Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Delta Lloyd Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 1560 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aandeelofoptie 3 maart 2016 19:34
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 2 maart 2016 21:01:

    Totale netto shortpositie Delta Lloyd op 2 maart 2016: 1,42%
    Totale netto shortpositie op 3 maart 2016: 1,30%

    ( loopt dus wat achterop maar trend is duidelijk lijkt me )
  2. [verwijderd] 3 maart 2016 19:57
    mooiste scenario is als bij BAVA het bestuur plaats maakt voor mensen met wat meer daad kracht en visie! denk dat dat de grootste hobbel is bij DL. John zelf :-)
  3. gerrit 69 3 maart 2016 20:10
    quote:

    painter75 schreef op 3 maart 2016 19:16:

    [...]
    en als er nu nieuws komt kan je dan de TA ook nog gebruiken?!! NEE dus !! stel de emissie gaat niet door wat heeft dat voor gevolg ...
    De mogelijkheid dat de emissie word opgeschoven is zelfs goed mogelijk en eventueel Delta Lloyd de tijd krijgt om de zaken beter op de rails te krijgen, waardoor de kans bestaat dat de emissie nog veel kleiner word of zelfs niet meer nodig is.
    Delta Lloyd is nu ook al aangeschoten wild en dat word nog eens versterkt door de strenge regels van de DNB alwaar andere verzekeraars met minder strenge regels worden geconfronteerd.
    De angst dat Highfields zijn belang zal afstoten lijkt me niet zo groot ook als de emissie doorgaat.
    Bij buitengewone omstandigheden zoals een overnamebod of een onverwacht verlies kun je niet blind varen op TA en dat ben ik met je eens.
    TA is wel een goed hulpmiddel om weerstand en steun te bepalen en daaruit afgeleid koop en verkoopsignalen en ik zal echt niet beweren dat het honderd procent perfect werkt.
    Bij het niet doorgaan van de emissie komen we wel in een impasse, maar dan word Delta Lloyd wel weer een ideale overnameprooi voor Aegon of Nationale Nederlanden, dus voor de koers niet schadelijk.
    Highfields heeft op een veel lager niveau flink wat bijgekocht om te middelen en heeft daardoor procentueel nu een flinke tegenstem verworven.
    Het zou mij dan ook niet verwonderen als Highfields daarmee gokt dat Delta Lloyd word overgenomen.
    Ik neem aan dat Delta Lloyd dit gevaar ook ziet als de emissie niet doorgaat, waardoor zij de kans lopen om een overnameprooi te worden.
    Gaat de emissie wel door dan zal Delta Lloyd de garantie hebben om zelfstandig door te gaan.
    De kaarten zijn nog niet geschud nu een flink aantal partijen bijgekocht hebben om te middelen.
  4. forum rang 7 rene l 3 maart 2016 21:34
    quote:

    painter75 schreef op 3 maart 2016 19:57:

    mooiste scenario is als bij BAVA het bestuur plaats maakt voor mensen met wat meer daad kracht en visie! denk dat dat de grootste hobbel is bij DL. John zelf :-)
    Het kan nog wel eens een oververhitte vergadering worden waarbij de gemoederen hoog op gaan lopen.
    Er zitten nogal wat aandeelhouders in met grof geld en de vraag is natuurlijk of ze voldoende financiele middelen hebben om bij te kunnen lappen, laat staan of ze willen.
    Kijk er niet van op dat ze zelfs met het bestuur op de vuist gaan.
    Het zal mij niet verbazen dat de emissie nog fors naar beneden toe bijgesteld gaat worden.
  5. i know it 3 maart 2016 22:36
    Bank of america heeft meer. Wat een onzin bericht. Morgen richting 7 euro. Verbaast niks als er een plus 1 euro 30 op de borden staat
  6. [verwijderd] 3 maart 2016 23:00
    Morgen een rustige beurs dag te verwachten, heeft te maken met het humeur van de belegger
    Delta kan zowel omhoog danwel omlaag vliegen het kan zijn dat de koers nog even over de 6 gaat om vervolgens weer naar beneden te donderen. Het gokken en speculeren op dit aandeel of er nu wel of geen emissie nodig is hangt af van de grote aandeelhouder die het toch voor het zeggen krijgt beter gezegd die zijn zin krijgt.Of dan nog een flinke stijging van de koers daarna nog plaatsvind is twijfelachtig. Het sentiment kan wel dit bevorderen.De ooit 25 euro die het aandeel heeft gestaan zal niet of nooit meer terugkeren,maar met 10 ben ik ook al tevreden.
  7. [verwijderd] 3 maart 2016 23:01
    quote:

    i know it schreef op 3 maart 2016 22:36:

    Bank of america heeft meer. Wat een onzin bericht. Morgen richting 7 euro. Verbaast niks als er een plus 1 euro 30 op de borden staat
    dat is snel!!
  8. Biobert 3 maart 2016 23:03
    quote:

    rene l schreef op 3 maart 2016 21:34:

    [...]

    Het kan nog wel eens een oververhitte vergadering worden waarbij de gemoederen hoog op gaan lopen.
    Er zitten nogal wat aandeelhouders in met grof geld en de vraag is natuurlijk of ze voldoende financiele middelen hebben om bij te kunnen lappen, laat staan of ze willen.
    Kijk er niet van op dat ze zelfs met het bestuur op de vuist gaan.
    Het zal mij niet verbazen dat de emissie nog fors naar beneden toe bijgesteld gaat worden.
    Het wordt een heel rustige vergadering want de grote jongens komen helemaal niet opdagen. Ze stemmen via evoting. En deze of volgende week komt van Noorda bij de grote jongens zelf op bezoek met zijn roadshow. Alleen de VEB laat zich horen en een paar lawaai schoppende particuliere aandeelhouders.
  9. [verwijderd] 3 maart 2016 23:04
    Hoe groot is de macht van beleggers bij Delta Lloyd?

    Verzekeraars Een investeringsfonds gaat de strijd aan met de verzekeraar vanwege het omstreden plan om extra aandelen uit te geven.

    Een schip dat vorig jaar meevoer tijdens Sail in Amsterdam. Delta Lloyd was een sponsor van het evenement.
    Foto Hollandse Hoogte

    Negen jaar geleden viel een piepkleine aandeelhouder ABN Amro frontaal aan. Het Britse hedgefonds The Children’s Investment Fund eiste in een open brief van het bestuur dat de bank zichzelf opsplitste, of in zijn geheel in de verkoop zette. De brief luidde een overnamestrijd in waarvan de uitkomst bekend is: ABN Amro werd opgeslokt en in stukken geknipt door drie buitenlandse banken. Korte tijd later moest ze genationaliseerd worden, omdat de overnamepartijen diep in de problemen waren geraakt.

    Dinsdagavond ging het Amerikaanse investeringsfonds Highfields Capital Management de confrontatie aan met verzekeraar Delta Lloyd. Het fonds zette een presentatie op internet waarin het gehakt maakt van het omstreden plan van het bedrijf om de kapitaalbuffers te versterken door de uitgifte van nieuwe aandelen. De top van Delta Lloyd zou zich schuldig maken aan wanbeleid. Highfields lanceerde een site waarop het andere beleggers probeert te mobiliseren om het plan tegen te houden op een vergadering op 16 maart.

    Zo’n frontale, openlijke strijd tussen beleggers en bestuurders is uitzonderlijk. De offensieve wijze waarop Highfields handelt doet denken aan TCI bij ABN Amro. Maar er zijn cruciale verschillen.

    Rammelen aan de poort

    De belangrijkste is: bij Delta Lloyd staan er – voor zover bekend – geen overnamepartijen aan de poort te rammelen. Highfields is vergeleken met TCI ook een veel grotere aandeelhouder, die logischerwijs meer te zeggen heeft. Het bezit bijna 10 procent van de aandelen en is daarmee een van de grootste beleggers in Delta Lloyd. TCI bezat maar 1 procent van ABN Amro.

    Highfields zegt ook dat het hen alleen te doen is om de uitgifte van nieuwe aandelen van tafel te krijgen. Die zou niet nodig zijn en beleggers krijgen nadien minder dividend. Highfields vindt dat Delta Lloyd met veel lagere buffers toe kan, en dat het die op andere manieren kan versterken. Er zijn ook geen tekenen dat Highfields tegelijkertijd (in stilte) speculeert op bijvoorbeeld een faillissement van Delta Lloyd, door het aandeel te shorten (een beleggingstactiek waarmee je geld kunt verdienen aan een koersval). Daar is niets van te zien in de registers van de toezichthouders.

    Tezelfdertijd stelt Highfields wel dat een eventuele overname goed kan uitpakken voor beleggers. In de laatste pagina’s van zijn presentatie schetst het fonds dat er louter „goede kanten” kleven aan het afwijzen van de aandelenuitgifte door aandeelhouders. Delta Lloyd zou dan nog steeds goed gekapitaliseerd zijn en mogelijk komt er een partij voorbij die geïnteresseerd is om Delta Lloyd te kopen, tegen een premie. Het bedrijf zou immers nog altijd relatief goedkoop zijn. Highfields zegt verder dat ook een gecontroleerd faillissement positief kan zijn voor beleggers.

    Het zijn slechts gedachten, maar toch.

    Dat soort scenario’s gaan ook anderen aan. Delta Lloyd heeft ruim 4 miljoen polishouders en er werken zo’n 5.000 mensen. Dat maakt Delta Lloyd een van de grootste verzekeraar van het land. Voor Nederland zou het niet goed zijn als zo’n grote financiële instelling verdwijnt.

    Richtingenstrijd

    In essentie is het conflict een richtingenstrijd: een meningsverschil over wanneer een verzekeraar nu financieel solide genoeg is. Maar het gaat ook om: hoe ver reikt de macht van de aandeelhouder anno 2016, acht jaar na de crisis?

    Een van de lessen van de crisis was dat aandeelhouders niet meer de allesbepalende partijen moesten zijn bij bedrijven. Hun belangen moesten in balans zijn met die van andere belanghebbenden, zoals klanten, werknemers, de toezichthouder, de samenleving als geheel. Die mening is ook topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd toegedaan. Ongewenst was na de crisis dat agressieve beleggers bestuurders dwingen tot dingen die ze niet willen en voor onrust rond een bedrijf zorgen.

    Maar aandeelhouders hebben nog steeds veel invloed. Het is onduidelijk of Highfields voldoende tegenstemmers kan mobiliseren op de vergadering. Maar veel aandeelhouders zullen de onderbouwing van Highfields goed bestuderen.

    “Investeringsfonds Highfields lanceerde een website waarop het andere beleggers probeert te mobiliseren”

    Delta Lloyd krijgt steun van een andere grote aandeelhouder, John de Mol. En twee invloedrijke internationale bureaus die beleggers adviseren hoe te stemmen zeggen dat de emissie een goed plan is. Maar het blijft onduidelijk hoe het ja- en neekamp zich precies tot elkaar verhouden. Dat maakt de uitkomst van de vergadering onzeker.

    Kenners van de financiële wereld stellen dat het legitiem is dat Highfields zijn belangen met alle middelen nastreeft. Zo noemt een bron in de beleggerswereld de onderbouwing van Highfields sterk. Maar in de sector klinkt soms ook dat het fonds de nieuwe dynamiek in Nederland sinds de crisis niet goed zou hebben begrepen. De toezichthouder, DNB, stelt zich aanmerkelijk strenger op als het om buffers gaat om schokken op te vangen. Bij Delta Lloyd waren die volgens DNB de afgelopen jaren veel te laag. Topman van der Noordaa ontkent dat hij de emissie moet uitvoeren van DNB. Maar tegelijkertijd menen velen in de sector dat DNB nauwgezet meekijkt.

    Het conflict tussen bestuur en beleggers blijft voorlopig voor onrust zorgen. De dag na de presentatie van Highfields ging de koers van Delta Lloyd opnieuw onderuit. Het aandeel staat nu iets onder de 6 euro. Die lage prijs maakt een overname nog altijd een risico voor Delta Lloyd.

    Slechte cijfers

    Maart 2015 Delta Lloyd geeft bliksemsnel en onverwacht voor 338 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit om de kapitaalbuffers te versterken.

    Augustus 2015 Delta Lloyd schrikt beleggers op met slechte cijfers over de buffers. Beleggers dumpen hun aandelen. Topman van der Noordaa zegt dat een nieuwe aandelenuitgifte niet nodig is.

    November 2015 Van der Noordaa kondigt aan dat er toch een nieuwe emissie nodig is, van maximaal 1 miljard euro. Ook worden additionele maatregelen aangekondigd om de buffers verder te versterken.

    December 2015

    Een boze grootaandeelhouder, het Taiwanese financiële conglomeraat Fubon, stelt Delta Lloyd aansprakelijk voor het verlies op zijn beleggingen.

    Januari 2016NRC meldt dat meerdere grote aandeelhouders zich verzetten tegen de emissie.

    Februari 2016

    Van der Noordaa zegt dat hij niet van plan is te wijken voor de ontevreden aandeelhouders. Tevens maakt Delta Lloyd onverwachts bekend dat het ervaren bestuurslid Onno Verstegen opstapt.

    Februari 2016

    Delta Lloyd meldt dat er ruimte is ontstaan voor een aanpassing van de plannen. Het wil nu nog maar 650 miljoen euro ophalen. Een aantal grote aandeelhouders blijft ontevreden, waaronder Highfields.

    Maart 2016

    Highfields zet een presentatie op internet waarin het uiteenzet waarom het fonds tegen is, en waarin het andere aandeelhouders oproept ook tegen te stemmen. Highfields valt de top van delta Lloyd hard aan
    www.nrc.nl/next/2016/03/03/hoe-groot-...
  10. lokeend 4 maart 2016 00:14
    quote:

    gerrit 69 schreef op 4 maart 2016 00:12:

    Mooi bericht Sugar1 en een ab-tje hiervoor
    de waarheid
  11. lokeend 4 maart 2016 00:30
    M.I. is de verlaging van de emissie van 1 miljard naar 650 miljoen een laatste poging van het bestuur om DL te laten voldoen aan de regels van DNB, ga er werkelijk vanuit dat de aandeelhouders de baas zijn...en DL heeft werkelijk een prachtige porto in haar bezit.. koper staat waarschijnlijk al klaar om over te nemen in delen of geheel.. failliet gaat DL niet door de regels van dnb..
  12. [verwijderd] 4 maart 2016 08:04
    quote:

    lokeend schreef op 4 maart 2016 00:12:

    Te koop Delta Loyd... 2,9 Miljard... koopje de rente staat laag!!
    Waarom 2,9 miljard? Ik dacht dat er ongeveer 200 mln. aandelen zijn. Dan kom je toch rond de EUR 1,2 mld?
31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 1560 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.424
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.772
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.324
AMG 965 125.764
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.619
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht