Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,670
  • Verschill

    +0,126 +3,56%
  • Volume

    1.302.845 Gem. (3M) 1,6M
  • Bied

    3,650  
  • Laat

    3,692  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM november 2016

1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geurtvana 7 november 2016 13:34
    quote:

    hbb schreef op 7 november 2016 13:12:

    [...]

    Geurt, maak je geen zorgen joh. Van zulke schattige beleggers als jij blijven de shorters wel af hoor.
    Laten we het hopen, maar weet jij ook of mensen je "stop" kunnen zien, waar je je verkoop order automatisch neerlegt?

  2. [verwijderd] 7 november 2016 14:19
    Tuurlijk zien ze dat. Ze zien zelfs als jij op je koop/verkoop knop gedrukt hebt. Ze zijn je dan net voor met hun supercomputers.

    Maken 350 microseconden een wereld van verschil?

    'Haar doel was niet om de hyena's en de roofvogels uit te roeien, maar subtieler, om de mogelijkheid tot doden uit te sluiten'. Het is een quote uit het boek Flash Boys van Michael Lewis. De Amerikaanse schrijver haalt hier de motivatie aan voor de oprichting van IEX, een alternatief handelsplatform dat inmiddels is uitgegroeid tot officiële beurs. Vrijdag ging de handel van start.
    Wie de hyena's en de roofvogels in het voorbeeld zijn, zal niemand verrassen, dat zijn de flitshandelaren. Zij noemen zichzelf liever marketmakers, maar dat doet niets af aan het feit dat dergelijke handelshuizen — zoals de Nederlandse partijen Optiver en IMC — continu aandelen aan- en verkopen via heel snelle beursverbindingen. Het verschil tussen aan- en verkoopprijs is hun winst.


    Ophef
    Toen Flash Boys in 2014 uitkwam, veroorzaakte dat veel ophef in de beleggingswereld en in de politiek. Dat was te wijten aan de heftige claims die in het boek gemaakt worden. De Amerikaanse aandelenmarkt zou gemanipuleerd zijn en flitshandelaren zouden vooruit kunnen lopen op grote orders van bijvoorbeeld pensioenfondsen, waardoor dergelijke institutionele partijen meer voor hun aandelen zouden betalen dan nodig zou zijn.
    Dat zit zo: het Amerikaanse beurzenlandschap is sterk versnipperd. Voor IEX de beurslicentie kreeg, waren er al twaalf beurzen waar beleggers konden handelen. Die beurzen liggen geografisch ver uit elkaar en omdat beurzen flitshandelaren — die op al die beurzen tegelijk actief zijn — de mogelijkheid bieden hun computers ter plekke te stationeren weten die als eerste van een uitvoering. Aan de hand daarvan kunnen die handelaren hun bied- en laatkoersen op andere beurzen snel aanpassen, waardoor institutionele beleggers voor grote orders meer zouden moeten betalen of minder ontvangen. Uit onderzoeken van toezichthouders blijkt overigens dat het snel aanpassen van quotes door flitshandelaren een traditionele vorm van marketmaken is en dat zij niet bezig zijn met het detecteren van grote orders.
    Brad Katsuyama, ceo van IEX Group, in zijn kantoor in New York. foto: Bloomberg
    Brad Katsuyama, ceo van IEX Group, in zijn kantoor in New York. foto: Bloomberg
    Doorsluizen
    IEX, opgericht door de Canadees Brad Katsuyama, denkt met de eigen beurs de problemen te kunnen ondervangen. Het biedt handelshuizen geen co-locatie aan en hanteert een vast tarief voor transacties, in tegenstelling tot de andere beurzen die partijen onder bepaalde voorwaarden kortingen geven. Maar het belangrijkste verschil met de andere beurzen is de vertraging van 350 microseconden (een microseconde is eenmiljoenste van een seconde) in het uitvoeren of in het boek leggen van orders en eenzelfde vertraging voor het doorgeven van de uitvoeringen aan de partijen. Dat zou de snelheid van de flitshandelaren moeten neutraliseren. Tegelijkertijd biedt het institutionele partijen de mogelijkheid orders die niet door IEX kunnen worden uitgevoerd zonder die vertraging door te sluizen naar andere beurzen.
    De marketmakers en andere beurzen maakten veel bezwaren bij de Amerikaanse toezichthouder tegen deze opzettelijke vertraging. Volgens de critici zou een dergelijke vertraging ervoor zorgen dat er geen goed zicht meer op de markt zou zijn en zou het de deur openzetten naar meer van dergelijke vertragingen en dat zou de handel nodeloos compliceren. De beurswaakhond besloot uiteindelijk dat een vertraging van minder dan een milliseconde (eenduizendste van een seconde) niet handelsbelemmerend zou werken.
    De lakmoesproef zal in de komende maanden volgen. Vanaf 2 september zullen alle Amerikaanse aandelen via IEX kunnen worden verhandeld.
  3. Geurtvana 7 november 2016 14:39
    Oke bedankt! De flitshandel was bij mij bekend, maar ik wist niet zeker of ze mijn verkooptransactie bij een bepaalde koers konden zien.

    Ik zal het aandeel BAM rustig afwachten, vandaag lijkt een goede dag!

  4. forum rang 5 manuss 7 november 2016 14:49
    + 3,47% tot dit moment gestegen, het wonder is geschied met het aandeel BAM. Einde deze week 4,32?............nu nog die shorters uitroken!
  5. Geurtvana 7 november 2016 14:51
    Zou iemand zijn mening kunnen geven op de theorie waar ik nu een tijdje over nadenk:

    Institutionele beleggers en beleggingsfondsen drukken in eerste instantie de koers, om op die manier de "particuliere" beleggers er uit te helpen en veel aandelen te kopen voor een goedkopere prijs. Dit is waarschijnlijk wat we de laatste 1.5 week hebben gezien, want de koers was niet heel rationeel. Mensen stappen niet ineens uit BAM, omdat de cijfers gemiddeld zijn en de lange termijn niet heel ongunstig is. (waarom zouden ze in eerste instantie ingestapt zijn denk je dan)

    Is er ergens een lijst te vinden van de aandeelhouders met een groot aandeel in BAM? Ik zag paar weken geleden dit voorbij komen, maar dit kan een belangrijke trend zijn om de "theorie" te ondersteunen.

    Andere "aanname" De koers is tegenwoordig niet meer op fundamentals gegrond, maar meer op technische analyse en door computers bestuurd.

    Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 november 2016 15:04
    Geurt, als je de novemberdraad (cq oktoberdraad) doorworstelt, kom je vanzelf de meningen tegen.
    De laatste tijd doet alleen het 'prijsje' er toe. FA is onbelangrijk tenzij dit enkele partijen goed uitkomt. TA is hocuspocus.
  7. forum rang 5 manuss 7 november 2016 15:13
    Geurtvana weleens in een casino geweest? Ga daar maar eerst naar toe, maar NIET gaan spelen alleen kijken!
  8. Geurtvana 7 november 2016 15:18
    Ja de mening over de "shorters" die komt zeer vaak voor en dit heeft mijn ogen al enigszins doen openen.

    Ik heb wel boeken over de beurs gelezen, maar ik denk dat we nu in een andere tijdperk leven, waardoor de beurs anders werkt dat hoe het zou moeten.

    manuss, ik ben daar geweest en heb inderdaad alleen gekeken en dit is ook wat ik al voor lange tijd doe op de beurs. Ik heb hierin mijn eigen strategie "ontwikkeld" en test die nu.

  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 7 november 2016 15:23

    Nederlandse kust voor komende 50 jaar superstormproof
    7 november 2016 - BAM Infra bv
    Nederlandse kust voor komende 50 jaar superstormproof

    (Nieuwsbericht Ministerie van Infrastructuur en Milieu:) Den Haag, 7 november 2016 - Door de stijgende zeespiegel moeten we ons steeds beter beschermen tegen overstromingen. En doordat het zeewater opwarmt, wordt de kans op heftige en ook krachtigere stormen groter. Ook buiten het stormseizoen. Met de afronding van de laatste zwakke schakel aan de Nederlandse kust, in West-Zeeuws-Vlaanderen, is de Nederlandse kust de komende vijftig jaar weer superstormproof. De kustversterking van ruim tien kilometer in West-Zeeuws-Vlaanderen kostte 130 ruim miljoen euro en werd vandaag door minister Schultz van Haegen opgeleverd.

    ‘De kans op een superstorm is gemiddeld 1% in honderd jaar. Dat lijkt weinig, maar zonder goede bescherming kan de schade dan oplopen tot meer dan 100 miljard euro. Bovendien is de samenleving jarenlang ernstig ontwricht. Het is belangrijk dat we ons goed voorbereiden op heftige stormen’, aldus minister Schultz van Haegen. ‘In 2003 zijn er negen zwakke schakels gevonden langs de Nederlandse kust. Op deze locaties waren we kwetsbaar. Ik ben er trots op de laatste zwakke schakel nu te mogen opleveren. De Nederlandse kust is superstormproof en veiliger dan ooit.’

    Waterschap Scheldestromen en Rijkswaterstaat hebben in het Hoogwaterbeschermingsprogramma hard gewerkt om de kust van Breskens tot aan Cadzand-Bad niet alleen veilig, maar ook aantrekkelijker te maken. Met de kustversterking is een belangrijke impuls gegeven aan een economisch en demografisch kwetsbare regio.

    Zo greep de gemeente Sluis de kustversterking aan om de badplaats Cadzand-Bad flink op te waarderen. Tussen de nieuwe strekdammen is in een publiek-private samenwerking een jachthaven aangelegd. Op de strekdammen liggen Xblocs (voorgevormde betonblokken in de vorm van een x) om hoge golven te breken. Xblocs zijn kostenbesparend omdat er minder materiaal nodig is. Het is de eerste keer dat Xblocs worden gebruikt langs de Nederlandse kust.
    ‘Klimaatduin’

    Bij Waterdunen werd een zogenoemd klimaatduin aangelegd, die dermate groot en sterk is dat het bescherming moet bieden voor de komende 200 jaar. Het hoogste duin is zo'n 18 meter hoog en de breedte van het landduin bedraagt circa 300 meter.

    De werkzaamheden zijn eind 2009 gestart. De drie eerste deeltrajecten (Nieuwvliet-Groede, Herdijkte Zwarte Polder en Breskens) zijn tussen 2010 en 2012 opgeleverd. De laatste twee trajecten (Waterdunen en Cadzand-Bad) waren/zijn respectievelijk medio en najaar 2016 klaar.
  10. forum rang 5 manuss 7 november 2016 15:31
    quote:

    Geurtvana schreef op 7 november 2016 15:18:

    Ja de mening over de "shorters" die komt zeer vaak voor en dit heeft mijn ogen al enigszins doen openen.

    Ik heb wel boeken over de beurs gelezen, maar ik denk dat we nu in een andere tijdperk leven, waardoor de beurs anders werkt dat hoe het zou moeten.

    manuss, ik ben daar geweest en heb inderdaad alleen gekeken en dit is ook wat ik al voor lange tijd doe op de beurs. Ik heb hierin mijn eigen strategie "ontwikkeld" en test die nu.

    Ik vraag me af, of er zowel op de beurs als in het casino een strategie is te volgen. 1 ding weet ik zeker: op de beurs heb ik veel meer verloren dan in het casino. De beste strategie is: wegblijven van beurs en casino. Helaas ben ik aan beide verslaafd.
  11. Geurtvana 7 november 2016 15:42
    quote:

    manuss schreef op 7 november 2016 15:31:

    [...] Ik vraag me af, of er zowel op de beurs als in het casino een strategie is te volgen. 1 ding weet ik zeker: op de beurs heb ik veel meer verloren dan in het casino. De beste strategie is: wegblijven van beurs en casino. Helaas ben ik aan beide verslaafd.
    Spijtig om te horen dat het daarin niet zo goed is gegaan. Wellicht een aantal boeken lezen over beleggen, om emoties die misschien hierbij komen kijken te reduceren? Een goede strategie vond ik dat als je verlies lijdt, je er maar even uit moet stappen en snel verlies nemen. (voorzichtigheid principe in Accounting) en je neemt pas winst als je het realiseert, want winst kan in feite oneindig zijn.

    Waarschijnlijk zeg ik nu dingen die allang bekend zijn, maar van je fouten kun je leren. Als je nooit fouten maakt, zul je ook nooit leren en daarom maak ik liever nu op "jonge" leeftijd fouten, zodat ik ze in de toekomst kan voorkomen.

    Op welke termijn beleg je?

  12. forum rang 5 manuss 7 november 2016 16:23
    Geurtvana 7 nov 2016 om 15:42

    Op welke termijn beleg je?

    @) Ik beleg al ca. 25 jaar aaneengesloten. Eerst via een vermogensbeheerder, maar dat was een ramp.
    Als lang-belegger ging ik bij veel fondsen de boot in: te veel om op te noemen! Bij BAM ging ik een paar jaar geleden het meest de boot in, toen het aandeel een 1,.. voor de komma kreeg door claims en malversatie bij BAM. Nu heb ik toevallig een beetje geluk (door overname-geruchten) Postnl en Delta L. Heeft niets met beleggen te maken, ik noem dit casino-geluk. Heb je een beetje spaargeld, blijf dan bij de beurs weg! Maak het op aan vakantie of andere leuke dingen. Suc6
  13. Geurtvana 7 november 2016 16:35
    quote:

    manuss schreef op 7 november 2016 16:23:

    Geurtvana 7 nov 2016 om 15:42

    Op welke termijn beleg je?

    @) Ik beleg al ca. 25 jaar aaneengesloten. Eerst via een vermogensbeheerder, maar dat was een ramp.
    Als lang-belegger ging ik bij veel fondsen de boot in: te veel om op te noemen! Bij BAM ging ik een paar jaar geleden het meest de boot in, toen het aandeel een 1,.. voor de komma kreeg door claims en malversatie bij BAM. Nu heb ik toevallig een beetje geluk (door overname-geruchten) Postnl en Delta L. Heeft niets met beleggen te maken, ik noem dit casino-geluk. Heb je een beetje spaargeld, blijf dan bij de beurs weg! Maak het op aan vakantie of andere leuke dingen. Suc6
    Ik zou je advies graag ter harte nemen en ik hoop dat je ongelijk krijgt, want ik ga toch beginnen met beleggen.

    www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/conjun...

    Ik ga er stiekem een beetje van uit, dat in de toekomst de overheden meer geld gaan besteden aan Infra projecten en andere projecten, om op die manier de economie te steunen. In plaats van stimulering vanuit de ECB.

    In Nederland stijgen ook de huizenprijzen, waardoor meer projecten rendabel gaan worden en er ook meer huizen gebouwd gaan worden.

    Ik verwacht dat BAM de lasten heeft gedragen van bezuiniging etc en nu winstgevender kan zijn.

    Wat was jou beweegreden om in BAM te stappen? (het potentieel?)

  14. la rinconada 7 november 2016 16:35
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 7 november 2016 16:33:

    160k op 4,10 ask (16k 6 orders en 1 à 100k van de MM ?)
    snoep het blok maar snel op!
  15. forum rang 5 manuss 7 november 2016 16:47
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 7 november 2016 16:33:

    160k op 4,10 ask (16k 6 orders en 1 à 100k van de MM ?)
    Wat een ongein!
  16. turbobb 7 november 2016 16:58
    quote:

    manuss schreef op 7 november 2016 16:53:

    Boven de 4,10 gaat het niet meer worden, jammer!
    Ho,Ho,niet zo negatief he :)
    We zijn er bijna(maar nog niet.......)
1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht