Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Airspray Terug naar discussie overzicht

MRSA EN OPLOSSING MET AIRPRAY TECHNOLOGIE

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juni 2005 12:54
    Patiënt overleden na besmetting MRSA-bacterie

    Uitgegeven: 28 juni 2005 10:47 op www.nu.nl

    WEERT - Een patiënt van het St. Jans Gasthuis in Weert is vorige week overleden aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA-bacterie. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
    Waar de patiënt de besmetting heeft opgelopen is vooralsnog onduidelijk. Het is volgens de woordvoerster hoogst uitzonderlijk dat iemand aan de gevolgen van een MRSA-besmetting overlijdt.
    De MRSA-bacterie is een veelvoorkomende ziekenhuisbacterie, vooral in het buitenland. Vast staat dat in dit geval de besmetting niet heeft plaatsgevonden in het buitenland en al evenmin in het ziekenhuis in Weert. Het hospitaal heeft meteen alle noodzakelijke maatregelen getroffen om een verdere uitbreiding van de besmetting te voorkomen. Daarvoor hanteren Nederlandse ziekenhuizen een vast protocol.
    Het ziekenhuis wil in verband met de privacy verder niets zeggen over de achtergrond van de patiënt. Die persoon is onlangs in het ziekenhuis opgenomen in verband met een infectie, die naar later bleek is veroorzaakt door de MRSA-bacterie.
    Die ziektekiem is meestal niet gevaarlijk voor gezonde mensen. Alleen als er sprake is van een zwak afweermechanisme of na een ingrijpende operatie, kan een besmetting ernstige gevolgen hebben.
    Meteen na het bekend worden van de aanwezigheid van de betreffende bacterie, heeft het ziekenhuis een risicoanalyse gemaakt. Op basis daarvan zijn passende maatregelen getroffen.
    De afdeling waar de patiënt is verpleegd, hoefde niet te worden gesloten. Wel zijn zeventien medewerkers en zes andere patiënten die in contact zijn geweest met de besmette persoon onderzocht op een eventuele besmetting. De uitkomst daarvan is vermoedelijk eind deze week bekend.

    Hieronder het al eens eerder geplaatste artikel over de oplossing met Airspray technologie:

    BRUSSEL - Bacteriën die resistent zijn voor antibiotica, de zogeheten ziekenhuisbacterie, zijn in opmars in België. Minister Demotte van Volksgezondheid heeft volgens dagblad De Standaard van vrijdag becijferd dat de bacteriesoorten MRSA en MREA jaarlijks 2500 tot 3000 slachtoffers maken in België.
    Niet alleen ziekenhuizen, maar ook bejaarden- en verpleeghuizen krijgen in toenemende mate te kampen met bacteriën die niet gedood kunnen worden met gewone medicijnen. Het probleem is ook in Frankrijk en Spanje groot.
    Oorzaak is de jarenlange overconsumptie van antibiotica in veel Zuid-Europese landen en ook in België. Daardoor kregen de bacteriën de kans zich aan te passen en ongevoelig te worden voor de eens zo succesvolle medicijnen. De laatste jaren voert de Belgische overheid campagne om het voorschrijfgedrag van artsen in te tomen.

    De Airspray oplossing:
    PRESS RELEASE Alkmaar, 18 April 2005
    AIRSPRAY DUAL-FOAMER TO HELP FIGHT AGAINST "SUPERBUG" IN HOSPITALS
    Airspray International has announced details of the first European product to utilize its Dual Foamer dispenser. The product, from The Tristel Company (Newmarket, UK), adds to the company’s unique range of sporicidal cleaning products.
    The Tristel Duo system, which uses Tristel’s patented chlorine dioxide chemistry, is the first rapid action sporicidal cleaner for general hospital surfaces and non-invasive medical devices. The product is an ideal defence against the spread of MRSA (or “Superbug”) – a major issue in UK hospitals at this time.
    Airspray’s Dual Foamer was launched during 2004 and consists of two small foam pump systems. A single actuator activates both pumps simultaneously, keeping the ingredients separate until the moment of application. At that point, the ingredients combine to create an instant, 50/50 foam formulation. Output is 0.8 ml per stroke.
    The patented mechanism lets consumers apply advanced formulation products easily, conveniently and comfortably, without drips, spills, blotches or streaks.
    The Tristel Duo, utilizing Airspray’s Dual Foamer, is designed to provide a readily available means of rapid decontamination and is active against organisms including MRSA, Clostridium difficile, Bacillus subtilis, Mycobacterium tuberculosis, Acinetobacter baumaii and Norovirus. It has applications in diverse areas, including for work surfaces, dressing trolleys, beds and mattress covers, instrument tables, monitor cases, control panels and keyboards. The time required to kill all the organisms that Tristel Duo comes into contact with is just 30 seconds.
    Tristel Duo comprises the Duo bactericidal and virucidal wipe, which can be boosted by the application of the Tristel Duo sporicidal foam. This delivers chlorine dioxide directly to the surface, as and when required.
    The Duo wipe is impregnated with a formulation that has a highly effective cleansing action. Used alone on surfaces it is rapidly bactericidal, fungicidal and virucidal, and should be employed regularly throughout the day. The Duo foam is used at the beginning and end of any session, and additionally can be used in the event of an outbreak or at a frequency directed by local Infection Control Teams.
    For full effectiveness, chlorine dioxide must be generated immediately before use from two chemical components. Tristel has achieved this using the Duo foamer, a novel two-compartment dispenser. Base and activator solutions are held in separate compartments of the Dual Foamer dispenser and are mixed only when the pump is depressed. Two jets of foam are dispensed to the surface where they are mixed and dispersed with the Duo wipe. The Tristel Duo system is supplied with wipes and foamer sufficient for 70 applications.

    Dit moet toch wereldwijd een grote doorbraak voor Airspray gaan betekenen als de twee middelen met Airspray techniek de oplossing brengen???
  2. [verwijderd] 28 juni 2005 20:09
    Ha die Jacobeurs,

    Ik hoorde dit bericht ook al op BN-radio.

    Het schijnt dat deze bacterie niet zo vaak voorkomt in een ziekenhuis, dit neemt echter niet weg dat de ziekenhuizen toch de nodige voorzorgsmaatregelen zullen moeten nemen.
    Het lijkt erop dat Airspray na een periode tussen de 18 en de 20 geschommeld te hebben nu echt aan een opmars bezig is.
    Elke dag een dubbeltje erbij en we staan binnen no-time in de 21 regionen.

    groet,

    Jeep
  3. [verwijderd] 29 juni 2005 18:05
    Ha K-3,

    Ik weet het nie. Wat ik wel zie is steeds hogere toppen. op naar de 24.

    Vandaag, 29-6:
    16:49 460 20,75
    16:49 40 20,75
    16:49 10 20,75
  4. [verwijderd] 29 juni 2005 18:09
    Ik werk zelf niet met TA analyses dus helaas.

    Wat ik wel zie is dat de 21 in het boekje staat. Nog wel de hoogste laat maar goed het begin is er.

    groet,

    Jeep
  5. [verwijderd] 30 juni 2005 14:12
    Toch bedankt voor de moeite, TA is misschien ook wel niet nodig, maar ik zou wel willen weten waar de eerste weerstand ligt.

    Het ziet er vooralsnog iig goed uit, the only way seems up!!
  6. [verwijderd] 30 juni 2005 17:59
    Weer een nieuwe uitbraak van MRSA:

    Hittegolf leidt tot omvangrijke MRSA-besmetting

    Uitgegeven: 30 juni 2005 16:52 op www.nu.nl

    BOLSWARD - De recente hittegolf heeft tot flinke uitbreiding van een MRSA-besmetting in verpleeghuis Bloemkamp in Bolsward geleid. "We dachten de besmetting onder controle te hebben maar na de hittegolf bleken er dertien hoogbejaarden en vier werknemers besmet te zijn", aldus locatiemanager M. Meesters van Bloemkamp donderdag. Voor de hittegolf kampte het verpleeghuis met slechts enkele besmettingen.
    Het Friese verpleeghuis hoopte via antibiotica de bacterie onder controle te kunnen houden. Door de hittegolf en de daaruit volgende besmettingen zijn echter rigoureuze en peperdure maatregelen nodig. Onder meer een speciale vernevelmachine moet de kamers van de bejaarden schoonmaken.
    "Sinds dit voorjaar kun je gelukkig de kosten boven de 50.000 euro ter bestrijding van de MRSA-bacterie declareren bij het ministerie, want wij zitten al over dat bedrag", aldus Meesters.

    Als met Airspray's pompjes echt een oplossing hiervoor mogelijk is, dan wordt dit ook een (koers)uitbraak voor Airspray.
  7. [verwijderd] 30 juni 2005 21:17
    Artikel


    Naleving van hygiëneregels kan infecties voorkomen
    Vrij spel voor virussen en bacteriën?

    Infecties door virussen of bacteriën zijn voor ziekenhuizen een groeiend probleem. Uitbraken met de MRSA-bacterie halen regelmatig het nieuws, maar ook bijvoorbeeld TBC is weer in opkomst. Ziekenhuizen hebben voor medewerkers veelal een brochure over infectiepreventie. De regels zijn duidelijk, maar beslissend is naleving ervan. Het komt aan op discipline, want sancties zijn er niet.

    Kees Vermeer
    Eerder gepubliceerd in: Aspect 1 2003, intern magazine van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht.

    Ziekenhuisinfecties doen zich steeds meer voor doordat bacteriën in toenemende mate ongevoelig zijn voor antibiotica. In Nederland zijn de problemen nog relatief gering, maar met name in Frankrijk, Spanje en Portugal is de ongevoeligheid tegen antibiotica hoog. "Dat komt doordat vooral in zuidelijke landen te veel antibiotica worden gebruikt", verklaart ziekenhuishygiënist Hannie Bakker van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. "Vaak kun je daar bij de drogist een kuurtje kopen. Als iemand zich dan na drie dagen weer beter voelt, stopt men met de kuur. Maar juist daardoor ontstaat ongevoeligheid bij de bacterie: die is na drie dagen nog niet helemaal weg en heeft de kans om zich aan het antibioticum aan te passen. Het is daarom belangrijk dat men een kuur helemaal afmaakt. En ook dat in Europa een beter antibioticabeleid gevoerd gaat worden."

    MRSA
    Vooral de MRSA-bacterie duikt steeds vaker op in ziekenhuizen. MRSA staat voor Methicilline Resistente Staphylococcus aureus. De gewone S. aureus is op zich geen bijzondere bacterie: bijna de helft van alle gezonde mensen draagt deze ongemerkt bij zich in de neus of op de huid. De bacterie gaat dood onder invloed van antibiotica. Maar de S. aureus die in het buitenland voorkomt, is vaak ongevoelig geworden voor veel soorten antibiotica. Deze ongevoelige bacterie komt Nederlandse ziekenhuizen binnen via mensen die in een ziekenhuis in het buitenland hebben gelegen of gewerkt. "Je moet daarbij ook denken aan liefdadigheidswerk in Afrika, of een gast-OK door een chirurg", vertelt Bakker. "In zuidelijke landen draagt 40 tot 60% van alle patiënten in ziekenhuizen of verpleeghuizen de MRSA bij zich. In Nederland is dat 5 tot 10%."

    Streng beleid
    De S. aureus geeft bij gezonde mensen nauwelijks klachten, maar kan bij mensen met verminderde weerstand allerlei infecties veroorzaken, bijvoorbeeld steenpuisten of een wondinfectie na een operatie. In het microbiologisch laboratorium kan worden vastgesteld of het gaat om de MRSA-bacterie. Als dat zo is, wordt de patiënt in een afzonderlijke kamer verder verpleegd.
    "Anderen mogen dan alleen naar binnen als zij hun hele lichaam hebben bedekt", vervolgt Hannie. "Alles wat zij gebruiken moet worden gedesinfecteerd. Het is een streng beleid, maar dat is nodig om verdere verspreiding tegen te gaan. De maatregelen kosten veel geld en inspanning, maar dat weegt nog steeds op tegen het resultaat."
    MRSA, en ook andere ongevoelige bacteriën, is alleen nog te bestrijden met het antibioticum Vancomycine. Dat moet alleen worden ingezet als het echt nodig is. Want anders worden micro-organismen ook daar ongevoelig voor. "In Amerika speelt dat probleem al’, weet Bakker. ‘Sommige darmbacteriën zijn al ongevoelig voor Vancomycine. Iemand zou daardoor kunnen overlijden aan een simpele infectie."

    Hygiëne
    Ziekenhuizen hanteren protocollen en maatregelen om de verspreiding van micro-organismen tegen te gaan. Persoonlijke hygiëne is zeer belangrijk om infecties te voorkomen. Dat betekent: handen wassen of desinfecteren na ieder patiëntencontact, nagels kort en schoon houden, geen sieraden of horloge dragen bij werkzaamheden bij een patiënt, haren schoon houden, lang haar bijeen binden en schone dienstkleding dragen.
    De verantwoordelijkheid voor naleving van deze regels ligt in de eerste plaats bij de leidinggevende, maakt Bakker duidelijk. "Maar een straf voor overtreding van de regels bestaat niet. Daarom telt vooral de discipline van medewerkers zelf. Een van de knelpunten is de kleding: uniformen gaan vaak mee naar huis, en dat is niet toegestaan. Een argument dat we vaak horen, vooral bij ochtenddiensten, is dat men zich niet twee maal wil aankleden: bij het opstaan thuis en vervolgens hier op het werk. Men doet liever thuis meteen het uniform aan. Een softe kant van de zorg, vind ik. Bij een bedrijf zou je zoiets niet hoeven te proberen."
    Hygiëne hoort een standaard onderdeel te zijn van de zorg aan patiënten, besluit de ziekenhuishygiënist. "Alle medewerkers horen daarom de regels na te leven. In ons ziekenhuis is op vrijwel alle afdelingen een Hygiëne Kwaliteits Medewerker aangesteld, die contactpersoon is voor de afdeling en voor de ziekenhuishygiënisten. Iedereen kan meedenken over infectiepreventie en suggesties doen om het beleid te verbeteren."


    Kees Vermeer is freelance journalist
  8. [verwijderd] 4 juli 2005 11:57
    Geweldig!!! Hartelijk dank. Het meest opvallende vind ik nog dat er steeds meer volumes gedraaid worden met airspray. Ik denk dus ook dat we wel goed zitten. Eind augustus weer de kwartaal cijfers. Geduld kon wel eens een schone zaak zijn....

    Nogmaals dank, ik zie alleen geen lijnen staan die me uitleggen waar het heengaat. Ik zal ook nog wel eens verderkijken.
12 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.388
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.056
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.448
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.551
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.592
AMG 965 126.803
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.811
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.205
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.326
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.984
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.825
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 31 mei

    1. Inkoopmanagersindex industrie en diensten mei (Chi)
    2. Inflatie mei, voorlopig (NL)
    3. Detailhandelsverkopen april (Dld)
    4. Inflatie mei, voorlopig (Fra)
    5. ASR ex €1,81 dividend
    6. Inflatie mei vlpg (eurozone) 2,5% YoY, kerninflatie: 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    7. Consumentenbestedingen en (kern-)PCE-inflatie april (VS) volitaliteit verwacht
    8. Inkoopmanagersindex Chicago mei (VS)
  2. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  3. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht