Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,725
  • Verschill

    -0,055 -0,95%
  • Volume

    354.448 Gem. (3M) 327,8K
  • Bied

    5,700  
  • Laat

    5,920  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Oktober 2016

6.784 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 340 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 13 oktober 2016 09:29
    No worries.

    Net als bij Fagron: een negatief bericht dat eigenlijk genoegzaam bekend zou kunnen zijn of verwacht had kunnen worden en een toekomstbeeld dat positief is, resulteert uiteindelijk in een groen cijfer einde dag. (of het sentiment moet roet in het eten gooien, ja, dan kan ik er ook niks van bakken)

    Overigens: wie heeft 'heel holland bakt' gezien? Zinderend, he. Emoties vliegen heen en weer van negatief - wat heb ik nu weer gedaan -, naar positief - de jury vond t wel lekker-.

    beetje zoals hier op t forum
  2. forum rang 7 Dutchy Ron 13 oktober 2016 09:29
    Net een uur in de auto gezeten en eea laten bezinken, conclusie:
    - slechte timing (geen idee of dergelijk berichtgeving verplicht of een doel dient)
    -/+ PND omzet loopt terug en in lijn met verwachting
    + totale omzet lager, winst gelijk
    + omzet telematics & automotive stijgen yoy sterker dan verwacht
    + stijgende marges telematics & automotive
    + complimenten voor TT dat nieuwe business terugloop oude business compenseert
    + vanwege hoge marges software (tov hardware) en stijgende omzet is het een kwestie van tijd dat wpa groeit

    Dus vandaag even laten uitrazen (stop losses, angsthazen, VBR klantjes, etc.) en eea laten bezinken. Slot vandaag boven 8 en morgen boven 8,30. Zaterdag goed niewus vanuit Tesla en maandag alle remmen los, donderdag slot op 9,02 en 21 oktober iets daar onder. Vanaf 24 oktober linear omhoog en het dak eraf.

    Ik heb net nog wat calls okt-16 gekocht, helaas niet op het laagste punt ;-)
  3. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:31
    quote:

    Turquoisine schreef op 13 oktober 2016 09:27:

    Ik begrijp ook het hele nut niet van een omzetwaarschuwing geven terwijl de winst hetzelfde blijft. Waarom moet je dat bericht van de Q3 een week naar voren halen om te communiceren? Dan weet je toch zeker dat het verkeerd opgepakt wordt en de koers naar beneden gaat?

    Waarom gewoon niet volgende week zeggen met de nadruk op dat de winst hetzelfde blijft en gecombineerd met een bericht over de outlook, dan had er niets gebeurd. Miscommunicatie is het tweede woord van TT.
    Koersgevoelige informatie en die moet direct gemeld worden.
  4. forum rang 7 tatje 13 oktober 2016 09:31
    IK vraag me af, of je een omzetwaarschuwing moet geven, als je winstprognose op peil blijft.

    Maar ja ieder nadeel heb ze voordeel.

    Hopelijk komt er een hoger bod bij DL en kan ik extra TT inslaan.

    Of krijg ik het dubbel om de oren en gaat de verkoop van DL niet door.

    Heb moeten beloven, dat na DL en TT ik defensiever ga beleggen.

    Dus veel meer tijd, voor leuke dingen.

    Maar ja, DL verwacht ik doorgang en bij TT zijn de vooruitzichten op langere termijn goed, de omschakelingsfase is vaker niet de leukste.

    Blijf TT long trouw en zelfs meer dan dat.

    Het kost allemaal meer tijd, of misschien minder.

    We zullen zien :-)

    Ze halen inderdaad alles uit de kast, eerst Flevo met een schreeuwende halvering, ten onrechte mijn mening.

    Nu een omzetwaarschuwing, zonder winstdaling !

    Samenwerking met nvidia is voor mij de absolute bevestiging, het komt helemaal goed.

    gewoon mijn mening.

    We zullen het zien, tot vanavond.

    AVE !
  5. Bramvdwerf 13 oktober 2016 09:31
    Beursblik: negatieve verrassing TomTom
    13-10-16 09:23:20
    ABN AMRO negatief verrast door omzetwaarschuwing. (ABM FN-Dow Jones) De mate van terugval in de verkoop van navigatiekastjes van TomTom is een negatieve verrassing, terwijl ook de andere divisies licht onder de verwachtingen presteerden. Dit zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News naar aanleiding van de omzetwaarschuwing van de navigatiespecialist bij de vervroegde vrijgave van zijn derde kwartaalcijfers. Hesselink rekende op een krimp van de vraag in 2016 van consumenten naar PND's, de fysieke navigatiekastjes, van 10 tot 12 procent, waar de krimp nu volgens TomTom op 20 procent gaat uitkomen. "Een stuk slechter dan verwacht", aldus Hesselink, die wel benadrukte dat het belang van de kastjes voor de winst erg laag is. Dit bleek volgens de analist ook uit het feit dat TomTom zijn verwachting voor de aangepaste winst per aandeel onveranderd liet op ongeveer 0,23 euro, dankzij met name aantrekkende winstmarges. TomTom meldde dat de ontwikkelingen bij de andere divisies conform eerdere verwachtingen zijn. Hesselink merkte echter op dat ook de andere divisies licht onder zijn verwachtingen presteerden. ABN AMRO heeft een Kopen advies op TomTom met een koersdoel van 14,00 euro. TomTom koerste kort na de opening 6,0 procent lager naar 7,89 euro. Door: ABM Financial News. info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 Copyright ABM Financial News. All rights reserved (END) Dow Jones NewswiresOctober 13, 2016 03:23 ET (07:23 GMT)
  6. forum rang 4 Diegy 13 oktober 2016 09:32
    Slecht nieuws van tomtom. Koersdoelen zullen morgen ook wel naar benden gaan. Koers zal nog wel paar dagen onder druk blijven staan..
  7. Koos99 13 oktober 2016 09:32
    Als er moment gaat zijn dat TomTom het aandeel van de beurs wil gaan halen, dan zal dat binnenkort gebeuren. Ik verwacht het niet, maar wie weet.

    In ieder geval is het tijd voor een strategie herziening. Bezie Consumer als cash cow en beschouw het niet langer als een speerpunt. Ik ben zeer benieuwd met wel verhaal TomTom volgende week gaat komen. We praten over een bedrijf wat groeipotentie heeft, maar de aandacht wordt afgeleid door Consumer. Verder geeft TomTom niet aan welke groeipotentie er wel aanwezig is op de onderdelen die naar verwachting draaien.
  8. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:33
    Headlines konden ook zijn:

    Ondanks de iets sneller krimpende markt van de PND, weet TomTom een zeer strategische positie te nemen in de wereld van Mapping en TTT en bewerkstellen zij eerder gezette groeidoelen.

    De iets sneller krimpende PND markt zorgt ervoor dat de omzetverwachting iets lager uitvalt, TomTom heeft wel meer dan xx deals bekend gemaakt met een orderboek van xx.

    Het is maar hoe je de toon zet en die lijkt altijd zo negatief mogelijk voor TT gezet te worden (dit zeg ik zonder enig belang op dit moment te hebben in het bedrijf).

    Wat ik merk bij TomTom is gwn dat het aandeel zo hard wordt afgerekend op cijfers, terwijl dat juist niet de focus is. Zo jammer... Ik leef echt mee met diegene die vandaag weer in TT zitten, heel onrechtvaardig dit. Keihard dalen op iets waar de focus allang niet op is en wat een cash cow voor het bedrijf is. (CASH COWS HOREN JUIST TE DALEN!! Je melkt ze uit qua omzet en doet er verder niet veel mee. En als ze dan wat sneller dalen dan gedacht, who the **** cares?)
  9. Garibaldi 13 oktober 2016 09:33
    Opknippen die tent en in de verkoop ermee. Schandalig hoe TOM2 de aandeelhouders als een stel onbenullen behandeld. Ken geen bedrijf waar de communicatie van CEO en IR keer op keer zo dramatisch is.
  10. Bramvdwerf 13 oktober 2016 09:33
    Correctie: Beursblik: zwakke verkoop navigatiekastjes noopt TomTom tot waarschuwing
    13-10-16 09:28:47
    NIBC blijft positief over middellange termijn. (ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft door een zwakker dan voorziene verkoop van navigatiekastjes en dito omzetontwikkeling bij Automotive de cijfers in het derde kwartaal onder druk zien staan. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag. Als gevolg van de tegenvaller in het derde kwartaal verlaagde TomTom de omzetverwachting voor heel 2016 van 1.050 miljoen naar 980 miljoen euro. Den Drijver benadrukte, ondanks deze "teleurstelling", dat de navigatiespecialist de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel voor dit jaar wel handhaafde op circa 0,23 euro. Den Drijver vermoedt dat TomTom de marketing en promotionele activiteiten zal terugbrengen om zo de afgegeven winstverwachting ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. "De impact op de korte termijn is beperkt", voegde de analist daaraan toe. Over de omzetontwikkeling bij Automotive was Den Drijver ook negatief verrast. Op kwartaalbasis daalden de verkopen en op jaarbasis was de groei minder sterk dan in de voorgaande kwartalen. Wel merkte de analist op dat de omzetontwikkeling bij Automotive in zekere mate grillig kan zijn. De ontwikkeling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) noemde Den Drijver met 33 miljoen "okay", gezien de ontwikkeling in de omzet en de marge. Wel wordt het wellicht lastig voor de navigatiespecialist om de consensus voor 2016 van een bedrijfsresultaat van 134 miljoen euro te halen. Hiervoor moet de onderneming in het vierde kwartaal een EBITDA van 36 miljoen euro behalen, waar dit een jaar eerder in deze periode slechts 28 miljoen euro was. Ondanks de tegenvallende omzetwaarschuwing meent Den Drijver niet dat de beleggingscasus voor TomTom op de middellange termijn is veranderd. Den Drijver stelde dat elke terugval in de koers moet worden beschouwd als "een aantrekkelijk instapmoment". NIBC heeft een koopadvies op TomTom met een koersdoel van 10,00 euro. Op een licht lager Damrak verloor het aandeel TomTom donderdag 5,3 procent op 7,94. Correctie: om dubbele weergave te verwijderen Door: ABM Financial News. info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 Copyright ABM Financial News. All rights reserved (END) Dow Jones NewswiresOctober 13, 2016 03:28 ET (07:28 GMT)
  11. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:34
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 13 oktober 2016 09:29:

    Net een uur in de auto gezeten en eea laten bezinken, conclusie:
    - slechte timing (geen idee of dergelijk berichtgeving verplicht of een doel dient)
    -/+ PND omzet loopt terug en in lijn met verwachting
    + totale omzet lager, winst gelijk
    + omzet telematics & automotive stijgen yoy sterker dan verwacht
    + stijgende marges telematics & automotive
    + complimenten voor TT dat nieuwe business terugloop oude business compenseert
    + vanwege hoge marges software (tov hardware) en stijgende omzet is het een kwestie van tijd dat wpa groeit

    Dus vandaag even laten uitrazen (stop losses, angsthazen, VBR klantjes, etc.) en eea laten bezinken. Slot vandaag boven 8 en morgen boven 8,30. Zaterdag goed niewus vanuit Tesla en maandag alle remmen los, donderdag slot op 9,02 en 21 oktober iets daar onder. Vanaf 24 oktober linear omhoog en het dak eraf.

    Ik heb net nog wat calls okt-16 gekocht, helaas niet op het laagste punt ;-)

    Jouw optimisme is mooi en aanstekelijk.

    Er is 1 structureel probleem... en dat is een CEO als Harold Goddijn.
  12. Regenboog33 13 oktober 2016 09:34
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 13 oktober 2016 09:29:

    ..

    Dus vandaag even laten uitrazen (stop losses, angsthazen, VBR klantjes, etc.) en eea laten bezinken. Slot vandaag boven 8 en morgen boven 8,30. Zaterdag goed niewus vanuit Tesla en maandag alle remmen los, donderdag slot op 9,02 en 21 oktober iets daar onder. Vanaf 24 oktober linear omhoog en het dak eraf.

    Ik heb net nog wat calls okt-16 gekocht, helaas niet op het laagste punt ;-)
    Met zo'n slechte beursdag als vandaag (hoe kan je het uitkiezen HG!) mag er wel bijna een wonder gebeuren als we eind van de dag boven de € 8.- sluiten.

    Vooralsnog verder naar beneden en weer richting de -8%. Het zou me niet verbazen als we eind van de dag gewoon op -10% staan.
  13. Regenboog33 13 oktober 2016 09:36
    quote:

    Ozzyman2 schreef op 13 oktober 2016 09:33:

    Headlines konden ook zijn:

    Ondanks de iets sneller krimpende markt van de PND, weet TomTom een zeer strategische positie te nemen in de wereld van Mapping en TTT en bewerkstellen zij eerder gezette groeidoelen.

    De iets sneller krimpende PND markt zorgt ervoor dat de omzetverwachting iets lager uitvalt, TomTom heeft wel meer dan xx deals bekend gemaakt met een orderboek van xx.

    Het is maar hoe je de toon zet en die lijkt altijd zo negatief mogelijk voor TT gezet te worden (dit zeg ik zonder enig belang op dit moment te hebben in het bedrijf).

    Wat ik merk bij TomTom is gwn dat het aandeel zo hard wordt afgerekend op cijfers, terwijl dat juist niet de focus is. Zo jammer... Ik leef echt mee met diegene die vandaag weer in TT zitten, heel onrechtvaardig dit. Keihard dalen op iets waar de focus allang niet op is en wat een cash cow voor het bedrijf is. (CASH COWS HOREN JUIST TE DALEN!! Je melkt ze uit qua omzet en doet er verder niet veel mee. En als ze dan wat sneller dalen dan gedacht, who the **** cares?)
    Helemaal mee eens! het is de toon die de muziek maakt en HG kiest steeds de verkeerde toon.
  14. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:36
    Het is toch wat, aandeel wordt uitgekotst terwijl er zo'n mooie toekomst aan komt. Domme is dat er velen staan te juichen als er nu een bod van €15,- op geheel TomTom komt (incl. ik zelf).
  15. forum rang 6 benbelegger 13 oktober 2016 09:36
    quote:

    svhk schreef op 13 oktober 2016 09:16:

    Hoorde net Jos Versteeg, die altijd al had gezegd dat de verkoop van die kastjes flink zou dalen.
    De winst over 2016 blijft dezelfde en hij (en ik ook) vraagt zich af of dit wel mogelijk is.
    Jos V. en Harold G. zijn alleen maar bezig met de navigatiekastjes. Verder hoor je ze nergens over. Ondanks dat blijft de WPA hetzelfde. Zouden ze dan toch nog ergens anders geld mee verdienen...???

    Mvg, Ben
  16. Ron50 13 oktober 2016 09:37
    Niet te geloven wat er hier gebeurt. Ik ben al zovaak in en uitgestapt bij TT en meestal met verlies. Ik ben ongeveer 14 dagen geleden bij 8,44 ingestapt, en we kregen sindsdien alleen maar goed nieuws. De laatste week kreeg ik alweer twijfels en dacht nog erover het aantal aandelen te halveren. Mijn ervaring in TT beleggen is dat TT als een raket omhoog gaat, daarna enkele weken blijft "liggen" en daarna als een baksteen naar beneden. Al dit goede nieuws hadden ze beter achter wegen kunnen laten, ik krijg het gevoel dat we bewust op het verkeerde been worden gezet.
  17. Boertje 13 oktober 2016 09:38
    Heb het aleens eerder gemeld: TomTom brengt altijs goed nieuws op een slechte beursdag. Negatief sentiment en hup daar gaat ie weer. Ik zie het als een mooie korting.TomTom wordt een puur softwarebedrijf uit de muur bedrijf met heel weinig overhead kijk naar reuzen zoals IBM van HW 80/SW20 naar HW10/SW90 en veel partnerships. Het duurt nog eventjes maar gewoon instappen, follow the money!
  18. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:39
    quote:

    Ron50 schreef op 13 oktober 2016 09:37:

    Niet te geloven wat er hier gebeurt. Ik ben al zovaak in en uitgestapt bij TT en meestal met verlies. Ik ben ongeveer 14 dagen geleden bij 8,44 ingestapt, en we kregen sindsdien alleen maar goed nieuws. De laatste week kreeg ik alweer twijfels en dacht nog erover het aantal aandelen te halveren. Mijn ervaring in TT beleggen is dat TT als een raket omhoog gaat, daarna enkele weken blijft "liggen" en daarna als een baksteen naar beneden. Al dit goede nieuws hadden ze beter achter wegen kunnen laten, ik krijg het gevoel dat we bewust op het verkeerde been worden gezet.
    Met de vriendelijke groeten van uw prutsende CEO Harold Goddijn.

6.784 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 340 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht