Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

23,590
  • Verschill

    -0,460 -1,91%
  • Volume

    2.340.129 Gem. (3M) 2,5M
  • Bied

    23,540  
  • Laat

    23,790  
+ Toevoegen aan watchlist

Arcelor Mittal april 2016

4.238 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 212 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. herbie bell 15 april 2016 18:04
    quote:

    omaneus schreef op 15 april 2016 16:07:

    volgens de TA sluiten we onder de 4.80 vanwege de experatie.
    oma, ben jij debij TA niet altijd op die van 6 maand geleden aan het kijken? Nog nooit, maar echt nog nooit kwam uit wat jij voorspelde. Blijven proberen, ooit lukt je gok wel.
  2. Hennie76 15 april 2016 18:42
    goedeavond, kan iemand me helpen met het berekenen van de speculatietaks ? Ik heb vorig jaar een aantal aandelen gekocht 1800 stuks op een prijs van rond de 6,7 euro. Ik heb er nu zo een 650 bijgekocht via emissie aan 2,2 euro. Dus mijn gemiddelde prijs is natuurlijk gezakt. Maar hoe bereken ik nu de taks erop laat ons zeggen als ik verkoop op 5,5 euro ? Alvast bedankt.
  3. Bammetje 15 april 2016 18:50
    Als het olieakkoord zondag een beetje meevalt dan krijgen we volgende week een vervolg van de rally. Ik verwacht dan eind volgende week een koers van rond de 6,00 op de borden.
  4. [verwijderd] 15 april 2016 19:19
    quote:

    Bammetje schreef op 15 april 2016 18:50:

    Als het olieakkoord zondag een beetje meevalt dan krijgen we volgende week een vervolg van de rally. Ik verwacht dan eind volgende week een koers van rond de 6,00 op de borden.
    Jij ziet het wel heel erg zonnig in.
    Eerst maar eens naar de 5,40 van Goldman Sachs, ik geloof er heilig in dat dat koersdoel wel behaald wordt een dezer weken....
  5. forum rang 6 gpjf 15 april 2016 20:00
    quote:

    tandpasta schreef op 15 april 2016 19:19:

    [...]

    Jij ziet het wel heel erg zonnig in.
    Eerst maar eens naar de 5,40 van Goldman Sachs, ik geloof er heilig in dat dat koersdoel wel behaald wordt een dezer weken....
    ja dat vind ik ook maar van mij mag het . Ik hou wel van mensen met een optimistische blik op de toekomst hahaha
  6. Student biologie 15 april 2016 20:25
    Ik denk dat we eind mei boven de €5,40 uitkomen. Er is nog veel ruimte voor positieve verhalen uit de markt. Een olie akkoord zo ik in ieder geval absoluut niet van uit gaan. Het is slechts een kwestie van tijd. Alleen China was een bedreiging voor de koers, die nu voorlopig is weggevallen. Verder door de kwartaalcijfers 06-05, maar ook die schat iedereen zeer negatief in, dus een diep dal zit er denk ik ook niet in. Over 2 a 3 weken zal de staalprijs ook wel weer een boost krijgen, dat lijkt met schokken te gaan als je die koers een beetje volgt. Ik wacht het rustig af, als het maandag rood is koop ik in ieder geval turbo's bij en als het groen is dan kijk ik lekker toe.
  7. forum rang 4 torro 15 april 2016 20:35

    Koersstijging ondersteund door adviesverhogingen.
    Het aandeel ArcelorMittal (MT.AE) heeft in de afgelopen week een flinke koerssprong gemaakt, geholpen door optimistische analistenrapporten over de staalsector, die de staalreus twee koopadviezen opleverde.
    Zowel Goldman Sachs als Credit Suisse verhoogde deze week het advies op ArcelorMittal, naar respectievelijk Kopen en Outperform. Goldman Sachs voegde het fonds bovendien toe aan de favorietenlijst van de bank.
    Analisten van de Amerikaanse zakenbank zeiden dat de financiële gezondheid van de staalreus aanzienlijk is verbeterd als gevolg van de recent afgeronde claimemissie en de verkoop van een onderdeel. ArcelorMittal haalde 3 miljard dollar op met de uitgifte van nieuwe aandelen en verkocht bovendien het belang van 35 procent in het Spaanse staalbedrijf Gestamp voor 1 miljard dollar. Het bedrijf van de Indiase miljardair Lakshmi Mittal gaat de opbrengsten gebruiken om de hoge schuldenlast terug te brengen. Deze week bracht de onderneming een bod uit op drie obligaties, waaronder in totaal voor 3 miljard dollar uitstaat.
    De Zwitserse zakenbank Credit Suisse is ook positiever geworden over de vooruitzichten voor ArcelorMittal. Daarbij baseren de marktvorsers zich vooral op het "scherpe" herstel in de staalsector. Dit herstel volgt na een periode van malaise, veroorzaakt door de dalende grondstofprijzen en overcapaciteit in de staalmarkt. Dat laatste is vooral het gevolg van de hoeveelheden goedkoop staal waar China wereldwijd de markten mee bestookt.
    Die overcapaciteit is vooralsnog trouwens nog niet afgenomen en dat brengt volgens Credit Suisse dan ook het risico met zich mee dat producenten in reactie op de opleving te snel hun capaciteit verhogen. Dit zou juist een marktherstel kunnen smoren.
    China
    China heeft eerder dit jaar beloofd capaciteit terug te brengen, maar econoom Casper Burgering van ABN AMRO schreef deze week in een sectorrapport dat daarmee het probleem nog niet uit de wereld is. Burgering denkt dat staalsector dit jaar onder een overcapaciteit gebukt zal blijven. Er blijft volgens de econoom nog veel onzekerheid bestaan over de afkoeling van de Chinese economie. De mate waarin de groei afneemt is bepalend voor de vraag van het land, de grootste staalconsument ter wereld. Bovendien is het volgens ABN AMRO nog maar de vraag of China ook daad bij woord voegt met het sluiten van staalfabrieken. Dergelijke eerdere plannen uit 2014 zijn nooit gerealiseerd, volgens de bank.
    Vrijdag werd bekend dat de Chinese economie in het eerste kwartaal, conform verwachting, met 6,7 procent op jaarbasis is gegroeid. Dut betekende een lichte vertraging ten opzichte van de groei van 6,8 procent die over het voorgaande kwartaal werd gemeten.
    Staalprijzen
    Maar ondanks de onzekerheid over het Chinese groeipad hebben staal- en ijzerertsprijzen tot nu toe flink terrein gewonnen. Volgens ABN AMRO zijn de staalprijzen sinds begin van dit jaar met 6 procent opgelopen. De analisten van Credit Suisse denken dat het prijsherstel duurzaam is en niet het gevolg van een seizoensgebonden effect. Collega's van Deutsche Bank zijn daarentegen van mening dat de houdbaarheid van de opleving afhangt van de mate waarin Europa en Amerika daadwerkelijk antidumpingsmaatregelen invoeren tegen goedkoop staal uit China en de ontwikkeling van de ijzerertsprijzen. Volgens ABN AMRO hangt het met name van het tempo van de capaciteitsreductie in China af, die momenteel te laag is.
    Berenberg schreef vrijdag in een rapport te verwachten dat het momentum van de hogere staalprijzen door zal zetten. Het is volgens de analisten van de Duitse bank voor het eerst in lange tijd dat staalprijzen over de gehele wereld simultaan omhoog gaan.
    Europese consolidatie
    Toenemende geluiden over een aanstaande consolidatieslag in Europa droegen deze week bij aan het positieve sentiment. Nadat Tata Steel enkele weken terug bekendmaakt de Britse verlieslatende staalactiviteiten te willen verkopen, is de geruchtenstroom op gang gekomen. Volgens mediaberichten zijn Tata Steel, ArcelorMittal,ThyssenKrupp en Salzgitter in gesprek over een consolidatie. Analisten juichen een verdere concentratie toe, omdat dit ook tot de hard nodige capaciteitsreducties zal leiden.
    Op weekbasis steeg ArcelorMittal ruim 20 procent in waarde op een slotkoers van 4,87 euro.
  8. [verwijderd] 15 april 2016 21:28
    quote:

    Hennie76 schreef op 15 april 2016 18:42:

    goedeavond, kan iemand me helpen met het berekenen van de speculatietaks ? Ik heb vorig jaar een aantal aandelen gekocht 1800 stuks op een prijs van rond de 6,7 euro. Ik heb er nu zo een 650 bijgekocht via emissie aan 2,2 euro. Dus mijn gemiddelde prijs is natuurlijk gezakt. Maar hoe bereken ik nu de taks erop laat ons zeggen als ik verkoop op 5,5 euro ? Alvast bedankt.
    Is gewoon 33% van je winst afdragen aan de belastingdienst.
    Ongelofelijk dat de Belgen dat pikken. Wel winst belasten maar geen verlies verrekenen.
  9. [verwijderd] 16 april 2016 00:14
    quote:

    aandeeltje! schreef op 15 april 2016 17:56:

    Ik zie dat Shorterman zijn pakketje verkocht heeft?
    17:29:59 14 4,874

    nee hoor, ik wacht met mijn 11500 aandelen op het koersdoel van Goldman Sachs, wat zeker al snel op de borden zal staan. Daarom begrijp ik de verkopers ook niet. Welk aandeel geeft in korte tijd zo'n hoog rendement?
  10. [verwijderd] 16 april 2016 00:54
    quote:

    aandeeltje! schreef op 15 april 2016 17:56:

    Ik zie dat Shorterman zijn pakketje verkocht heeft?
    17:29:59 14 4,874

    Prachtig!
    Mooi gevonden.
    Hij zal nu wel melden dat hij opeens ergens eerder 250.000 stuks aandelen heeft gekocht. En dat hij rustig wacht op het koersdoel van GS. Dat doet hij nl altijd. Het is even de vraag, wanneer hij met deze posting komt op het AM forum.
  11. [verwijderd] 16 april 2016 01:17
    quote:

    shorterman schreef op 16 april 2016 00:14:

    [...]nee hoor, ik wacht met mijn 11500 aandelen op het koersdoel van Goldman Sachs, wat zeker al snel op de borden zal staan. Daarom begrijp ik de verkopers ook niet. Welk aandeel geeft in korte tijd zo'n hoog rendement?
    Deze b.v. in een maand tijd 102% erbij.(Companhia Siderurgica Nacional (ADR))

    www.google.com/finance?q=NYSE%3ASID&a...

    Deze, in een maand tijd 75% erbij (Gerdau SA (ADR)

    www.google.com/finance?q=NYSE%3AGGB&a...

    Success,

    Ozzy
  12. forum rang 7 rene l 16 april 2016 09:43
    De telefoon gaat op de vroege morgen.
    Hallo, met Wiebert.
    Ha Wiebert, hier Schouwstra aan het apparaat.
    Schouwstra, jonge, waar zit je ergens.
    Ja, je zult het wel niet in de krant gelezen hebben maar ik zit in Panama.
    Dat is wel heel erg ver, hoe komt dat zo.
    Ik ben gevlucht voor mij klanten als vermogensbeheerder, ze zaten me op de hielen omdat ik heel van hun geld vergokt had met het short gaan op Mittal.
    Tja zegt Wiebert, ik zit altijd goed, behalve als ik fout zit.
    Zit je overigens nog steeds short in Mittal zucht Schouwstra.
    Euh, dat zou kunnen, maar ik zit altijd goed zoals je weet.

    Het was weer een mooie week voor Mittal.
    Ondanks jaren van ellende zijn de zittenblijvers die gewoon met de emissie meegedaan hebben op dit moment spekkoper.

    De staalmarkt in Europa gaat consolideren, reken er maar op dat Mittal hiervan de vruchten gaat plukken.
    Het blijft gewoon een kwestie van een lange adem en door de waan van de dag heen kijken.

    www.youtube.com/watch?v=0gDvR1sZ6I4
  13. [verwijderd] 16 april 2016 09:44
    quote:

    shorterman schreef op 16 april 2016 00:14:

    [...]nee hoor, ik wacht met mijn 11500 aandelen op het koersdoel van Goldman Sachs, wat zeker al snel op de borden zal staan. Daarom begrijp ik de verkopers ook niet. Welk aandeel geeft in korte tijd zo'n hoog rendement?
    Welk aandeel?
    Voor de komende paar weken kan BAM een van de grote kanshebbers zijn.
    Mogelijk zal BAM zelfs nog sneller dan AM de 5,40 bereiken.

    Ik heb een positie in BAM genomen.
  14. forum rang 6 gpjf 16 april 2016 10:03
    Hij is weer leuk René, mooi om te lezen. Geeft zo 's morgens vroeg al een smile!

    Paulus, ik vind BAM ook een prachtig aandeel met absoluut potentieel maar ergens zijn ongeveer een jaar geleden, bij mij de woorden van de CFO blijven hangen dat ze zeker niet binnen één jaar met een nieuwe emissie zouden komen. Dat jaar is om en ik blijf aarzelen of die niet boven de markt hangt?
    Je reactie kan ook op BAM draadje want dat lees ik ook.
  15. Brokie Even 16 april 2016 11:21
    quote:

    OzzyO schreef op 16 april 2016 01:17:

    [...]
    Deze b.v. in een maand tijd 102% erbij.(Companhia Siderurgica Nacional (ADR))

    www.google.com/finance?q=NYSE%3ASID&a...

    Deze, in een maand tijd 75% erbij (Gerdau SA (ADR)

    www.google.com/finance?q=NYSE%3AGGB&a...

    Success,

    Ozzy
    Arcelor is in 3 maanden tijd 150% gestegen.
4.238 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 212 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht