Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,265
  • Verschill

    +0,001 +0,08%
  • Volume

    2.469.382 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    1,260  
  • Laat

    1,275  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL januari 2016

2.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 144 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ags 6 januari 2016 19:26
    wanneer kunnen we zien of er vandaag is afgebouwd in de short posities
  2. Mr_Baldy 6 januari 2016 19:49
    quote:

    ags schreef op 6 januari 2016 19:26:

    wanneer kunnen we zien of er vandaag is afgebouwd in de short posities
    max 2 dagen

    maar er zal niet zijn afgebouwd in short posities
    OI even opnieuw berekend.

    JAN zie ik min of meer gesetteld dus die meld ik niet meer.
    FEB OI Calls 3,495 en voor puts 2,93 koers zal hier dus tussen bewegen is mijn gevoel de komende maand.
    MRT OI calls en put nagenoeg beide op 3,30
  3. forum rang 6 prinszicht 6 januari 2016 20:32
    Zo 44 pagina's met posts in de eerste handelsweek van het nieuwe jaar. Ik ga ze bundelen en uitbrengen. Misschien dat ik daar nog wat knaken aan verdien!

    Begin deze week iets geroepen over een koers van 3,15 voor het einde van de week om de spanning voor akkoord TNT op te bouwen. Vandaag een grote stap gezet. Morgen en vrijdag het slotstuk. Dan is de circel rond en met een beetje uitstel, is iedereen weer gedekt en hebben de groot aanddeelhouders weer kunnen winkelen op onze zak. Ja, want het is niet alleen John die heeft mogen inkopen. HSBC en wie nog meer.

    Er stond ruim 4% short en bij uitstel zal dat kosteloos gedekt worden. Vandaag hebben ze naar mijn mening ook afgebouwd. Met geweld maar bijzonder succesvol. Krijgen we uitstel dan staat Ome John ook klaar om uit te breiden. Onze hoop in bange dagen.

    Gaat TNT nu wel door, staan we weer op 3,50 en pakken ze het spel weer op. Tis echt om gek van te worden. De range vn 3,50 moet echt met een knal verlaten worden maar helaas hebben we daar de CEO niet voor.

    Ik wens iedereen sterkte die long zit. Ook degene die nog wat lager wil inkopen. Succes en we gaan voor de 100 pagina's in 1 week. Post rules...de fora wel te verstaan.
  4. [verwijderd] 6 januari 2016 20:40
    De cijfers over het 4e kwartaal bevielen niet, alhoewel de omzet nauwelijks gedaald was en de winst sterk toegenomen was. Er werd tevens medegedeeld een sterk 4e kwartaal te verwachten.
    Dus waar maken we ons zorgen over? o ja die koers, maar dat is toch bijzaak. dat is gewoon een kwestie van manipulatie door fondsen, banken, zgn. experts. Komt wel goed met die koers, nl als de aandeelhouders besluiten niet meer te verkopen, maar bij te kopen en velen opnieuw instappen. Wanneer dat gebeurt; ik zou het niet weten, maar ik denk eind februari als de kwartaal resultaten bekend worden. Zou alleen jammer zijn als de koers dan i.d.d. zo ver gezakt zou zijn als sommigen hier denken.
  5. forum rang 6 prinszicht 6 januari 2016 20:51
    TNT is irrelevant maar bijzonder relevant. TNT is geen dominante factor in China. Ook niet in Brazilie alhoewel ze daar in het verleden verschillende lokale bedrijven hebben gekocht. Maar die opereren nog steeds onder eigen naam en kunnen daarom afgestoot worden. Het gaat dus om peanuts als het om een akkoord gaat. Maar we hebben wel te maken met landen die hoog genoteerd staan in de corruptie index.

    Voor Post is de verkoop wel belangrijk. Zeker voor de positie van Herna. Zij had het de 15% TNT al van de hand kunnen doen maar wilde zo nodig wachten door zich te commiteren aan Fedex. Daarom is de schijnvertoning nu des te groter. Ook voor Fedex en TNT. Tot op het laatste moment nog geen duidelijkheid in landen die van marginaal belang zijn. Past nu wel in de thriller rond Post. Ik noem het een thriller maar het stelt in feite weinig voor.

    De afwaardering door Barclays is volkomen irrelevant. Tis een vooropgesteld plan. Daar staan vele andere tegenover, met betere reputatie, met hogere koersdoelen. Als Goldman morgen met een buy advies komt van 5 Euro, gaan we helaas niet 10% omhoog.

    Dividend. Daar is het om te doen maar de CEO schaart zich achter een paar groot aandeelhouders ipv van haar grootste: wij. Past desgevraagd de Outlook an. Dat is voor haar positie maar beter ook. Tijdens een AVA ergens in april lopen wij te morren en geeft zij een klein knipoogje naar John.
  6. forum rang 6 prinszicht 6 januari 2016 20:58
    Van 3,90 intraday high op een gerucht naar 3,30 nu. Er zijn 440 miljoen aandelen dus Post is op papier niet meer waard dan 1,5 miljard. Eind dit jaar is Post schuldenvrij. Heerlijk en uniek voor een beursgenoteerd bedrijf. Winst wordt gemiddeld 300 miljoen Euro. We doen theoretisch maar 5 keer de winst op een schuldenvrij bedrijf. Hiervoor is Herna Verhagen verantwoordelijk. Ook voor dagen als vandaag. Haar concurrenten doen het dubbele. Tis wat. Happy new year. Ik hou het voor gezien voor vandaag. Nog even een kouwe klets. Weg zijn de goede voornemens.
  7. [verwijderd] 6 januari 2016 21:01
    quote:

    Cerburus schreef op 6 januari 2016 18:08:

    Trouwens dat geroep over J De Mol hier al wekenlang. Een maestro in het bedenken en verdienen aan TV formats, maar wie heeft hem tot meesterbelegger benoemd? Begrijp me niet verkeerd ik ben blij met iedereen die vertrouwen in PostNL heeft en hier LT in gaat zitten, maar een paar gelukkige beleggingen(2?!) en iedereen loopt er achteraan. Vreemd.

    hij heeft connecties (voorkennis) en natuurlijk geld genoeg om de zaak naar z'n hand te (laten) zetten.
  8. ags 6 januari 2016 21:08
    @ baldy vanwaar dat je naar de opties kijkt, is dat voor jouw een graadmeter wat er moet de koers gebeurd (sorry ben relatief nieuw hier en wil graag leren).

    @ prins als je een best guess mocht doen waar staan we dan op in februari?
  9. ags 6 januari 2016 21:09
    vandaag bij postnl nieuwjaarsborrel gehad. Niet op HC maar in de regio. Niets benoemd (had ik ook niet verwacht) wel speculaties onder de collega's
  10. Snance 6 januari 2016 21:19
    Was Postnl vandaag de enige daler? Beetje contrair? Of kijkt men hier niet verder dan de alias waar ze anoniem en veilig ruzie mee hebben?
  11. forum rang 6 prinszicht 6 januari 2016 21:34
    Post staat eind februari hoog! Dat heb ik eerder geroepen dus daar zal ik mij aan houden. Herstel gaat meestal met flinke stappen. Mijn voorspelling is 4,50 tot 5 Euro. Daar stond het vorig jaar ook en nu staan ze er theoretisch beter voor. Helaas hebben we een CEO met een slechte track record. Dat heb ik zojuist gemeld. Ze doet de helft van haar concurrenten en schaamt zich er niet voor. Daar zit echt de crux. Bij Kpn zit Blok en die mengt zich weleens in de strijd. Tis maar een voorbeeld. De angst zit bij mij in een overname door een bevriende partij. Dan gaan we helaas niet kapitaliseren op de gedane investeringen. Ik vermoed dat Herna dit bewust doet of gewoon onkundig is.
  12. ags 6 januari 2016 21:35
    @ snance tuurlijk gezien dat het sentiment niet in het voordeel werkt.
  13. ags 6 januari 2016 21:36
    Okey, ik zal eens polsen.. ik ken wat mensen die dicht bij brandbestuur staan.
  14. Spreidstand 6 januari 2016 21:59
    PostNL

    "We versturen steeds minder brieven, facturen, huis aan huis-folders en andere kleine post. Het digitale tijdperk heeft ertoe geleid dat PostNL bezig is met een enorme turn around. Immers, we zien een enorme verschuiving in de winkelstraten. Waar PostNL in eerste instantie heel veel last heeft gehad van het intreden van de digitale snelweg, gaat juist nu deze digitale snelweg ertoe bijdragen dat wij met zijn allen massaal aan het online shoppen zijn. Deze pakketjes moeten uiteraard worden afgeleverd en PostNL speelt daar handig op in."

    "Ik verwacht dat fondsen die gerelateerd zijn aan online shopping het de komende jaren goed zullen gaan doen en dat in het kielzog een fonds als PostNL daarvan gaat profiteren. Tevens is het nog steeds zo dat PostNL vaak als overnamekandidaat wordt genoemd. Recent heeft John de Mol een redelijk fors belang in dit fonds opgebouwd en ik ben van mening dat PostNL in 2016 op weg mag naar de eerste weerstand op 3,90 euro en mijn koersdoel is de top van april 2015 op 4,75 euro."

    www.belegger.nl/Column/169421/Kooplij...
  15. Mr_Baldy 6 januari 2016 22:01
    quote:

    ags schreef op 6 januari 2016 21:08:

    @ baldy vanwaar dat je naar de opties kijkt, is dat voor jouw een graadmeter wat er moet de koers gebeurd (sorry ben relatief nieuw hier en wil graag leren).

    @ prins als je een best guess mocht doen waar staan we dan op in februari?

    open intrest zijn openstaande optie contracten, de market makers die deze contracten open hebben zijn dus gebaat bij een koers die zo dicht mogelijk bij OI gemiddelde zit zodat zoveel mogelijk optie contracten waardeloos aflopen.
    en omdat vooral particulieren in opties zitten (poor men stock) worden die het meest benadeelt.
    opties moet je eigenlijk altijd gebruiken in combinatie met de aandelen zelf bij opties betaal je verhoudingsgewijs altijd te veel en als je er snel af wil zorgt de spread er voor dat je verlies snel groot wordt. aandelen kan je nl altijd verkopen opties bij een sterke snelle daling niet of teken een hoog verlies door de spread (verschil laat en bied prijs)
  16. Spreidstand 6 januari 2016 22:02
    En ook bij ons aller Corne staat PostNL op de kooplijst.

    PostNL

    "PostNL is een beetje de eeuwige belofte. Ze hebben flinke klappen gekregen, en terecht, na verschillende winstwaarschuwingen. Ik denk dat ze eind volgend jaar de boel weer een beetje op de rails zullen hebben, en daar horen ook waarderingen bij zoals we die zien bij andere Europese postbedrijven."

    "PostNL heeft een waardering van zeven keer de winst, terwijl voor bijvoorbeeld BPost vijftien keer de winst moet worden betaald. Dat verschil is gewoon te groot en ik denk dat het recht gaat trekken. Ik verwacht dat de overname van TNT door FedEx gewoon door zal gaan. En hoewel de postmarkt onder druk staat, profiteert PostNL van de groei in de pakketbezorging."

    www.belegger.nl/Column/169407/Kooplij...
  17. Mr_Baldy 6 januari 2016 22:03
    quote:

    techshares schreef op 6 januari 2016 21:59:

    PostNL

    "We versturen steeds minder brieven, facturen, huis aan huis-folders en andere kleine post. Het digitale tijdperk heeft ertoe geleid dat PostNL bezig is met een enorme turn around. Immers, we zien een enorme verschuiving in de winkelstraten. Waar PostNL in eerste instantie heel veel last heeft gehad van het intreden van de digitale snelweg, gaat juist nu deze digitale snelweg ertoe bijdragen dat wij met zijn allen massaal aan het online shoppen zijn. Deze pakketjes moeten uiteraard worden afgeleverd en PostNL speelt daar handig op in."

    "Ik verwacht dat fondsen die gerelateerd zijn aan online shopping het de komende jaren goed zullen gaan doen en dat in het kielzog een fonds als PostNL daarvan gaat profiteren. Tevens is het nog steeds zo dat PostNL vaak als overnamekandidaat wordt genoemd. Recent heeft John de Mol een redelijk fors belang in dit fonds opgebouwd en ik ben van mening dat PostNL in 2016 op weg mag naar de eerste weerstand op 3,90 euro en mijn koersdoel is de top van april 2015 op 4,75 euro."

    www.belegger.nl/Column/169421/Kooplij...
    natuurlijk die John zit altijd met optie constructies die gaat echt niet zeggen laat maar vallen hoe hoger des te beter.
  18. Spreidstand 6 januari 2016 22:05
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 6 januari 2016 22:03:

    [...]

    natuurlijk die John zit altijd met optie constructies die gaat echt niet zeggen laat maar vallen hoe hoger des te beter.
    Zo heeft ieder zijn belang en strategie toch? Maar hij had ook een ander aandeel kunnen noemen....
  19. ags 6 januari 2016 22:11
    thnx mr baldy.... waar staat het aandeel postnl volgens jouw bij de jaarcijfers?
2.870 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 144 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht