kost 36 arbeidsplaatsen.

    Dat schrijft de uitgever vrijdag voorbeurs in een persbericht.

    De adviesaanvraag met het voorgenomen besluit wordt voorgelegd aan de Ondernemingsraad van TMG Landelijke Media. Medewerkers die boventallig worden, vallen onder het Sociaal Plan van TMG.

    Op korte termijn wil het bedrijf een 'kwaliteitsslag' realiseren bij De Telegraaf en bij de aan haar gelieerde hoofdmerken DFT, Vrouw, Privé, Telesport en Autovisie. Daarnaast wil ze versnellen in het digitale domein.

    TMG stelt in het persbericht zich nog meer aan te passen aan het 'veranderende mediagedrag van de nieuwsconsument'.

    Het aandeel TMG sloot donderdag op EUR3,79.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  9. Labyrinth 29 november 2015 14:23
    Ik las vrijdag jl op IEX dat de onlinegames een vlucht gaan nemen in de toekomst.
    In een bericht van 7 februari 2014 was er een bericht dat Endemol een positie heeft ingenomen in TMG die zich gaat richten op onlinegames!!!!!
    Sindsdien is hier niets meer over geschreven!!!!!!!
    Weet iemand hoe dit zit???
  10. [verwijderd] 3 december 2015 11:53
    quote:

    Labyrinth schreef op 29 november 2015 14:23:

    Ik las vrijdag jl op IEX dat de onlinegames een vlucht gaan nemen in de toekomst.
    In een bericht van 7 februari 2014 was er een bericht dat Endemol een positie heeft ingenomen in TMG die zich gaat richten op onlinegames!!!!!
    Sindsdien is hier niets meer over geschreven!!!!!!!
    Weet iemand hoe dit zit???
    Halfjaarverslag 2015 pagina 7

    Ter ondersteuning van de strategische focus op de
    hoofdmerken en ter versterking van de positie in het digitale
    domein werden in de eerste helft van 2015 nieuwe
    partnerships aangekondigd. TMG en Dasym Investment
    Strategies werken aan een strategisch partnership om onder
    andere de positie in Over-The-Top (OTT) content te versterken.
    In dit snelle groeisegment worden streaming video diensten,
    online TV en digitale radio content los van
    distributieverantwoordelijkheid over digitale kanalen
    gedistribueerd. Daarnaast worden in het partnership nieuwe
    domeinen ontwikkeld, waaronder e-gaming, e-gambling en ehealth.
    Eind april 2015 zijn de partijen tot een Letter of Intent
    gekomen.

    ff googlen : Dasym is vroegere cyrte (cyrte is naar delta lloyd) en dus via deze weg bestaat er nog iets maar dit is alles in het verder stevige halfjaarverslag dus....
  11. [verwijderd] 3 december 2015 12:00
    Is toeval dat ik dit antwoord nu geef want naar aanleiding van de uitbreiding van Bech (fam Puijenbroek) van het belang van Boekhoorn a 5% ben ik eens diep in TMG gedoken.

    Ik zie wel waarde maar het gaat allemaal nog een tijdje duren denk ik, eind 2016 begin 2017.
    Mogelijk dat in die tijd Bech, net als bij Batenburg de rest ook wil hebben.
    Bij beide is het zelfde familielid commissaris en een beetje zelfde traject zou tot een zelfde resultaat zijnde overname kunnen leiden.

    Alleen zijn er ook bedreigingen natuurlijk, dat deze voortdurende reorganisatie nog langer gaat duren met uithollen van de waarde tot gevolg, maar gezien de omvang van de huidige ingrepen en de gevolgen die financieel H2 2015 duidelijk zullen worden a 22 mio en 12 mio zie ik voor volgend jaar minder problemen en dan ook meer duidelijk wat de kern van dit bedrijf wel winstgevend is zonder deze lasten, moet je 1 jaar hebben van stabilisatie en zonder bijzondere lasten en dan kan er een herwaardering plaats vinden.
    Telegraaf is en blijft een sterke naam, ze moeten alleen vinden hoe ze daar iets goeds mee kunnen doen en ze zijn er wat laat en langzaam mee en hebben al veel verkeerde keuzes gemaakt in het verleden, dat spreekt niet voor ze.
    Ze lijken wat zoekende, maar er zit genoeg waarde in en op dit niveau is het mij interessant genoeg om te beginnen met de eerste aankopen.
  12. Riddler1985 4 december 2015 10:14
    quote:

    R0ME0 schreef op 3 december 2015 12:00:

    Is toeval dat ik dit antwoord nu geef want naar aanleiding van de uitbreiding van Bech (fam Puijenbroek) van het belang van Boekhoorn a 5% ben ik eens diep in TMG gedoken.

    Ik zie wel waarde maar het gaat allemaal nog een tijdje duren denk ik, eind 2016 begin 2017.
    Mogelijk dat in die tijd Bech, net als bij Batenburg de rest ook wil hebben.
    Bij beide is het zelfde familielid commissaris en een beetje zelfde traject zou tot een zelfde resultaat zijnde overname kunnen leiden.

    Alleen zijn er ook bedreigingen natuurlijk, dat deze voortdurende reorganisatie nog langer gaat duren met uithollen van de waarde tot gevolg, maar gezien de omvang van de huidige ingrepen en de gevolgen die financieel H2 2015 duidelijk zullen worden a 22 mio en 12 mio zie ik voor volgend jaar minder problemen en dan ook meer duidelijk wat de kern van dit bedrijf wel winstgevend is zonder deze lasten, moet je 1 jaar hebben van stabilisatie en zonder bijzondere lasten en dan kan er een herwaardering plaats vinden.
    Telegraaf is en blijft een sterke naam, ze moeten alleen vinden hoe ze daar iets goeds mee kunnen doen en ze zijn er wat laat en langzaam mee en hebben al veel verkeerde keuzes gemaakt in het verleden, dat spreekt niet voor ze.
    Ze lijken wat zoekende, maar er zit genoeg waarde in en op dit niveau is het mij interessant genoeg om te beginnen met de eerste aankopen.
    Sinds gisteren ben ik ingestapt. Ze zullen toch wel ondertussen wat adviseurs over de vloer hebben om TMG te draaien. Printing only heeft natuurlijk geen toekomst. Ben benieuwd wat TMG op de LT op het digitale vlak kan gaan doen of cross channel. Daar zou de kracht kunnen zitten. Op dit niveau is het risico beperkt om in te stappen.

  13. Labyrinth 4 december 2015 11:52
    Romeo, dank je wel voor je informatie, gezien het feit dat de fam. Puijenbroek een positie heeft ingenomen stemt tot optimisme daar de jongere telgen van de familie zeker geinteresseerd zijn in vernieuwing en kwestie van geduld hebben dan maar :))
  14. [verwijderd] 4 december 2015 12:47
    Over die posities het volgende :

    De fam. Puijenbroek had al een positie die terug gaat tot in ieder geval 1 nov 2006, eerste melding van AFM nieuwe register, daar voor terug kijken kan nog wel maar vind ik niet nodig.
    Toen hadden ze al 30.5%

    Onlangs is bepaald dat ze de certificaten van aandelen die ze ook hadden ook gemeld moesten worden, ze zijn het daar niet mee eens, dat loopt nog, maar tot die tijd zo geschiede en dus kwam de melding onlangs in september 2015, maar daarvan valt dus niet te bepalen wanneer die zijn gekocht, maar ze hebben per die datum dus in ieder geval 35%+

    Nu is Boekhoorn uitgestapt en dat belang is dus gekocht door de fam Puijenbroek, inmiddels heet het vehicle waar ze dit belang in hebben zitten BECH en komt het belang daarmee zelfs boven de 40%.

    Maar even relativeren;

    De familie heeft zijn eerste belang al van de tijd dat het aandeel gemiddeld zo net onder de 20 euro deed dus bijkopen op dit niveau is ook relatief niet zoveel geld tov wat dat waard was.

    Aan de andere kant, waarom verkoop Boekhoorn nu?, ik verwacht niet dat hij het moest liquideren omdat hij ergens anders geld voor vrij moest maken omdat hij het anders niet had :), gezien het totaal vermogen van deze persoon.
    En hij had zijn belang al sinds de koers rond de 20 euro deed dus hij heeft flink verlies genomen.
    Waarom heeft hij dat gedaan..
  15. forum rang 10 voda 23 december 2015 15:29
    TMG bevestigt negatief resultaat 2015 in trading update


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep (TMG.AE) herhaalt woensdag in een trading update dat dit jaar met een verlies zal worden afgesloten en meldt dat de voorgenomen reorganisatie van de drukactiviteiten is begonnen.

    Daarnaast bestudeert het concern mogelijkheden om eigendomsbeperkingen van landelijke FM-frequenties voor commerciele radio te verruimen. Op 21 december werd de ministeriele regeling met betrekking tot de mogelijke verruiming gepubliceerd.

    TMG meldt dat de reorganisatie van de drukactiviteiten waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond. Dit houdt in dat het aantal drukpersen afneemt tot 4 van 10 en op termijn de vestiging in Alkmaar wordt gesloten.

    Het verlies dit jaar wordt voornamelijk veroorzaakt door reorganisatiekosten en afwaarderingen op activa. De omzet van het mediaconcern staat al enige tijd onder druk doordat de advertentieopbengsten afnemen, zowel bij print als radio. Het bedrijf heeft daarom dit jaar meerdere reorganisaties aangekondigd. Deze maatregelen verlopen voorspoedig, meldt TMG.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  16. forum rang 10 voda 7 januari 2016 20:20
    TMG: 85% van de 255 Telegraaf-redacteuren moet weer solliciteren

    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep nv (TMG) laat 85% van de 255 Telegraaf-redacteuren solliciteren op de eigen functie, bevestigt een woordvoerder tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

    "Er is door de relevante gremia als de Ondernemingsraad binnen het bedrijf voor gekozen om de gewenste kwaliteitsslag te bereiken door, uitzonderingen daargelaten, de redacties van De Telegraaf te laten solliciteren, waardoor een selectie leidt tot een afslanking van 36 fte's. Uiteindelijk zal dit ook een financiele slag betekenen. Een en ander maakt onderdeel uit van de ingezette reorganisatie", aldus de woordvoerder tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Er is effectief een sollicitatieprocedure gestart, inclusief de vereiste brieven en cv's. Deze procedure loopt nu.

    De Nederlandse Vereniging van Journalisten zegt donderdag het proces nauwgezet te volgen. De Telegraaf-journalisten vallen onder de Dagblad-CAO.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  17. forum rang 10 voda 15 januari 2016 15:24
    TMG en Talpa starten samenwerking, radiozenders samengevoegd - Update

    (Update van bericht 'TMG en Talpa starten samenwerking, radiozenders samengevoegd' om het commentaar van het management van TMG toe te voegen.)


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep nv (TMG.AE) gaat een strategische samenwerking met Talpa aan op gebied van radio, tv en OTT ('Over The Top'), aldus TMG vrijdag in een persbericht.

    De samenwerking krijgt vorm via drie initiatieven: een Nederlands commercieel radiobedrijf met een uitgebreid kwalitatief aanbod, een tv-onderneming die een strategische stap voor TMG is om een positie in het Nederlandse tv-landschap in te nemen, en een platform voor gezamenlijke ontwikkeling van OTT-aanbod.

    Chief executive officer Geert-Jan van der Snoek van TMG geeft vrijdag in een commentaar tegenover journalisten aan dat in aanloop naar de samenwerking een uiteindelijke overname door Talpa van TMG niet aan de orde is geweest. Wel zal John de Mol als aandeelhouder van Talpa een rol spelen in deze context.

    Als onderdeel van de samenwerking doet TMG een cash-investering van EUR27 miljoen.

    De samenwerking impliceert de samenvoeging van Sky Radio en Radio Veronica met Radio 538 en SLAM!, waarbij TMG dus ook zijn radioactiviteiten van Sky en Veronica in de nieuwe samenwerking inbrengt. Hoe de samenvoeging er concreet gaat uitzien, is volgens Van der Snoek nog niet helder. Wel wil hij kwijt dat daarbij gedacht moet worden aan commerciele slagkracht.

    Binnen de radio-onderneming zal Talpa Holding een belang van 77,15% en TMG een belang van 22,85% houden. Het belang van TMG kan nog worden vergroot naar maximaal 25%, indien bepaalde doelstellingen worden gehaald.

    De nieuw op te richten TV-onderneming geeft TMG in eerste instantie de mogelijkheid om een strategisch belang van 15% te krijgen in het aandeel dat Talpa in SBS houdt. Leo Epskamp, chief financial officer van TMG, bevestigt tegenover Dow Jones dat dit een belang van 4,95% impliceert in SBS.

    Voor TMG is dit relevant, aangezien ook in de toekomst deze vorm van televisie een belangrijke rol zal blijven spelen bij het bereiken van consumenten. "Als er de komende tijd zaken in de televisiewereld veranderen, en er gebeurt erg veel, is TMG in die dynamiek goed gepositioneerd. Wij mikken vooral op online-tv en zullen onze uitingen daarin de komende jaren vergroten", aldus Van der Snoek.

    TMG en Talpa verwachten verder met dit strategische belang de OTT-positie te versterken, vanwege de toegang tot de kennis en kunde van zowel Talpa als SBS met betrekking tot respectievelijk TV-producties en content.

    Parallel aan de samenwerking met Talpa heeft TMG het voornemen om gezamenlijk met Talpa Media content en platformen te ontwikkelen, die de OTT-propositie van TMG verder zullen versterken. Dit is voor TMG van strategische waarde, gezien haar plannen om nog dit jaar in ieder geval twee OTT-zenders te lanceren.

    Van der Snoek geeft vrijdag aan dat de komende weken verschillende trajecten worden ingezet. In de komende maanden zal duidelijker worden welke consequenties de verschillende vormen van samenwerking tussen TMG en Talpa hebben voor de bestaande organisaties. Hiervoor wordt een zorgvuldig proces ingericht. TMG en Talpa verwachten medio tweede kwartaal hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

    De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders. De betrokken ondernemingsraden zijn inmiddels ingelicht en worden om advies gevraagd.

    De krachtenbundeling sluit aan bij strategie van TMG om de consument 24/7 van relevante content te voorzien over verschillende domeinen en via elk gewenst mediumtype.

    Het is nog niet duidelijk wat de personele consequenties zijn.

    Het aandeel TMG sloot donderdag op EUR3,74.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  18. forum rang 4 Diegy 1 februari 2016 09:43
    Een groep aandeelhouders komen in actie tegen het bestuur. Ze denken dat het bestuur uit is op een overname van Telegraaf. Dat word interessant. Zeker een aandeel om in de gaten te houden. Aandeel lijkt dus erg ondergewaardeerd. Koers stond 7 maanden geleden nog op 6 euro. Sns gaf 2 weken geleden nog een koopadvies voor TMG met als koersdoel 7,50
  19. forum rang 10 voda 1 februari 2016 16:10
    TMG-woordvoerder: RvC TMG reageert binnen 4 weken op aandeelhoudersbrief - 2e Update

    (Tweede update van bericht "Koers TMG doelbewust omlaag geduwd" om het commentaar van Telegraaf Media Groep toe te voegen.)


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouder Cantor Holding is ontevreden over de koersontwikkeling van Telegraaf Media Groep nv (TMG.AE) en geeft hiervan de directie en grootaandeelhouders Van Puijenbroek en Dasym de schuld. Dit schreef Het Financieele Dagblad dit weekend op basis van een brief die Cantor aan voorzitter Michiel Boersma van de raad van commissarissen (RvC) van TMG stuurde.

    "Deze brief wordt nu door de RvC van TMG bestudeerd en daar Cantor op een termijn van vier weken gevraagd heeft om een antwoord, zal de RvC binnen vier weken met een reactie komen. Verder wil het bedrijf de eventuele discussie over datgene wat in deze brief staat niet via de media voeren", aldus een woordvoerder van TMG maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Cantor, goed voor een belang van 3,35% in TMG, meent dat de koers van het mediabedrijf doelbewust omlaag wordt geduwd, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot een beursexit, waarbij kleine aandeelhouders "in de hoek worden gedrukt" en tegen een lage prijs afscheid moeten nemen van hun belang.

    In de brief dringt Cantor aan om binnen vier weken "passende maatregelen" te nemen tegen de directie van TMG, die wordt beticht van "structureel mismanagement". Verder is er volgens de ontevreden aandeelhouder sprake van een gebrek aan transparantie en voortdurende belangenconflicten, hetgeen de belangen van TMG "ernstig heeft geschaad en blijft schaden".

    Sinds het aantreden van CEO Geert-Jan van der Snoek staat het aandeel TMG onder hevige druk. Cantor wees er in brief aan de raad van commissarissen op dat de koers sinds de komst van de topman daalde naar EUR3,65 van EUR6,80.

    Cantor Holding eist verder duidelijkheid over een aantal kwesties, waaronder een recente transactie met mediamagnaat John de Mol en de rol van Frank Botman in deze.

    Maandag noteert het aandeel Telegraaf Media Groep 1,1% hoger op EUR3,82.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

  20. forum rang 10 voda 4 februari 2016 16:25
    'Commissaris weerspreekt kritiek op TMG'

    Gepubliceerd op 4 feb 2016 om 15:28 | Views: 473

    AMSTERDAM (AFN) - De president-commissaris van Telegraaf Media Groep (TMG), Michiel Boersma, ziet niets in de scherpe kritiek die een groep aandeelhouders dit weekeinde uitte op het bedrijf. Dat meldde Het Financiele Dagblad donderdag op basis van een brief van Boersma.

    Onder aanvoering van certificaathouder Cantor Holding stelden de ontevreden andeelhouders dat er sprake is van structureel mismanagement en voortdurende belangenconflicten bij TMG. Het bestuur zou er daarbij op uit zijn de koers van het aandeel TMG te drukken, zodat het bedrijf tegen een gunstige prijs van de beurs kan worden gehaald.

    In zijn brief aan Cantor schrijft Boersma volgens het FD dat de kritiek ,,in het geheel geen recht doet aan de werkelijkheid. De aantijgingen zoals in uw brief verwoord laten wij als raad van commissarissen geheel voor uw rekening'', aldus de president-commissaris.
415 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.489
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.505
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.109
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.355
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.575
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.382
AMG 965 125.899
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.681
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 177
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.710
ASML 1.762 77.091
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.684
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht