Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,194
  • Verschill

    -0,048 -3,86%
  • Volume

    7.621.396 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    1,193  
  • Laat

    1,194  
+ Toevoegen aan watchlist

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2016 19:50
    Voor Herna's oliemannetje nog even de cheatsheet van afgelopen zomer...

    Nog steeds vrij actueel. Koers Bpost is alleen wat opgelopen naar EUR24 en is de EV/EBITDA16E multiple nu ca. 7x
  2. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 19:54
    quote:

    manske1983 schreef op 2 november 2016 17:18:

    [...]
    Daar drinken we dan eentje op prins :-)
    Heb net mijn biertje geopend. Dacht gisteren aan een fles champagne en die kan er nog steeds af. Vandaag zat ik te rekenen en kwam dus uit op 4,62 of nog accurater, 4,615 ongeveer. Dus 30 procent en bieden. Blackrock nog kunnen afbouwen? Herna op deze manier aan tafel dwingen? Maar het verhaal voor die Belgen is en na vandaag nog meer, bieden! Dit is namelijk onacceptabel! Alles lekken behalve de prijs onder de noemer onderzoek. NN biedt tenminste nog een prijs. En zo hoort het! Anders, wegwezen!
  3. jefkedeboskabouter 2 november 2016 19:55
    quote:

    Lector schreef op 2 november 2016 19:40:

    Hier nog een artikel uit De Tijd, volgens mij nog niet eerder geplaatst hier ?

    PostNL reageert heel koel op Bpost

    Bpost bevestigt nieuwe interesse
    02 november 2016 14:07
    Sebastien Rousseau


    Bpost overweegt een nieuw bod - het vierde al - op PostNL. De Nederlanders blijven de boot afhouden: 'We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie'.

    De postbode belt altijd twee keer
    De postdeal die nooit helemaal weg was
    'We zijn tegen privatisering Bpost'
    Bpost bereidt nieuw bod op PostNL voor

    'Bpost
    BPOST -0,66%
    gelooft nog altijd sterk in de merites van een mogelijke combinatie met PostNL
    PNL -3,53%
    ', schrijft het beursgenoteerde overheidsbedrijf in een kort communiqué.
    Daarmee reageert Bpost op het lek dat het een nieuw bod voorbereidt op zijn Nederlandse tegenhanger. In mei bood Bpost 5 à 6 euro, ditmaal zou de prijs met een onbekend bedrag worden verhoogd. 'Bpost is verrast door en betreurt het onopzettelijk lek van een intern en vertrouwelijk werkdocument.'

    Koele minnaar
    We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie. We hebben PostNL de voorbije jaren stabieler gemaakt.
    POSTNL
    Ook PostNL stuurde een kort persbericht uit. Daaruit blijkt dat een overname geen evidentie wordt. 'We hebben kennisgenomen van het persbericht van Bpost en bevestigen dat we niet in gesprek zijn.' En verder: 'We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie. We hebben PostNL de voorbije jaren stabieler gemaakt.'
    Er is ook een boodschap voor de aandeelhouders: 'Er komt een dividend in 2017. En op de lange termijn zullen we aandeelhouderswaarde realiseren.'
    Pensioenen
    Uit het vertrouwelijke document, dat de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad kon inkijken, blijkt dat het verhoogde bod 'op zes cruciale punten' beter is dan het bod in mei.
    Bpost geeft een 'onvoorwaardelijke' garantie voor de pensioenen van huidige en voormalige medewerkers van PostNL, boven op de afspraken die het Nederlandse postbedrijf daarover al heeft gemaakt. PostNL moet het grootste deel van de pensioenen van zijn huidige en voormalige werknemers betalen. Dat geld zit in een pensioenfonds, maar door de lage rente dreigt het rendement op die inleg te laag te zijn om alle pensioenbeloftes na te komen. Volgens de Nederlandse wet moet PostNL die tekorten vervolgens aanvullen om de oudedagsvoorziening van zijn werknemers te garanderen.
    Nog geen gesprekken
    Sinds mei bleef Bpost 'de opportuniteit, de timing en de inhoud van een mogelijke nieuwe toenadering tot PostNL' verder onderzoeken, zegt Bpost in zijn persbericht. Sindsdien zijn er wel nog geen verdere gesprekken gevoerd met de Nederlanders 'over de structuur of de voorwaarden van een mogelijke combinatie'. Dat bevestigt ook PostNL.
    Aldus werd nog niet beslist of er effectief een nieuw bod komt. Er is nog geen voorstel voorgelegd aan de raad van bestuur van Bpost. In dat bestuur zwaait de Belgische staat de plak, met 51 procent van de aandelen. De vakbonden kanten zich tegen de privatisering van het overheidsbedrijf.
    Op de beurs beweegt Bposts aandeel
    BPOST -0,66%
    amper. PostNL
    PNL -3,53%
    daarentegen dook bij de opening meer dan 5,2 procent lager tot 4,781 euro.
    Bpost is op de beurs ruim dubbel zo veel waard als zijn Nederlandse evenknie: 4,8 miljard versus 2 miljard euro. Sinds Bposts eerste bod eind maart (zie hieronder) is de waarde van PostNL met een vierde toegenomen. Bpost verloor over dezelfde periode 2,1 procent.
    Lang niet het eerste bod

    Als Bpost effectief een nieuw bod uitbrengt op PostNL is dat al de vierde poging.
    Op 25 maart bracht Bpost een eerste bod uit op alle aandelen van PostNL. Het aandeel noteerde toen tegen 3,621 euro. Dat bod werd evenwel niet aanvaard door de Nederlandste postgroep, waarna het een tweede en een derde keer werd verhoogd.
    Vandaag sloot Postnl op 4,612 dus bijna exact 1 euro hoger dan slotkoers bij het vorige bod. Toen sprak men van 5,10 euro dus nu dan 6,10 euro?
  4. [verwijderd] 2 november 2016 20:03
    'Kamp kan overname PostNL niet tegenhouden' Gepubliceerd op 2 nov 2016 om 20:01 | PostNL (17:35) 4,612 0,000 (-3,53%) DEN HAAG (AFN) - Minister Henk Kamp van Economische Zaken kan een overname van PostNL door het Belgische Bpost niet tegenhouden, ook als hij dat zou willen. Dat meldde het Financieele Dagblad.Kamp liet zich niet uit over de wenselijkheid van de overname. Hij gaf aan dat het aan private bedrijven en hun aandeelhouders is om daarover te beslissen. Verder wijst de krant erop dat een wet om bedrijven van nationaal belang tegen vijandige overnames te beschermen nog altijd op zich laat wachten. Kamp wilde niet zeggen of hij PostNL ziet als een bedrijf van nationaal strategisch belang.Bpost bevestigde woensdag dat het nog altijd de mogelijkheden onderzoekt om PostNL over te nemen. Dinsdag was een document waaruit de interesse bleek uitgelekt en gemeld door het Financieele Dagblad. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-021116...
  5. aad94 2 november 2016 20:05
    Misschien denk ik er nu te achterdochtig over maar ik heb het gevoel dat er teveel (onzinnige) politieke belangen spelen. Zoals bekend willen een aantal Belgische politici de overname in de weg staan echter hebben ze hier geen fundamentele gronden voor.

    Aangezien de belgen nog altijd voor 51% in Bpost zitten kan het heel goed zijn dat de ambtenaren onderling binnen de Belgische overheid het ook met elkaar oneens zijn. Zoals in bovenstaand artikel ook te lezen was er binnen Bpost zelf ook nog geen 100% overeenstemming voor een nieuwe overnamepoging. Er moest immers nog met de Raad van Bestuur worden gesproken.

    Het is nu de 2e keer dat er wordt gelekt en feit is dat dit lekken alles behalve bevordelijk is voor een mogelijke overname. Het creëert alleen maar onrust en zorgt alleen maar dat mogelijke onderhandelingen minder soepel verlopen...
  6. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 20:08
    De overheid mag geen rol spelen in dit proces behalve dan constructief. Post is beursgenoteerd en ondervindt tot op heden niet echt profijt van enige vorm van overheidsbemoeienis. Linkse rakkers dringen alleen maar aan op kostenverhogende of winstbeperkende maatregelen. Tis niet voor niets dat de winstgevendheid van Post tot de laagste van de industrie behoort. Alleen al voor komend kwartaal schat men in dat de winstgevendheid niet hoger is dan 4 procent. En voor de toekomst alleen maar onzekerheid ivm de ACM. Dus geef de Belgen de ruimte om te bieden en bepaal vervolgens je actieplan. Dat moet vanavond het bericht van Herna zijn aan haar Belgische collega. Dan kunnen we haar gelijk beoordelen op haar toegevoegde waarde.
  7. [verwijderd] 2 november 2016 20:10
    Als BPost slim is komen ze nu heel snel met een knockout bod anders krijg je al dit soort lulverhalen en gaat iedereen zich ermee bemoeien
    Gewoon actie , bieden en iedereen verstommen
    uiteraard met een zeer goed bod (6.50 in cash)
  8. [verwijderd] 2 november 2016 20:12
    quote:

    aad94 schreef op 2 november 2016 20:05:

    Er moest immers nog met de Raad van Bestuur worden gesproken.
    Dat is puur gelul van de Belgen. Dit soort zaken beginnen juist bij de RvB.
  9. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 20:13
    The Postman always rings twice but never trice. Als je begrijpt wat ik bedoel. Een 3de keer zijn ze niet welkom. De AFM mag ook wel ingrijpen. Je kunt niet eerst de boel platleggen en dan nu iedereen risico laten nemen. Ofwel, berichtje aan Bpost. Show us the money!
  10. aad94 2 november 2016 20:33
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 2 november 2016 20:10:

    Als BPost slim is komen ze nu heel snel met een knockout bod anders krijg je al dit soort lulverhalen en gaat iedereen zich ermee bemoeien
    Gewoon actie , bieden en iedereen verstommen
    uiteraard met een zeer goed bod (6.50 in cash)
    Precies dat! Nu krijg je chaos en bemoeienis en meningen van alles en iedereen. Gedoe allemaal.
  11. Ir en Largo 2 november 2016 20:39
    Onderstaande is de enige reden dat Bpost Postnl wil overnemen, voor Bpost is dit van levensbelang voor Postnl niet.

    De fusie tussen Bpost en PostNL zal niet gestoeld zijn om mogelijke schaalvoordelen of kostenbesparingen te behalen. De voordelen van de fusie zal moeten ontstaan door versnelde groei, onder meer met de bezorging van pakketten en op het gebied van internetwinkelen. 'Doel is het positioneren van deze transactie als enige mogelijkheid om voor beide bedrijven een duurzame toekomst op de Europese postmarkt te garanderen.

    Bpost heeft significante verbeteringen in de huwelijkse voorwaarden gezet en zal tot het uiterste gaan om Postnl tot een huwelijk te dwingen.
    Postnl wil eigenlijk zo lang mogelijk vrijgezel blijven omdat ze lekker in haar vel zit en de toekomst haar toelacht.

    ik voorzie voor een alleenstaande Postnl een mooie jaren maar zal een huwelijk niet tegenwerken als de bruidsschat hoog genoeg is.

    Kort om Postnl zie maar, ik vind alles best als jij maar gelukkig bent.

  12. [verwijderd] 2 november 2016 20:45
    quote:

    prinszicht schreef op 2 november 2016 19:54:

    [...]

    Heb net mijn biertje geopend. Dacht gisteren aan een fles champagne en die kan er nog steeds af. Vandaag zat ik te rekenen en kwam dus uit op 4,62 of nog accurater, 4,615 ongeveer. Dus 30 procent en bieden. Blackrock nog kunnen afbouwen? Herna op deze manier aan tafel dwingen? Maar het verhaal voor die Belgen is en na vandaag nog meer, bieden! Dit is namelijk onacceptabel! Alles lekken behalve de prijs onder de noemer onderzoek. NN biedt tenminste nog een prijs. En zo hoort het! Anders, wegwezen!
    Wees op je hoede prinszicht. Ik vond dat vanmiddag de laat steeds wel makkelijk volgegooid werd en het zou mij niet verbazen als de shoters uitgebouwd hebben. Volgens veel analisten is een overname in de postwereld niet te verwachten en zo zou ook Blackrock kunnen denken. Ik blijf ook nog zitten want ik verwacht nog steeds een overname en zo niet dan is het neerwaarts risico nog steeds heel beperkt en kan Post op eigen kracht ook naar de eur 6 alleen hebben we dan wat meer geduld nodig. In de bied ging het trouwens ook steeds om pakketten van 15.000 á 20.000 stuks dus dat waren geen particulieren. Time will tell.
  13. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 21:00
    quote:

    eduardo schreef op 2 november 2016 20:45:

    [...]
    Wees op je hoede prinszicht. Ik vond dat vanmiddag de laat steeds wel makkelijk volgegooid werd en het zou mij niet verbazen als de shoters uitgebouwd hebben. Volgens veel analisten is een overname in de postwereld niet te verwachten en zo zou ook Blackrock kunnen denken. Ik blijf ook nog zitten want ik verwacht nog steeds een overname en zo niet dan is het neerwaarts risico nog steeds heel beperkt en kan Post op eigen kracht ook naar de eur 6 alleen hebben we dan wat meer geduld nodig. In de bied ging het trouwens ook steeds om pakketten van 15.000 á 20.000 stuks dus dat waren geen particulieren. Time will tell.
    Je hebt helemaal gelijk. Bij Delta varen ze tijdenlang boven het bod en bij Post gaan we gelijk hard naar beneden. Vandaag zag je het al heel snel gebeuren en kwam ik tot een fictieve overname koers. Misschien toeval. Maar ik heb hier tot vervelens aan toe geroepen dat de koers van Post gecontroleerd werd na het dividend bericht. Daar hebben de Belgen een handje van. Deden ze bij hun eerste bod ook. Weken op 3,60. Nu was het 4. Vandaag kun je denken dat de helpende hand van Bpost meerdere pakketten heeft gekocht en verkocht om de koers te controleren. En daar kwam dan toch die mooie slotkoers uit. Voor mij dan.

    Lijkt me alleen wel dat ze moeten bieden. Niets moet natuurlijk maar toch. Rondje grote jongens. Die spelen gedeeltelijk mee en sorteren een beetje voor. Daar is 4,30. Niemand kan echt inslaan vanwege het opdrijvende effect. En dan lekken en de hand forceren. Ik blijf het slim vinden. Alleen superdom dat je dan niet gelijk doorpakt. Dat kan ik zeggen uit eigen belang maar ik zit er ook al een tijd in. Ofwel als aandeelhouder ben je niet graag speelbal. Daarom geen excuses maar je prijs op tafel leggen. Is het niet genoeg dan is het jammer. Maar blijven klooien wordt volgend mij door niemand geaccepteerd. Zo ook niet de gespeelde onschuld van PostNL. Wil je samen of ben je sterk genoeg om de komende jaren meer te garanderen dan bv. 6 euro nu. En dan niet laf verwijzen naar de ACM.
  14. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 21:04
    Ik geloof trouwens meer in de combi dan in een zelfstandig Postnl onder leiding van Herna. Maar dat terzijde. Je kunt wel roepen dat je op koers bent maar de cijfers spreken dat tegen. En iedereen vergeet voor het gemak de dividend truc en de koers voor dit trucje. Dat spreekt bij mij weinig tot de verbeelding.
  15. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 21:12
    Herna kan trouwens een voorbeeld nemen aan Tex Gunning. Gewoon het gesprek aangaan en naar buiten treden. Ik word echt onwel als je zegt "we zijn onaangenaam verrast". Zo ken ik er ook nog een paar. Ik ben onaangenaam verrast over de koers van dit bedrijf sinds de aankondiging van de Outlook. Alleen John is daar content mee. Die heeft er 22 miljoen kunnen kopen op 3 euro en heeft sinds dien alleen maar op winst gestaan. Tis hem gegund. Hij heeft het hard nodig. Ofwel, verras nu de rest van je aandeelhouders. Vind een akkoord of toon je gelijk.
  16. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 21:26
    En dan de afsluiter. Tis belachelijk dat we 3 procent dalen op een intentie tot aankoop voor een koers die gegarandeerd hoger ligt. Of je bent verrast, not, en je vindt partners om die Belgen uit te roken. Of je bent wankel, al tijden, en je weet het tij niet te keren. Dus je bent niet verrast en hebt niet de power om er verandering in aan te brengen. Dan ga je het gesprek aan voor je aandeelhouders. Of komt met een duidelijk statement. Je bent toch niet de speelbal van... Of zijn je cijfers weer niet al te best?
  17. Bertussie 2 november 2016 22:15
    BERICHT Q3 2/11/2016

    PostNL NV : quaterly earnings release

    11/02/2016 | 10:15am EDT

    The company will report its earnings for Q3 2016 on 11/07/2016. Generally, the company reports earnings better than estimates. In recent months, the 12 analysts from Thomson Reuters consensus have not revised their EPS estimates.

    © 4-traders.com 2016
4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht