Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 maart 2017 15:08
    Japanse industrie groeit in lager tempo

    Inkoopmanagersindex in maart naar 52,6.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in maart in een minder hoog tempo gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics en Nikkei.

    De inkoopmanagersindex bereikte in maart een stand van 52,6, waar dit een maand eerder nog 53,3 was. Het cijfer van maart is het laagste cijfer in drie maanden tijd.

    Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit stelde vast dat het cijfer over maart weliswaar duidde op een afnemende groei, maar dat er nog steeds sprake was van goed niveau.

    "Nieuwe orders bleven goed op niveau, gesteund door een zwakkere yen. Daar staat wel een stijging van de inkoopprijzen tegenover die dicht bij het hoogste niveau in twee jaar noteert", aldus Smith.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 24 maart 2017 15:08
    Bank of Japan zal rendementsdoelstellingen nog niet aanpassen - media

    Focus op onderliggende inflatie.

    (ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan zal de doelstellingen voor het rendement op obligatieleningen voorlopig nog niet verhogen. Dit zei gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan tegen persbureau Reuters.

    "Als de Japanse inflatie scherp accelereert, zal de Bank of Japan op een bepaald moment in gesprek gaan om de rente-doelstellingen aan te passen", aldus Kuroda.

    Volgens de centraal bankier zal vooral gelet moeten worden op de onderliggende inflatietrend, en niet op het reguliere inflatiecijfer. "We gaan het monetaire beleid niet aanpassen, omdat de gestegen olieprijzen de inflatie stuwt."

    Het muntpaar dollar/yen noteerde vrijdag op 111,30.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 24 maart 2017 15:10
    Japanse beurs eindigt in de plus
    Gepubliceerd op 24 mrt 2017 om 07:44 | Views: 844

    TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten. Beleggers in Azië leken erop voor te sorteren dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag alsnog instemt met de nieuwe zorgwet van Donald Trump, die Obamacare moet ontmantelen en vervangen.

    De stemming over de zorgwet zou eigenlijk donderdag al plaatsvinden, maar werd een dag uitgesteld omdat de Republikeinen niet zeker wisten of ze genoeg steun hadden. Dat de wet er doorkomt is belangrijk voor de financiële markten omdat Trump naar verwachting daarna kan beginnen aan zijn plannen om de economie aan te jagen.

    De Japanse Nikkei-index eindigde 0,9 procent hoger op 19.262,53 punten. Onder meer Toshiba was een grote winnaar. Het verlieslijdende techbedrijf won 7,6 procent na een bericht dat een vermogensbeheerder uit Singapore zijn belang in de onderneming flink heeft uitgebouwd.

    Elders in het Verre Oosten was sprake van een gemengd beeld. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent vooruit ging. In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds vlak. Het Chinese zuivelbedrijf Huishan Dairy kelderde daar om onduidelijke redenen zo'n 85 procent, waarna de handel in het aandeel werd neergelegd. Eerder werd al door een speculatieve belegger gezegd dat het zuivelbedrijf bijna niets meer waard zou zijn.
  4. forum rang 10 voda 27 maart 2017 16:09
    Bank of Japan nog terughoudend in inperking monetair beleid

    Volgens de bank is er nog te weinig inflatie.

    (ABM FN-Dow Jones) De beleidsmakers van de Bank of Japan zijn nog steeds terughoudend om het monetaire beleid voortijdig in te perken. Dit bleek maandag uit de toelichting van de centrale bank bij het rentebesluit van 16 maart.

    Daarvoor is naar het oordeel van de BoJ-leden het verschil tussen de inflatiedoelstelling van 2 procent en de huidige prijsstijging nog te groot. Die ligt, zonder de invloed van vers voedsel, rond ongeveer 0 procent. De verwachting is dat de 2 procent geleidelijk in beeld komt.

    In het verslag wordt onder meer gezegd dat gezien de onzekerheden rondom externe economieën, de bank geen haast zou willen maken. Het zal nog de nodige tijd nemen voordat de bank zijn beleid wijzigt.

    Er bestaat de nodige twijfel over de inhoud die de Amerikaanse president Donald Trump gaat geven aan zijn beleid. Tegelijkertijd ontwikkelt de Japanse economie zich nog steeds in een gematigd tempo, een trend die de bank tot in het fiscale beleid zich door ziet zetten.

    De dollar noteerde maandag 0,9 procent lager op 110,38 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 27 maart 2017 16:14
    Trump zet Nikkei onder druk

    Gepubliceerd op 27 mrt 2017 om 08:12 | Views: 2.947

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder meer op het intrekken van de nieuwe zorgwet door de Amerikaanse president Donald Trump. Daardoor zijn er vragen gerezen over het vermogen van Trump om zijn economische plannen te realiseren. Zijn beloftes op het gebied van belastingverlaging en investeringen hielpen graadmeters wereldwijd de laatste tijd juist vooruit.

    De Nikkei-index verloor 1,4 procent op 18.985,59 punten. De yen, die in onzekere tijden alom als veilige haven wordt gezien, werd duurder. Het geplaagde techconcern Toshiba speelde 2,1 procent kwijt. Eerder op de dag ging het aandeel nog fors vooruit op berichten dat de nucleaire divisie dinsdag uitstel van betaling zou aanvragen. Door een dergelijke procedure te beginnen kan het bedrijf makkelijker zijn schuldenlast verminderen.

    Elders in Azië leverden aandelenbeurzen ook in. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent, terwijl de Kospi in Seoul 0,6 procent zakte.
    In Hongkong stond de Hang Seng index tussentijds 0,5 procent in de min. Luchtvaartconcern China Southern steeg 0,9 procent na berichten over een samenwerking met branchegenoot American Airlines. De Amerikanen zouden daarbij mogelijk een flink belang nemen in het Chinese concern.
  6. forum rang 10 voda 28 maart 2017 16:58
    Nikkei zet stap voorwaarts

    Gepubliceerd op 28 mrt 2017 om 08:09

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in het Verre Oosten kleurden graadmeters groen. Daarmee toonden de financiële markten iets van herstel na de daling van de afgelopen tijd. De zorgen over het vermogen of juist onvermogen van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn economische plannen te verwezenlijken verdwenen goeddeels naar de achtergrond.

    De leidende Nikkei-index eindigde in Tokio met een plus van 1,1 procent op 19.202,87 punten. Vooral fondsen gerelateerd aan de oliesector gingen over een breed front vooruit, geholpen door de gestegen olieprijzen. Zo won olieproducent Inpex 1,8 procent aan beurswaarde. Verder behoorden ook exporterende bedrijven zoals Panasonic en Casio met plussen tot 3,1 procent tot de stijgers.

    De Kospi in Seoul won 0,2 procent. Beleggers in Zuid-Korea reageerden onder meer op iets beter dan verwachte cijfers over de economische groei. De All Ordinaries in Sydney dikte 1,2 procent aan.

    De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,5 procent hoger. China Southern noteerde daarbij 2,4 procent in de min. Het luchtvaartconcern bereikte een akkoord over een strategische samenwerking met American Airlines. De Amerikanen kopen daarbij een belang van 200 miljoen dollar in de Chinese branchegenoot.
  7. forum rang 10 voda 29 maart 2017 16:36
    Toshiba vraagt bankroet aan voor nucleaire tak

    Gepubliceerd op 29 mrt 2017 om 10:00 | Views: 1.197

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse nucleaire divisie van Toshiba, Westinghouse, heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in New York. Het noodlijdende Japanse technologieconcern maakte vorige maand al bekend omgerekend miljarden euro's af te schrijven op de tak.

    Het nucleaire bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de technologie in ongeveer de helft van alle kerninstallaties ter wereld, kampt met enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Westinghouse heeft een kleine 10 miljard dollar aan schulden uitstaan, waarvan 1,3 miljard bij Toshiba.
    Toshiba maakte woensdag bekend dat het verlies voor het boekjaar dat tot eind deze maand loopt door de problemen met Westinghouse kan oplopen naar 8,4 miljard euro. Half februari werd nog gerekend op 3,3 miljard euro verlies. Zorgen over Westinghouse en de financiële gevolgen gaven Toshiba al eerder een enorme dreun op de beurs van Tokio.

    Aandeel

    Investeerders reageerden enthousiast op de mogelijkheid van een faillissement van Westinghouse. Sinds berichten daarover rondzingen ging het aandeel van Toshiba in een week tijd zo'n 20 procent omhoog, omdat daarmee een groot financieel risico weg kan vallen.

    Het gat dat Westinghouse in de balans van Toshiba slaat moet worden opgevuld door de verkoop van een groot deel van zijn geheugenchipdivisie. Het Japanse conglomeraat, dat verder onder meer actief is op het gebied van computers en printers, spoorwegen en liften, dreigt verder door herhaaldelijk uitstel van zijn jaarrapportage zijn beursnotering in Japan te verliezen.
  8. forum rang 10 voda 29 maart 2017 16:37
    BEURZEN Kleine winsten op beurzen Azië

    Gepubliceerd op 29 mrt 2017 om 08:12 | Views: 697

    TOKIO (AFN) - De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten woensdag overwegend kleine koerswinsten zien in navolging van de plussen die in New York op de borden werden gezet.

    De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in het groen op 19.217,48 punten. Toshiba (plus 1,1 procent) kreeg wederom aandacht van beleggers in de Japanse hoofdstad. Het noodlijdende technologieconcern zou volgens zakenkrant Nikkei faillissement hebben aangevraagd voor zijn Amerikaanse nucleaire divisie Westinghouse. Toshiba moest miljarden afschrijven op deze tak, vanwege enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten.

    De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent hoger. Internetbedrijf Tencent (plus 0,5 procent) stond in de schijnwerpers. Tencent heeft voor 1,8 miljard dollar een belang van 5 procent genomen in de producent van elektrische auto's Tesla. Volgens analisten kan Tesla met behulp van Tencent betere toegang krijgen tot de Chinese markt.

    In Seoul klom de Kospi 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,9 procent vooruit.
  9. forum rang 10 voda 30 maart 2017 16:14
    Handelstekort Japan neemt toe

    Import stijgt in maart harder dan export.

    (ABM FN-Dow Jones) Japan heeft in maart het tekort op de handelsbalans op jaarbasis zien oplopen. Dit bleek donderdag uit een eerste raming van het Japanse ministerie van Financiën.

    Het tekort bedroeg in maart 56,9 miljard Japanse yen, of 475,6 miljoen euro. In maart vorig jaar was er nog sprake van een tekort van 15,6 miljard yen.

    De export lag in maart 17,9 procent hoger dan een jaar eerder. De import steeg afgelopen maand met 19,9 procent op jaarbasis.

    Bij de eerste raming van het ministerie van Financiën betreft het de gegevens over de eerste tien dagen van de betreffende maand.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 31 maart 2017 09:48
    Japanse consumentenprijzen lopen verder op

    Kernprijzen stijgen 0,1 procent in februari.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in februari op jaarbasis gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    Het algemene consumentenprijspeil steeg in februari op jaarbasis met 0,3 procent en daalde met 0,1 procent op maandbasis. De verwachting op jaarbasis lag op een stijging van 0,2 procent.

    De kernprijzen, exclusief vers voedsel en energie, stegen conform verwachting met 0,1 procent op jaarbasis. Op maandbasis was in februari sprake van nulgroei.

    In de regio Tokio, waar men al een maand verder meet, daalde het consumentenprijspeil in maart met 0,4 procent op jaarbasis. Op maandbasis was sprake van een daling met 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 31 maart 2017 09:48
    Japanse werkloosheid gedaald

    In februari 2,8 procent werkloosheid.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid van Japan is in februari gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    Het werkloosheidspercentage, aangepast voor seizoensinvloeden, noteerde in februari op 2,8 procent. De verwachting van economen lag op een werkloosheid van 3,0 procent. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 3,0 procent.

    Het cijfer over februari is het laagste niveau sinds juni 1994.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 31 maart 2017 09:48
    Productie Japanse industrie laat meer groei zien

    Productie stijgt op jaarbasis in februari met 4,8 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in februari duidelijk meer geproduceerd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

    De industriële productie in de derde economie van de wereld groeide in februari op jaarbasis met 4,8 procent. Op maandbasis was sprake van een toename met 2,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 31 maart 2017 09:50
    Beleggers in Azië nemen gas terug

    Gepubliceerd op 31 mrt 2017 om 08:18

    TOKIO (AFN) - De beurzen in het Verre Oosten zijn vrijdag in de min gesloten. Beleggers namen op de laatste dag van een zeer positief kwartaal wat gas terug. Nieuwe cijfers van de Chinese overheid die wezen op een flinke toename van de industriële bedrijvigheid in China zorgden alleen in Shanghai voor een klein plusje.

    In Tokio eindigde de Nikkei-index met een min van 0,8 procent op 18.909,26 punten. In Japan bleek dat de lichte inflatie in februari voor de tweede maand op rij heeft aangehouden. Dat kan erop wijzen dat de op twee na grootste economie van de wereld eindelijk vorderingen maakt om de jarenlange periode van deflatie achter zich te laten.

    Verder bleef de Kospi-index in Seoul steken op een koersverlies van 0,2 procent en ging de All Ordinaries in Sydney 0,5 procent omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de tussentijdse handel een verlies van 0,6 procent, terwijl de beurs in Shanghai een plusje van 0,3 procent liet zien.

    De activiteit in de Chinese industrie is in maart in het sterkste tempo in bijna vijf jaar gegroeid. Daarbij werd voor het eerst sinds 2012 ook geen afname van de werkgelegenheid in de fabrieken gemeld.
  14. forum rang 10 voda 3 april 2017 16:13
    Japanse industrie groei in een lager tempo

    Inkoopmanagersindex in maart naar 52,4.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in maart in een lager tempo gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics en Nikkei.

    De inkoopmanagersindex bereikte in maart een stand van 52,4, waar dit een maand eerder nog 53,3 was. Het cijfer van maart betekent het laagste cijfer dit jaar.

    Econoom Paul Smith van IHS Markit stelde vast dat "ondanks de daling er sprake bleef van solide kwartaal. Op de korte termijn blijft de groei ook aanhouden. De export loopt onderliggend op richting de 3 procent. Afnemers van producenten hebben vooral behoefte aan kapitaalgoederen."

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 3 april 2017 16:19
    Nikkei start boekjaar positief

    Gepubliceerd op 3 apr 2017 om 08:09 | Views: 621

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst gesloten. Beleggers reageerden onder meer op een stijging van het producentenvertrouwen in 's werelds op twee na grootste economie en gaven daarmee een positieve start aan het op 1 april geopende nieuwe boekjaar in Japan.

    De toonaangevende Nikkei-index steeg 0,4 procent naar 18.983,23 punten. Daarbij werd mede geprofiteerd van het aantrekkende vertrouwen onder Japanse ondernemers, die in de eerste drie maanden van 2017 voor het tweede achtereenvolgende kwartaal optimistischer werden over de economie. Het stijgende vertrouwen is onder meer te danken aan de afzwakking van de yen, die gunstig is voor exporterende bedrijven.

    Elders in de regio toonden de markten ook een overwegend positief beeld. De Kospi in Seoul steeg 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney noteerde vlak, terwijl de Hang Seng in Hongkong er tussentijds 0,4 procent bij kreeg. De beurs in Shanghai is tot en met dinsdag vanwege feestdagen gesloten.
  16. forum rang 10 voda 4 april 2017 16:21
    Valuta: yen fungeert weer even als veilige haven

    Markt houdt slag om de arm.

    (ABM FN-Dow Jones) De yen heeft dinsdag ten opzichte van de dollar een stijging laten zien na de aanslag in het Russische Sint Petersburg en de zwakkere groei in de Amerikaanse industrie.

    "De markt houdt een slag om de arm en is op zijn hoede en de yen lijkt daarmee voor nu weer even de veilige haven die het wel vaker is", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

    In de markt wordt inmiddels al enige tijd hardop getwijfeld aan de slagvaardigheid van de regering Trump om fiscale hervormingen door te voeren en investeringen vrij te maken. "Dat zie je ook terug in de prijzen voor goud en zilver die nog steeds op een relatief hoog niveau handelen", aldus Maartens.

    Een troy ounce goud opende dinsdag in Londen op 1.257,61 dollar. Een maand eerder noteerde goud nog op 1.231 dollar.

    De dollar noteerde dinsdag wel hoger ten opzichte van de andere toonaangevende valuta, maar blijft volgens Maartens gevangen in een bandbreedte van 1,06 tot 1,08 dollar.

    Maartens denkt dat de markt uitkijkt naar twee zaken, namelijk de banendata van de Verenigde Staten over maart, die respectievelijk woensdag en vrijdag naar buiten komen, en de optredens van diverse beleidsmakers van de Federal Reserve.

    De Amerikaanse president ontvangt later deze week zijn Chinese ambtsgenoot.

    De euro noteerde dinsdag op 1,0656 dollar. De dollar noteerde op 110,47 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 4 april 2017 16:34
    Beurs Tokio sluit in het rood

    Gepubliceerd op 4 apr 2017 om 08:22 | Views: 734

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met verlies gesloten, vooral door tegenwind van de sterkere Japanse yen. Daardoor stonden met name exporteurs behoorlijk onder druk. Ook elders in de regio lieten de beurzen rode cijfers optekenen.

    De Nikkei verloor 0,9 procent tot 18.810,25 punten. Bij de dalers stonden autobedrijven zoals Mazda, Honda, Toyota en Nissan met minnen tot 3 procent.
    Het geplaagde technologieconcern Toshiba dook 9,6 procent in het rood. Er gaan geruchten dat het bedrijf meer financiële steun wil vragen bij zijn kredietverstrekkers. Maandag ging het aandeel Toshiba al 5,5 procent omlaag na berichten dat het opnieuw een deadline voor een cijferpublicatie dreigt te missen.

    All Ordinaries

    In Sydney daalde de All Ordinaries 0,2 procent. De Australische centrale bank kwam met een rentebesluit. De rente bleef zoals verwacht onveranderd op 1,5 procent.

    De Kospi in Seoul eindigde 0,4 procent in de min. De autofabrikanten Kia en Hyundai verloren respectievelijk 1,4 en 2,9 procent. Volgens persbureau Reuters hebben beide bedrijven hun productie in China verlaagd onder meer vanwege spanningen tussen Peking en Seoul over een rakettenschild dat de Zuid-Koreanen gaan inzetten.

    De beurzen in China en Hongkong waren gesloten voor een feestdag
  18. forum rang 10 voda 5 april 2017 16:23
    Japanse dienstensector groeit steviger door

    Inkoopmanagersindex in maart naar 52,9.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in maart in een duidelijk hoger tempo gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics en Nikkei.

    De inkoopmanagersindex steeg van een stand van 51,3 in februari naar 52,9 afgelopen maand, de hoogste stand in 19 maanden.

    Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit meende in een kort commentaar op het cijfer dat de versnelling in de groei van de dienstensector ook een acceleratie impliceert van de economie in het eerste kwartaal.

    "De groei is breed gedragen met een stevige vraag naar goederen en diensten. Dit heeft ook een positieve invloed op de arbeidsmarkt in maart", aldus Smith.

    Eerder deze week bleek dat de inkoopmanagersindex voor de industrie in maart een stand bereikte van 52,4, waar dit een maand eerder nog 53,3 was. Het cijfer van maart betekende het laagste cijfer dit jaar.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 5 april 2017 16:27
    Voorzichtige handelsdag in Azië

    Gepubliceerd op 5 apr 2017 om 08:17 | Views: 546

    TOKIO (AFN) - De beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag geen grote koersschommelingen zien. Beleggers deden het voorzichtig aan na de nieuwe rakettest door Noord-Korea en kijken uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump met zijn Chinese collega Xi Jinping later deze week.

    Trump heeft vanaf donderdag ontmoetingen met Xi bij diens bezoek aan de Verenigde Staten. De financiële markten zijn benieuwd in welke sfeer die bijeenkomsten zullen verlopen gezien de felle kritiek die Trump eerder uitte op China. De gespannen situatie rond Noord-Korea zal op de agenda van de twee wereldleiders staan.

    In Tokio sloot de Nikkei-index 0,3 procent hoger op 18.861,27 punten. De yen trok verder in waarde aan na de raketlancering door Pyongyang omdat beleggers in onzekere tijden vluchten in veilige beleggingen zoals de Japanse munt.

    Toshiba

    Het noodlijdende technologieconcern Toshiba (plus 4 procent) wist wederom de aandacht te trekken in Tokio. Naar verluidt heeft het Taiwanese elektronicabedrijf Hon Hai Precision een bod gedaan van meer dan 2 biljoen yen (17 miljard euro) op de geheugenchipdivisie van Toshiba. Ook het Amerikaanse Broadcom zou in samenwerking met investeerder Silver Lake een bod hebben uitgebracht.

    De beurs in Hongkong ging woensdag weer open, na een vakantieperiode. De Hang Seng noteerde in de tussentijdse handel 0,2 procent lager. De Kospi in Seoul ging 0,2 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent.
  20. forum rang 10 voda 7 april 2017 15:53
    Correctie: handelstekort maakt in Japan plaats voor overschot

    Import stijgt in maart harder dan export.

    (ABM FN-Dow Jones) Japan heeft in maart overschot op de handelsbalans op jaarbasis zien ontstaan, ondanks dat een eerste raming nog wees op een handelstekort. Dit bleek vrijdag uit een tweede raming van het Japanse ministerie van Financiën.

    Het overschot bedroeg in maart 337,25 miljard Japanse yen, of 2.870 miljoen euro. In maart vorig jaar was er nog sprake van een overschot van 503,05 miljard yen.

    De export lag in maart 5,4 procent hoger dan een jaar eerder. De import steeg afgelopen maand met 10,8 procent op jaarbasis.

    Een eerste raming, die de eerste tien dagen van de maand maart betrof, was nog sprake van een handelstekort van 56,9 miljard Japanse yen. De export steeg daarbij met 17,9 procent en de import lag zelfs 19,9 procent hoger op jaarbasis.

    Bij de tweede raming van het ministerie van Financiën betreft het de gegevens over de eerste twintig dagen van de betreffende maand.

    Correctie: om in de tweede alinea aan te geven dat het om een overschot en niet om een tekort gaat.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
4.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.310
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.895
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.310
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.189
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.248
AMG 965 125.684
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.598
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.675
ASML 1.762 76.889
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.664

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht