Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASM International NL0000334118

Laatste koers (eur)

678,400
  • Verschill

    -14,000 -2,02%
  • Volume

    53.635 Gem. (3M) 126,4K
  • Bied

    678,200  
  • Laat

    678,600  
+ Toevoegen aan watchlist

PREVIEW: ASMI boekt voor vierde kwartaal op r

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 oktober 2009 15:12
    PREVIEW: ASMI boekt voor vierde kwartaal op rij verlies


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ASM International nv boekt donderdag voor de vierde keer op rij een kwartaalverlies, zo is de verwachting van drie analisten geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst. De consensus bedraagt een nettoverlies van EUR30,5 miljoen, tegenover een verlies van EUR55,7 miljoen in het voorgaande kwartaal. In dezelfde periode een jaar eerder werd voor het laatst een nettowinst gerealiseerd, van EUR2,4 miljoen. Het nettoresultaat in het derde kwartaal van 2009 wordt naar verwachting zwaar gedrukt door herstructureringskosten. De omzet zal uitkomen op EUR138 miljoen, min of meer vergelijkbaar met een kwartaal eerder. ASMI stelde bij de tweedekwartaalcijfers een lichte verbetering te verwachten in de orderinstroom bij zijn front end-divisie, nadat deze een dieptepunt bereikte in het voorgaande kwartaal. Eerder op donderdag zal meerderheidsdochter ASM PT verslag uitbrengen over het derde kwartaal. Omstreeks 15.10 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op EUR13,90, terwijl de Midkap met 0,1% stijgt. (HJL)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



  2. forum rang 10 voda 28 oktober 2009 16:26
    Vooruitblik: Weer verlies verwacht bij ASMI
    28 oktober 2009, 15:11 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie ASM International (ASMI) is er in het derde kwartaal naar verwachting nog niet in geslaagd uit de rode cijfers te komen. Donderdag nabeurs publiceert het bedrijf de resultaten.

    Analisten voorzien dat het bedrijf voor het vierde kwartaal op rij een nettoverlies zal melden. Gemiddeld gaan ze uit van 23 miljoen euro. Hierin zitten wel de kosten van een herstructurering. In het derde kwartaal bedroegen die ongeveer 20 miljoen euro.

    Het verlies komt uit de front-end activiteiten, producten voor het primaire productieproces van chips. De back-end activiteiten, producten voor het monteren en inpakken van chips, zijn wel winstgevend.

    Verwachting

    ,,De back-end is redelijk sterk. De investeringen van klanten trekken flink aan en naar verwachting hebben ze de omzet zien toenemen. Aan de front-end denk ik dat er wel verbetering zal zijn, maar dat het achter zal blijven bij de rest van de sector'', zei analist Victor Bareño van SNS Securities.

    Hij herinnerde eraan dat ASMI onlangs een nieuwe technologie voor Atomic Layer Deposition (ALD) in de markt heeft gezet. Dit zou nieuwe orders moeten opleveren en de analist is benieuwd wat ASMI hierover te melden heeft.
  3. forum rang 10 voda 29 oktober 2009 16:14
    UPDATE: ASMI boekt vierde kwartaalverlies op rij


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'ASMI boekt vierde kwartaalverlies op rij' om informatie toe te voegen.)



    Door Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--ASM International nv (ASMI) heeft voor de vierde keer op rij een kwartaalverlies geboekt, al was het verlies kleiner dan voorzien.

    Het nettoverlies daalde sterk tot EUR15,8 miljoen, van EUR55,7 miljoen verlies in het voorgaande kwartaal. In dezelfde periode een jaar eerder werd voor het laatst een nettowinst gerealiseerd, van EUR2,4 miljoen.

    Het verlies is kleiner dan verwacht. Analisten geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden gemiddeld op een nettoverlies van EUR30,5 miljoen.

    In het kwartaal werd een herstructureringslast genomen van EUR9,2 miljoen.

    De omzet steeg op kwartaalbasis met 51% tot EUR180,2 miljoen. De orderinstroom in het derde kwartaal steeg met 31% tot EUR204,5 miljoen. De waarde van nieuwe orders bij de front end-divisie steeg met 98% tot EUR43,7 miljoen, terwijl bij de back end-divisie de waarde van nieuwe orders met 20% toenam tot EUR160,8 miljoen.

    Analist Eric de Graaf van Petercam verhoogt zijn koersdoel voor ASMI in reactie op de kwartaalcijfers naar EUR18 van EUR16. "Fantastische resultaten van ASM PT (back end) in combinatie met een sterker dan verwacht herstel bij front end bieden meer ondersteuning voor onze taxaties en koersdoel." De Graaf hanteert een add-advies.

    ASMI verwacht dat de resultaten in het vierde kwartaal ten minste in lijn zullen zijn met het derde kwartaal. Voorbij het vierde kwartaal kijken blijft lastig, stelt de onderneming uit Almere.

    Onderverdeeld naar divisie zal front end in het vierde kwartaal naar verwachting een bescheiden verbetering laten zien qua omzet, boekingen en operationeel resultaat.

    In het derde kwartaal steeg de omzet van front end met 37% ten opzichte van een dramatisch tweede kwartaal tot EUR37,8 miljoen, verkleinde het operationele verlies exclusief eenmalige posten tot EUR14,6 miljoen, van EUR23,9 miljoen, en steeg de waarde van nieuwe orders met 98% tot EUR43,7 miljoen.

    Voor back end wordt opnieuw een sterk kwartaal voorzien. "Voor ASM PT althans lijkt het erop dat de recessie voorbij is en de marktvraag eindelijk is hersteld", meldt de dochteronderneming donderdag op haar website.

    ASMI's front end-divisie maakt machines voor de productie van halfgeleiders. De back end-divisie bestaat uit een meerderheidsbelang in ASM PT, een in Hong Kong genoteerde producent van machines die worden gebruikt voor de assemblage en verpakking van chips.

    Het aandeel ASMI noteert rond 14.55 uur 8,7% hoger op EUR14,46, terwijl de Midkap met 2,7% stijgt.



    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com



4 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 juni

    1. Internationale handel april (NL)
    2. Bank of Japan rentebesluit (Jap) +0,1% volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (Fra)
    4. Aegon ex €0,16 dividend
    5. Handelsbalans april (eur)
    6. Importprijzen mei (VS)
    7. Consumentenvertrouwen (UvM) juni, voorlopig (VS) 73
  2. 17 juni

    1. Flow Traders ex €0,15 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht