Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Delta Lloyd Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 861 862 863 864 865 ... 1560 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. DerksVisie 15 augustus 2016 16:33
    quote:

    aandeelofoptie schreef op 15 augustus 2016 16:02:

    DL noteert momenteel met een KOERS/WINST van 3,5
    Toch maar weer bijgekocht ( shop till you drop )

    Jij krikt de koers zelfstandig in de plus haha.
  2. [verwijderd] 15 augustus 2016 17:08
    Die handelaren moeten toch ook wel een nutteloos gevoel.... krijgen met de deze dagkoers. 0,08 hoger............wat een schijnvertoning.
  3. dader 15 augustus 2016 17:21
    quote:

    s1138421 schreef op 15 augustus 2016 16:52:

    We moeten echt op 3,45 blijven!
    Coma patient er moet iets gebeuren om het aandeel omhoog/laag te persen,misschien morgen laatste dag voor de cijfers.
  4. [verwijderd] 15 augustus 2016 17:28
    quote:

    zjeeraar schreef op 15 augustus 2016 17:08:

    Die handelaren moeten toch ook wel een nutteloos gevoel.... krijgen met de deze dagkoers. 0,08 hoger............wat een schijnvertoning.
    Die hufters zetten de koers 0,01 hoger....je moet maar durven..

    Fijne avond allemaal.
  5. Belgske 15 augustus 2016 19:03
    Amerika blijft maar gaan danggggggg, niet te stoppen daar...

    Wat de halfjaarcijfers van Delta Lloyd betreft...Als je goed naar Aegon had geluisterd dan zaten hun resultaten in Nederland wel goed, alleen USA heeft Aegon veel pijn gedaan en laat nu net daar Delta Lloyd niet aanwezig zijn.

    België doet het ook goed, met KBC en Ageas, dus laten we hopen dat Delta Lloyd heeft kunnen meesnoepen.

    Ikzelf ben een lange termijn belegger in Delta Lloyd...Succes allen!
  6. duprogres 15 augustus 2016 19:15
    Vraagje, misschien niet uit te leggen /ben te naïef : hoe kan de buitenwereld (analisten) 3/4 dagen op voorhand al weten wat de bruto winst is voor de eerste 6 maand van 2016 = voorkennis /lekken of met de natte vinger ???
  7. duprogres 15 augustus 2016 19:19

    Van Delta Lloyd verwacht ik daarom nog niks, maar misschien kunnen ze verrassen, ik houd het niet voor onmogelijk. Het zou eigenlijk wel moeten, want anders slaat dat beloofde dividend van 130 miljoen euro nergens op. Verdeeld over de 456 miljoen aandelen betekent dat een dividend van 28,5 cent per aandeel, of een rendement van 8,25%.

    Dat is natuurlijk te hoog. Op termijn moet daarom de koers omhoog, of het dividend omlaag. We gaan het meemaken woensdag. De boedel wordt in ieder geval goed onderhouden:

    Voordat het aandeel weer swingt als in deze goeie ouwe tijd, zal er nog wel wat water door de Maas moeten stromen...Nog altijd één van de beste reclamespots ooit, daar lag het niet aan.





    NN Group

    NN Group is een ander verhaal. Vorig jaar was NN het lievelingetje van de beurs, nadat het met uitpuilende zakken van moeder ING op kamers mocht. De resterende verkopen van ING bleken elke keer een koopmoment, maar vanaf de KW1-cijfers dit jaar kwam er zand in de motor.

    Het verdienmodel bleek in de eerste maanden van dit jaar opeens aan erosie onderhevig. De asset management tak wist zich geen raad met de financiele markten, bij Non-Life viel van alles tegen en eigenlijk alleen de Levensverzekeringsbusiness (waar de lage rente juist het meest pijnlijk is) en de bank presteerden goed.

    Allerlei tegenvallers dus en CEO Lard Friese (filmpje hier) kwam niet veel verder dan nogmaals het benadrukken van de sterke kapitaalbuffers.





    Prima, en dat je opnieuw op de kosten gaat besparen is ook fijn, en nog meer eigen aandelen gaat inkopen, maar uiteindelijk willen beleggers zien dat er een gezonde business wordt gedreven.

    Het inkopen van eigen aandelen wordt meer en meer gebruikt als goedmakertje om tegenvallende cijfers mee op te vangen. Voor een belegger moet echter altijd de onderliggende winstgevendheid leidend zijn, en niet de hoeveelheid reserves die een onderneming aanwendt voor het inkopen van eigen aandelen.

    Enfin, we gaan het zien vrijdag donderdag. Ik had meer verwacht van NN Group. Vind het echt een degelijk, wat de Belgen noemen 'goede huisvader'-aandeel, maar ze zullen meer moeten laten zien dan het zelfvoldaan achteroverleunen op de kapitaalbuffer.

    Overigens kwam Ageas, de Belgische verzekeraar, wél met uitstekende cijfers en werd daarvoor terecht beloond met 5% koerswinst.

    De bouwers: BAM en Heijmans

    Dan nog even naar de bouwers gekeken. Ook BAM en Heijmans rapporteren deze week. U kent het verhaal van de bouwers ondertussen. Oude, te goedkoop aangenomen projecten vreten de winsten al jaren weg. Langzaam maar zeker worden die projecten opgeleverd en verdwijnen ze uit de boeken maar dat gaat tergend langzaam, en zeker langzamer dan een ieder zich had voorgesteld. De bouwbedrijven zelf niet in het minst.

    Goed beschouwd loopt Heijmans een paar jaar achter op BAM, of anders gezegd, had BAM de problemen eerder onder controle dan Heijmans. BAM heeft er al een aardig ritje opzitten de afgelopen vijf jaar, en maakt dit jaar even pas op de plaats. Wat heet, er is een kwart van de koers af.



    Aandeel YTD 5 jaar
    BAM -26,3% +16%
    Heijmans +6,7% -36%



    In een grafiekje ziet het koersverloop sinds begin dit jaar er als volgt uit. Paars is Heijmans, groen BAM. U ziet dat vanaf de jaarcijfers van BAM het Bunnikse bouwbedrijf het een beetje verbruid heeft bij de aandeelhouders. Heijmans daarentegen heeft het momentum redelijk vast kunnen houden.





    Heijmans nog in gevarenzone?

    Heijmans hobbelt er wat achteraan. Heijmans scheert langs de rand van de afgrond, nog een paar tegenvallers en ze mogen weer met de pet rond. Dat maakt het aandeel hoogst speculatief, want er zit een dikke risicopremie in de koers. Als het wél goed gaat kan het rap de andere kant op. Maar zover is het nog lang niet. Of de Heijmans ONE ze gaat redden?



    Heijmans maakt furore met de Heijmans One. Kleine huisjes die in zeer korte tijd neergezet kunnen worden. Zo zien ze er van binnen uit:



    Het vervelende is dat ze er zelf ook weinig over kunnen zeggen, tenminste niet eerder dan dat de oude projecten daadwerkelijk zijn opgeleverd. Ik heb zelf nog wat augustus calls in Heijmans, die ik eigenlijk al min of meer afgeschreven had. Woensdag zullen we zien of ik er een paar grijpstuivers voor terug krijg.

    Volatiliteitsindex VIX

    Onderaan dit artikel vindt u het videoweekbericht van Corne van Zeijl. Corné bespreekt o.a. Flow Traders en de VIX. Dat laatste is interessant. Er is een groot verschil tussen de verhandelbare volatiliteit op de beurs, en de politieke onzekerheid die er momenteel in de wereld heerst.

    Dat laatste zal u duidelijk zijn, Turkije, Rusland, Oekraine, verkiezingen in de VS en het oprukkende terrorisme in West-Europa geven een ieder een gevoel van onbehagen. Deze twee parameters lopen, u ziet dat in Corné's grafiek, momenteel behoorlijk uiteen.



    Een manier om daar op in te spelen is via de VIX-index, die u long kunt gaan via bijvoorbeeld turbo's bij de diverse turboboeren hier te lande. Wie in de VS kan handelen kan via een meer sophisticated manier daar een positie op innemen.

    Aaaaaand it's gone...

    Bedenk wel dat een rustige periode op de beurs altijd langer kan duren dan u denkt, dat de VIX-Future maandelijks doorgedraaid moet worden, wat ook weer geld kost, en dat iets dat optisch laag staat, altijd nóg lager kan.

    Ik heb dat zelf wel eens een tijdje gedaan. Telkens als de Amerikaanse VIX richting 12-13 ging kocht in zo'n turbo long, en dan was het wachten geblazen op heibel in de tent. De praktijk leerde mij echter dat je, wanneer écht de pleuris uitbreekt, je allang winst genomen hebt en te snel de andere kant kiest. Ergo: dont't try this at home :)

    In ieder geval, het belooft weer een mooi weekje te worden. Een fijne zondag verder en á demain.



    Spekkie, Yeltsin, Attack en Snor

    PS: in mijn artikel over Flow Traders vertelde ik terloops wat over bijnamen op de optievloer vroeger. Van verschillende kanten kreeg ik afgelopen dagen aanvullingen daarop.

    Bijvoorbeeld Spekkie (lichaamsomvang) Noppie, Dappie, Snor (lijkt me duidelijk), Kleine Nico, Bennie, Attack, Serge (nog vol van zijn diensttijd), Pipo, Dikke Piet, Yeltsin (voornaam Boris), Boris (voornaam Erik), Sappie, Pluto, Balkie, alle Timbers en Obolix.

    In onderstaand videootje vindt u er een paar. Ik vond mezelf zowaar terug bij 1.35....





    En een stukje Andere Tijden Economie...





    De volledige agenda voor de komende week vindt u hier op IEXONE.

    Hier alvast een overzicht van de kwartaalrapportages van de komende week:



    Datum KW2-cijfers Aandeel
    dinsdag 16 augustus Holland Colours, TKH Group
    woensdag 17 augustus ABN Amro, Delta Lloyd, Heijmans, TIE Kinetix
    donderdag 18 augustus AND, BAM, Boskalis, ICT Group, Kendrion, NN Group, Ordina
    vrijdag 19 augustus Brunel, Curetis, Vopak



    Disclosure: Inberg is long Heijmans, NN Group en ING

    Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Nico Inberg kan posities innemen op de financiele markten. Inberg is te volgen op Twitter: @inbergfc. Reacties, of vragen? Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

    Email
    Print
    Plaats reactie

    Beurs vandaag
  8. Pet 15 augustus 2016 20:19
    Ik zie dat ze bij Beursgenoten (van Geertje) al een turbo shortje hebben aangeschafd. Zullen dus daar geen vertrouwen hebben in goede cijfers...
  9. forum rang 4 aandeelofoptie 15 augustus 2016 20:31
    quote:

    Pet schreef op 15 augustus 2016 20:19:

    Ik zie dat ze bij Beursgenoten (van Geertje) al een turbo shortje hebben aangeschafd. Zullen dus daar geen vertrouwen hebben in goede cijfers...
    aangeschaft

    Beetje laat lijkt me na een koersbeweging van euro 16,00 naar euro 2,65 in het afgelopen jaar ( YTD )
  10. Belgske 15 augustus 2016 20:33
    Voor wat het waard is... 600%???

    Kantoorruimtebemiddelaar Flexas.nl en flexoffice-formule WeWork zien sinds het Brexit-referendum het aantal aanvragen door internationale organisaties uit Engeland stijgen. De interesse vanuit het Verenigd Koninkrijk is met ruim 600% gestegen.

    De kantoorruimtebemiddelaar heeft sinds Brexit al verschillende internationale bedrijven geholpen bij het vinden van een kantoor in Amsterdam. Veel van deze bedrijven zijn ondergebracht bij WeWork in Amsterdam.

    Bedrijven verlaten Londen niet op stel en sprong. De verwachting is dat grote bedrijven minimaal vijf tot tien jaar nodig hebben voor een verhuizing door langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke aantallen werknemers. Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verhuizen naar Amsterdam.(JvB)

  11. forum rang 4 aandeelofoptie 15 augustus 2016 20:34
    quote:

    Pet schreef op 15 augustus 2016 20:19:

    Ik zie dat ze bij Beursgenoten (van Geertje) al een turbo shortje hebben aangeschafd. Zullen dus daar geen vertrouwen hebben in goede cijfers...
    aangeschaft

    Beetje laat lijkt me na een koersbeweging van euro 16,00 naar euro 2,65 in het afgelopen jaar ( YTD )

    Maar Geertje bezit behoorlijk wat stukken DL die hij deels wil gaan "beschermen" denk ik
  12. causing 15 augustus 2016 20:37
    Hoi. Marshall Wace heeft sinds eind juni een hele dikke short positie op zitten te bouwen, die staan daarmee in de min nu. En doorgaans ben je met een shortpositie van ca. 3.5 miljoen beter geïnformeerd dan wij.
  13. forum rang 10 voda 15 augustus 2016 20:39
    Beursblik: Kapitaalbuffer Delta Lloyd weer wat sterker

    Interimdividend zou wijzen op vertrouwen.

    Delta Lloyd haalt woensdag enigszins revanche op het desastreuse eerste halfjaar van 2015, met een bescheiden kapitaalwinst, na de ingrijpende stappen om de buffers te versterken eerder dit jaar. Dit is de consensusverwachting van elf analisten, samengesteld door de verzekeraar.

    Per saldo genereerde de verzekeraar 95 miljoen euro kapitaal in de eerste helft van 2016, verwachten de analisten gemiddeld. Het eigen vermogen zou daarmee aandikken tot 3,51 miljard.

    Analist Albert Ploegh van ING verwacht dat in het hele jaar niet meer dan 150 miljoen euro aan kapitaal zal worden gegenereerd, door de verder gedaalde rente en het afbouwen van risico's en de negatieve impact die dit heeft op het kapitaalgenererend vermogen.

    Hij verwacht nog geen halfjaardividend, zo kort na de claimemissie van 650 miljoen euro, de recente onzekerheid rond Brexit en de mogelijke verlaging van de UFR-rekenrente, die de buffer opnieuw een knauw kan geven.

    Als er wel een interimdividend wordt uitgekeerd, zal de markt dit als een teken van vertrouwen in de buffers opvatten, denkt Ploegh. Delta Lloyd beloofde een jaarlijks dividend van 130 miljoen euro na de omstreden cclaimemissie.

    De voor Delta Lloyd o zo belangrijke kapitaalbuffer, de Solvency II-ratio, wordt door de analisten gemiddeld voorzien op 164 procent, iets hoger dan de 162 procent die de verzekeraar op 9 juni meldde, na de verkoop de Van Lanschot-aandelen.

    Na alle perikelen over de zwakke kapitaalbuffer streeft Delta Lloyd naar een solide niveau van 175 procent, hoog in de bandbreedte van 140 tot 180 procent van het wettelijk vereiste buffervermogen die de formele interne doelstelling is.

    De analisten rekenen gemiddeld verder op een nettowinst van 267 miljoen euro, na het nettoverlies van 533 miljoen euro over het eerste halfjaar vorig jaar, dat de opmaat was voor een ongekend ellendig jaar voor de Amsterdamse verzekeraar.

    Het operationele resultaat van de groep ramen de analisten op 405 miljoen, waarvan 95 miljoen euro technisch resultaat en 310 miljoen aan over-rendement op beleggingen.

    Een jaar eerder was dit 527 miljoen euro, waarvan 124 miljoen euro technisch resultaat.

    Het resultaat bij het schadebedrijf zal echter negatief uitvallen door zomerstormen.

    Het aandeel Delta Lloyd sloot maandag 0,4 procent hoger op 3,46 euro. Kort voor de halfjaarcijfers vorig jaar was dit nog ruim 12 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 861 862 863 864 865 ... 1560 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.467
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.500
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.099
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.350
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.556
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.371
AMG 965 125.879
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.523
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.164
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.674
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.706
ASML 1.762 77.072
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.679
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht