Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    +0,002 +0,17%
  • Volume

    4.498.156 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,900  
  • Laat

    0,901  
+ Toevoegen aan watchlist

'We zien weer zon' En zo is het maar net.

81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CW1884 6 oktober 2016 10:55
    quote:

    Declan schreef op 6 oktober 2016 09:22:

    CW 1884.
    Even ter ondersteuning van Uw begrip verjonging uw eigen leeftijd is? denk wel althans vermoed wie je bent ;-)

    Ook stel ik vast dat de posting een hoog waarheid gehalte bezit was niet bij het geheele gebeuren.
    Niet bij de na borrel gebleven nl ivm mijn vereiste aanwezigheid elders nam ik dat zelf niet mee,zeer tot mijn spijt overigens maar een volgende keer.
    Het gegeven dat de leeftijd behoorlijk aan de hoge kant is van de aandeelhouders is dus naar ik vermoed dat de jeugd minder met beleggen van doen heeft ook zijn die niet van het bezoeken AVA BAVA's die zijn meer WIFI minded.
    En dus alles via internet zoeken vragen hebben ze niet in en uit bedrijven is hun credo.
    Is ook logisch.
    Mis wel het stukje waarin Pharming, Sijmen, de opdracht meer of meer kreeg van de VEB om zich dan nu ook maar als een sterk en ECHT bedrijf te gaan profileren dit om in de nabije toekomst geen BAVA meer te hoeven houden om een emissie te moeten vragen.
    Een 10% raise van stock voor overname of hooguit plus 10% moet dan in de AVA afgeregeld zijn.
    De VEB erkent dus Pharming als een volwaardig en in de toekomst krachtige bedrijf.
    Sijmen beantwoorde dit volmondig ga hem daar voor de AVA over aanspreken laat maar komen ;-) zie ze graag groeien.

    Ruud..
    Ik weet niet wat uw vermoeden is over mijn leeftijd, maar ik bedoelde met verjonging niet mezelf. Het is wel jammer dat de jeugd zich niet meer inlaat met het bezoeken van vergaderingen.
  2. forum rang 6 Chiddix 6 oktober 2016 10:56
    quote:

    CW1884 schreef op 6 oktober 2016 10:48:

    [...]

    Hun uitleg klopt niet (helemaal). Deze lening is niet (alleen) uit geldnood.
    Lening niet maar emissie wel. Zonder het overnemen van de distributierechten had Pharming toch weer met de pet rond moeten gaan. De rode Ferrari van de Vries moet blijven ronken.
  3. CW1884 6 oktober 2016 10:59
    quote:

    Beur schreef op 6 oktober 2016 09:51:

    [...]CW, bedankt voor deze sfeer-indruk van de BAVA.
    Zoals je schrijft zijn alle vragen die hier heersen beantwoord. Mooi en ik ben zeker benieuwd dus naar bijdragen van mensen die hier wat over te melden hebben. Ik lees ze vanavond laat wel want ben de hele dag en avond weg.
    Maar aangezien de notulen pas in een later stadium verschijnen, is het het voor de belegger overigens sowieso toch raadzaam niet af te gaan op meldingen hier maar om het prospectus af te wachten. Daar staan alle voorwaarden en ins and outs zwart op wit in.
    Ik heb een hele tijd niets meer op het forum geschreven Beur en ben het met u eens, dat het niet raadzaam is op af te gaan op de dingen die hier op het forum worden geschreven. Hoe goed bedoeld het ook allemaal is. Een mening van iemand kun je niet veranderen, behalve door middel van feiten. Deze feiten staan in de notulen, prospectus en kwartaal/jaarcijfers.
  4. CW1884 6 oktober 2016 11:03
    quote:

    joehoe! schreef op 6 oktober 2016 10:17:

    Een "beschamend hoge" leeftijd. Wat een kwatch. Hoe ouder hoe meer pecunia! ;-)
    kwatch?
    U bedoelt in gewoon Nederlands onzin?

    Hoe ouder, hoe verstandiger men dient te zijn. Als ik het forum zo af en toe lees en nu wetende wat daar rondloopt vraag ik me af of dit inderdaad klopt. Om over de vele spelfouten, grammaticafouten en taalfouten nog maar te zwijgen.
  5. CW1884 6 oktober 2016 11:07
    quote:

    Chiddix schreef op 6 oktober 2016 10:56:

    [...]
    Lening niet maar emissie wel. Zonder het overnemen van de distributierechten had Pharming toch weer met de pet rond moeten gaan. De rode Ferrari van de Vries moet blijven ronken.
    Zonder deze deal had Pharming inderdaad weer met de pet rond moeten gaan, omdat er de eerste jaren nog geen positieve bedrijfsresultaat aanstaande zou zijn. Dit komt nu in een stroomversnelling. Het kost iets, maar levert op deze manier veel meer op (vanuitgaande dat de inkomsten gelijk blijven en niet stijgen).
  6. [verwijderd] 6 oktober 2016 11:15
    quote:

    CW1884 schreef op 6 oktober 2016 10:55:

    [...]
    Ik weet niet wat uw vermoeden is over mijn leeftijd, maar ik bedoelde met verjonging niet mezelf. Het is wel jammer dat de jeugd zich niet meer inlaat met het bezoeken van vergaderingen.
    Dan klopt mijn vermoeden. Ben het wel met het gemelde eens.
    Nogmaals een leuke impressie een juiste ook IMO.

    Ruud..
  7. forum rang 6 Chiddix 6 oktober 2016 11:29
    Een verkoopapparaat in de steigers zetten zal ook het nodige kosten. Men gaat alles zelf distribueren(Europa,VS etc). Zou wel eens 15 miljoen kunnen kosten? De ondergrens van de inzameling is ongeveer 72 miljoen euro waarvan 54 miljoen wordt overgemaakt aan Valeant. Blijft er 16 miljoen over voor het opzetten van de distributie(extra personeel, logistiek, opslag etc). De bovengrens van de inzamelingsaktie ligt op 89 miljoen euro. Al wat men meer ophaalt dan 71 miljoen , zal aan de kasreserve worden toegevoegd. Er zit 18 miljoen in kas ,dacht ik ,op 30/6.
  8. aad94 6 oktober 2016 11:40
    Wat een mooie bijdragen van CW1884 en je beschrijft hier mooi waar veel pharming aandeelhouders vast dagelijks mee rondlopen. Zij doen namelijk allemaal iets wat heel erg onlogisch is. Namelijk het aanhouden van aandelen in een bedrijf waar ze eigenlijk geen vertrouwen meer in hebben.
    Maar omdat je verlies ondertussen al op 30 / 40 / 50% staat tja. Stel je verkoopt het en de koers stijgt over paar maanden of paar jaar, dan baal je.

    Onzin, wees eens rationeel. Een koers van een aandeel volgt op de langere termijn altijd de resultaten van het bedrijf. Soms ontstaat er discrepantie, de slimme belegger profiteert hiervan. Neem Apple, PostNL, Kraft Heinz Company, Shell.
    Dat de koers van Pharming een enkele keer even 20/30% omhoog vliegt om vervolgens weer hard te dalen is puur en alleen veroorzaakt door jullie zelf en jullie emoties. De zelfde emoties die ervoor zorgen dat al veel beleggers hier geld kwijt zijn en nog veel meer geld zullen kwijt raken.
    Rule No.1: never lose money, rule No.2: never forget rule No.1

    Pharming is al failliet alleen hebben de meeste aandeelhouders dit nog niet door.

    De concurrentie Dyax
    van het Financieel Dagblad in Nov 2015:
    "Het middel van Dyax zou dankzij een versnelde toelatingsprocedure al in 2018 op de markt kunnen komen. Patiënten met angio-oedeem hebben last van plotselinge zwellingen in het gelaat en de keel, soms met dodelijke gevolgen. De snelheid waarmee Shire dit middel kan ontwikkelen is veel groter dan wat Pharming ooit kan. Bovendien: als patiënten echt worden geholpen door DX-2930 is er nog maar weinig behoefte aan middelen tegen acute aanvallen."

    Je hebt geen IQ nodig van 160 om te begrijpen dat wanneer nieuwe medicatie er preventief voor kan zorgen dat acute aanvallen niet meer voorkomen, dat de medicatie tegen de acute aanvallen zelden nodig zijn! Laat Pharming nou net die middelen maken die er alleen zijn voor de acute aanvallen.
    Pharming loopt dus gewoon keihard achter. Pharming kan dit niet meer inhalen. Shire is nu marktleider. Pharming is 90 miljoen waard, Dyax alleen al was 5,9 miljard waard. Shire heeft nu veel meer potentie voor de toekomst. Geloof(de) je echt in dit geneesmiddel? Beleg dan tenminste in Shire.

    Beste mensen, Shire is gewoon de winnaar geworden in deze markt. Pharming heeft verloren.

    Het bestuur van Pharming
    Als eerst heb ik niks persoonlijks tegen Sijmen de Vries en zijn bestuursleden, het zijn vast hele vriendelijke mensen die met goede intenties Pharming leiden. Toch ga ik cynisch zijn.
    Want het zijn wel dure managers voor dit kleine bedrijf en veel geld verdienen als bestuurder mag, zolang je maar wel presteert vind ik.
    Het is namelijk nogal triest, op een omzet van 10 miljoen in 2015 verdiende Sijmen ongeveer 1 miljoen euro.
    Het gehele bestuur bij elkaar verdiende 3,7 miljoen euro in 2015. Dat is, even snel uitgerekend op het sigarendoosje van Sijmen ongeveer 37% van de omzet. Ja ik vind dat veel voor iemand die zich enorm betrokken voelt bij de onderneming en haar toekomst.
    De totale salariskosten van de 79 werknemers bij Pharming lagen iets boven de 10 miljoen per jaar. Ik hoop dat mijn punt duidelijk is. Als Sijmen en zijn bestuursleden echt zo enorm betrokken zijn bij Pharming laat ze dan heel snel minder verdienen. Die salarissen maken jullie als aandeelhouders nog sneller arm en hun nog sneller rijk. Boos of gefrustreerd worden heeft geen zin meer want hier kies je gewoon zelf voor door aandelen van Pharming (bij) te kopen.

    Bananensplit
    Het terugkopen van de verkooprechten van Ruconest is voor mij dan ook de grap van de week.
    In 2011 zat Pharming ook in de financiële problemen, daarom verkochten zij de verkooprechten van Ruconest om weer aan geld te kunnen komen. Mede hierdoor konden zij de (riante) salarissen blijven door betalen.

    Als je het jaarverslag van 2015 goed leest, zie je dat Pharming 2014 kon overleven door de door jullie gemaakte koerssprong en het verkopen van eigen aandelen. Sijmen & Co verkochten hun pakketten precies op het hoogte punt van 54 cent, kijk dat is timing. Dan heb je het begrepen.
    2015 en 2016 konden ze overleven door 15 miljoen bij de bank te lenen en ja 2017, 2018... Dat gaat gewoon niet meer.
    Alleen er moet geld binnen komen, want anders kan je die salarissen niet meer betalen dus weer een emissie! Dan moet je wel met een goed verhaal komen; dat het nu na 18 jaar echt andere tijden zijn...Want 80-100 miljoen ophalen. Zoveel domme mensen met teveel geld zijn er toch niet?
    Maar nu de grap, want waar komen ze mee:
    We gaan Ruconest terugkopen! Voor 125 miljoen euro! Heh? Maar vijf jaar terug hebben jullie die juist toch verkocht voor 50 miljoen? Zat daar dan geen idee achter behalve het geld innen? Nou nee dus. Volgens Sijmen gaan straks de extreem gemotiveerde ex-medewerkers van Valeant wel echt hun best doen met de sales. Want werken voor Pharming, ja dat is gewoon anders dan voor Valeant. Van werken voor Pharming krijg je meer een boost, dus de verkopen zullen straks eindelijk wel gaan stijgen.

    Echt geloof mij die mensen van Valeant komen van het lachen niet meer in slaap, die dachten echt dit is bananensplit en Frans Bauer komt zo langs om te vertellen dat het allemaal niet waar is. Hahaha, ja je verzint het toch ook niet en vervolgens op de aandeelhouders vergadering stemt iedereen unaniem voor. Liepen daar schaars geklede vrouwen rond op die vergadering? Dat iedereen was afgeleid?

    Achja, laat ook maar gaan. Ik ben vandaag vrij en zit er steeds weer om te lachen. Ik lach jullie niet uit hoor.
    Want mijn vader heeft er in vijf jaar tijd een hoop op verloren en ik heb gelukkig dit jaar nog wat kunnen redden. Die ouwe is drie jaar geleden overleden en zei altijd; Ja pharming dat is lange termijn! Dat komt wel! Je moet er gewoon niet met je moeder over praten dan komt alles wel goed! Hahaha, ach het is ook maar geld en komt ook wel goed.

    Afijn, ik ben door Pharming ook genezen van Pharming. Omdat Pharming vol met hilarische anekdotes en wijsheden zit om te vertellen in de kroeg. Kost wat heb je ook wat.
    Ook wil ik Pharming bedanken. Pharming heeft mij laten inzien hoe je dus niet moet beleggen, hoe een slecht bedrijf eruit ziet, hoe je een slecht management kan herkennen en hoe een groep oenige aandeelhouders zich gedragen.
    Dat is een enorm wijze les voor de toekomst! Ik wil jullie daar allemaal voor bedanken.

    Wie weet genezen er meer mensen van Pharming door Pharming. Heeft het toch een goed geneesmiddel op de markt gezet!
    Beste mensen wilt u uw geld terug verdienen? Kijk dan is naar stabiliteit, goede bestuurders en interessante waarderingen.
    Kijk is richting PostNL, Apple, Kraft Heinz Company, Visa en ForFarmers. Mooie bedrijven die gewoon winst maken en dividend uitkeren. Leer een beetje over koerswinst verhoudingen, lees is het boek: De intelligente belegger van Benjamin Graham. Oftwel leer beleggen voordat je gaat beleggen.

    Mensen, ik wens jullie allemaal veel succes met dit bedrijf.

    Ter afsluiting, want ik ben echt de beroerdste niet, voor de volhouders een optimistische leus: Niets is het al, iets kan het nog worden!
  9. CW1884 6 oktober 2016 11:45
    quote:

    Chiddix schreef op 6 oktober 2016 11:29:

    Een verkoopapparaat in de steigers zetten zal ook het nodige kosten. Men gaat alles zelf distribueren(Europa,VS etc). Zou wel eens 15 miljoen kunnen kosten? De ondergrens van de inzameling is ongeveer 72 miljoen euro waarvan 54 miljoen wordt overgemaakt aan Valeant. Blijft er 16 miljoen over voor het opzetten van de distributie(extra personeel, logistiek, opslag etc). De bovengrens van de inzamelingsaktie ligt op 89 miljoen euro. Al wat men meer ophaalt dan 71 miljoen , zal aan de kasreserve worden toegevoegd. Er zit 18 miljoen in kas ,dacht ik ,op 30/6.
    Jammer als je dan niet op de BAVA bent geweest. Daar wordt zoiets dus duidelijk uitgelegd. Hoeveel het verkoopapparaat naar schatting gaat kosten en waar Pharming dus wel degelijk rekening mee heeft gehouden. Ook de onder- en bovenkant van de bandbreedte van de inzameling werd haarfijn uitgelegd.

    Ik wil u dan ook verwijzen naar de sheets op pagina 19 en 20. Hier staat in waarom Pharming tussen de 80 en 100 miljoen dollar wil ophalen. De deal 60 miljoen dollar en het nieuwe verkoopapparaat tussen de 20 en 40 miljoen dollar. Het verschil van deze bandbreedte heeft te maken met het soort lening, waarmee Pharming nu pas mee aan het werk kan, nu de goedkeuring door de aandeelhouders is gegeven.
  10. CW1884 6 oktober 2016 11:53
    quote:

    aad94 schreef op 6 oktober 2016 11:40:

    Wat een mooie bijdragen van CW1884 en je beschrijft hier mooi waar veel pharming aandeelhouders vast dagelijks mee rondlopen. Zij doen namelijk allemaal iets wat heel erg onlogisch is. Namelijk het aanhouden van aandelen in een bedrijf waar ze eigenlijk geen vertrouwen meer in hebben.
    Maar omdat je verlies ondertussen al op 30 / 40 / 50% staat tja. Stel je verkoopt het en de koers stijgt over paar maanden of paar jaar, dan baal je.

    Onzin, wees eens rationeel. Een koers van een aandeel volgt op de langere termijn altijd de resultaten van het bedrijf. Soms ontstaat er discrepantie, de slimme belegger profiteert hiervan. Neem Apple, PostNL, Kraft Heinz Company, Shell.
    Dat de koers van Pharming een enkele keer even 20/30% omhoog vliegt om vervolgens weer hard te dalen is puur en alleen veroorzaakt door jullie zelf en jullie emoties. De zelfde emoties die ervoor zorgen dat al veel beleggers hier geld kwijt zijn en nog veel meer geld zullen kwijt raken.
    Rule No.1: never lose money, rule No.2: never forget rule No.1

    Pharming is al failliet alleen hebben de meeste aandeelhouders dit nog niet door.

    De concurrentie Dyax
    van het Financieel Dagblad in Nov 2015:
    "Het middel van Dyax zou dankzij een versnelde toelatingsprocedure al in 2018 op de markt kunnen komen. Patiënten met angio-oedeem hebben last van plotselinge zwellingen in het gelaat en de keel, soms met dodelijke gevolgen. De snelheid waarmee Shire dit middel kan ontwikkelen is veel groter dan wat Pharming ooit kan. Bovendien: als patiënten echt worden geholpen door DX-2930 is er nog maar weinig behoefte aan middelen tegen acute aanvallen."

    Je hebt geen IQ nodig van 160 om te begrijpen dat wanneer nieuwe medicatie er preventief voor kan zorgen dat acute aanvallen niet meer voorkomen, dat de medicatie tegen de acute aanvallen zelden nodig zijn! Laat Pharming nou net die middelen maken die er alleen zijn voor de acute aanvallen.
    Pharming loopt dus gewoon keihard achter. Pharming kan dit niet meer inhalen. Shire is nu marktleider. Pharming is 90 miljoen waard, Dyax alleen al was 5,9 miljard waard. Shire heeft nu veel meer potentie voor de toekomst. Geloof(de) je echt in dit geneesmiddel? Beleg dan tenminste in Shire.

    Beste mensen, Shire is gewoon de winnaar geworden in deze markt. Pharming heeft verloren.

    Het bestuur van Pharming
    Als eerst heb ik niks persoonlijks tegen Sijmen de Vries en zijn bestuursleden, het zijn vast hele vriendelijke mensen die met goede intenties Pharming leiden. Toch ga ik cynisch zijn.
    Want het zijn wel dure managers voor dit kleine bedrijf en veel geld verdienen als bestuurder mag, zolang je maar wel presteert vind ik.
    Het is namelijk nogal triest, op een omzet van 10 miljoen in 2015 verdiende Sijmen ongeveer 1 miljoen euro.
    Het gehele bestuur bij elkaar verdiende 3,7 miljoen euro in 2015. Dat is, even snel uitgerekend op het sigarendoosje van Sijmen ongeveer 37% van de omzet. Ja ik vind dat veel voor iemand die zich enorm betrokken voelt bij de onderneming en haar toekomst.
    De totale salariskosten van de 79 werknemers bij Pharming lagen iets boven de 10 miljoen per jaar. Ik hoop dat mijn punt duidelijk is. Als Sijmen en zijn bestuursleden echt zo enorm betrokken zijn bij Pharming laat ze dan heel snel minder verdienen. Die salarissen maken jullie als aandeelhouders nog sneller arm en hun nog sneller rijk. Boos of gefrustreerd worden heeft geen zin meer want hier kies je gewoon zelf voor door aandelen van Pharming (bij) te kopen.

    Bananensplit
    Het terugkopen van de verkooprechten van Ruconest is voor mij dan ook de grap van de week.
    In 2011 zat Pharming ook in de financiële problemen, daarom verkochten zij de verkooprechten van Ruconest om weer aan geld te kunnen komen. Mede hierdoor konden zij de (riante) salarissen blijven door betalen.

    Als je het jaarverslag van 2015 goed leest, zie je dat Pharming 2014 kon overleven door de door jullie gemaakte koerssprong en het verkopen van eigen aandelen. Sijmen & Co verkochten hun pakketten precies op het hoogte punt van 54 cent, kijk dat is timing. Dan heb je het begrepen.
    2015 en 2016 konden ze overleven door 15 miljoen bij de bank te lenen en ja 2017, 2018... Dat gaat gewoon niet meer.
    Alleen er moet geld binnen komen, want anders kan je die salarissen niet meer betalen dus weer een emissie! Dan moet je wel met een goed verhaal komen; dat het nu na 18 jaar echt andere tijden zijn...Want 80-100 miljoen ophalen. Zoveel domme mensen met teveel geld zijn er toch niet?
    Maar nu de grap, want waar komen ze mee:
    We gaan Ruconest terugkopen! Voor 125 miljoen euro! Heh? Maar vijf jaar terug hebben jullie die juist toch verkocht voor 50 miljoen? Zat daar dan geen idee achter behalve het geld innen? Nou nee dus. Volgens Sijmen gaan straks de extreem gemotiveerde ex-medewerkers van Valeant wel echt hun best doen met de sales. Want werken voor Pharming, ja dat is gewoon anders dan voor Valeant. Van werken voor Pharming krijg je meer een boost, dus de verkopen zullen straks eindelijk wel gaan stijgen.

    Echt geloof mij die mensen van Valeant komen van het lachen niet meer in slaap, die dachten echt dit is bananensplit en Frans Bauer komt zo langs om te vertellen dat het allemaal niet waar is. Hahaha, ja je verzint het toch ook niet en vervolgens op de aandeelhouders vergadering stemt iedereen unaniem voor. Liepen daar schaars geklede vrouwen rond op die vergadering? Dat iedereen was afgeleid?

    Achja, laat ook maar gaan. Ik ben vandaag vrij en zit er steeds weer om te lachen. Ik lach jullie niet uit hoor.
    Want mijn vader heeft er in vijf jaar tijd een hoop op verloren en ik heb gelukkig dit jaar nog wat kunnen redden. Die ouwe is drie jaar geleden overleden en zei altijd; Ja pharming dat is lange termijn! Dat komt wel! Je moet er gewoon niet met je moeder over praten dan komt alles wel goed! Hahaha, ach het is ook maar geld en komt ook wel goed.

    Afijn, ik ben door Pharming ook genezen van Pharming. Omdat Pharming vol met hilarische anekdotes en wijsheden zit om te vertellen in de kroeg. Kost wat heb je ook wat.
    Ook wil ik Pharming bedanken. Pharming heeft mij laten inzien hoe je dus niet moet beleggen, hoe een slecht bedrijf eruit ziet, hoe je een slecht management kan herkennen en hoe een groep oenige aandeelhouders zich gedragen.
    Dat is een enorm wijze les voor de toekomst! Ik wil jullie daar allemaal voor bedanken.

    Wie weet genezen er meer mensen van Pharming door Pharming. Heeft het toch een goed geneesmiddel op de markt gezet!
    Beste mensen wilt u uw geld terug verdienen? Kijk dan is naar stabiliteit, goede bestuurders en interessante waarderingen.
    Kijk is richting PostNL, Apple, Kraft Heinz Company, Visa en ForFarmers. Mooie bedrijven die gewoon winst maken en dividend uitkeren. Leer een beetje over koerswinst verhoudingen, lees is het boek: De intelligente belegger van Benjamin Graham. Oftwel leer beleggen voordat je gaat beleggen.

    Mensen, ik wens jullie allemaal veel succes met dit bedrijf.

    Ter afsluiting, want ik ben echt de beroerdste niet, voor de volhouders een optimistische leus: Niets is het al, iets kan het nog worden!
    Ondanks dat ik het niet op alle punten met u eens ben, kan ik uw posting waarderen. Cynisme met een grappige ondertoon. AB-tje namens mij
  11. [verwijderd] 6 oktober 2016 11:55
    quote:

    CW1884 schreef op 6 oktober 2016 11:45:

    [...]
    Jammer als je dan niet op de BAVA bent geweest. Daar wordt zoiets dus duidelijk uitgelegd. Hoeveel het verkoopapparaat naar schatting gaat kosten en waar Pharming dus wel degelijk rekening mee heeft gehouden. Ook de onder- en bovenkant van de bandbreedte van de inzameling werd haarfijn uitgelegd.

    Ik wil u dan ook verwijzen naar de sheets op pagina 19 en 20. Hier staat in waarom Pharming tussen de 80 en 100 miljoen dollar wil ophalen. De deal 60 miljoen dollar en het nieuwe verkoopapparaat tussen de 20 en 40 miljoen dollar. Het verschil van deze bandbreedte heeft te maken met het soort lening, waarmee Pharming nu pas mee aan het werk kan, nu de goedkeuring door de aandeelhouders is gegeven.
    Zal je iets zeggen CW.
    Het gaat niet om de waarheid nog om juiste cijfers het gaat om de onzinnige zaken die men hier plaatst.
    Mooi het streven tot en verwijzen naar feiten en facts maar niemand is daar hier mee bezig lees maar eens naar wat stellig beweerd wordt ook de posting van Chiddix wederom aannames geen enkel fact, bedragen die nergens overgaan het is lachwekkend.
    Al schreeuw je het van de daken zelfs Sijmen de vries tackelde men hier al gebeurden dat omzichtig want niemand wil natuurlijk een rechtzaak aan de broek.
    Dat Pharming gebruik maakt van de voorzieningen zo deze er zijn en deze ook TZT zelfstandig zal overnemen dat die aanloop periode is geregeld ach daar wil men niets over horen nee 75 miljoen hahaha.

    Ruud..

    Mij wordt het gewoon even weer te dol wat een onzin.

  12. [verwijderd] 6 oktober 2016 12:03
    quote:

    aad94 schreef op 6 oktober 2016 11:40:

    Ter afsluiting, want ik ben echt de beroerdste niet, voor de volhouders een optimistische leus: Niets is het al, iets kan het nog worden!
    Heel leuk en leerzaam voor de diehard pharmstinkt belegger, alleen vrees ik dat het tegen dovemansoren gezegd is. CW moet nog even op het duimpje klikken want de eerste AB is van mij.

  13. [verwijderd] 6 oktober 2016 12:09
    quote:

    Chiddix schreef op 6 oktober 2016 11:29:

    Een verkoopapparaat in de steigers zetten zal ook het nodige kosten. Men gaat alles zelf distribueren(Europa,VS etc). Zou wel eens 15 miljoen kunnen kosten? De ondergrens van de inzameling is ongeveer 72 miljoen euro waarvan 54 miljoen wordt overgemaakt aan Valeant. Blijft er 16 miljoen over voor het opzetten van de distributie(extra personeel, logistiek, opslag etc). De bovengrens van de inzamelingsaktie ligt op 89 miljoen euro. Al wat men meer ophaalt dan 71 miljoen , zal aan de kasreserve worden toegevoegd. Er zit 18 miljoen in kas ,dacht ik ,op 30/6.
    Natuurlijk gaat het opzetten van een veel beter verkoopapparaat voor een bijzondere ziekte als HAE en een medicijn als Ruconest daarvoor , het nodige kosten.
    Ik verwacht van de geplande opzet van Pharming héél veel.
    Dat Pharming een ondersteuning gaat geven aan de verkopers (zodat zij alle vragen goed kunnen beantwoorden), aan artsen, verpleegkundigen en patiënten is voor de toekomst van Ruconest en de verkoop daarvan van zéér groot belang.

    Bovendien realiseert zich hier blijkbaar niemand, dat, als eenmaal deze verkooporganisatie goed loopt, Pharming heel gemakkelijk ook andere medicijnen via deze dan goed ingewerkte artsenbezoekers, gespecialiseerd om een weesgeneesmiddel aan de man te brengen, kan gaan verkopen. Eigen nieuwe medicijnen, maar ook medicijnen van andere kleine bedrijven, die net als Pharming in het verleden, zelf geen geld hebben om een verkoopafdeling op poten te zetten.
    Dat is natuurlijk nog verre toekomstmuziek, maar wel een prima mogelijkheid.

    Valeant heeft afgelopen tijd alleen maar het gespecialiseerde team voor Ruconest uitgekleed, geminimaliseerd. Van ruim 30 personen, zelfs voor een tijd teruggebracht naar 8 personen, die blijkbaar alleen specialisten in grote centra mochten bezoeken. Nu bestaat het specialistische team uit 11 personen en dat worden er binnen niet al te lange tijd 35. Deze mensen krijgen ondersteuning van Pharming. Een volledig andere situatie als in het afgelopen jaar onder het in moeilijkheden verkerende Valeant.

    Dus zeker, dat gaat geld kosten, maar ook zeker: de kosten gaan voor de baat uit. Pharming gaat het beslist redden in de USA. Daar heb ik vertrouwen in. Volgend jaar zal dat al zichtbaar gaan zijn in de uit te brengen (halfjaar)cijfers.
  14. [verwijderd] 6 oktober 2016 12:22
    quote:

    marlanki schreef op 6 oktober 2016 12:09:

    [...]

    Natuurlijk gaat het opzetten van een veel beter verkoopapparaat voor een bijzondere ziekte als HAE en een medicijn als Ruconest daarvoor , het nodige kosten.
    Ik verwacht van de geplande opzet van Pharming héél veel.
    Dat Pharming een ondersteuning gaat geven aan de verkopers (zodat zij alle vragen goed kunnen beantwoorden), aan artsen, verpleegkundigen en patiënten is voor de toekomst van Ruconest en de verkoop daarvan van zéér groot belang.

    Bovendien realiseert zich hier blijkbaar niemand, dat, als eenmaal deze verkooporganisatie goed loopt, Pharming heel gemakkelijk ook andere medicijnen via deze dan goed ingewerkte artsenbezoekers, gespecialiseerd om een weesgeneesmiddel aan de man te brengen, kan gaan verkopen. Eigen nieuwe medicijnen, maar ook medicijnen van andere kleine bedrijven, die net als Pharming in het verleden, zelf geen geld hebben om een verkoopafdeling op poten te zetten.
    Dat is natuurlijk nog verre toekomstmuziek, maar wel een prima mogelijkheid.

    Valeant heeft afgelopen tijd alleen maar het gespecialiseerde team voor Ruconest uitgekleed, geminimaliseerd. Van ruim 30 personen, zelfs voor een tijd teruggebracht naar 8 personen, die blijkbaar alleen specialisten in grote centra mochten bezoeken. Nu bestaat het specialistische team uit 11 personen en dat worden er binnen niet al te lange tijd 35. Deze mensen krijgen ondersteuning van Pharming. Een volledig andere situatie als in het afgelopen jaar onder het in moeilijkheden verkerende Valeant.

    Dus zeker, dat gaat geld kosten, maar ook zeker: de kosten gaan voor de baat uit. Pharming gaat het beslist redden in de USA. Daar heb ik vertrouwen in. Volgend jaar zal dat al zichtbaar gaan zijn in de uit te brengen (halfjaar)cijfers.
    Heb ergens gelezen dat SdV het er ook over had om het verkoopteam diverse externe medicijnen te laten vertegenwoordigen.
    Als dit daadwerkelijk op de rails staat dan wordt Pharming interessant voor overname door diverse partijen (Galapagos)
  15. forum rang 6 Chiddix 6 oktober 2016 12:25
    Als ik het plaatje bekijk, gaat het 80 miljoen euro kosten. Overname distributie(54 miljoen) en het in de steigers zetten(26 miljoen). Kosten $20 tot $40 miljoen. Pak het gemiddelde is $30 miljoen(26 miljoen euro). Zijn de aanloopkosten. Is het eenmaal op touw gezet krijg je alleen de vaste kosten. Daarnaast moet eigenlijk de kaspositie ook nog aangezuiverd worden. Denk , dat er op 30/9 nog 15 miljoen euro in zit. Dat is te krap. Moet nog 10 miljoen bij. Kan John de Mol wel voorschieten.
  16. [verwijderd] 6 oktober 2016 12:25
    quote:

    CW1884 schreef op 6 oktober 2016 10:55:

    [...]
    Ik weet niet wat uw vermoeden is over mijn leeftijd, maar ik bedoelde met verjonging niet mezelf. Het is wel jammer dat de jeugd zich niet meer inlaat met het bezoeken van vergaderingen.
    Ik ga er van uit dat de meeste dertigers/veertigers die aandelen van Pharming bezitten, gisterenmiddag aan het werk waren en geen vrije dag hebben genomen om op de BAVA aanwezig te kunnen zijn.
    Deze jongere aandeelhouders volgen Pharming inderdaad waarschijnlijk vooral via internet, maar dat neemt niet weg dat deze "jongeren" misschien wel hun aandelen hadden aangemeld, en een "oudere" of de VEB een machtiging hadden meegegeven of aan Pharming zelf schriftelijk hun stem hadden laten weten.
    Ik had bijvoorbeeld ook een machtiging van zo'n jongere aandeelhouder.

    Er waren trouwens gisterenmiddag veel meer "stemmen" aanwezig als op de vorige aandeelhoudersvergaderingen die ik bijwoonde, namelijk
    27.129.740 stemmen.
    De zaal zat dit keer ook echt vol.

    En zoals u al eerder vermeldde, werden alle vragen uitgebreid door de heren De Vries en Wright beantwoord. Keyner van de VEB was zelfs tot drie keer toe verbaasd dat zij zijn vragen uitgebreider beantwoordde dan dat hij had verwacht. :-))
  17. fleurie 6 oktober 2016 12:37
    pharming zit op een goudmijn....10.000,- per behandeling
    een paar duizend behandelingen per jaar moet kunnen
    het geld klotst straks tegen de plinten
    waar hebben we het over
    al dat negatieve gedoe
    er voor gaan punt...
81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht