Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASM International NL0000334118

Laatste koers (eur)

649,800
  • Verschill

    +1,000 +0,15%
  • Volume

    140.128 Gem. (3M) 142,7K
  • Bied

    641,600  
  • Laat

    652,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Puzzeldraadje

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 januari 2011 14:41
    Wat is er nu werkelijk aan het gebeuren bij ASMI? Om daar een antwoord op te vinden is dit puzzeldraadje.

    Begin december begon de stijging van het aandeel onder hoge volumes. Naar mijn idee was het Intel die de lont in het kruitvat stak.

    Intel gaat diep investeren in de productie van de nieuwste generatie chips, om opnieuw een technologische voorsprong te pakken. De concurrenten van Intel zullen niet achter kunnen blijven, dus daar kunnen we ook nog wel wat van verwachten. Zeer goed nieuws voor ASMI.

    Het is meer dan waarschijnlijk dat de Intel orders in de pocket komen van ASMI. Intel houdt immers een 4% belang in ASMI.

    Het spel rond front-end kan zeer interessant worden. Momenteel is ASMI hier nog een kleinere speler, maar ASMI heeft diep geinvesteerd in de ontwikeling van een nieuwe generatie front-end apparatuur. Als deze apparaten de nieuwe standaard worden bij de chip producenten (met Intel voorop), wordt dat een flink probleem voor de echt grote aanbieders van front-end apparatuur. Die grote aanbieders zijn AMAT en Tokyo Electron.

    AMAT ondernam in 2008 een poging om front-end van ASMI over te nemen en Tokyo Electron nam in 2009 een 4,9% belang in ASMI. Beide zullen nu azen op de front end divisie van ASMI en een biedingsstrijd kan zomaar ontbranden.

    In 2008 bedroeg het bod van AMAT op de (toen nog zeer verliesgevende)front-end divisie zo'n 10 euro per aandeel. Met de nieuw ontwikkelde technologie, de intel orders en het gegeven dat front end weer winstgevend is, is dat een lachertje. De waarde van front-end zal nu vele malen hoger zijn.

    De echte waarde van ASMI moet ook veel hoger zijn dan de huidige koers. Tegenover elk aandeel ASMI staat een waarde van zo'n 40 euro in aandelen ASM Pacific (back-end) plus de waarde van front end, die best wel eens 20-30 euro per aandeel kan blijken te zijn.

    Wat een echte puzzelvraag is, is wie er nu zo hard bezig is met het inkopen van aandelen ASMI en waarom. Staat er iets te gebeuren?

    Puzzel eens lekker mee.

  2. [verwijderd] 22 januari 2011 22:35
    Het zou maar zo kunnen dat er een paar partijen bezig zijn in te kopen dan wel te handelen. Het is verstandig en altijd nuttig te kijken naar adviezen van de analisten. Zeker wanneer er binnen afzienbare tijd cijfers, dan wel cijfers van een soortgelijk/verwant bedrijf, naar buiten komen. En als je langer wilt beleggen: te registreeren wat de koers van een aandeel doet na de cijfers.

    Volg voor de aardigheid een paar aandelen, let op wat de analisten adviseren in aanloop naar de cijfers en zie en onthou wat het aandeel doet op de dag van de cijfers en de dagen daarna.

    Het komt maar heel zelden voor dat iedereen volkomen verrast is. Dus, anders gezegd, de verwachtingswaarde is veelal ingeprijsd in de aanloop naar de cijfers toe.

    Slechts heel zelden wordt men verrast.

    met vriendelijke groet
    winckie
3 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht