Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Aperam LU0569974404

Laatste koers (eur)

27,900
  • Verschill

    +0,540 +1,97%
  • Volume

    156.199 Gem. (3M) 192,3K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Juni 2012

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bedoekt 14 juni 2012 01:29
    Hoe kan het dat er in 1,5 jaar 70% van de koers is verdampt....
    Introductie € 28,00 NU € 8,838
  2. [verwijderd] 14 juni 2012 09:28
    Aperam moet eerst eens goede resultaten laten zien, dan kan die koers omhoog knallen als het sentiment wat meer mee zit. Maar dat gaat hem in Q2 sowieso nog niet worden. Eventjes aan de zijlijn blijven is mijn mening.
  3. forum rang 4 guusje 14 juni 2012 09:33
    quote:

    Marnix91 schreef op 14 juni 2012 09:28:

    Aperam moet eerst eens goede resultaten laten zien, dan kan die koers omhoog knallen als het sentiment wat meer mee zit. Maar dat gaat hem in Q2 sowieso nog niet worden. Eventjes aan de zijlijn blijven is mijn mening.
    Op 28euri werden ze grif verhandeld, nu nog geen 9euri, volgens mij is het ergste achter de rug,je kan wel aan de zijlijn blijven kijken maar een hoop ellende zit al in de koers verwerkt
  4. [verwijderd] 14 juni 2012 10:42
    Ja dat dacht ik ook toen m'n stukken van 14,50 naar 11 gingen, toch eieren voor m'n geld gekozen. Anders was ik van 14,50 naar inmiddels 8,73 gegaan. Misschien dat ik ze over een paar maanden weer koop. Ik zie het tot Q2 sowieso niet structureel verbeteren.
  5. [verwijderd] 14 juni 2012 10:49
    Aperam NU KOPEN! Kan natuurlijk nog lager, misschien wel 7 euro, maar op LT (een jaartje) gaat hij natuurlijk gewoon boven de 12 en hoger.

    En de euro vergaat echt niet, ondanks de poblemen. Het gaat nog jaren duren voordat er een volledige oplossing is.

    Merkel en Duitsers steed meer pro-EU-eenheid
  6. [verwijderd] 14 juni 2012 13:28
    vandaag betaalbaarstelling interimdividend
    wie heeft het al en zo ja hoeveel was het
    wanneer was trouwens de exdividend datum(de datum dat je ze in portefeuille Moest hebben om aanspraak te maken)?
  7. forum rang 4 guusje 14 juni 2012 16:40
    quote:

    bloemanjer schreef op 14 juni 2012 13:28:

    vandaag betaalbaarstelling interimdividend
    wie heeft het al en zo ja hoeveel was het
    wanneer was trouwens de exdividend datum(de datum dat je ze in portefeuille Moest hebben om aanspraak te maken)?
    23 mei ex dividend
  8. [verwijderd] 21 juni 2012 10:32
    Zit onderliggend bij Aperam weer goed.... negatieve beurs maar toch weer in het groen en dat na een aantal dagen met flinke koerswinst.... op naar de 16 ! :P
  9. Berdientje 21 juni 2012 11:42
    Morgen is het de 4e vrijdag dus is de stijging niet door de experatie waar bij geleverd MOET worden, dat was toch vorige week?
  10. Berdientje 21 juni 2012 12:11
    Misschien wel door dit:
    PERSBERICHT
    Sterke basismetaalindustrie essentieel voor Nederlandse economie

    ZOETERMEER, 20 juni 2012
    - Een sterke basismetaalindustrie is voor Nederland essentieel om tot de top van de kenniseconomieën te behoren. Dit blijkt uit onderzoek van Nyfer in opdracht van de VNMI naar het belang van de basismetaalindustrie voor de Nederlandse economie.
    Wim Hamers, voorzitter van de VNMI, pleit ervoor dat een nieuw kabinet nu daadwerkelijk werk gaat maken van het behoud van de basismetaalindustrie. "De basismetaal is één van de pijlers van hoogwaardige maakindustrie in Nederland. We zijn innovatief en produceren schoon, maar we raken steeds verder achterop als het gaat om concurrentieverhoudingen. Daar heeft ook de overheid een belangrijke rol te vervullen."

    Volgens de onderzoekers versterkt de basismetaalindustrie de Nederlandse economie op vier manieren. Ten eerste door haar directe bijdrage aan werkgelegenheid, export en economische groei. Inclusief de effecten bij toeleveranciers creëert de industrie circa 50.000 banen en een toegevoegde waarde van € 4 miljard per jaar. De exportwaarde bedraagt bijna € 6 miljard per jaar.

    Verder is de sector een essentiële toeleverancier voor andere industriële sectoren, zoals High Tech Systemen en Materialen, één van de Nederlandse topsectoren. Afnemers vinden de nabijheid van basismetaalproducenten van groot belang voor de leveringszekerheid ('proximity of supply') en om nieuwe innovatieve ontwikkelingen mogelijk te maken, bijvoorbeeld een gesloten kringloop van metalen.

    In de derde plaats draagt de industrie met innovatieve, toegepaste metalen bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid, mobiliteit, energie en duurzaam gebruik van grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van metalen voor windmolens en zonnepanelen die onze samenleving minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen.

    Ten slotte is de aanwezigheid van een sterke basismetaalindustrie van strategisch belang in het licht van toekomstige grondstoffenschaarste. De Nederlandse industrie is toonaangevend op het gebied van recycling en hergebruik van metalen. Hamers: "De nabijheid van de Nederlandse basismetaalindustrie brengt continuïteit van de bedrijfsvoering voor onze leveranciers en afnemers. Het inzetten van gerecycled schroot in ons primaire proces zorgt dat onze afnemers aanzienlijk kunnen besparen op milieu- en transportkosten."

    Een hoogwaardige basismetaalindustrie in Nederland is sterk afhankelijk van een internationaal gelijk speelveld, zeker binnen de EU. Wim Hamers: "De basismetaalindustrie wil de concurrentieverhoudingen normaliseren. Dat kan alleen door constructieve samenwerking met de overheid. De Duitse industrie en overheid spelen dit spel veel beter. De basismetaalindustrie wil een gelijk speelveld op het gebied van milieuregels, handelsbelemmeringen en het energie- en klimaatbeleid. Zij wil bijvoorbeeld samen met de overheid werken aan sectorale akkoorden en geen eenzijdig Europese klimaatbeleid. Ook is van belang dat er tussen lidstaten geen verschillen ontstaan op energiebeleid. Binnenkort zullen lidstaten moet bepalen of de energie-intensieve industrie compensatie krijgt voor gestegen elektriciteitskosten. Nederland moet samen met onze buurlanden ervoor zorgen dat het gelijke speelveld in Europa behouden blijft. Nu maar ook in de toekomst."

    Vandaag wordt het Nyfer rapport vanaf 16.00 uur gepresenteerd . Het rapport is ook beschikbaar via www.vnmi.nl of op te vragen via vnmi@fme.nl.

  11. aexman 21 juni 2012 13:45
    Momenteel is het één en al krimp in de staalbranche, maar ik heb de koers van Aparam al een keer eerder dit jaar (februari?) naar 17,50 euro zien springen toen men het had over consolideren. Daarnaast lijkt het erop dat de beurs nu echt aan het vooruit blikken is.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht